Widok
Błędy w zabawkach "edukacyjnych"
Jakie "kwiatki" macie w zabawkach Waszych dzieci?
Wklajam wypowiedź MamyFilipa z innego wątku(mam nadzieję że się nie obrazisz!)
- w aktywnym stoliczku 2jezycznym i w szczeniaczku uczniaczku jest powazny blad w piosence o alfabecie - 3 koncowe litery sa w zlej kolejnosci - jest z, ż, ź a powinno byc z, ź, ż - jak dla mnie to na prawde powazny blad w zabawce "edukacyjnej"
- w aktywnym stoliczku 2jezycznym - lektor czytajacy liczby ma wade wymowy, tzw. francuskie r - w efekcie cyfra 4 brzmi jakby czytal ja francuz ;)
- w tym samym stoliczku 2jezycznym - w jednej piosence pojawia sie stwierdzenie "zagraj w gre na kompie" - dosc kolowialne - ale to akurat rzecz hustu
i dodam od siebie:
--w skrzynce na listy FP, jest piosenka o liczeniu, zamiast liczyć "jeden, dwa, trzy..." to liczą "raz, dwa, trzy..."
Wklajam wypowiedź MamyFilipa z innego wątku(mam nadzieję że się nie obrazisz!)
- w aktywnym stoliczku 2jezycznym i w szczeniaczku uczniaczku jest powazny blad w piosence o alfabecie - 3 koncowe litery sa w zlej kolejnosci - jest z, ż, ź a powinno byc z, ź, ż - jak dla mnie to na prawde powazny blad w zabawce "edukacyjnej"
- w aktywnym stoliczku 2jezycznym - lektor czytajacy liczby ma wade wymowy, tzw. francuskie r - w efekcie cyfra 4 brzmi jakby czytal ja francuz ;)
- w tym samym stoliczku 2jezycznym - w jednej piosence pojawia sie stwierdzenie "zagraj w gre na kompie" - dosc kolowialne - ale to akurat rzecz hustu
i dodam od siebie:
--w skrzynce na listy FP, jest piosenka o liczeniu, zamiast liczyć "jeden, dwa, trzy..." to liczą "raz, dwa, trzy..."
Jessu, temat rzeka:)
U Janka w takim FP kólku , ktore śpiewa piosenki o zwierzątkach- pani śpiewa:
" Zaśpiewajmy piosemke"...
w ogóle nie ma "ę"...tylko jakieś góralskie naleciałości.
Bożę, jakie te zabawki są kretyński, ten ślimak smakosz , czy jak mu tam.Jan dostał na roczek- durna, monotonna piosenka, nie wiem po jaki kij sie włącza...że niby nagroda za dobrze włożony klocek??!
Jak to ciągle wyje do ch...y jasnej, nawet jak dziecko źle włoży klocka.
Durne to i tyle!
U Janka w takim FP kólku , ktore śpiewa piosenki o zwierzątkach- pani śpiewa:
" Zaśpiewajmy piosemke"...
w ogóle nie ma "ę"...tylko jakieś góralskie naleciałości.
Bożę, jakie te zabawki są kretyński, ten ślimak smakosz , czy jak mu tam.Jan dostał na roczek- durna, monotonna piosenka, nie wiem po jaki kij sie włącza...że niby nagroda za dobrze włożony klocek??!
Jak to ciągle wyje do ch...y jasnej, nawet jak dziecko źle włoży klocka.
Durne to i tyle!
dziewczyny, najgorsze jest to, ze musialam kombinowac jak tu przekazac ta informacje do producenta, czyli FP...bo nigdzie nie ma do nich maila!!! no i w koncu napisalam na ich profilu na Facebooku. Tam mi podziekowali i zapewnili, ze od nastepnej serii produkcyjnej poprawia bledy. Ja sie osobiscie strasznie zawiodlam.
Pewnie, ze zaden rodzic nie kupuje zabawki edukacyjnej, zeby uczyla jego dziecko za niego samego, ale to nie znaczy, ze maja byc w niej takie bledy o jakich tu piszemy...
Pewnie, ze zaden rodzic nie kupuje zabawki edukacyjnej, zeby uczyla jego dziecko za niego samego, ale to nie znaczy, ze maja byc w niej takie bledy o jakich tu piszemy...
Wiecie co, to już przesada z tym lektorem z wadą wymowy, olali sprawę jak nie wiem co, chyba powinni przykładać większą dbałość o wymowę wyrazów w zabawkach EDUKACYJNYCH, bo w końcu to zabawki edukacyjne, no nie? A oni jeszcze wyjechali z tekstem, że "nie mają możliwości sprawdzać wad wymowy"! Przecież pewne rzeczy słyszy się na pierwszy rzut oka, ucha właściwie ;)
I co? Nagrali jakiegoś człowieka i nikt tego później nie odsłuchał? Jajca sobie robią
Niedawno w firmie nagrywaliśmy automatyczną sekretarkę powitalną, nagrywaliśmy to chyba ze 20 razy żeby wyszło dobrze, próbowało chyba z 5 czy 6 dziewczyn zanim wybraliśmy to najlepsze nagranie, a to tylko była automatyczna sekretarka do licha.
Takiej odpowiedzi jak dał Ci FP to mogłoby sie spodziewać, bo jakieś firmie Zabawex spod Koziej Wólki, a nie od "renomowanego producenta". Dali ciała po całości! Wstyd!
I co? Nagrali jakiegoś człowieka i nikt tego później nie odsłuchał? Jajca sobie robią
Niedawno w firmie nagrywaliśmy automatyczną sekretarkę powitalną, nagrywaliśmy to chyba ze 20 razy żeby wyszło dobrze, próbowało chyba z 5 czy 6 dziewczyn zanim wybraliśmy to najlepsze nagranie, a to tylko była automatyczna sekretarka do licha.
Takiej odpowiedzi jak dał Ci FP to mogłoby sie spodziewać, bo jakieś firmie Zabawex spod Koziej Wólki, a nie od "renomowanego producenta". Dali ciała po całości! Wstyd!
Przypomniała mi się jeszcze jedna "wtopa". Hania dostała od dziadka lalkę śpiewającą "Na Wojtusia z popielnika", niestety tekst jest skrócony i poprzestawiany. Może chodzi o prawa autorskie i to już nie "ta" piosenka tylko interpretacja?
Ja ogólnie unikam gadających zabawek z powodu przesadnie radosnej intonacji lektorów ;-)
Ja ogólnie unikam gadających zabawek z powodu przesadnie radosnej intonacji lektorów ;-)
Mam książeczkę rymowankę FP i w niej jest słowo bębenek, ze strasznie podkreślonym ę. Niby poprawnie, ale drażni mnie strasznie te ę
No i nie wspominajac, że wszystkie zabawki FP są na jedno kopyto
No i nie wspominajac, że wszystkie zabawki FP są na jedno kopyto
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts
Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
http://www.facebook.com/pages/Mama-sie-zna/140521569334892 polecam marudzenie na profilu ;-)
W szczeniaczku uczniaczku jest jeszcze jeden błąd: na nóżce szczeniaczek ma napisane "noga" a jak się wciście to mówi "stopa". FP uważa chyba że dzieci nie potrafią czytać więc nie ma to wielkiego znaczenia, a dla mnie ma ogromne bo za takie pieniądze to moim zdaniem zabawki nie powinny posiadać takich "błędów".
z tego morał taki, że lepsze zwykłe pluszaki ;D
Dziewczyny jezeli macie jakies uwagi na temat Krzeselka Uczydelka to zapraszam do pisania tutaj http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=215821&c=1&k=160