Widok
Robiłam kilka razy tę sałatkę
http://miksturownik.blogspot.com/2012/11/saatka-z-boczniakami-i-ryzem.html
Zamiast ryżu dałam kaszę pęczak, była pycha :)
http://miksturownik.blogspot.com/2012/11/saatka-z-boczniakami-i-ryzem.html
Zamiast ryżu dałam kaszę pęczak, była pycha :)
Proponuję zrobić boczniaki grillowane z cebulą, papryką i cukiniądo tego sos tzatziki np buraczków, lub sos czosnkowy. Zrób większą ilość, ponieważ następnego dnia możesz zrobić z tych grzybów i warzyw przepyszny sos do kaszy, ryżu lub ziemniaków. Grillowane warzywa i boczniaki wsypujesz do rondla i wlewasz wody, ale tylko tyle, żeby ledwie przykryły zawartość rondla. Listek laurowy, kilka ziaren ziela angielskiego, troszkę soli.Gotujesz ok. 15 minut. Następnie zagęszczacz sos śmietaną lub wodą z mąką. Podobnie możesz zrobić z pieczarkami lub grillowanym mięsem.