Widok

Bolące parcie główki w 40 tc :/

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam!

Jestem w 40 tyg. ciąży. za 2 dni mam termin porodu. lekarz na wizycie powiedział mi że mam już w zasadzie wygładzoną szyjkę macicy i rozwarcie na 3 cm.
Odczuwam bardzo wielki dyskomfort związany z parcie główki dzidziusia na "ujście" że się tak wyrażę... jakby już chciała wyjść...
do tego maluch bardzo, bardzo się rozpycha. a skurczów ani widu ani słychu.
czy któraś z was tak miała? co to może oznaczać?

proszę o odp.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja tak mam i nie mam pojęcia czy to coś oznacza. Nie wiem też jak wygląda moja szyjka, jutro mam nadzieję się dowiedzieć:)
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja bym pojechała na IP, urodziłam synka dwa dni przez terminem i miałam rozwarcie na 4 palce, z tą różnicą że były skurcze, nasilające się.
Ola ja tak miałam przy pierwszej ciąży. W 40 tc rozwarcie na trzy palce a skurcze minimalne i jak pojechałam do szpitala to dali mi oxy i po dwóch godzinach od przyjazdu córcia była już z nami.
mnie przyjeli z rozwarciem na 2,5 cm
Dziekuję za odpowiedzi.
Ostatnio byłam już na IP, bo maleńki się nie ruszał prawie cały dzień. Zobaczyli szyjkę, rozwarcie i odesłali do domu... :/
Hmm, wiec co tu robić?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Teraz podobno porodówki są przepełnione. Może dlatego Cię odesłali, może nie było jeszcze ostatecznej potrzeby żeby Cię przyjmować. Nie wiem, mam podobny problem i też nie wiem co mam zrobić. Jak tylko dziś wrócę od lekarza to napiszę czego się dowiedziałam. Tylko nie wiem czy będzie u mnie rozwarcie tak jak u Ciebie.
image
Ok :) Czekam w takim razie.
ja bylam na porodowce w dniu terminu bóle brzucha skurczy brak rozwarcie na 4 palce i co powiedzieli ze za wczesnie na poród dali zastrzyk aby brzuch nie bolał a po dwoch tygodniach po terminie wrociłam i mnie przyjeli na porodowke dali kroplowke i wywolali porod dziecko urodzilo sie z gestych zielonych wodach plodowych wogle szok zasinione musieli pomóc malutkiemu oddychac przez pacanow prawie go stracila dzis jest zdrowym chlopcem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie mam rozwarcia ale mam mało wód więc dostałam skierowanie do szpitala na kontrolę.
image
o marta-B u mojej kuzynki taka akcja skończyła się porodem ;-) więc powodzenie- zabierz torby !
Ja miałam rozwarcie na 2 palce przed terminem, pojechałam na kontrolę, dali mi jakiś zastrzyk (nie oksytocynę) i kazali wrócić za 2h i były już 3 palce - zero skurczów. Następnego dnia rano przebili pęcherz i się rozkręciło, czyli w sumie synek się dzień przed terminem urodził.
Hehe u mnie się nie skończyło porodem, wróciłam:) Bolesne parcie główki jest normalne bo główka jest naprawdę nisko. Ale rozwarcie zaledwie na opuszkę palca. Reszta ok, wracam za 2 dni na kontrolę.
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (25 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

krem nawilżający do twarzy (44 odpowiedzi)

Jaki krem jest dobry bo nie wiem jaki kupić używałam garniera ale mi nie służy i teraz mam taka...

Zwrot podatku 2025 (30 odpowiedzi)

Hej.aczy już wysyłają zwroty w Gdyni? ktoś dostał?

do góry