Widok
Bolące parcie główki w 40 tc :/
Witam!
Jestem w 40 tyg. ciąży. za 2 dni mam termin porodu. lekarz na wizycie powiedział mi że mam już w zasadzie wygładzoną szyjkę macicy i rozwarcie na 3 cm.
Odczuwam bardzo wielki dyskomfort związany z parcie główki dzidziusia na "ujście" że się tak wyrażę... jakby już chciała wyjść...
do tego maluch bardzo, bardzo się rozpycha. a skurczów ani widu ani słychu.
czy któraś z was tak miała? co to może oznaczać?
proszę o odp.
Jestem w 40 tyg. ciąży. za 2 dni mam termin porodu. lekarz na wizycie powiedział mi że mam już w zasadzie wygładzoną szyjkę macicy i rozwarcie na 3 cm.
Odczuwam bardzo wielki dyskomfort związany z parcie główki dzidziusia na "ujście" że się tak wyrażę... jakby już chciała wyjść...
do tego maluch bardzo, bardzo się rozpycha. a skurczów ani widu ani słychu.
czy któraś z was tak miała? co to może oznaczać?
proszę o odp.
Teraz podobno porodówki są przepełnione. Może dlatego Cię odesłali, może nie było jeszcze ostatecznej potrzeby żeby Cię przyjmować. Nie wiem, mam podobny problem i też nie wiem co mam zrobić. Jak tylko dziś wrócę od lekarza to napiszę czego się dowiedziałam. Tylko nie wiem czy będzie u mnie rozwarcie tak jak u Ciebie.
ja bylam na porodowce w dniu terminu bóle brzucha skurczy brak rozwarcie na 4 palce i co powiedzieli ze za wczesnie na poród dali zastrzyk aby brzuch nie bolał a po dwoch tygodniach po terminie wrociłam i mnie przyjeli na porodowke dali kroplowke i wywolali porod dziecko urodzilo sie z gestych zielonych wodach plodowych wogle szok zasinione musieli pomóc malutkiemu oddychac przez pacanow prawie go stracila dzis jest zdrowym chlopcem
Ja miałam rozwarcie na 2 palce przed terminem, pojechałam na kontrolę, dali mi jakiś zastrzyk (nie oksytocynę) i kazali wrócić za 2h i były już 3 palce - zero skurczów. Następnego dnia rano przebili pęcherz i się rozkręciło, czyli w sumie synek się dzień przed terminem urodził.