Widok

Bolerioza...

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Czy ktoś z was wie coś o tej poradni http://www.pcchz.pl/index.php ?

Czy trzeba mieć skierowanie, czy długo się czeka itd... W poniedziałek tam zadzwonię, ale chętnie dowiem się czegoś już dziś.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja tam bylam z powodu innej choroby, ale meeeeega kolejki, bo ludzi z podejrzeniem boleriozy przyjmuja od reki-bez skierowania :) Przynajmniej tak bylo 2 lata temu... Jezeli chodzi o inne choroby niz bolerioza to skierowanie konieczne.
Ja tam byłam jak miałam boleriozę w ciąży. Z racji ciąży byłam przyjmowana jako pierwsza bez skierowania i bez czekania w kolejce. Z resztą wtedy nie trzeba było mieć skierowania przy podejrzeniu boleriozy, a kolejki były straszne, nawet na kilka godzin czekania bo część osób była bez umówionej godziny a część przychodziła na godzinę - jednym słowem koszmar! Ale to było 3 lata temu.
ja jak dzwonilam w pazdzierniku zeszlego roku to nie bylo miejsc, kazali dzwonic w grudniu, w grudniu zapisali na kwiecien, obiminelo mnie czekanie bo po bozym narodzeniu trafilam do nich na oddzial szpitalny by wykluczyc neuroborelioze.
poprawnie: BORELIOZA !!! - czy tak ciężko zapamiętać poprawną formę???
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Masz rację, osioł ze mnie :) Nawet nie zwróciłam uwagi jak jest poprawnie. Dzięki.

Wracając do tematu, bo o to jeszcze nie zapytałam, czy osobno jest przychodnia dla dzieci, czy razem z dorosłymi?
ja też jak miałam boreliozę w ciąży pojechałam do szpitala w gdańsku i od razu mnie przyjęli
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a co do tej przychodni to faktycznie są tam kolejki.
Obecnie (już od dłuższego czasu - wymóg nfz) do jakiejkolwiek poradni w zakaźnym trzeba mieć skierowanie. Są osobne poradnie dla dorosłych i dla dzieci. Kolejki niestety są długie, kilkumiesięczne, gdyż nfz od kilku lat sukcesywnie zamykał w całym województwie wszelkie poradnie związane z zakresem chorób zakaźnych (w tym też hepatologiczne). Obecnie jest to jedyny ośrodek funduszowy na pomorskie, w medycynie tropikalnej jest za pieniądze. Fundusz wszystko pozostałe pozamykał, a w zakaźnym ani nie przybyło łóżek, ani poradnia się nie zwiększyła, ani leczących też nie przybyło. I tak lekarze emeryci jeszcze dalej pracują. Jeszcze parę lat i w ogóle będzie kanał. Już od stycznia jest bardzo źle odkąd zamknęli też zakaźny w Słupsku. Ale pacjent się przecież w ogóle nie liczy. Niestety.

Inne tematy z forum Zdrowie

Naturalne sposoby na powiększenie biustu (5 odpowiedzi)

Czy orientujecie się może czy są jakieś naturalne sposoby na to aby powiększyć biust? Niestety...

Szukam seksuologa, problemy ze wzwodem (8 odpowiedzi)

Witam . Prosze o poważne odpowiedzi.Mam problemy z erekcją. Szukam dobrego seksuologa ,...

Mój mężczyzna ma problemy ze wzwodem (7 odpowiedzi)

Mam pytanie. Mianowicie mój mężczyzna ma od jakiegos czasu problemy ze wzwodem. Ogólnie nie chce...

do góry