Widok

Bracia K.

Bracia K. Temat dostępny też na forum:
Opinie do spektaklu: Bracia K..
Bracia Karamazow to jedna z najwybitniejszych powieści XIX wieku, arcydzieło rosyjskiej i światowej literatury. Losy rodziny Karamazowów przedstawione zostały w intrygujący sposób, tworzą niezwykle głębokie studium ludzkiej psychiki.

Bracia Iwan, Alosza i Dymitr, bękart Smierdiakow, ich rozpustny, błaznujący ojciec, piękne kobiety, duchowi mistrzowie - wszyscy oni wprowadzają widzów w ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

tytuł nasuwa jednoznaczne skojarzenie ;-)

...

jakże urocze skojarzenie :)

tytuł powinien brzmieć "Odwóch takich co ukradli... - Rewolucja" Przyszłyby tłumy...

fan-ta-sty-czne!

eneralnie Dostojewski jaki jest, każdy wie. Sztuka jest dość ciężka, ale daje dużo do myślenia. Do tego stopnia, że nie mogłam zasnąć po obejrzeniu premiery, dziś wieczorem chętnie zobaczę trzeci raz. I to z miłą chęcią. Mam nadzieję, że jeszcze są bilety.
Przepiękna muzyka, człowiek wpada nawet w swego rodzaju trans. Bardzo "plastyczne" sceny, już widzę, jak wdzieram się tam z aparatem i conajmniej 3 rolkami filmu, żeby wszystko uwiecznić. Fantastyczna gra aktorów, jestem pełna podziwu, bo sztuka jest cholernie wymagająca tak psychicznie, jak fizycznie. Takie "must see" dla każdego, kto czuje teatr, kto chodzi tam nie tylko po czczą rozrywkę, ale żeby utonąć w tamtym świecie.

Każdy, kto jest w Trójmieście, powinien to zobaczyć, poważnie:)

Zapiera dech

Wczoraj mialam okazje obejrzec ten spektakl.Faktycznie Dostojewski nie jest latwy,ale znakomita gra aktorow sprawia iz kazda scene przezywa sie inaczej. No i do tego niesamowicie skomponowana muzyka, ktora idealnie oddaje klimat tego co dzieje sie na scenie. Jest idealnym dopelnieniem swietnego przedstawienia.Polecam :)

rewelacja!

Absolutnie doskonały, wwiercający się głęboko w umysł, podświadomośc spektakl!
Brawo Miejski za dobór repertuar, brawo obsada za grę mrugnięciem, lekkim ruchem dłoni. Mistrzostwo!!!!
Cieszę się że mieszkając w Gdyni mam okazję na miejscu zobaczyć przedstawienia na tak wysokim poziomie.
Dziękuję.

BRAWO BRAWO BRAWO

fantastyczny spektakl polecam Genialna gra aktorska, muzyka. Spektakl ubogi w formie bogaty w treści. Scenografia, której nie ma właściwie jest tak pomyślana,że zapełnia scenę i mamy wrażenie,że jest jej dużo. Aktorzy niesamowite kreacje brawo Sylwia Gliwa pozostali również Siastacz, Kowal, Majchrzak, Mrozińska - GENIALNIE. jeszcze nie było czegoś takiego w Miejskim TO TRZEBA ZOBACZYĆ. TEN DOSTOJEWSKI WKRĘCA. POLECAM

to jest teatr

TO jest teatr z prawdziwego zdarzenia. wiele teatrow moze pozazdroscic!!! goraco polecam i zachecam wszystkich do przezycia tego spektaklu. bo jego sie nie da po prostu ogladac... jego sie przezywa! katharsis gwarantowane! dawno nie widzialam takiej Sztuki. dzieki skromnej scenografii widz skupia sie tylko na tym co sie dzieje miedzy postaciami. a dzieje sie, dzieje!! bardzo dobra gra porusza dusze widzow, a dostojewszczyzna sciska za gardlo.

Rewelacja!

Nie przypuszczałem, że spektakl ten będzie aż tak dobry, zmierzyć się z Dostojewskim nie jest w końcu łatwą rzeczą. Świetna gra aktorów, w szczególności Dariusz Siastacz jako Dymitr był kapitalny. O muzyce nie wspomnę, wspaniale buduje napięcie i chwyta za serce.
Mimo dość niewygodnych krzeseł prawie 3 godziny (z przerwą) mija w sposób niezauważalny i aż nie chce się wychodzić z teatru.

Po prostu cudowne przeżycie Dostojewskiego, mam nadzieję, że Gracz, który także wyreżyseruje Bubień, będzie równie dobry.

REWELACJA

i tylko tyle lub aż tyle.

Kocham ten spektakl! Bardzo sie ciesze,ze jest znow grany, wykupilem bilety na kazdy dzien :) dawno sztuka teatralna mnie tak nie poruszala, jak wlasnie ta. Bije czolem przed Tworcami.

Pierwszy raz od dluzszego czasu postanowiłam pójsc do teatru. Bardzo podobala mi sie sztuka, gra aktorow i muzka. Naprawde bylo warto..

eeee to generalnie h*** musi byc delikatnie mowiac ta sztuka.... All Inclusive w Kamerlanym jest lepsze :-)

Dzieło Sztuki!

TO WŁASNIE JEST TEATR!!!!

kupie 2 bilety

a sobotę lub niedzielę 516 010 770

kapitalny

wyborny klimat , gra aktorska i muzyka-gorąco polecam!!!!!!

Rewelacja

Teatr na maxa. ARCYDZIEŁO!!!!!!!

Inne tematy z forum Kultura

Imię (3 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Imię . Imię Matthieu Delaporte i Alexandre de la Patteliere Przekład:...

Quo vadis (4 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Quo vadis . - Wartka akcja, krwiste postaci, wyrazisty wątek miłosny,...

Carmen (5 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Carmen . "Carmen" - opera Kompozytor - Georges Bizet Premiera w Operze...

do góry