Widok

Brak wody

Czy wszyscy się już pogodzili na ciagle braki wody ?

http://www.skzukowo.pl/155-zakaz-podlewania
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Też nie mam zamiaru tego zakazu przestrzegać...skoro gmina poprzez swych adwokatów potrafi łamać przepisy(podpisana umowe) mając zwykłych ludzi gdzieś...to ja też będę miał ich tam...gdzie oni mają mnie..
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

I przez obecny brak wody wszyscy zarobią: hydraulicy, serwisy pralek zmywarek, szkółki drzew bo krzewy uschną i będą do usunięcia ,a kto zapłaci za to wszystko i jeszcze rachunek za wodę w terminie -My ze swojej kieszeni
I tak można pracować i płacić do us....j śmierci
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nikt nikogo nie zmuszał by tu zamieszkać
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 11

Biedni mieszkańcy Żukowa, nie mieli wody cały JEDEN dzień! A to że w Baninie 8 tys mieszkańców nie ma wody od miesiąca to jakoś nikogo w gminie nie obchodzi... Ciekawe czy beczkowozy podstawili wielkiemu państwu z miasta Żukowa...
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wiem, tam się urodziłem i wychowałem.Mam tam całą rodzinę. Nic im nie powiem tylko się solidaryzuję :-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gratulacje dla wszystkich bezmózgich użytkowników wodociągu projektowanego dla wsi o kilkuset zabudowaniach, którą najechały elity o niskiej zdolności kredytowej!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 27

A co powiesz mieszkańcom Żukowa? Wczoraj nie mieli wody cały dzień.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

A tu były pola, pastwiska, stawy, żwirownie torfowiska, łąki... Nie widzieliście gdzie się wprowadziliscie?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 10

Inwestycja tzw spichlerza podciagnietego pod zabytek kosztuje gmine w rzeczywistosci 5,5mln wlasnych srodkow, czyli wiecej niz wydano na inwestycje wodociagowe w ciagu 4lat. Kolejne centrum tego i owego. Kolejny budynek do utrzymania..a ludzie bez wody w kranach. Teraz w planie biblioteka, kolejny gmach w Zukowie.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

tylko tam jest woda kanaliza etc a tu nie ma nic...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

A mają chodzić po posesjach?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wam mieszczuchom dać władzę to sprzedacie nas w piz..u jak w Warszawie np.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 11

amatorzy z zrzeszen kaszubskich albo ludzie oderwani od pluga
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

bo tą gminą rządzą amatorzy...

I na jakiej podstawie pracownik SK wejdzie na Twoją posesję? Nie mają służebności na nieruchomościach odbiorców. Nawet na spisywanie liczników powinni mieć służebności na naszych księgach. Wszystko na dziko, wodociąg położony 25 lat temu i dziwne, że teraz niedomaga. No zaskoczenie :-) I wszystkie yumbostady do rozwalenia bo nowe nitki wodociągu trzeba by położyć. Myślenie perspektywiczne żadnej władzy się nie udało.

Jeden cwaniak tu dziś na forum wszystkim kazał lać i podlewać do oporu na złość Urzędowi, a nie pomyślał,że mieszkańców wk..wi tym sposobem. On leje, a matki nie mogą dzieci umyć....ale on leje...leje na wszystko. Egoistyczne i ignoranckie podejście by nie powiedzieć cham..kie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 18

Spokojnie, w komunikacie jest "zakaz podlewania ogródków działkowych, trawników, upraw polowych oraz napełniania basenów". Nie mam ani ogródka działkowego (mam przydomowy), nie mam trawnika, ani basenu, więc po rabatach leje się cały czas.
Nawet ze sformułowaniem odpowiedniego komunikatu mają problem. Szczególnie ubawiły mnie te "uprawy polowe". Jakiś rolnik podlewa pole wodą z wodociągu? Buhaha :D
Swoją drogą jakie są hipotetyczne konsekwencje złamania takiego zakazu? Podejrzewam, że żadne.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

Najlepiej jest to, że o 19:30 woda je6, a 19:45 już nie... Słońce zachodzi i od razu wody brak, bo wszyscy ruszają do podlewania... A człowiek nie ma jak rąk umyć...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nadawalbyś/Nadawałabyś się do CBŚ :-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Na pszennej brak wody
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Banino

Ozonowanie domu (15 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...

do góry