Widok
Brawo młodzież
Brawo młodzież z UA.
Ci dwaj Panowie po przebudzeniu nie wiedzieli gdzie znajdują się,nie dość że na procentach i w swoim języku jakali się to zrozumieć ich.
I co teraz matka z dzieckiem miała by wózki zrobić jeśli kloszardy nocleg sobie robią w windzie na skm Przymorze lub osoba niepełnosprawna na wózku inw. ?
więcej
Ci dwaj Panowie po przebudzeniu nie wiedzieli gdzie znajdują się,nie dość że na procentach i w swoim języku jakali się to zrozumieć ich.
I co teraz matka z dzieckiem miała by wózki zrobić jeśli kloszardy nocleg sobie robią w windzie na skm Przymorze lub osoba niepełnosprawna na wózku inw. ?
więcej
Zaskoczę cię ale właśnie na tym polega państwo
I postawa obywatelska.
Sami musimy w pierwszej kolejności dbać o miejsca publiczne, ale dla popleczników jedynej słusznej, polskiej, patriotycznej, katolickiej partii, nazywa się to bycie konfidentem....
Policja nie może być wszędzie. Nie może wiedzieć wszystkiego. A strasznie mediami jest jak najbardziej zasadne: nie bez powodu o mediach mówi się trzecia władza.
Sami musimy w pierwszej kolejności dbać o miejsca publiczne, ale dla popleczników jedynej słusznej, polskiej, patriotycznej, katolickiej partii, nazywa się to bycie konfidentem....
Policja nie może być wszędzie. Nie może wiedzieć wszystkiego. A strasznie mediami jest jak najbardziej zasadne: nie bez powodu o mediach mówi się trzecia władza.
Masz rację
Tylko jak widać jest przyzwolenie społeczne...
Nie moja sprawa, niech ktoś coś zrobi, gdzie są służby...
Jak by dostawali 15 telefonów na godzinę to w końcu ruszyli by zady...
Znając życie, niestety jak by przyjechali, to zaraz znajdzie się tłumek obrońców uciśnionych, że zła policja przemocą wyprowadza bezdomnych...
A że rzeczoni bezdomni niszczą windę to już się wytnie...
A że ci sami bezdomni nie pójdą do noclegowni by przespać się w ciepelku i zjeść posiłek bo jest zakaz picia to też ludzie nie pamiętają... I tak tkwimy w tej akceptacji społecznej menelstwa. A jak Kowalski otworzy piwo jedno w parku w upalny dzień, to zaraz pół komendy zwali mu się na głowę...
Nie moja sprawa, niech ktoś coś zrobi, gdzie są służby...
Jak by dostawali 15 telefonów na godzinę to w końcu ruszyli by zady...
Znając życie, niestety jak by przyjechali, to zaraz znajdzie się tłumek obrońców uciśnionych, że zła policja przemocą wyprowadza bezdomnych...
A że rzeczoni bezdomni niszczą windę to już się wytnie...
A że ci sami bezdomni nie pójdą do noclegowni by przespać się w ciepelku i zjeść posiłek bo jest zakaz picia to też ludzie nie pamiętają... I tak tkwimy w tej akceptacji społecznej menelstwa. A jak Kowalski otworzy piwo jedno w parku w upalny dzień, to zaraz pół komendy zwali mu się na głowę...
a monitoring to niby do czego służy?
typki powinni być dostrzeżeni na kamerze i od razu patrol na miejscu, jeśli ktoś kto potrzebuje windy ma zgłaszać to policji to cóż to dla niego zmienia? zanim patrol się pojawi to już mu pociąg odjedzie, winda powinna działać a jeśli służby sobie nie radzą to winda do likwidacji i zrobić pochylnię lub przejście ze szlabanem przez tory
W 4 literach to ja ciebie mądralo. Nie pouczaj
innych kogo mają darzyć empatią.
Dawno w pociągu do przedziału, w którym siedziałem wraz z innymi osobami zajrzał bezdomny i poprosił o kasę i jeden ze współpasażerów natychmiast go wyprosił nie pytając się innych czy może chcą mu dać jakieś drobne. Gdy bezdomny odszedł, to ten co go wyprosił syknął: "gonić cwaniaka". To wtedy odpaliłem mu: "gdyby był cwaniakiem to by siedział w sejmie, a nie chodził po pociągach". Pogromcy kloszardów natychmiast opadła szczena i kiedy inne osoby skierowały na niego wzrok gość zaczerwienił się na gębie. Wycedził tylko do mnie: "ma pan rację".
Jedynie zgoda co do tego że nie powinien zajmować tego pomieszczenia.
Dawno w pociągu do przedziału, w którym siedziałem wraz z innymi osobami zajrzał bezdomny i poprosił o kasę i jeden ze współpasażerów natychmiast go wyprosił nie pytając się innych czy może chcą mu dać jakieś drobne. Gdy bezdomny odszedł, to ten co go wyprosił syknął: "gonić cwaniaka". To wtedy odpaliłem mu: "gdyby był cwaniakiem to by siedział w sejmie, a nie chodził po pociągach". Pogromcy kloszardów natychmiast opadła szczena i kiedy inne osoby skierowały na niego wzrok gość zaczerwienił się na gębie. Wycedził tylko do mnie: "ma pan rację".
Jedynie zgoda co do tego że nie powinien zajmować tego pomieszczenia.
Głupiś ty do bólu.
Jest to inny rodzaj cwaniactwa i tyle, a historię z menelami ma każdy, ja mam taką:
Do mnie jak kiedyś podbił menel z informacją " Jestem bezdomny..." to mu wypaliłem, że wiele w życiu osiągnał i żeby nie przestawał w gonieniu marzeń, zwłaszcza za pracą". I wiesz co? To jemu opadła kopara.
Może to ty?
Jest to inny rodzaj cwaniactwa i tyle, a historię z menelami ma każdy, ja mam taką:
Do mnie jak kiedyś podbił menel z informacją " Jestem bezdomny..." to mu wypaliłem, że wiele w życiu osiągnał i żeby nie przestawał w gonieniu marzeń, zwłaszcza za pracą". I wiesz co? To jemu opadła kopara.
Może to ty?
Nie ośmieszaj się swoją "mądrością" na ich
temat "zacny" obywateli. Nie masz pojęcia jacy ludzie zostają bezdomnymi, i jak widać nie wiesz też co robią za dnia. Wg ciebie kto np. oczyszcza miasta z wszelkich śmieci? Śmieciami gospodarują tylko firmy do ich wywozu?
Koleś, jeśli wg ciebie ci ludzie są cwaniakami to w najlepszym razie siedzieli by w polityce pięknie ubrani i pachnący a nie zbierali złom.
Koleś, jeśli wg ciebie ci ludzie są cwaniakami to w najlepszym razie siedzieli by w polityce pięknie ubrani i pachnący a nie zbierali złom.
A dlaczego mają coś zmieniać w życiu mądralo?
Np. każdy ma akceptować to, że za posiadanie mieszkania trzeba płacić podatki? Może tego nie akceptują i godzą się na zamieszkiwanie na przysłowiowej ulicy.
I co, że dostają piwo i jedzenie? To twoja sprawa, że wścibiasz nos między nich a tych co ich karmią? Rozumiałbym twoje oburzenie gdyby im ludzie oprócz tych podstawowych datków fundowali im ubrania i zagraniczne wycieczki.
Uważasz żurków za cwaniaków? Cwaniaków to masz w polityce i wielkim biznesie.
I co, że dostają piwo i jedzenie? To twoja sprawa, że wścibiasz nos między nich a tych co ich karmią? Rozumiałbym twoje oburzenie gdyby im ludzie oprócz tych podstawowych datków fundowali im ubrania i zagraniczne wycieczki.
Uważasz żurków za cwaniaków? Cwaniaków to masz w polityce i wielkim biznesie.
O, jaki znalazł się pogromca kloszardów.
W 4 literach mam twój pomysł mądralo. A może w zamian z tobie podobnymi zaczniecie demonstracje z postulatem przywrócenia właściwej pracy policji jaką są patrole piesze?
Gdyby takie były jak w Holandii, to facet w tej windzie już by w niej przestał w noce zamieszkiwać.
Gdyby takie były jak w Holandii, to facet w tej windzie już by w niej przestał w noce zamieszkiwać.
A co kogo to interesuje co oni robią tam ? Jeden skarpet nawet nie ma jak zbliżyłem foto :v.
Wyglądają na ciepłych ge.juchow z UA w takim razie.
Nie masz obowiązek dzielnic na służby w miejscach które są "monitorowane" ,jak by coś wydarzyło się faktycznie ,to winnym by został dyżurny który kamer pilnuje i jak to codziennie na nocnej zmianie zapewne śpi i ma wszytko gdzieś.
Jak się nie potrafi pić to sie nie pije ,proste
Wyglądają na ciepłych ge.juchow z UA w takim razie.
Nie masz obowiązek dzielnic na służby w miejscach które są "monitorowane" ,jak by coś wydarzyło się faktycznie ,to winnym by został dyżurny który kamer pilnuje i jak to codziennie na nocnej zmianie zapewne śpi i ma wszytko gdzieś.
Jak się nie potrafi pić to sie nie pije ,proste
Cos Wam powiem, bo chyba nie wiecie
W Polsce, w Gdańsku też jest naprawdę spoko pomoc dla osób bezdomnych, ba pracującym z niskimi dochodami też pomaga miasto i Caritas. Noclegownie, pomoc przy szukaniu pracy,jedzenie długoterminowe, codzienne ciepłe obiady,odzież ,zasilki itd. Wiecie jaki jest najważniejszy wymóg?
Trzeźwość.
Dlatego nie żałuję nikogo na ulicy. Pomoc jest, ale nie dla pijaków.
Dziękuję za uwage
Trzeźwość.
Dlatego nie żałuję nikogo na ulicy. Pomoc jest, ale nie dla pijaków.
Dziękuję za uwage