Widok

Bronzer+Przyspieszacz-Solarium

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy wiecie, co to za tabletki są sprzedawane w solariach?
Spotkałyscie się z takimi? Czy dają efekt? czy są nieszkodliwe?
jak stosować?

image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej, nie przepadam za solarium, ale wiadomo - ślub, mamy 2 czerwca, więc od miesiąca chodzę regularnie. Tabletek nie polecam to czysta chemia. Opalaj się w solarium normalnie. Za pierwszym razem wzięłam sobie przyspieszacz i inne pierdoły i plamy miałam od razu, ślady, paski, koszmar. Odstawiłam wszystko, smaruję się tylko po to żeby nawilżyć skórę - kupuje preparaty w solarium, ale żadnych brązujących itd. nie używam i jest nieźle, jestem już jak czekoladka :)
image
nie jestem zwolennikiem tych paskudztw...
uważam że wystarczy odpowiednio dobrany do karnacji czas opalania i odpowiednie przerwy w wizytach na solarium i skóra bedzie ładnie opalona

image
image
po co sie faszerowac jakas chemia?
ja nie przepadam za takimi cudami...

Wystarczy, ze dobrze zadbasz o nawilzenie skory, polecam dodanie odrobiny oliwki do kapieli w okresie, kiedy korzystasz z solarium.

tak,tylko mi chodzi o bronzer i przyśpieszacz w tabletce, jestem po prostu ciekawa co to takiego...
bo rozumiem,że te plamy pojawiły się po kremie?
ja narazie chodzę raz w tygodniu na solarium,byłam 3 razy i blada jestem nadal,hehe a już 3 razy za mną

image
image
ja zawsze chodziłam w ten sposób:

sam poczatek, co drugi dzień na jedynie 5 minut na zwykłe lampy
potem 2 razy w tyg na 10 min

po tym pierwszym tyg już byłam opalona

a na sam koniec raz w tygodniu na 10 min, czasami na 15-ale nie lubie tak długo leżeć-tylko żeby podtrzymać opalenizne

image
image
Jak chodzę 3 razy w tygodniu na 10 min chyba ze jakieś nowe solarium (teraz chodzę na takie) to można na 8 minut, wtedy w 2 tygodnie sie fajnie opale a potem na podtrzymanie 2X8 lub 7

image
aa a co do kremów to przyspieszacze to ściema, moim zdaniem zawierają trochę samoopalacza bo robią sie plamy, ale ja używam zwykły krem masło kakaowe (tam jest nawet napisane, ze poleca sie przed opalaniem) i wtedy mam ładnie brązową buźkę. tabletek bym nie brała bo po co solarium dobrze opala i wydaje mi się, że to zbędne i pewnie niebezpieczne...

image
z tego co pisałyście już w kilku wątkach to bronzery zostawiają plamy? A przyspieszacze…. warto je stosować? Jeżeli nie to czym się smarować? W solarium, w którym ostatnio byłam jedna saszetka kosztuje 7 zł a mała buteleczka 33zł (tak może na 3 razy)… Może wystarczą jakieś kremy z drogerii…? Możecie podać jakieś konkretne kosmetyki..
no a ja nie dostałam jednoznacznej odpowiedzi - co to za tabletki?

image
image
ja stosuje taki dwufazowy olejek ale nie jest tłusty. bardzo fajnie nawilza i skora nie "śmierdzi" solarium ( nie lubie tego zapachu skory).. poza tym przyspiedza powstawanie opalenizny i nigdy, przenigdy nie mialam po nim zadnych plam.

image
A gdzie go moge kupić? Tylko w solarium?
ja biorę beta karoten, prekursor wit A, nadaje ładny odcień skórze, konsultowałam to z kosmetyczką twierdzi że to witamina A więc nieszkodliwa. Wystarczy 1 kapsułeczka dziennie i efekty widoczny, mniej trzeba się smażyć na solarium:)

ja kupowalam w solarium. VITAN tropic spray

image
kup sobie w aptece jakies witaminy typu b-karoten, super sprawa
image
image

Inne tematy z forum Wesele

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

do góry