Widok

Bronzer+Przyspieszacz-Solarium

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy wiecie, co to za tabletki są sprzedawane w solariach?
Spotkałyscie się z takimi? Czy dają efekt? czy są nieszkodliwe?
jak stosować?

image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej, nie przepadam za solarium, ale wiadomo - ślub, mamy 2 czerwca, więc od miesiąca chodzę regularnie. Tabletek nie polecam to czysta chemia. Opalaj się w solarium normalnie. Za pierwszym razem wzięłam sobie przyspieszacz i inne pierdoły i plamy miałam od razu, ślady, paski, koszmar. Odstawiłam wszystko, smaruję się tylko po to żeby nawilżyć skórę - kupuje preparaty w solarium, ale żadnych brązujących itd. nie używam i jest nieźle, jestem już jak czekoladka :)
image
nie jestem zwolennikiem tych paskudztw...
uważam że wystarczy odpowiednio dobrany do karnacji czas opalania i odpowiednie przerwy w wizytach na solarium i skóra bedzie ładnie opalona

image
image
po co sie faszerowac jakas chemia?
ja nie przepadam za takimi cudami...

Wystarczy, ze dobrze zadbasz o nawilzenie skory, polecam dodanie odrobiny oliwki do kapieli w okresie, kiedy korzystasz z solarium.

tak,tylko mi chodzi o bronzer i przyśpieszacz w tabletce, jestem po prostu ciekawa co to takiego...
bo rozumiem,że te plamy pojawiły się po kremie?
ja narazie chodzę raz w tygodniu na solarium,byłam 3 razy i blada jestem nadal,hehe a już 3 razy za mną

image
image
ja zawsze chodziłam w ten sposób:

sam poczatek, co drugi dzień na jedynie 5 minut na zwykłe lampy
potem 2 razy w tyg na 10 min

po tym pierwszym tyg już byłam opalona

a na sam koniec raz w tygodniu na 10 min, czasami na 15-ale nie lubie tak długo leżeć-tylko żeby podtrzymać opalenizne

image
image
Jak chodzę 3 razy w tygodniu na 10 min chyba ze jakieś nowe solarium (teraz chodzę na takie) to można na 8 minut, wtedy w 2 tygodnie sie fajnie opale a potem na podtrzymanie 2X8 lub 7

image
aa a co do kremów to przyspieszacze to ściema, moim zdaniem zawierają trochę samoopalacza bo robią sie plamy, ale ja używam zwykły krem masło kakaowe (tam jest nawet napisane, ze poleca sie przed opalaniem) i wtedy mam ładnie brązową buźkę. tabletek bym nie brała bo po co solarium dobrze opala i wydaje mi się, że to zbędne i pewnie niebezpieczne...

image
z tego co pisałyście już w kilku wątkach to bronzery zostawiają plamy? A przyspieszacze…. warto je stosować? Jeżeli nie to czym się smarować? W solarium, w którym ostatnio byłam jedna saszetka kosztuje 7 zł a mała buteleczka 33zł (tak może na 3 razy)… Może wystarczą jakieś kremy z drogerii…? Możecie podać jakieś konkretne kosmetyki..
no a ja nie dostałam jednoznacznej odpowiedzi - co to za tabletki?

image
image
ja stosuje taki dwufazowy olejek ale nie jest tłusty. bardzo fajnie nawilza i skora nie "śmierdzi" solarium ( nie lubie tego zapachu skory).. poza tym przyspiedza powstawanie opalenizny i nigdy, przenigdy nie mialam po nim zadnych plam.

image
A gdzie go moge kupić? Tylko w solarium?
ja biorę beta karoten, prekursor wit A, nadaje ładny odcień skórze, konsultowałam to z kosmetyczką twierdzi że to witamina A więc nieszkodliwa. Wystarczy 1 kapsułeczka dziennie i efekty widoczny, mniej trzeba się smażyć na solarium:)

ja kupowalam w solarium. VITAN tropic spray

image
kup sobie w aptece jakies witaminy typu b-karoten, super sprawa
image
image

Inne tematy z forum Wesele

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

do góry