Widok

Brzydkie i ładne dziewczyny

Na początku chciałabym napisać,że chłopacy wolą raczej ładne i zgrabne dziewczyny,a na brzydkie i grube rzadko zwracają uwage.Jeśli dziewczyna jest ładna i z figurą to odrazu nie znaczy,że jest mądra,zabawna itp.,a gdy jej wygląd wraz z ciałem nie przypomina np: Jennifer Lopez to jest odrzucana przez chłopaków oraz przez społeczeństwo.Mam nadzieje,iż wygląd nie ma tak dużego znaczenia w wielu sprawach choć pewnie tak nie jest... Pozdrowionka dla wszystkich!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Czy potrzeba uśmiechu wywołuje potrzebne uśmiechy?

Panuje w naszych czasach taka opinia, wyrobiona przez specjalistów od PR i marketingu, że ci którzy mają kontakt z "klientem" (w możliwie największym znaczeniu tego słowa) powinni się do niego uśmiechać. Ktoś to kiedyś zbadał czy zaobserwował, uznał że to zwiększa zyski i teraz stało się to normą. Nieszczery uśmiech dla nabicia kasy - zrozumiałe, to jak reklama, nie musi być prawdziwa, ważne że zrobi swoje.

Problem pojawił się wtedy kiedy do życia codziennego weszła filozofia "Uśmiechaj się do innych, oni będą do Ciebie i wszyscy będą szczęśliwi" - a g*wno prawda. Wszyscy będą się oszukiwać i udawać szczęśliwych a nikt szczęśliwy nie będzie.

Uśmiech jest przejawem naszych emocji. Nie jest po to by innym sprawić przyjemność, ale ukazuje że w tej właśnie chwili stało się coś, co dało nam radość. Jeśli ktoś uśmiecha się cały czas, to jak potem okaże radość jeśli ją poczuje?

Ludzie którzy uśmiechają się non-stop robią dobre wrażenie, lepiej sprzedają siebie, ale dla mnie są podejrzani:d
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Anty, jesteś niemożliwy ;)

W ramach sprostowania, pytałam, bo ja często się uśmiecham no i chyba nie potrafię tego robić nieszczerze - to przeczy potrzebie uśmiechu...

:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Zrozumcie, że język może ukryć prawdę, ale oczy - nigdy!

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dobre:)
Ech... to pytanie przypomina mi taki kawał:

"Jaś i Małgosia bawią się w dom.
Jaś próbuje obiadu i mówi:
- Wiesz co, kotku, chyba jest troszeczkę niedosolone...
Małgosia:
- Niedosolone? Niemożliwe, przecież sama odpowiednio soliłam! Moze uważasz, ze za mało i ja nie mam racji? To co, ja nigdy nie mam racji, nawet jak posolę odpowiednio obiad? Może uważasz ze w ogóle nie posoliłam i kłamie!? Ja kłamie! Może ja tylko kłamię! Może w ogóle uważasz ze jak kłamię to nawet nie jestem człowiekiem żeby się pomylić! A moze uważasz ze ja już nie jestem człowiekiem! A moze ja już nawet nie mowie po ludzku, a tylko szczekam?!
- Mamoooo Jasiu powiedział do mnie "ty suko"!"
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
no wiecie co!! A na porządnych facetów to nawet alkohol nie pomaga:P

Anty: Niby, że ja się nieszczerze uśmiecham ?

też o tym chciałem napisać...ale jakoś głupio było ;)
Nie ma brzydkich kobiet - czasem tylko alkoholu brakuje
http://www.youtube.com/watch?v=JtS2PGXPUTs
Ty prawie gotowa oświadczyć że Ty jesteś ta brzydka:P
Ładne i uśmiechnięte mają 2x łatwiej;) lub jak ktoś woli, oszukują 2x więcej:D
Anty: Co u mnie wywołuje rumieniec... niech pomyślę... chyba szczery komplement ale różnie to ze mną bywa... jak to zwykle u kobiet:p czasami szczera złośliwość też wywiera taki skutek.

Magdalleno: w 100% się zgadzam, że uśmiech pomaga:) Dzisiaj o mały włos nie dostałam mandatu, bo przebiegłam na migającym zielonym świetle tj jak schodziłam na chodnik było już czerwone i z pełnym uśmiechem na ustach powiedziałam, że " przebiegłam na migającym zielonym" na co pan ze straży podobnie się wyszczerzył i tylko pogroził paluszkiem. Więc nie tylko łatwiej ( czy jak to mówi Anty bardziej skrajnie) mają te ładne ale też te uśmiechnięte:)))

PS. Serdeczne pozdrowienia dla Pana ze Straży Miejskiej!

Funky_koval: co do zazdrości o te brzydsze, to pewnie, że im się zazdrości, bo potrafią sobie super ułożyć życie u boku nie koniecznie urodziwego ale kochającego partnera ;)

~Magdallena
Nigdy nie spotkałem człowieka którego zdanie innych na jego temat by nie interesowało. Wszyscy mniej lub bardziej żyjemy dla "przychodniów".
Uśmiech, uczesanie, makijaż, ciuchy - wszystko dla przechodniów;)
Nawet sposób chodzenia i postawa zmieniają się w zależności od tego kogo mijamy. Większość ludzi bardziej troszczy się o to co inni myślą na ich temat niż co myślą ich najbliżsi.

funky_koval, nie wiem czy to kwestia zazdrości, ale ewentualne kompleksy często wychodzą im na dobre;) Kobiety bez kompleksów są zbyt pewne siebie i zdaje się im że świat kręci się wokół nich a jego mieszkańcy są tylko po to by im służyć. W efekcie nie ma w nich pożytku nawet w seksie:P

~Magdallena
One ogólnie mają większe szanse na wszystko, także na gwałt, molestowanie, zawiść, zazdrość, złamanie serca, nękanie etc.
Ich życie jest wypełnione większymi skrajnościami, dobrymi i złymi, a podobno skrajności nie są przyjaciółmi szczęścia.

Obecnie panuje kult ciała, ale i w tej kwestii można przedobrzyć. Piękne kobiety mają taki sam problem ze znalezieniem faceta jak i te brzydkie.

Podobno najszczęśliwsi są ludzie przeciętni, a najzdrowsi są flegmatycy;) Droga środka - drogą do szczęścia, jak mawiają buddyści.
Zauważcie, proszę jedno, że osobie ładnej zawsze będzie łatwiej cokolwiek załatwić. Chociażby od przepuszczenia przez drzwi, podtrzymania zakupów, załatwienia coś „poza kolejką” w urzędzie czy otrzymania rabatu. Jakże banalne sytuacje, a okazujące po prostu prawdę.
Tyle, że wygląd to kwestia gustu. Ja mogę uronić łezką nad pięknem krwisto czerwonej różny, a Ty np. nad delikatną subtelnością tulipana. I tak samo jest z ludźmi :) Wiem jedno. Uśmiechać się jest warto. I po co zastanawiać się i zadawać sobie pytanie Jakie kobiety podobają się mężczyznom?
Nie, nie ja...chociaż to mógłbym być ja. jak i każdy inny.
A "ciacho" to dosyć obraźliwe określenie. Tak samo jak "laska", "wieprzowinka" czy inne. Szanujący się facet, jak i kobieta, powinien unikać takich określeń. Ja jestem zwykłym ludkiem, ale przyznaję, że ktoś mógłby w mojej "szarości" odnaleźć to coś. Tak samo z kobietami, które czują się mniej atrakcyjnie.
Już chciałem uniknąć takiego porównania, ale jakiś czas temu "zdarzyło" mi się oglądnąć program, gdzie jakieś dwie kobiety brały się za wygląd Polek. Ale muszę przyznać, że z osób mało (z wyglądu) atrakcyjnych robiły seksbestie :]
Może to jest rozwiązanie?
Mam sekundę.
Ten „fajny facet” - mianowany jako CIACHO. To Ty? Bo się tak kręcisz i wiercisz :P
Aa! I pamiętajcie, że jednak ciastko można zjeść i je mieć ;)
Coś czuję, że czeka mnie a Anty i Magd piękna przyjaźń ;p
Popieram.
Od siebie dorzucę jeszcze to, że "brzydsze" (w ich mniemaniu) kobiety mają faktycznie jakiś żal do osób, które są (też w ich mniemaniu) bardziej urodziwe. Z czego to wynika? Z kompleksów? Z braku akceptacji do siebie?
Zapominacie tymczasem o mądrym powiedzeniu - "każda potwora znajdzie swego amatora"! Czujecie, że brakuje Wam na urodzie? Przebijcie resztę swoim charakterem! I więcej otwarcia do ludzi! Bo może być tak, że nadąsane "brzydsze" kobiałki mogą nie zauważyć, że wśród nich krąży jakiś fajny facet...ale górą weźmie wasza "100% pewność", że on się zgrywa chcąc dogryźć i olejecie go.
Kobiety - do dzieła!
Może i zostanę spalona za to na stosie. A może mój post w eter zostanie wysłane.
No ale co mi tam. Ogień od zawsze wywierał na mnie pozytywne dreszcze.

Spójrzmy z drugiej strony.
To Wy „atakujecie” ów dziewczyny. Skarżycie się jak to działają Wam na nerwy. Kobitki tego pokroju musiały Wam zaleźć za skórę :P
Idąc myśleniem Anty to może Wy zazdrościcie Im powodzenia i faktu, że są szczęśliwe i zdanie innych ludzi ich nie interesuje. Bo nie żyjemy dla Innych osób (czyt. przechodniów) tylko dla siebie i dla naszych potomków.
A co może wywołać u Ciebie rumieniec?
Wiem że to było miłe ale mnie przy okazji rozśmieszyło;) to już nie moja wina:p

Anty wiedźmy są może i inteligentne, bo "to kobieta, która wie" ale żeby u mnie rumieniec miało to wywołać O_o

Pozdrowionka idę się uczyć - znowu;/

ziuta ale to było nawet miłe :D
I praw tu kobiecie komplementy:)
Ech... by wywołać u takiej rumieniec trzeba ją nazwać "wiedźmą":P
Anty drugi akapit tak mnie rozśmieszył, że prawie herbatę na klawiaturę wylałam - nie rób tak więcej:P

Inne tematy z forum Towarzyskie

ona-feromony (40 odpowiedzi)

feromony jakie i czy dzialaja...

do góry