Widok

Bujanie wózku

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witajcie.
Mam pyt czy tylko ja bujam moje 5 mies w wózku na drzemke. ? W nocy śpi w łóżeczku śpi. W ciagu dnia jak na drzemki nie chce spać w łóżeczku płacze. Wozku jak bujam to śpi 30 min. Czy to normalne??
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Czy normalne nie wiem.
U mnie żadne z dzieci nie było bujane w wózku. W ogóle wózka nie trzymałam w domu, dzieci spały w swoich łóżeczkach, od urodzenia, w dzień czy w nocy. Ale znam takich co w desperacji nie tylko bujali w wózkach, ale np. zostawiali przy łóżeczku włączony odkurzacz, bo tylko z tym dziecko zasypiało, inni puszczali np. z komórki dzwięki jakiegoś szumu czy melodię itd. O różnych sposobach słyszałam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Moja nie chce spac łóżeczku. :-( poczekam jak będzie więcej rozumiała. Teraz jak ma 5 mies to mi jej szkoda..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Z małymi dziećmi wszystko jest normalne ;) Mało które zasypiają same w łóżeczkach. Moje akurat wózka nie tolerowały, usypiałam na rękach i odkładałam. Trzeba stosować takie metody, które działają :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

wazne ze metoda działa. mama spokojna to dziecko spokojne !
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Oducz i to szybko. Im dłużej tym gorzej. Moja się urodziła latem wiec większość czasu spędzała w ogrodzie, w wózku, tak było najłatwiej. A potem się okazało, ze nie potrafi inaczej spać. Skoro ryczy w łóżeczku i zasypia tylko bujając to znaczy ze tak już się przyzwyczaiła i inaczej nie umie. Czeka Cię dramat. Bo co innego jeśli dziecko śpi w wózku ale bez problemu zaśnie w łóżeczku.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dobrze ze nie musze bujać na rękach
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (29 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Proszę o opinię na temat PRZEDSZKOLI : (19 odpowiedzi)

Jak w tytule, chciałabym posłać córkę do przedszkola ( 3 latek ) i interesują mnie opinie na...

do góry