Widok

Bukiet z konwalii

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny a co myślicie na temat konwalii?Chciałabym mieć z nich bukiet,ale nie wiem czy w czerwcu (24.06-ślub) jeszcze można dostać konwalie.Koleżanki z pracy proponują zamrozić,ale to chyba nie byłoby dobre dla konwalii?
image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mi sie wydaje ze konwalie moga nie wytrzymac ale zapytaj najlepiej w kawiaciarni

Ja wlasnie sie ciesze z tego ze mam w maju, bo chce miec konwalje we wlosach..

image
nie koniecznie sa tez pozne odmiany konwalii, pozatym zalezne jest to od pogody. Faktycznie najlepiej spytac w kwiaciarni.

image
Może się uda jakieś ine odmiany załatwić,w końcu w tym roku późno wiosna przyszła i wogóle wszystko jakoś później zakwitło
image

uwielbiam konwalię i chciałabym mieć z nich bukiet!! ale wiem że we wrzesniu na pewno ich nie będzie-buuu
w zeszłym roku dostałam na imieniny przepiękny bukiet z czerwonych róż i konwalii i stał ponad tydzień!

image
image
moze sama wychoduj.. zaciej pozno i, w doniczce w oknie.. moze cos z tego wyjdzie.. albo spytaj w kwiaciarni co oni na to

image
a moze i mozna, bo kwiaciarnie czasem sciagaja kwiaty z zagranicy szklarniowe, wiem ze znajoma miala jakies kwiaty, ktore rosna tylko w lecie, a slub miala zima i specjalnie jej sciagali - nazwy nie pamietam - za wiazanke jednak sporo zaplacila - bagatelka 300 zl tylko za swoja.

image
konwalie we włosy ...hm... ja widziałam sztuczne bukiety konwalii

image
image
Pomarańczka ale sztuczne to nie to samo,bo to chodzi o zapach i naturalnośc tych kwiatów,a co do zasiania,to chyba za mało czasu mam,ale rzyczywiście dziewczyny popytam w kwiaciarniach
image

oczywiscie , ja tez jestem ZA przwdziwymi .... ale jak by już nie było innego wyjścia .....

image
image
Konwalie są nietrwałymi kwiatami;(

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
Rina wiem,że sa nietrwałe,ale ślicznie pachną i ślicznie wyglądają,a tak narawdę to bukiet ma się w kościele i ewentualnie później w plenerze a tyle to chyba wytrzymają
image

tak, konwalie:) tez je uwielbiam i tez wymarzylam sobie bukiecik slubny wlasnie z nich, ale mam slub pod koniec kwietnia i obawiam sie ze jeszcze nie beda kwitly...ale chyba bede probowala je w domu "wyhodowac"...znalazlam gdzies w gazetach jakis sposb na przyspieszenie kwitniecia....jak chcesz to Ci podesle, chociaz nie wiem czy na "opoznienie" tez to zadziala:)

image
To ja poproszę Guśka:)prześlij,warto spróbować,a nóż wyhoduję,jak mi się uda to na pewno dam znać:)
image

Większość kwiaciarni napewno da rade sprowadzić dla ciebie konwalie z hodowli. Trzeba się tylko wczesniej umówić.
Moja ciotka np. kiedys zamawiała bez w styczniu, wiec stąd podejrzewam , że to nie będzi eproblem - moga tylko troche więcej kosztować, ale czego sie nei robi na ślub :)

POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
W porzadnej kwiaciarni nietrwale kwiaty nawijaja na specjalne druciki, kazdy z osobna. Wtedy bukiet ma szanse przetrwac przez najwazniejsze godziny.

wiem, bo moja mama wychodzila za maz kilka lat temu i wtedy mila bukiet z konwali. Takim sposobem prezentowal sie pieknie i dlugo.

Trzeba popytac bo przy tym jest duzo roboty i po prostu kwiaciarce musi sie chciec.

Soltera
image

Inne tematy z forum Wesele

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

do góry