Widok
Robiłam w tym roku bukiet na 12 września wtedy pojawiły się już pierwsze tulipany, ale miałam uzgodnioną wersję alternatywną z wrzosem zamiast fioletowych tulipanów jakbym ich nie dostała, bo tydzien wcześniej nie było w ogóle tych kwiatów jeszcze.
Cantadeskia jest na sierpniową pogode zdecydowanie wytrzymalszym kwiatem, tulipan się bardzo szybko rozwinie i nie wygląda niestety wtedy efektownie
Cantadeskia jest na sierpniową pogode zdecydowanie wytrzymalszym kwiatem, tulipan się bardzo szybko rozwinie i nie wygląda niestety wtedy efektownie
A ja byłam tydzień temu w kwiaciarni i babki robiły przepiękny bukiet z białych tulipanów. Kupował je pewien starszy pan dla swojej żony na trzydziestą rocznicę ślubu. Mówił, że to ulubione kwiaty jego żony i chce jej sprawić przyjemność... Ale romantyczne, co? Za 30 tulipanów z październiku (więc pewnie sprowadzane) zapłacił 190 złotych.
Każda dobra kwiaciarnia może sprowadzić tulipany holenderskie na każdy dzień w roku. Myśle że możesz je dostać np arttrend.