Widok

Bukiet z tulipanow w sierpniu??

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, mysle o wiazance slubnej z tulipanow. Wiem, ze bedzie ciezko dostac tulipany o tej porze. Myslicie ze nie przetrwaja? Moze znacie jakies kwiaciarnie? Dziekuje z gory!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
W sierpniu raczej marne szanse dostać tulipany i nie zależy to od kwiaciarni niestety:(
A nie podobają Ci się Cantadeskie?
image
image
cantadeskie tez mi sie podobaja, to wlasciwie moj drugi wybor jak nie wypali z tulipanami
Robiłam w tym roku bukiet na 12 września wtedy pojawiły się już pierwsze tulipany, ale miałam uzgodnioną wersję alternatywną z wrzosem zamiast fioletowych tulipanów jakbym ich nie dostała, bo tydzien wcześniej nie było w ogóle tych kwiatów jeszcze.

Cantadeskia jest na sierpniową pogode zdecydowanie wytrzymalszym kwiatem, tulipan się bardzo szybko rozwinie i nie wygląda niestety wtedy efektownie
image
image
dziekuje za podpowiedz:) wlasnie tez chodzilo mi o fioletowe i biale tulipany. Wszystkie dodatki mam w odcieniu jasnego fioletu, dlatego tez pomyslalam o wiazance w tym kolorze. Znacie jakies inne fioletowe kwiaty nadajace sie na bukiet, bo z tulipanami moge sie juz pozegnac :(
moga być fioletowe i białe cantadeskie

fioletowe:
image
białe:
image

albo eustoma
image
image
image
ten pierwszy sliczny :)
A ja byłam tydzień temu w kwiaciarni i babki robiły przepiękny bukiet z białych tulipanów. Kupował je pewien starszy pan dla swojej żony na trzydziestą rocznicę ślubu. Mówił, że to ulubione kwiaty jego żony i chce jej sprawić przyjemność... Ale romantyczne, co? Za 30 tulipanów z październiku (więc pewnie sprowadzane) zapłacił 190 złotych.
w pazdzierniku nie ma problemu z tulipanami, ale w sierpniu jest dla nich za ciepło i są nie dostępne
image
image
30.09.2006 mialam bukiet z tulipanów papuziastych. bez problemu do sprowadzenia.zamawialam w kwiaciarni w Madisonie
jestem na giełdzie co tydzień, od 12 września na giełdzie były dostępne tulipany, bez sprowadzania na jakieś specjalne zamówienia, ale nie jest to kwiat, który nadaje się na sierpniowy bukiet

żaden spray utrwalający nie pomoże go zabezpieczyć przed rozwinięciem w 30 stopniowym upale
image
image
Każda dobra kwiaciarnia może sprowadzić tulipany holenderskie na każdy dzień w roku. Myśle że możesz je dostać np arttrend.
aha i te holenderskie tulipany maja różne odmiany też takie które się nie rozwijają...
dziekuje bardzo :) sprawdze :)

Inne tematy z forum Wesele

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

do góry