Widok
Butelka Medela CALMA czy, któraś z mam ma już jakieś doświadczenie? Szukam opinii na jej temat :)
http://www.mamabebe.pl/product-pol-10800-Medela-Calma-rewolucyjna-buteleka-do-karmienia-niemowlat.html
W związku, ze jest to nowość na polskim rynku zastanawiam się czy warto kupić taką butelkę ale w necie informacji jest jak na razie bardzo nie wiele :( Może któraś z forumek już jej używa i podzieliłaby się opinią czy warto?
W związku, ze jest to nowość na polskim rynku zastanawiam się czy warto kupić taką butelkę ale w necie informacji jest jak na razie bardzo nie wiele :( Może któraś z forumek już jej używa i podzieliłaby się opinią czy warto?
Doświadczenia nie mam, niestety.
Powiem Ci, że rewelacyjnie wygląda ta butelka. Gdybym była jeszcze w ciąży, to bym ją kupiła. Musiałam chwilę pokarmić synka Aventem i chyba mu się za bardzo spodobało i nie ssie już piersi... Na razie odciągam i podaję z butli. Teraz to już pewnie jest po ptakach, ale używam produktów medeli i jeszcze się na nich nie przejechałam.
Szkoda tylko, że butelka jest na 120 ml.
Powiem Ci, że rewelacyjnie wygląda ta butelka. Gdybym była jeszcze w ciąży, to bym ją kupiła. Musiałam chwilę pokarmić synka Aventem i chyba mu się za bardzo spodobało i nie ssie już piersi... Na razie odciągam i podaję z butli. Teraz to już pewnie jest po ptakach, ale używam produktów medeli i jeszcze się na nich nie przejechałam.
Szkoda tylko, że butelka jest na 120 ml.
wygląda ciekawie :P
chociaż gdybym ponad rok temu wiedziała jak u nas potoczy się sprawa karmienia - pewnie od pierwszego dnia wolałabym karmić Młodego "po palcu", a później zainwestować w system SNS żeby rozbudzić laktację - niż tyle miesięcy męczyć się z laktatorem(i walczyć o każdą kroplę mleka) :P byle karmić piersią :]
chociaż gdybym ponad rok temu wiedziała jak u nas potoczy się sprawa karmienia - pewnie od pierwszego dnia wolałabym karmić Młodego "po palcu", a później zainwestować w system SNS żeby rozbudzić laktację - niż tyle miesięcy męczyć się z laktatorem(i walczyć o każdą kroplę mleka) :P byle karmić piersią :]
Przez pierwsze tygodnie karmiłam po palcu, walczyłam z sns-em (kiepsko szło z tą rurką, ale znam matki, które świetnie sobie radziły), dzięki temu potem Staś bez problemu połowę posiłku jadł z piersi, połowę z butelki Aventu z najmniejszym smoczkiem.
Ta Medela wygląda zachęcająco, ale bałabym się takiej nowości. Karmienie po palcu to niemal pewniak. Zadziałało nawet u takiej beznadziejnej krowy jak ja, co i tak po 9 tygodniach straciła pokarm...
Ta Medela wygląda zachęcająco, ale bałabym się takiej nowości. Karmienie po palcu to niemal pewniak. Zadziałało nawet u takiej beznadziejnej krowy jak ja, co i tak po 9 tygodniach straciła pokarm...
ja korzystalam z tej butelki medeli
http://www.mamabebe.pl/product-pol-3402-Medela-zestaw-smoczka-specjalistyczna-butelka-ze-smoczkiem.html
wg mnie rewelacyjna. Moze i ta nowa taka jest.
Nam mimo karmienia po palcu itd nie udalo sie przyzwyczaic maluszka do ssania piersi. Skonczylo sie butelka
http://www.mamabebe.pl/product-pol-3402-Medela-zestaw-smoczka-specjalistyczna-butelka-ze-smoczkiem.html
wg mnie rewelacyjna. Moze i ta nowa taka jest.
Nam mimo karmienia po palcu itd nie udalo sie przyzwyczaic maluszka do ssania piersi. Skonczylo sie butelka
ja mam ta butelke, dostałam od połoznej jako nowosc do wyprbowaniiia i powiem ze sie sprawdzilo. 2 dni musiialamm karmic malego bo pogrzl mi piers i jest rewelacyjna. maly bez problemu wrocil do piersi, a mechanz buuteli rewelka, sama polozna chwalila. przepraszam za psownie ale robie to z małym na rekach.
tak wszytko się rozkłada, jedynie trzeba dokładnie myc te dziureczki bo sa malutkie zeby tam mleko nie zalegało - swoją ddroga nie wiedzzialam ze ta butelka jest taka droga, ja dostalam ja za darmo jak byłam w poradni lakatcyjnej , bo moj synek to ciezki przypadek byla- musiałam mocno sie nameczyc zeby nam teraz dobrze szlo cyckanie ccycuszka:) ale się udalo :0
Nie jestem z Trójmiasta, wypowiem się jako gość.
butelka jest rewelacyjna, dziecko musi wytworzyć takie samo podciśnienie jak przy ssaniu piersi, zatem nie ma mowy o rozleniwieniu.
Mój synus miał sporą żółtaczkę i ciągle spał, karmiłam go po palcu i Calmą, kiedy bilirubina wreszcie spadła i się ockną (w 23 dobie życia) od razu bez problemu załapał pierś.
POLECAM!
butelka jest rewelacyjna, dziecko musi wytworzyć takie samo podciśnienie jak przy ssaniu piersi, zatem nie ma mowy o rozleniwieniu.
Mój synus miał sporą żółtaczkę i ciągle spał, karmiłam go po palcu i Calmą, kiedy bilirubina wreszcie spadła i się ockną (w 23 dobie życia) od razu bez problemu załapał pierś.
POLECAM!
Kupiłam ta butelkę w poradni laktacyjnej z myślą ,ze uda mi się przekonać do niej moja córkę . Mała była przez kilka dni dokarmiana butelka Aventu i tak się rozleniwila ,ze nie chciała ssac piersi. Nie udało mi się dziecko przestawić ,nie potrafiła z niej pic,krztusila się i lykala powietrze. W efekcie już nie potrafiła ani pic z Medeli ani z Aventu ani z piersi. Przez 1 dzień ryk i nic nie jadła. Dramat .Po malu wróciłam do Aventu i odciagam pokarm bo z piersi nie chce,no chyba ze śpi to pociumka troche
Może gdyby od razu Piła z Medeli nie byłoby problemu z rozleniwieniem,także nie powiem ze jest zła lub dobra poprostu chyba było za późno zeby mała spowrotem namówić na efektywne ssanie. Konsultantka laktacyjna mówiła ze prawie zawsze są problemy z przestawieniem z innej butelki na Medele i dzdiecko się gubi ,ale po kilku dniach się przychodnie.Ja byłam za bardzo zmęczona zeby próbować przez ten ciągły płacz.
NIE CZYTALAM WSZYTKICH OPINI ALE DODAM SWOJĄ.
Mamy tą butelke bo mały w pierwszym tyg tylko ciągnął butle ale inna potem cycusia i jak się nauczył to już żadnej butli nie chciał a maialm cały stos i ja kupilam ale tej też absolutnie nie zaciągnąl dopiero nie dawno kupiłam MAM i tą polubił i z niej pije. Mojemu synkowi podpasował właśnie kształt smoczka z MAM a różni się znacznie od medeli.za to laktator medeli super.
Mamy tą butelke bo mały w pierwszym tyg tylko ciągnął butle ale inna potem cycusia i jak się nauczył to już żadnej butli nie chciał a maialm cały stos i ja kupilam ale tej też absolutnie nie zaciągnąl dopiero nie dawno kupiłam MAM i tą polubił i z niej pije. Mojemu synkowi podpasował właśnie kształt smoczka z MAM a różni się znacznie od medeli.za to laktator medeli super.
może jakieś nowe opinie? :)
a ja jestem mega niezadowolona z tej butelki- kosztowała jak dorbze pamietam 58 zł!! moje dziecko od pierwszego łyka krztusiło się, jakies 3 tyg walczyłyśmy i tak jak każda butelka zaburzałą laktację. Nie miałam pokarmu w tej ilości co moje dziecko się domagało i już od szpitala była dokarmiana. Po medeli był tommy tippy, avent zwykły, lovi i dopiero avent natural podpasował Zosi.
A co do butelki to mam jeszcze zastrzeżenia odnośnie składania tego mechanizmu calma- łatwo nie trafić gumą w plastik i się rozlewa
A co do butelki to mam jeszcze zastrzeżenia odnośnie składania tego mechanizmu calma- łatwo nie trafić gumą w plastik i się rozlewa