Widok

Butelka Medela CALMA czy, któraś z mam ma już jakieś doświadczenie? Szukam opinii na jej temat :)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
http://www.mamabebe.pl/product-pol-10800-Medela-Calma-rewolucyjna-buteleka-do-karmienia-niemowlat.html

W związku, ze jest to nowość na polskim rynku zastanawiam się czy warto kupić taką butelkę ale w necie informacji jest jak na razie bardzo nie wiele :( Może któraś z forumek już jej używa i podzieliłaby się opinią czy warto?
image
image

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Doświadczenia nie mam, niestety.
Powiem Ci, że rewelacyjnie wygląda ta butelka. Gdybym była jeszcze w ciąży, to bym ją kupiła. Musiałam chwilę pokarmić synka Aventem i chyba mu się za bardzo spodobało i nie ssie już piersi... Na razie odciągam i podaję z butli. Teraz to już pewnie jest po ptakach, ale używam produktów medeli i jeszcze się na nich nie przejechałam.
Szkoda tylko, że butelka jest na 120 ml.
image image
Butelka jest pojemności 150 ml :)

No właśnie chcę się zaopatrzyć w taką ze względu na to by dziecko nie odzwyczaiło się od ssania piersi i chyba się na nią zdecyduję :)

Mam również laktator z tej firmy i wygląda na bardzo dobry i solidny zresztą opinie są świetne o laktatorach :)
image
image

image
wygląda ciekawie :P

chociaż gdybym ponad rok temu wiedziała jak u nas potoczy się sprawa karmienia - pewnie od pierwszego dnia wolałabym karmić Młodego "po palcu", a później zainwestować w system SNS żeby rozbudzić laktację - niż tyle miesięcy męczyć się z laktatorem(i walczyć o każdą kroplę mleka) :P byle karmić piersią :]
Przez pierwsze tygodnie karmiłam po palcu, walczyłam z sns-em (kiepsko szło z tą rurką, ale znam matki, które świetnie sobie radziły), dzięki temu potem Staś bez problemu połowę posiłku jadł z piersi, połowę z butelki Aventu z najmniejszym smoczkiem.

Ta Medela wygląda zachęcająco, ale bałabym się takiej nowości. Karmienie po palcu to niemal pewniak. Zadziałało nawet u takiej beznadziejnej krowy jak ja, co i tak po 9 tygodniach straciła pokarm...
ja dostałam kilka nowych butelek medeli ze Stanów ale różnia sie od tych na zdjęciu mam też w zanadrzu butelki TT tez jestem ciekawa jakie przypasuja naszemu synkowi a móze tylko cycuś...? hihi
imageimage
U mnie z metodą po palcu nie ma szans bo potrzebuję butelkę po to aby mąż nakarmił małą jak mnie nie będzie w domu. Mam zaufanie do firmy Medela więc chyba zaryzykuję :)
image
image

image
Tatusiowie tak samo dobrze karmią "po palcu" jak matki :) Tylko w karmieniu piersią nie wyręczają.
Agatha niestety nie mój M :) Dla niego dużym problemem jest nakarmić dziecko butelką a co dopiero po palcu :/ Niestety chłopy są różne :)
image
image

image
ja korzystalam z tej butelki medeli
http://www.mamabebe.pl/product-pol-3402-Medela-zestaw-smoczka-specjalistyczna-butelka-ze-smoczkiem.html
wg mnie rewelacyjna. Moze i ta nowa taka jest.

Nam mimo karmienia po palcu itd nie udalo sie przyzwyczaic maluszka do ssania piersi. Skonczylo sie butelka
ja mam ta butelke, dostałam od połoznej jako nowosc do wyprbowaniiia i powiem ze sie sprawdzilo. 2 dni musiialamm karmic malego bo pogrzl mi piers i jest rewelacyjna. maly bez problemu wrocil do piersi, a mechanz buuteli rewelka, sama polozna chwalila. przepraszam za psownie ale robie to z małym na rekach.

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nitusia dzięki za opinię :) A powiedz mi jeszcze jak jest z myciem tego smoczka, czy te elementy się rozkładają żeby móc umyć wszystko dokładnie?
image
image

image
tak wszytko się rozkłada, jedynie trzeba dokładnie myc te dziureczki bo sa malutkie zeby tam mleko nie zalegało - swoją ddroga nie wiedzzialam ze ta butelka jest taka droga, ja dostalam ja za darmo jak byłam w poradni lakatcyjnej , bo moj synek to ciezki przypadek byla- musiałam mocno sie nameczyc zeby nam teraz dobrze szlo cyckanie ccycuszka:) ale się udalo :0

Dzięki :)
image
image

image
połozna mi powiedziała ze ta butelka jest dobra jak na chwile trzeba zrezygnowac z piersi albo jak chce się wyjśc i ktoś zostaje z dzieckiem, albo w takim wyadku jak mój ze mały pogryzl mi sutki i tzrba bylo odstawic.

No właśnie potrzebna jest mi dla męża aby nakarmił córkę jak mnie nie będzie w domu :) Trochę boję się zaryzykować karmienia zwykłą butelką. Po przebojach z karmieniem z pierwszą córką, teraz chciałabym postawić na karmienie piersią jak najdłużej :)
image
image

image
ooo ja tez mam ta butle...dostałam od teściówki, ale jakoś nie miałam jeszcze chwili by ją wypróbować:)
image
Nie jestem z Trójmiasta, wypowiem się jako gość.
butelka jest rewelacyjna, dziecko musi wytworzyć takie samo podciśnienie jak przy ssaniu piersi, zatem nie ma mowy o rozleniwieniu.
Mój synus miał sporą żółtaczkę i ciągle spał, karmiłam go po palcu i Calmą, kiedy bilirubina wreszcie spadła i się ockną (w 23 dobie życia) od razu bez problemu załapał pierś.
POLECAM!
Czy ktoś może jeszcze wyprobowal ta butelke? Wlasnie przymierzam sie do kupna bo z takich zwyklych butelek synek nie chce ssac a troche boje sie tyle kasy wydac jesli po raz kolejny mialoby sie okazac ze nie chce z niej ssac.
Podnosze, moze ktos jeszcze ma ta butelke??
Ja ją kupiłem i mam ją dziś razem z żoną próbowaliśmy. Nasza Mała jest straszna żarłok i niestety ale się tą butelką zachłystuje i boimy się ją używać. Wrócimy na razie do Avent. Zobaczymy co będzie dalej. wg mnie za dużo leci mleka.
Kupiłam ta butelkę w poradni laktacyjnej z myślą ,ze uda mi się przekonać do niej moja córkę . Mała była przez kilka dni dokarmiana butelka Aventu i tak się rozleniwila ,ze nie chciała ssac piersi. Nie udało mi się dziecko przestawić ,nie potrafiła z niej pic,krztusila się i lykala powietrze. W efekcie już nie potrafiła ani pic z Medeli ani z Aventu ani z piersi. Przez 1 dzień ryk i nic nie jadła. Dramat .Po malu wróciłam do Aventu i odciagam pokarm bo z piersi nie chce,no chyba ze śpi to pociumka troche
Może gdyby od razu Piła z Medeli nie byłoby problemu z rozleniwieniem,także nie powiem ze jest zła lub dobra poprostu chyba było za późno zeby mała spowrotem namówić na efektywne ssanie. Konsultantka laktacyjna mówiła ze prawie zawsze są problemy z przestawieniem z innej butelki na Medele i dzdiecko się gubi ,ale po kilku dniach się przychodnie.Ja byłam za bardzo zmęczona zeby próbować przez ten ciągły płacz.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
NIE CZYTALAM WSZYTKICH OPINI ALE DODAM SWOJĄ.
Mamy tą butelke bo mały w pierwszym tyg tylko ciągnął butle ale inna potem cycusia i jak się nauczył to już żadnej butli nie chciał a maialm cały stos i ja kupilam ale tej też absolutnie nie zaciągnąl dopiero nie dawno kupiłam MAM i tą polubił i z niej pije. Mojemu synkowi podpasował właśnie kształt smoczka z MAM a różni się znacznie od medeli.za to laktator medeli super.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
U nas się nie sprawdziło, dziecko stopniowo odstawia się od piersi, zdecydowanie woli jeść z Calmy niż z piersi, a chodziło przecież o odwrotny efekt, prawda?
mama_plama
może jakieś nowe opinie? :)
a ja jestem mega niezadowolona z tej butelki- kosztowała jak dorbze pamietam 58 zł!! moje dziecko od pierwszego łyka krztusiło się, jakies 3 tyg walczyłyśmy i tak jak każda butelka zaburzałą laktację. Nie miałam pokarmu w tej ilości co moje dziecko się domagało i już od szpitala była dokarmiana. Po medeli był tommy tippy, avent zwykły, lovi i dopiero avent natural podpasował Zosi.

A co do butelki to mam jeszcze zastrzeżenia odnośnie składania tego mechanizmu calma- łatwo nie trafić gumą w plastik i się rozlewa
mamy ter butelke. dziecko sie nie krztusi, ale musi mocno pociąnac i sporo pokarmu zostaje w ustach i sie wylewa. trudno powiedziec ile dziecko zjadlo bo sporo sie wylewa na bodziak na poduszke. niby pomysł fajny ale cos jest niedopracowane. karmienie zimą w terenie na pewno niewskazane.
Podbija
Moja nie chciała z niej pić. Brownsa okazały się fajne i używa do dziś

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Irmina Wróblewska-Jankowska dermatolog - zna ktoś? Jakie opinie? (14 odpowiedzi)

Irmina Wróblewska-Jankowska przyjmuje na Jelelniogórskiej. Był ktoß może na wizycie i może...

jaki odkurzacz polecacie ? (25 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...

do góry