Widok

Buty taneczne do ołtarza ?? :)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny mam dylemat. Chciałabym mieć czerwone buty do ślubu ale jak przeglądam buty to róznie to bywa z wysokością obcasa a chciałabym żeby buty te do kościoła jak i potem na weselu miały tą samą wysokość.

Na wesele będę zamawiać buty taneczne z czerwonej satyny foto poniżej.

Mam do was pytanie czy można iść w takich butach do kościoła??
Oczywiście zakładając, że będzie ładna pogoda.

Patrząc na tancerki wychodzące na parkiet ciężko odróżnić że ich buty różnią się od takich na ulicę.

Jakie jest wasze zdanie??

Uploaded with ImageShack.us
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Trzeba założyć buta i poczuć róznicę :) jej się nie da opisać!!!
Jeśli miałaś buty taneczne na stopie to wiesz jaka jest róznica a jeśli nie to nie ma sensu o tym pisac :P

Po drugie nikogo nie muszę utwierdzać ,że mnie stać :) idę i kupuję to co chcę i to wszystko :)

Mam piękne buty do kościoła jakiej firmy i za ile pisać nie będę bo to zbędne, w których będę na mszy, na pierwszym tańcu i jeszcze troszkę. A to ,że ubiorę buty taneczne o 23 lub po północy to naprawdę wielkie halo?

W czym problem?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
http://www.kozdra.wroc.pl/onas.html

to jest dowód, ze firmy ktore projektują buty taneczne, maja uwaga :TANECZNE buty ślubne...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
wilczku, a tańcz sobie na weselu w czym tylko chcesz, wydawaj kasę na jakie tylko chcesz zachcianki, co jednak nie zmieni faktu, że widok butów tanecznych na nogach panny młodej to wiocha :) I jak nie jesteś tancerką to nigdy tego nie pojmiesz :) Pisząc o niewłaściwym stosowaniu tych butów przez panny młode miałam na myśli dokładnie to co wymieniła AMW- piach, kamyki. Na parkiecie weselnym ludzie będą tańczyć w tych butach, w których byli wcześniej na dworzu- naniosą siłą rzeczy cały brud na parkiet, więc na nic Twoje zmienianie 'bucików'. Oj, mało wiesz, ale dużo szczekasz :)

emenems- powiem Ci tak: 'klient nasz pan" ;] Jak można na czymś zarobić to myślisz, że w dzisiejszych trudnych czasach ludzie tego nie wykorzystają? Istnieją buty dla młodych, a także analogicznie kursy tańca dla młodych... Efekty obydwu są często opłakane, ale skoro klient ma kasę i chce to czemu i nie? :)

Czasami szkoda kasy wydawać na takie 'taneczne zabiegi', bo efekt końcowy nie jest wart nawet złamanego grosza, więc po co wydawać grubszą kasę i jeszcze przy tym zamiast błyszczeć się ośmieszać? Wybór jednak i tak należy do Was :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
Aha, wilczku jeszcze jedno odniesienie do Twych słów: "Na twoim miejscu bardziej bym się martwiła tym ,że ktoś wyśmieje Twój taniec :P" --> jestem na tyle pewna swoich wysokich umiejętności w tej dziedzinie, że gdyby nam kiedyś przyszło wylądować na jednym parkiecie to uwierz, że jeśli ktokolwiek miałaby być wyśmiany ze względu na taniec to byłabyś to Ty :] I tyle w temacie :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
Kilka postów wyżej Emenems napisała ,że miała srebrne buty dla tancerek i bardzo sobie chwali.

Jakoś nie wspominała ,żeby była wytykana palcami ,że ma akurat takie buty.
Po drugie piach , kamyki...z tego co pisze nie była tylko na jednym weselu więc chyba była naprawdę zadowolona.

Od kiedy to buty taneczne są zarezerwowane tylko dla tancerek?

z....wilczki czasem szczekają i czasem wyją a Ja dzięki temu ,że mam tak wygodne buty nie będe wyć z bólu :)

A co jest wiochą a co nie jest to już niech każdy oceni sam we własnym zakresie.....napewno nie Ty dyktujesz trendy modowe i co wypada a co nie :P
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
z...w nawiązaniu do Twojego super poziomu tanecznego......hmmmmm
prawdziwy mistrz ma w sobie pokorę a Ty jej nie masz więc o czym tu mówimy :P

Ja nie idę na turniej tańca tylko na własny ślub i wesele na którym mam zamiar dobrze się bawić w wygodnych butach :D
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2
mi nikt brudu nie naniósł, to po pierwsze, bo slub był w miejscu wesela wiec kazdy miał buty na przebranie, zreszta ja tez nei chodze w butach wieczorowo tanecznych do kościola na slub do kogoś tylko po przebieram.

Po drugie, masz dluga suknię, a pozatym, spytaj się kogokolwiek, jakie panna mloda miala buty...po jakimkolwiek ślubie...

Buty maja być wygodne.

I szczerze mówiąc, chcialam znaleźć jakies zdjęcie gdzie moje buty widac ale...zawsze suknia zaslania :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
wilczek, zarzuciłaś mi brak umiejętności tanecznych, a to mija się z prawdą. Mój wcześniejszy post jest zatem wyrazem chęci sprostowania pewnych faktów, a nie wyrazem pychy :) Żeby Cię nie urazić napiszę tylko, że Twoje wiadomości są w moim odczuciu na dziecinnym poziomie, dlatego też dalszą przepychankę słowną z Tobą daruję sobie, bo szkoda mi na to po prostu nawet 1 minuty życia :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7
-z a nie możesz zaakceptować pozytywnej opinii osoby (mnie) która takie buty zakupiła i użytkowała na weselu? nie możesz przyjąć tego do wiadomości? w czym masz problem? chcesz mi udowodnić ze brzydko wyglądałam i źle się czułam i było mi niewygodnie i zniszczyły mi się buty?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
emenems, a czy ja gdzieś w swoich postach odniosłam się do Twojej osoby w kontekście złego wyglądu? Nawet Cię nie widziałam, ale skoro piszesz, że miałaś srebrne (o losie!) buty taneczne to w większym lub mniejszym stopniu musiało to wyglądać słabo.. W większym wtedy, gdy but spod sukienki akurat wystawał, a w mniejszym, gdy był schowany :) Nie wiem czemu na dobrą sprawę aż tak bardzo osobiście potraktowałyście moje wypowiedzi, skoro w żadnej nie odniosłam się bezpośrednio do Waszego wyglądu. Chyba nadinterpretujecie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
A co miało znaczyć o losie w nawiasie? bo chyba glupia jestem skoro mowisz ze nie oceniasz...napisalas ze sa nieurodziwe to buty i nie wygladają dobrze i koniec kropa z panią tancereczka nie mozna dyskutowac.

Srebrne - bo suknia byla srebrna ( w gwolii wyjaśnienia)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
a powiedz mi jedno, mowisz ze nie oceniasz, nie mowisz ani do mnei ani do wilczka, ale za to z drugiej strony nei dopuszczasz mysli ze ktos moze dobrze w tych butach wygladac, i ceniasz moj wyglad bez zobaczenia mnie w całym stronu - wiec w koncu oceniasz czy nei oceniasz?

No i przykro mi ze masz takie pokretne albo prosiaczkowate stópki ze na twoich nogach buty taneczne wygladają "raczej slabo w mniejszym lub większym stopniu" skoro twoja wyobraznia nie może dostrzec innych stóp w tych butach
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
i zrobię to dla ciebie, przejrze wszystkie zdjęcia i znajde te neszczesne moje buty, bo na kazdym innym suknia jest tak długa ze nei widac, kolo 23 zmeiniam na krótką to może na jakimś zdjęciu jest.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zachowujecie się jak małe dzieci. z. ma rację w tym co pisze i nie odniosła się do Waszego wyglądu, bo Was nie widziała. Nie macie innych problemów?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jak to przeczytałam to w pierwszej chwili wybuchnęłam głośnym śmiechem :P...."prosiaczkowate stópki" hehehe.....emenems normalnie uśmiałam się do łez :D
emenems, przecieram mocno oczy, gdy czytam Twoje wiadomości.. Wygląda na to, że masz mocne problemy z właściwym odbieraniem (moich) wiadomości. Poprzednią wiadomość zaczęłam od słów: "emenems, a czy ja gdzieś w swoich postach odniosłam się do Twojej osoby w kontekście złego wyglądu?". Odpowiedź prawidłowa brzmi: nie. Zatem skoro nie komentowałam Twojego wyglądu (pomijając fakt na jakiej podstawie niby miałabym to zrobić) to też wydały mi się zbyt przesadzone Twoje dwie poprzednie wiadomości, które dość mocno kierowałaś w moją stronę. Buzowałaś się w nich bezpodstawnie, bo tak naprawdę żadnego słowa pod adresem Twego wyglądu nie skierowałam- i na to właśnie chciałam zwrócić Ci uwagę tymi zacytowanymi wyżej słowami :) Dopiero po tym zacytowanym zdaniu pozwoliłam sobie na dygresję- taką trochę z przekąsem. Nie mniej jednak to jeszcze nie powód, aby zarzucać mi ocenianie innych :)

"przykro mi ze masz takie pokretne albo prosiaczkowate stópki" -> widzę też, że Twoją obroną jest atak- tak zachowują się słabeusze :) No ale skoro trzymamy się faktów, to nie sposób nie dodać, że moim nogom zdecydowanie niczego nie brakuje :)
Zaliwżdy.

Ja dopóki nie wrócę do domu po południu, z pracy nie będę już komentować, aby udowodnić Ci że takie buty pasują. Wybiorę zdjęcia i wkleję i tyle. Chociaż po wszystkich twoich wpisach udowadniających ze te buty nie mogą dobrze wyglądać, wątpię o Twoją szczera ocenę - bo nei potrafisz, z tego co widac po wypowiedziach, ocenic obiektywnie i subiektywnie. Robisz to tylko subiektywnie, Tobie to się nie podoba, to na pewno to jest brzydkie.
emenems, czy Tobie nie mylą się osoby? Od pierwszego postu pisałam o butach tanecznych w kontekście ich niewłaściwego zastosowania, a nie o ich wyglądzie. Na tą drugą kwestię zwróciła uwagę AMW, wklejając dwa czerwone buty i mimo iż wklejone fotki w moim odczuciu zdecydowanie przemawiają na korzyć butów nietanecznych to i tak nie wyrażałam opinii na ten temat publicznie. Przytaknęłam jej jedynie, że we właściwy sposób zrozumiała problem niewłaściwego stosowania obuwia tanecznego, który poruszyłam kilka postów wyżej. Pisząc o tym, że słabo wygląda panna młoda w tanecznych butach nie oceniam konkretnego przypadku z konkretnym obuwiem, tylko chodzi o sam fakt- ktoś zakłada buty taneczne i je niszczy niewłaściwym stosowaniem, a przy tym często myśli, że jest "fajny"- lekka wiocha :) To tak jakby założyć buty trekkingowe do sukni, bo przecież wygodne :) A skoro o trekkach mówimy, to na pierwszy rzut oka buty te nie są zachwycające z wyglądu, ale po oswojeniu się z ich wyglądem, zapoznaniu z ich właściwościami i wyruszeniu w góry, człowiek może zacząć dostrzegać w nich urok :) To samo dotyczy butów tanecznych- różnią się trochę od normalnych butów, ale kiedy człowiek obraca się w tej tematyce dłużej to potrafi się oswoić z ich wyglądem, a w efekcie zachwycać nowym modelem, gdy koleżanka na parkiecie taki nabędzie :) Dlatego nie mówię, że wszystkie buty taneczne są brzydkie, bo to nieprawda. Nie mniej jednak choćby buty były najpiękniejsze to i tak będzie wioską zalatywać, gdy będą używane przez niewłaściwe osoby i w niewłaściwy sposób.

W obawie przed kolejnym niewłaściwym odebraniem mych słów, zrobię krótkie podsumowanie:
niewłaściwe stosowanie butów tanecznych przez niewłaściwe osoby= wiocha.
wygląd butów tanecznych= kwestia gustu, są i ładne i brzydkie modele. Osobiście wolę klasyczne wzory, a nie jakieś wydżetowane, srebrne, szklące, ze zbędnymi pierdołami. No, ale jak to się mówi: de gustibus non disputandum est :)
W tym wątku na samym poczatku wypowiedziały się dziewczyny , które takie buty miały i były zadowolone.
Ty ....zet...jako jedyna uparcie chcesz nam udowodnić ,że to wiocha. Raz napisałaś swoje zadnie i to powinno wystrczyć.

Najpierw piszesz ,że samo zalożenie butów tanecznych jest wiochą a teraz cyt. "niewłaściwe stosowanie butów tanecznych przez niewłaściwe osoby= wiocha.
Czy to znaczy że jeśli Ty ubralabyś buty taneczne na wesele to już nie będzie to wiocha?

O gustach się nie dyskutuje i skoro modą Londyńską jest ubieranie kaloszy do ślubu to tym bardziej pasuje buty taneczne na weselne tańce.

http://www.fajnewesele.pl/aktualnosci/kalosze-jako-dekoracja/3
Quam quisque novit artem, in hac se exerceatm et veritas in omnem partem sui eadem est, sed calcæmenta sunt calcæmenta....

jak już w obcych językach rozmawiamy...
Madness is the gift, that has been given to me!!
do góry