Widok
...
Noc jest podzielna
najpierw stoi mrokiem
a potem schodzi
w głuchą wodę snu
i piętrzy fale
ale
niewysokie
tak że się w pianie
nie utraci tchu
Noc jest podzielna
jest pora dla włosów
kiedy w grozę
odchodzą
aż po szklistą krę
i czas
kiedy nad ciałem
zwisa bez głosu
spętany ogień
aby runąć w krew
Noc jest podzielna
na krainę ciszy
i
na rubieże
gdzie rodzi się krzyk
i tam
ale i tutaj
usłyszę
usłyszysz
usłyszymy oboje
że ja
i
że ty
(ACP)
najpierw stoi mrokiem
a potem schodzi
w głuchą wodę snu
i piętrzy fale
ale
niewysokie
tak że się w pianie
nie utraci tchu
Noc jest podzielna
jest pora dla włosów
kiedy w grozę
odchodzą
aż po szklistą krę
i czas
kiedy nad ciałem
zwisa bez głosu
spętany ogień
aby runąć w krew
Noc jest podzielna
na krainę ciszy
i
na rubieże
gdzie rodzi się krzyk
i tam
ale i tutaj
usłyszę
usłyszysz
usłyszymy oboje
że ja
i
że ty
(ACP)
Choc czasem brakowac zaczyna wiary
To przeciez wiedziec powinienem,
Ze nie ma takiej sily,
Ktora nie pozwolila by Nam byc Razem..
I "Razem bedziemy czy to sie Tobie podoba, czy tez nie"..
Choc mijaja juz cztery tygodnie jak Cisza trwa
To Cos podpowiada mi, ze czas Rozlaki konczy sie..
I gdy zamykam oczy - widze Ciebie
Gdy czkawka pojawia sie - czuje Ciebie
Lecz Daleko jestes wciaz..
Tak Pragne bys odezwala sie..
To Blizej powinno byc..
7 000..................................
To przeciez wiedziec powinienem,
Ze nie ma takiej sily,
Ktora nie pozwolila by Nam byc Razem..
I "Razem bedziemy czy to sie Tobie podoba, czy tez nie"..
Choc mijaja juz cztery tygodnie jak Cisza trwa
To Cos podpowiada mi, ze czas Rozlaki konczy sie..
I gdy zamykam oczy - widze Ciebie
Gdy czkawka pojawia sie - czuje Ciebie
Lecz Daleko jestes wciaz..
Tak Pragne bys odezwala sie..
To Blizej powinno byc..
7 000..................................
Marta
Ok, jasne, tylko czy uliczny billbord można traktować w kategoriach galerii...? Chyba jednak nie i oczywiście nie mam nic przeciewko wystawom w galeriach tego typu zdjęć czy plakatów, ale nie do cholery jasnej na wiatach autobusowych! Z drugiej strony wydaje mi się że w dzisiejszych czasach -(trochę infantylnie to brzmi), ale pełna tolerancja bez jakichkolwiek uprzedzeń jest faktycznie górnolotnym hasłem....
...powiedz, czy warto przejmować się
samotnością , ulegać obsesji izolacji
od świata zewnętrznego , gdy i tak dojdziemy
kiedyś do granic wytyczonych przez zniewoloną
samotność , zamykając naszą jakże marną
białkową egzystencję...
...stworzony homo sapiens rodzi nowe pokolenia po to,
by wciąż doskonalić ulotny moment odejścia w inny
wymiar,
nazywany przez laików – UMIERANIEM...
Ludwik Benn
86.06. wojsko
samotnością , ulegać obsesji izolacji
od świata zewnętrznego , gdy i tak dojdziemy
kiedyś do granic wytyczonych przez zniewoloną
samotność , zamykając naszą jakże marną
białkową egzystencję...
...stworzony homo sapiens rodzi nowe pokolenia po to,
by wciąż doskonalić ulotny moment odejścia w inny
wymiar,
nazywany przez laików – UMIERANIEM...
Ludwik Benn
86.06. wojsko
(była) studentka
racjonalne podejscie. aczkolwiek jakos staralem sie zawsze powstrzymywac nerwy na wodzy ;)
a jesli komus komunikacja miejska przeszkadza w ten czy inny sposob - wsiadajcie na rower - motor - do samochodu... do wyboru do koloru... :) no tym pozytywnym akcentem wybieram sie w kierunku gdanska zabianki do subwaya na koncert Bloodsucker i Wayne. do zo jesli ktos tam bedzie...
a jesli komus komunikacja miejska przeszkadza w ten czy inny sposob - wsiadajcie na rower - motor - do samochodu... do wyboru do koloru... :) no tym pozytywnym akcentem wybieram sie w kierunku gdanska zabianki do subwaya na koncert Bloodsucker i Wayne. do zo jesli ktos tam bedzie...
hej !
MAAAAAARTUUUUUŚŚŚŚŚŚŚŚŚŚŚŚŚŚŚŚŚŚŚŚ!!!!! Weż ty mnie ratuj!!!! O co chodzi tym wszystkim ludziom?!? Nawet się nie podpisał.. No chyba ze "AHOJ" jest ( wyjątkowo błyskotliwą ;) xywą . Czy ja napisałam coś o czym nie wiem ( moje drugie "ja" ??) przeciez nic nie pisałam o facetach ( staram się być grzeczna :) a jezeli nawet , to przecież wiesz, ze ja żartuję ^_^ Tak to jest jak ktoś wtrąca się nie znając tematu. Ufff, ale się znowu wkurzyłam...że aż chyba napiszę do Ciebie list :) Z Kluką to chyba nie bardzo, a co do majówki- nawet JA mam tyle taktu zeby nie męczyć twojej rodziny.
A króliki nie śmierdzą !! no, chyba, że inne- frodo , nie !
Trzymaj się ciepło ! w liscie będzie...ha hah haaaa.... sama zobaczysz :)
A króliki nie śmierdzą !! no, chyba, że inne- frodo , nie !
Trzymaj się ciepło ! w liscie będzie...ha hah haaaa.... sama zobaczysz :)
Stworku ^_^
...jak fajnie z kimś się nie kłócić ^_^ "Sen... " moja ulubiona scena? lot Haku i Chichiro... Kim był Haku ? Hmmm. ja zrozumiałam, że zniewolonym przez Yu babę ( tak to sie pisze ? ) bogiem rzeki, do której wpadła kiedyś Chichiro... może zle zrozumiałam ? Do oglądania " Grobowca świetlików" zmusiłam Martę ^_^ piękny film..... ale strasznie smutny.. szczególnie ta scena na dworcu... innych filmów Miyazakiego nie miałam przyjemności. A co sądzisz o 2cz. " Tenchiego ..." ?
pozdrawiam
pozdrawiam
jeszcze jedno....
...do Martusi: przyślij mi proszę jakieś oferty tych obozów, najlepiej Czechy, Norwegia, Rosja... w końcu muszę złapać tego męża ..... HA HA HAAA HA HA HA HA HA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jej, ale głupawkę załapałam ^_^ ale wymyśl coś dla nas & Natala na wakacje... Moze bieszczadzkie Anioły ? nie, bo tam nie ma przyszłych mężów ! :)))))))))))))))))))))))) a tak wogóle to Kiwdul już nas nie lubi :(( To przez Ciebie napewno !) pa pa
fate
wiedziałam, że dziś będziesz.Po prostu wiedziałam!!
Ty się mnie pytasz o co ludziom chodzi?Ha, dobre:)
Nie wiem o co chodzi hajdparkowcom tymbardziej.Ale nie przejmuj się nimi.To pewnie jacyś desperaci(nie to co ja;))List powinien być już dawno napisany:P Kluka-nawet nie myśl, że nie jedziesz.FATE!!Jedziesz!!!!!!
I do mnie też, proszę Cię, nie bądź beznadziejna:P Rodziców zresztą nie będzie(;D), a Maciek robi furorę wśród 3miejskich dziewczyn:P
Pewnie, że czytam w myślach.Ja naprawdę mam telepatię!~To męczy:D
Fate, jaka Ty cięta jesteś!Moja szkoła;)
A grobowiec świetlików jest zbyt dołujący.Ja się boję:(
Oferty, oczywiście, ale nie żadne Czechy, tylko gdzieś, gdzie jest ciepło, morze i potencjalni mężowie;)A Bieszczadzkie Anioły-na pewno!!Potem się nastawimy na przyszpanienie przed SDMem a oni nas anwet nie zauważą.
Ale za to fajnie jest chodzić za nimi do Toi-toia-chociaż nazwa mi się źle kojarzy:D
Kiwdul lubi wszystkich, więc nas też.Przecież my jesteśmy dobre dusze.I K.NN.też(pozrawiam:])
Ty się mnie pytasz o co ludziom chodzi?Ha, dobre:)
Nie wiem o co chodzi hajdparkowcom tymbardziej.Ale nie przejmuj się nimi.To pewnie jacyś desperaci(nie to co ja;))List powinien być już dawno napisany:P Kluka-nawet nie myśl, że nie jedziesz.FATE!!Jedziesz!!!!!!
I do mnie też, proszę Cię, nie bądź beznadziejna:P Rodziców zresztą nie będzie(;D), a Maciek robi furorę wśród 3miejskich dziewczyn:P
Pewnie, że czytam w myślach.Ja naprawdę mam telepatię!~To męczy:D
Fate, jaka Ty cięta jesteś!Moja szkoła;)
A grobowiec świetlików jest zbyt dołujący.Ja się boję:(
Oferty, oczywiście, ale nie żadne Czechy, tylko gdzieś, gdzie jest ciepło, morze i potencjalni mężowie;)A Bieszczadzkie Anioły-na pewno!!Potem się nastawimy na przyszpanienie przed SDMem a oni nas anwet nie zauważą.
Ale za to fajnie jest chodzić za nimi do Toi-toia-chociaż nazwa mi się źle kojarzy:D
Kiwdul lubi wszystkich, więc nas też.Przecież my jesteśmy dobre dusze.I K.NN.też(pozrawiam:])
Fate...
Jejciu....czepiasz się szczegółów w sformułowaniu "takich zdjęć"...Chodzi mi oto czemu do jasnej cholery każdy bez względu na to czy jest homofobem, czy nim nie jest, jest z góry skazany na oglądanie tego typu zdjęć? Są one trochę kontrowersyjne, więc czemu nie umeścic je w galerii...choć tam na pewno nikt uprzedzony do gejów czy less na pewno by się nie wybrał...Wiem, że jest to tok myślenia a'la Andrzej Lepper- tzn. wytknąć co jest źle, ale nie podać już recepty na naprawę tego, ale mi się to po prostu nie podoba, a pisanie, że nie będę z tobą dyskutować (z podtextem "bo i tak nic nie rozumiesz") jest przynajmniej nieprzyjemne...
Fate i Martunia...no racja...nie lubie Was hehehee ...bardzo...ja Was ...UWIELBIAM :*)
...a tak poza tym: instaluje na nowo system i nie mialem (oprocz tego) dostepu do netu, no i plywalem sobie gdzies tam w okolicy :)
Teraz jeszcze uaktualniam programy...a mam ich setki, wiec troche potrwa te moje "niebycie" ...
Pozdrowienia Wy moje Dobre Dusze :*)
i dla innych serdeczne pozdrowienia:)
Teraz jeszcze uaktualniam programy...a mam ich setki, wiec troche potrwa te moje "niebycie" ...
Pozdrowienia Wy moje Dobre Dusze :*)
i dla innych serdeczne pozdrowienia:)
Marta
Nie, miłość jest czymś pięknym, nieokiełznanym, metafizycznym, a nie tym samym czym jest podpaska czy jakieś inne cholerstwo, które również jest wystawiane na ulicznych blibordach...A uciekanie się do zwroru, że dyskusja do niczego nie doprowadzi jest z lekka dziecinne i nieprzyjemne ale jak chcesz...Mimo wszystko pozdrawiam...
rzecz o homoseksualistach
A co nas to obchodzi, czy ktoś jest homoseksualistą, czy nie? Przeszkadza wam dwóch gości trzymających się na spacerze za rękę? No to co? Będziemy się rozwodzić nad ich czysto fizycznymi przypadłościami? Że niby nie właściwe wartości hormonalne i tym podobne bzdury? Może nie jest to zupełnie normalne, bo jakby nie patrzyć zuipełnie wbrew naturze, ale ani nikomu nie szkodzi, a ni nic... Chodzi jedynie o to, że maksymalnie p****any polski naród nie jest w stanie przyswoić społecznej świadomości, takiej, jaką już dawno przyswoili Niemcy, Amerykanie, czy inni. I nie mówię tu o patriotycznej obrębności. Chodzi o to, że z roku na rok "normalniejemy", a więc należałoby zweryfikować swoje poglady. W stanach są programi, traktujące o parach i nie ma tam podziału na pary homo, czy heteroseksualne. Tam już dawno wiedzą, że to jest tylko i wyłącznie sprawa indywidualnych zapatrywań. a zachowanie posłów Ligi Polskich Rodzin, jest po prostu śmieszne, poraz kolejny udowadniają, że są tylko w stanie zaszkodzić naszemu krajowi. Wyobrażacie sobie, co by było, gdyby oni rządzili? Ja nie... Tak czy siak pójdę do Łażni, a jeżeli będzie trzeba, to wejdę tam siłą... Ot co.
P.S. Plagiacik, nie podniecają Cię dwie panienki liżące się namiętnie w łóżku?
P.S. Plagiacik, nie podniecają Cię dwie panienki liżące się namiętnie w łóżku?
Marta
Wychodząc z tego założenia, dojść możemy do wniosku, iż każda wartość, każdy wyraz jest tylko słowem pomocniczym....Jeżeli zaś chodzi o dziecinność to zawsze chciałbym pozostac dzieckiem i jest to dla mnie ważna wartość-aby móc spojrzeć na świat beztroskim wzrokiem dziecka, ale pisząc o dziecinnym urywaniu rozmowy, mam na myśli infantylną strone tego wyrażenia...
Czy MILOSC do cholery ogranicza sie JEDYNIE do rodzaju plci(jasniej-roznej)????No chyba tak nie jest...a raczej nie jest tak NA
.... ja to wiem i inni to wiedza...tylko, ze nie wszystkim latwo przychodzi ta WIEDZA...szkoda....
Ale wiedza, a akceptowanie tego-tej "innej"(glupie slowo!) MILOSCI-to cos innego....
Ja...ja nie wyobrazam sobie siebie w tej roli(a nawet....lekki niesmak na te mysl mnie bierze....)...ale czy tylko dlatego mam rzucac kamieniami w ludzi kochajacych sie w tej samej plci, kochajacych sie tak, jak my-heteroseksulani mamy to zakodowane w genach????
Pozostawiam te pytanie bez odpowiedzi...bo dla mnie oczywistą ona jest(!!!!)....
pa...bawcie sie dobrze, ja zabieram sie do dalszej eksploracji mojego kompa...jego rejestrow...naprawiam go nadal:)))
Martuniu...uwielbiasz mnie???hihihi...no mam nadzieje, ze tak...i ja WAS:*))))
Ale wiedza, a akceptowanie tego-tej "innej"(glupie slowo!) MILOSCI-to cos innego....
Ja...ja nie wyobrazam sobie siebie w tej roli(a nawet....lekki niesmak na te mysl mnie bierze....)...ale czy tylko dlatego mam rzucac kamieniami w ludzi kochajacych sie w tej samej plci, kochajacych sie tak, jak my-heteroseksulani mamy to zakodowane w genach????
Pozostawiam te pytanie bez odpowiedzi...bo dla mnie oczywistą ona jest(!!!!)....
pa...bawcie sie dobrze, ja zabieram sie do dalszej eksploracji mojego kompa...jego rejestrow...naprawiam go nadal:)))
Martuniu...uwielbiasz mnie???hihihi...no mam nadzieje, ze tak...i ja WAS:*))))