Widok

CC położenie miednicowe w Gdańsku

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Cześć, jestem w 36+3 TC, lekarz mówił, że położenie pośladkowe jest wskazaniem do CC, lecz nie dał mi skierowania... Planuję iść do innego lekarza, zapytać o skierowanie. I tu moje pytanie, czy dostaje się skierowanie na CC? Czy raczej jedzie się po prostu do szpitala po rozpoczeciu akcji? Strasznie się martwię, że nie rozpoznam akcji porodowej albo odejdą mi wody, co ponoć jest niebezpieczne przy położeniu pośladkowym (wypadnięcie pępowiny). To mój pierwszy poród i dlatego tak się martwię. ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Przy pierwszym porodzie ulozenie posladkowe jest wskazaniem do cc. Ja tak mialam i dostalam w 38 tc skierowanie i umowilam sie na zabieg w szpitalu w Gdyni.
Moja córka też była tak ułożona. Nie dostałam skierowania na cc. Po badaniu na izbie przyjęć zdecydowano, że będę miała cc. To była moja druga ciąża, pierwsza sn.
A jechałaś na Ip że skurczami, czy po prostu pojechałaś do szpitala zapytać o CC?
Ja przy pierwszym porodzie, gdy dziecko bylo ułożone posladkowo, dostałam skierowanie na cc od lekarza prowadzącego. Ze skierowaniem udałam się do szpitala, w którym chciałam rodzic i umówiono mnie na konkretny termin. Umówialam się w tyg. 38,zdaje się pod koniec, bo wtedy otrzymałam skierowanie. Poród odbył się 39+5.
A jaki szpital to był?
W jakim szpitalu.
Na zaspie możesz iść ze skierowaniem tylko lekarz niech termin cięcia Ci wpisze ja tak miałam , tylko że wcześniej byłam na patologii i miałam przyjść po 2 tygodniach że skierowaniem od swojego lekarza, jak się zgłosiłam na sor to kazali przyjść za 2 dni na 8 bo nie było akurat łóżek a nic się jeszcze u mnie nie działo, jak przyjęli mnie na oddział to następnego dnia zrobili cięcie, chyba przy pierwszym porodzie nie robią problemu , u mnie był 2 to próbowali obrócić wcześniej dziecko bez rezultatu a po 39 tygodniu skończonym zrobili cięcie
Czy dostałaś od swojego lekarza skierowanie na cc jeśli to drugi poród przy ułożeniu miednicowym. Mi lekarz nie chce dać bo ponoć nie ma wskazania. Czyli na zaspie umówili na cc.
Tak ale leżałam na patologii wcześniej i tam był próbowany obrót zewnętrzny i jak się nie udał dopiero lekarze ze szpitala mówili że może być cesarskie cięcie i mam wziąć skierowanie od swojego lekarza jak chce CC a inaczej mam rodzić naturalnie , bardzo naciskają na poród naturalny i ten obrót , obrót chyba nie jest często robiony bo wszyscy lekarze go oglądali . Ogólnie przy 2 porodzie położenie miednicowe nie jest wskazaniem do CC , jak drugie dziecko jest większe od 1 to mogą zrobić CC przy położeniu miednicowym u mnie było 700g większe to i tak by zrobili CC jakby zaczęła się akcja porodowa
Cześć. Jestem po 2 cc, pierwsza ciąża położenie stópkowe, druga pośladkowe, nie miałam skierowania, kazali czekać na rozpoczęcie akcji pogodowej - wstawiłam się na IP przy poczatkowych skurczach, potrzymali mnie na porodowce ze 3 godz.... i jak już był ten czas zabrali na cięcie.

Przy pierwszym jest to wskazanie do cc :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Pomocy! Jaka pralka najlepsza? (222 odpowiedzi)

Witam. Dziewczyny doradzcie jaka pralke wybrac? Obecnie mam whirpoola ktora ma 4 lata i była juz...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (35 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

do góry