Widok

CIASTA - ile, jakie, skąd?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Piszcie proszę skąd zamawiacie ciasta (zalezy mi na cukierniach w Gdańsku), czy macie jakieś sprawdzone cukiernie? A jakie rodzaje ciast najlepiej nadają się na wesele? I jakie ilości na wesele dla 100 osób? Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Annie!
Dostalam i zachorowalam - takie pysznosci!!! Teraz po nocach beda mi sie snic, a ja musze schudnac przed 13 sierpnia.
Wielkie Dzieki!!!!!!!!!!!
Pozdrawiam!!!!!!!!!!
Witam. Co do rodzaju ciast to mam inne zdanie i doswiadczenie, najczesciej zamawianymi ciastami na wesele sa wlasnie ciasta z kremem oraz serniki, jableczniki, makowce itp. Raz na jakis czas sie zdarzy, ze ktos wybierze piernika czy keks, babki mi sie jeszcze nie zdarzylo piec na wesele, a pieke juz ponad 20 lat. To sa w sumie takie zwykle ciasta, na pewno kremowe wygladaja duzo lepiej na stolach, bardziej apetycznie :). Oczywiscie wszystko zalezy od kremow jakie sa w ciastach, niektorzy robia kremy bardzo slodkie, inni znow mniej slodkie. Na pewno ciasta z kremem z bitej smietany sa bardzo slodkie, ale to tez znow zalezy od cukiernika jakie je robi. Z tego co pozniej mowia mi Mlodzi po weselu to wlasnie te kremowe ciasta schodzily najlepiej. Ale to tylko moje doswiadczenie i wybor ciast zalezy zawsze od Mlodych :). Pozdrawiam.
Bernadka.
Annie !
ja rowniez prosze o oferte pani Bernadki.
Dziekuje z gory!!!!!!!
Pozdrawiam
Mar
My akurat mielismy wszystkie ciasta za darmo. Ale wybieraj ciasta, które mają mało kremu i śmietany albo nawet wcale i mogą byc mniej słodkie, szczególnie tort, słodkie nie są wskazane. Polecam serniki, makowce, babki, oczywiście jakies kremowe mogą byc ale nie za dużo.
Poproś o pomoc Panią Bernadkę ( poszukaj na forum), prześle ci ofertę
( jej ciasta wyglądają rewelacyjnie i smakowicie). Zresztą wszyscy chwalą!

do góry