Widok

CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 7.

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Hej, dziewczyny zakładam nowy szczęśliwy wątek dla staraczek :)
Stokrotka trzymam kciuki:*
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ja dzis do gina ide :)
ambrozja trzymam kciuki zrób bete i zadzwoń do gina zapytać o kontynuację brania leku.. może pierwsza beta faktycznie była zrobiona za szybko .. ja bym też powtórzyła betę po 48 godzinach żeby zobaczyć czy prawidłowo przyrasta:) mi lekarz kazał powtarzać, nie jest to może konieczne dla wszystkich, ale bardzo uspokaja:) powodzenia:)
Dziewczyny jak to jest z tym czopem śluzowym. Kiedy on odchodzi i skąd wiadomo, że to właśnie to??
Im bliżej porodu tym więcej zauważyłam białej wydzieliny. Bez wkładek ani rusz, bo robi mi się "mokro";/ Nie wiem jak wam to wytłumaczyć.
Aszi ja też tak miałam i urodziłam 3 tyg później, ale to żaden wyznacznik, bo możesz i jutro i za miesiąc.
mam wyniki bety.... wyszło 423 :):):):):):):):)
ambrozja gratuluje :)))
WITAMY W GRONIE CIĘŻARÓWEK!!!!!!!!!

G R A T U L A C J E!!!!!!!!!!!!!!
Gratulujęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęę :)))))))
proszę o mega fluidy za szczęśliwy wątek :)))
Aszi

Sygnały porodu

Skurcze stają się regularne, pojawiają się co 7-10 minut i trwają ponad pół minuty, taka sytuacja trwa ponad godzinę. Po wyjściu z relaksującej kąpieli skurcze są coraz bardziej intensywne. Produkowane przez łożysko hormony powodują, że mięsień macicy staje się bardziej rozciągliwy. Szyjka mięknie, skraca się i powolutku rozwiera. Kiedy zaczyna się otwierać, wydalany jest czop śluzowy, który do tej pory zamykał jej ujście. Ten fizjologiczny korek może być wodnisty lub galaretowaty, brązowy, różowy lub nawet podbarwiony krwią. Czop może odchodzić stopniowo przez kilka dni albo w ciągu kilku minut. Odejście wód płodowych jest jednym z bardziej oczywistych sygnałów, że czas jechać do szpitala.
lece na wizyte.. trzymajcie && zeby moja szyjka byla dluga twarda i zamknieta..... stresuje sie :(
Korali, tylko się nie stresuj. Będzie dobrze. Tylko nie zapomnij dać znać po wizycie. Buziaki :)
ambrozja! wspaniale!
Gratuluję!!

Wiecie co..
Ja chyba dziś też zatesuje..
Dziś 6 dzień po owulacji.. Może wyjdzie choć cienia cień :)
jak dla mnie jeszcze za wcześnie - zarodek wędruje 7-10 dni i dopiero wtedy się zagnieżdża wytwarzając hcg. Testy ciążowe, te najczulsze wykrywają ten hormon na poziomie 10 miu/ml a zeby taki poziom osiagnac zarodek juz musi byc kilka dni zagniezdzony. Po co sie niepotrzebnie rozczarowac...
żonka pewnie masz rację..
Tak czy siak na razie jedna kreska. Nie tracę nadziei ale nastawiam się na kolejną pojedyńczą.
czesc, wrócilam z gdańska z receptą na clostilbegyt, moja siostra mnie namowila ,bo ona starała sie kilka lat i po tym od razu zaszła, poszłam do jej ginekologa i mi przepisał.

czy wy brałyscie tak, ze od piątego dnia cyklu piec dni ??

boje sie jeszcze powiklan, mozliwosci torbieli, bo jestem po guzie jajnika i moge meic duzą szansę na powtórkę, a na us na zyczenie to nei moge tu liczyc raczej.
Bombelkowa spokojnie, u mnie test ciążowy i badanie krwi beta hcg dzień przed spodziewaną @ czyli 13 dni po owulacji było negatywne :) a tutaj niespodzianka :) trzymam kciuki!!! :):)
Ależ się cieszę:) Ambrozja mega gratulacje hehe... wiedziałam, że jesteś w ciąży. Witam w gronie ciężarówek.
Bombelkowa też uważam,że to za wcześnie, ale trzymam mocno kciuki:)
Coraz więcej udaje się zaciążyć- super:)
Ja brałam clo od 5-9dnia cyklu. Raz miałam przestymulowanie.
w sumie u mnie tak jakby troche bez zmian.. szyjke zbadala tylko palpacyjnie bez usg, mowila ze dalej miekka odchylona ale zamknieta... skrocila się znów troszkę... do szpitala poki co nie ide, jeszcze nie jest tak krotka by podawac sterydy ale mam sie znow pokazac jak tylko wroci z urlopu czyli 9 lipca, a jak by co mam dzwonic... luteiny mam nie brac bo woda mi sie zaczela zatrzymywac i puchne a to tez niedobrze.. do tego mam zatrzymanie stolca przez zelazo i tez mam nie brac przez tydzien potem mam brac inny srodek... no i lezec lezec lezec bo jak nie to na oddzial... a ja mowie ze leze.. odpoczywam.. a ona pyta w jakiej pozycji a ja ze roznie, ale juz nie brykam na zakupy nie sprzatam itp... no i teraz juz mam zakaz wszytskiego..... ale wazne ze w domu w lozku a nie gdzies daleko...

ale zamowilam na pocieszenie lozeczko...
http://allegro.pl/promocja-11el-lozeczko-z-szuflada-gryka-posciel-i2404538250.html wzor poscieli nr 1 :D
Koralik strasznie drogie to łóżeczko..

Mi się marzy takie :

http://allegro.pl/klups-lozeczko-safari-zyrafa-lub-mis-dwa-kolory-i2410174990.html

z motywem misia ciemne :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry