Widok

CO TO JEST!!!!???

Co to ma być?! Miasto wydaje niebotyczne ilości złotówek - NASZYCH pieniędzy! - na jakieś pseudonowoczesne fanaberie, które zamiast ułatwiać życie, tylko je utrudniają. Kiedyś to człowiek wsiadał do autobusu, kasował bilet i jechał. Prosto, uczciwie, zrozumiale dla każdego. A teraz co? Bilet, którego nawet nie da się skasować! Jakiś kod QR na telefonie albo świstek papieru, który trzeba gdzieś ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ona dobrze prawi

To co system fala robi z tym miastem to jest niewiarygodne. Tyle pieniedzy w błoto ile pieniedzedzy POszlo na update softa dla tych przestarzalych to sie w głowie nie miesci normalnie
popieram tę opinię 652 nie zgadzam się z tą opinią 43

A mi to lotto

Wyborcy tuska ja wybrali, to niech teraz płacą na jej fanaberie
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 47

ja nie glosowalem na tego parszywego oszusta
popieram tę opinię 44 nie zgadzam się z tą opinią 22

Wszyscy wyborcy tuska tak mówią

Wyborcy pisu pewnie ja wybrali! Ale to PO to pewnie sfałszowali wybory.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 12

Ja też nie głosowałem na parszywego oszusta Morawieckiego
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 19

Wyj piso-russki trollu! Wyj głośniej!

To miód moje uszy ;-)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 16

Nie znam się na polityce ale widziałem jak Tusk twierdził,że

nie pozwoli sypać piachu w tryby Rosji i pana Sikorskiego jak chciał tę Rosję wpuścić do NATO. A kto z PiSu gadał podobnie bo mi umknęło?
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 14

Prezydentem Gdańska jest kobieta!

Kiepsko jest z tobą jak nie odróżniasz mężczyzn od kobiet. Jak się ty rozmnażasz, przy takiej kiepskiej orientacji płci? Pączkowanie, parto geneza, wiatropylnie, sąsiedzka pomoc? Chyba że za dużo spożyłeś tego wina Tuska, i tak ci muzg sponiewierało.

i niema winnych
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Batyr nie ogarnął biletu.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 22

Nie szukaj winy w PO

Gdyby padło na pis rozkradziono by już cały Gdańsk a z centrum zrobiono plantację kiślu lub żarówek, pod nadzorem nawrockiego i jego kumpli gangusów. O przywłaszczaniu mieszkań nie wspomnę.

Nie chce mi się czytać całości

Ale to jest bilet miejski
popieram tę opinię 104 nie zgadzam się z tą opinią 164

Jesli nawet nie raczyles przeczytac to nie badz taki hop do krzodu bo ci z tylu zabraknie
popieram tę opinię 53 nie zgadzam się z tą opinią 22

to jest kolejne skomplikwanie systemu

bilet wygladajcy tak samo jak zwykly, takiej samej wielkosci i tylko malym druczkiem napisane ze trzeba go zeskanowac a nie kasowac. abusurd
popieram tę opinię 73 nie zgadzam się z tą opinią 3

mozna go tez skasowac z zwykłym kasowniku albo zeskanowac w kasowniku fali, bez róznicy
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 19

to przecytaj ;) a nie mądrości piszesz ze to bilet...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Na wyborach też tak będziesz robił??

Nie chce mi się czytać, a to se zaznaczę pierwszego z brzegu....?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Naucz się czytać
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 35

21 wiek a miesiecznego nie doladujesz w automacie

Stary nie dzala karta fala nie dzala . Co to ma byc? To jakieś stolec nie system.
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bo w 21 wieku doładowuję przez telefon.

Poszukaj budki telefonicznej aby zadzwonić że skargą.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 18

A co z osobami starszymi, niepełnosprawnymi w różnym stopniu, nie mającymi dostępu do aplikacji lub po prostu z osobami które chcą normalnie kupić bilet i skasować.
Trzeba brać pod uwagę ludzi, a nie tylko technologię. Zza biurka wszystko wygląda inaczej niż w rzeczywistości.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 0

No właśnie! A zamiast ludziom pomuc to się utrudnia życie
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nooo

No i?nie każdy ma 17...20...40...lat

21 wiek???

Jak wyłącza Prąd i odetną internet co co niektórzy do domu nie wrócą bo nawigacja nie zadziała nie zeskanuja kodu a bez gotówki to i chleba nie kupią
Taki 21 wiek
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wszystkie tradycyjne pomarańczowe kasowniki zostaną usunięte i zostaną tylko czytniki i falomaty.

Bilety będą kasowane jedynie przez czytnik QR w fali ( co moim zdaniem jest abstrakcją, bo jak udowodnię, że skasowałem bilet jeżeli system nawali?) Ktoś kto tą falę zatwierdził powinien za to beknąć.
popieram tę opinię 288 nie zgadzam się z tą opinią 7

Nawet, jak super system zadziała, to jest to niewygodne.
Mam bilet trzymany w kieszeni/ portfelu/etc. i nie wiem, czy był już użyty czy też nie.
A dowiem się dopiero, jak go użyję.....czyli mogę zostać bez biletu, albo muszę mieć dwie kieszonki: na bilety nowe i ten, na którym aktualnie jadę i uważać, do której gdzie wkładam użyty bilet.
popieram tę opinię 75 nie zgadzam się z tą opinią 4

Bilety zużyte się wyrzuca XD

Po co je trzymasz

Nawet kierowcy autobusu mają problemy z tym systemem, że w czasie jazdy się resetuje i trzeba się na nowo logować.
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie, kierowcy maja przewaznie problem jak nie umieja go uzywac
powiedz mi dlaczego dotyczy to cay czas tych samych osób? wystarczy sprawdzic na bazie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 24

Po co wy się bawicie w te bilety, falomaty i inne wynalazki

Nie prościej kupić bilet np w jak dojadę i mieć spokój?
popieram tę opinię 72 nie zgadzam się z tą opinią 74

A czy ja muszę i mam obowiązek posiadania smartfona, podłączenia go do internetu i noszenia go wszędzie? Gdzie to jest zapisane i przez kogo? To jest jakiś terror. Dla mnie "spokój" oznacza kupno normalnego biletu i skasowanie go w kasowniku, nie potrzebuję dodatkowych urządzeń, aplikacji, kont, haseł do każdej najbardziej banalnej czynności, do tej pory wystarczał mi mózg.
popieram tę opinię 105 nie zgadzam się z tą opinią 10

tak masz

Hehe
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 29

Jak widzisz rezygnując ze smartfona utrudniasz sobie życie

Twój wybór.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 65

ale zrobic zdjecie smartfonem i napisac przydługo post to mozna już?
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 38

W aplikacji nie kupisz biletu, jak już wsiądziesz do pojazdu,

nie da się już wtedy wybrać kursu z którego korzystasz, a nie na każdym przystanku masz tablicę (a jak jest to nie zawsze pokazuje stan aktualny).
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 7

Glosujcie dalej na POpapraną Dulkiewicz

A będzie tylko gorzej :)) szeroki uśmiech ekipa!
popieram tę opinię 160 nie zgadzam się z tą opinią 48

Pisowski kozak

Słychać wycie znakomicie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

To na ile sposobów będzie można kupić bilet w Gdańsku? Czy kasowniki znikną (albo czy już zniknęły?)?
popieram tę opinię 66 nie zgadzam się z tą opinią 3

nie zniknęły, są w kazdym pojeżdzie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Zaściankowi jesteście

Aha hejterzy, czyli w innych miastach i krajach używacie a tu narzekacie, bo nie chce Wam się zrozumieć, przeczytać 5 zdań wyjaśnienia? Kpiny, chcecie zostać zaściankową wioską w Europie? Fala to wszystkie możliwości zakupu, skasowania biletu, a Wy wolicie szukać biletomatu z papierem? Ech nie chce się tego czytać. Wystarczy przyłożyć kartę i skasować biletu, nic więcej. Łatwość ogarnięcia systemu jest fenomenalna a tu tylko psioczenie i psioczenie. Co za naród, tylko narzekać potrafią. W budzie z truskawkami odbijacie kartę u anonimowego sprzedawcy a tu się boicie użyć tej samej karty. Nie trzeba żadnej aplikacji. Jak nie zadziała to można reklamowa, tak samo jak z papierowym biletem, też moze byc nieczytelny itp. Nie potraficie przyłożyć qr kodu? To prostsze niż włożenie papieru do kasownika! I zrozumcie że to nie jest jedno miasto, tylko kilkunastu przewoźników dookoła i kolej, a Fala to ogarnia. Ale wolicie szukać biletomatu i stać w kolejkach. Spróbujcie to raz użyć, trwa parę sekund i nie będziecie chcieli innego systemu malkontenci.
popieram tę opinię 53 nie zgadzam się z tą opinią 229

Człowieku czy ty rozumiesz co piszesz?Fala ogarnia,powiadasz.Dobry żart.Rozumiem,że tam pracujesz dlatego tak chwalisz.
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 4

Na pewno jesteś z tej samej planety? Fala działa. Dobry rechot.
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 3

oczywiscie ze fala dziaa, zauwazyliscie ze nagle znikney posty o mevo i trole zmieniy temat?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 18

Zmienili posty? Mevo bo badziew wiecznie popsuta i nabierająca użytkownika na koszta! Przestań bełkotać, bo śmierdzi z daleka!!
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 4

Przyłożyłeś choć raz ten kod qr na bilecie do czytnika, mądralo?

Załapuje po dwóch minutach i 15-20 próbach. To nie jest normalne. Szajsu nie da się wybronić.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na południu Francji kupuję bilety u kierowcy, wygoda

Płacę kartą.

Porciak 54 rocznik

Ważne że most siennicki tonie że na marsz równości LGBT kasa była a ja staruch nie mogłem do domu wrócić rewizję dostęp do tramwaju eskaemki autobusu nie ale był uśmiech słoneczny Dupiewicz
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

jestem za elektronika

ale niech działań jak pralka - a kupowanie biketu karta dzialalo w zeszłym tyg, a wtym nie dziala... wiec jesli to ma tak działać to.sorry

It's not a bug, it's a feature

Mamy XXI wiek i obsługa aplikacji to już nie zadanie dla informatyków. Ja tu widzę inny problem - problem cyfrowego wykluczenia aniżeli problem z systemem
popieram tę opinię 47 nie zgadzam się z tą opinią 94

A brak wygody? Rzecza ktora czesto jest pomijana w nowoczesnych systemach to UX - bo malo jest dobrych specjalistow, a do tego zwieksza to koszt. Fala to takie wlasnie "super pomysły" bez a analizy na prostote użytkowania.

Trochę jak QR w autobusach w warszawie, ktore trzeba skanowac jak sobie kupisz bilet w apce - no bardzo glupie rozwiazanie, ale ktoś to zawsze będzie bronił, jakby nie mozna bylo kliknac kasowania w apce
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

to akurat prawda, beznadzieja z tymi qr codami
mozna jak we wrocawiu, kasujesz wpisujac numer boczny pojazdu
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

A wiesz z czego to wynika? Żeby powiązać bilet z konkretnym pojazdem którym jedziesz. W innym przypadku mógłbyś się przesiadać w ramach tej samej linii.

To się nazywa cyfryzacja i jest efektem

budowy społeczeństwa cyfrowego. Jest Pani elementem społeczeństwa informacyjnego, które bazuje na technologiach informatycznych i elektronicznym przepływie informacyjnym. Może Pani to ignorować, ale można też podjąć wysiłek edukacyjny w celu uniknięcia wykluczenia cyfrowego. Takie trochę ewolucyjne: dostosuj się albo zgiń. Proponuję w wolnym czasie, dla sportu, zagłębienie się w zagadniena takie jak blockchain, sieć 5G, autonomiczne urządzenia i sztuczna inteligencja. Bez tego w przyszłości może być ciężko.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 140

Dokładnie, to jest clue programu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 12

Jak lalunia umie wklejać do portalu teksty.

To i też ogarnie przyłożenie karty bankomatowej do czytnika. Ale jak jest pieniaczem to pisze dla zasady pomieszania w szklance patykiem do grilla.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 22

a jak będzie chciała 4 bilety? a ulgowy

a całodobowy?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

To kupi w falomacie. I zapłaci za wszystkie karta. Za trudne także?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 10

To mądrala pojedzie za darmo.

Przynajmniej autobusem, bo bez prądu będzie problem z trolejbusami, tramwajami i dużą częścią kolei... i światłami na skrzyżowaniach... i kasami fiskalnymi, i komputerami w biurze... Ogólnie fajny komentarz: "jak podstawowe medium dzięki któremu robimy dzisiaj niemal wszystko siądzie to nie będzie mógł kupić biletu" :D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zdarza

Mi się jechać komunikacja miejska raz na 2 lata i nie mam żadnego problemu żeby ogarnąć bilet. Można to zrobić nawet przy pomocy aplikacji bankowej. Naprawdę nie rozumiem jak można mieć problem z czymś tak prostym korzystając z komunikacji codziennie a nie jestem już nastolatką
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 142

a jak ktoś nie korzysta z bankowości internetowej Nie korzysta ze smartfona? to co?

to jakiś przymus mieć konto i smartfona?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przecież to zwykły bilet do skasowania w kasowniki kupiony w automacie na przystanku. Serio? Jak można tego nie ogarnąć
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 102

umiesz czytac?
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 4

a to

a to u was w Gdańsku przed wejściem do autobusu trzeba kupić telefon ? tylko jak to zrobić ja nie mam telefonu a dzisiaj sklepy pozamykane-czyli jak to jechać tym autobusem? czy może ta wasza prezydent gdzieś sprzedaje bilety na którymś przystanku ?
popieram tę opinię 128 nie zgadzam się z tą opinią 13

nie trzeba

"Bilety kupione przez automaty z Systemem FALA posiadają nadrukowany kod QR, który należy zeskanować niezwłocznie po wejściu do pojazdu w jednym z urządzeń Systemu FALA, następnie zachować na wypadek kontroli." - systemfala.pl
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 25

tak, są automaty na wielu przystankach, kupisz tez bilety w wielu punktach
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 6

Na Przymorzu na kilkanaście przystanków w mojej okolicy

Biletomaty są trzy

Komunizm wrócił czego pani nie rozumie

Jedynie odcięcie komunistycznych politykierów od pieniędzy przywróci normalne życie obywatelom.
Ludzie mają już dość utrudnień życia za własne pieniądze.
Szersza sprawa ale cytując klasyka wszyscy komuniści won.
popieram tę opinię 63 nie zgadzam się z tą opinią 13

Od kiedy to komunizm rozpoznajemy po metodzie płatności za przejazd?

Co ty, Mentzen jesteś że na wszystko co ci nie pasuje wołasz "komunizm"?

Ktos jeszcze uzywa papierowych biletow?
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 99

Ja używam ,jeżdżę komunikacją sporadycznie i nie potrzebuję jakiś smiesznych niedziałajacych aplikacji.
popieram tę opinię 47 nie zgadzam się z tą opinią 1

I nie musisz jej mieć. Możesz ładować zwykle bilety
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 17

Ale referat
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 43

zeskanowac w kasowniku jak juz, nie trzeba miec zadnej aplikacji
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 39

Fala jest ok.

Tylko trzeba być troszkę ogarniętym.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 111

no wasnie, ale widac nasi mieszkancy sa daleko w tyle, dlaczego nie ma takich paczliwych postów z innych miast?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 31

Innych miast? To portal Trójmiasto i inne miasta mnie nie obchodzą.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

No właśnie Trójmiasta. Fala jest nie tylko w Gdańsku
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

znowu coś nie pasuje

Starzy ludzie muszą się dostosować do życia w 21 wieku a nie wiecznie narzekać na życie, jesśli chce ci się pisać takiewyrzuty narzekając na system fala to może niech ci się zachce nauczyć skanowania biletu, taka mentalność i tacy ludzie są zakałą polskiego społeczeństwa
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 131

Kiedyś, może będziesz starym,

ale będziesz też niedowidzącym. Mój dziadek ( 82 lata ) używa telefon z wielkimi cyframi i klawiszem SOS. Tobie egoisto grozi coś gorszego, bo ślepota na ludzką krzywdę się zemści.
popieram tę opinię 37 nie zgadzam się z tą opinią 2

Czyli też nie używa biletów bo nie musi
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 14

Gwarantuję ci że ci starsi lepiej ogarniają niż młodzi bo czytają i interesują się czymś więcej niż czubkiem własnego nosa
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 8

A co się stanie jak wyłączą Wam internet? Rozwiązania powinny być dla wszystkich. Nikomu nikt nie broni używania telefonu, internetu itp. itd. Więc dlaczego nie może też być zwykłego kasownik i papierowego biletu. Jak jesteśmy tacy nowocześni to nie wykluczamy tych, którzy może nie chcą być tacy jak my.

To tak się da? :O
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 15

Chodź piechotą dla zdrowia.

Nikt nikomu nie karze korzystać z komunikacji miejskiej.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 14

Kupujesz papierowe i kasujesz
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie chcesz komórki

czyli rozumiem, że piszesz ten komentarz z tostera? Czy z telefonu stacjonarnego?

Dla mnie to fake news

Ciekawe ile osób zeskanowali ten kod QR za pomocą innej aplikacji aby sprawdzić co się pod nim kryje? Wirus? Reklama? Ja kupiłam dziś bilet w automacie na przywidzkiej i był normalny bez żadnego kodu QR
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 6

Biletomat za ostatnia wiata

na Dworcu Glownym, tam zdobedziesz taka nowinke

Tutaj mapa automatów biletowych, oznaczone logo FALA mają te bilety z kodem. ztm.gda.pl/bilety?lokalizacja#kotwa_0185

A po co ktoś miał by to skanować inaczej niż falomatem?

I pod kodem powinno być zwykłe ID biletu które falomat może odznaczyć w bazie jako skasowane.

Wazne ze kaska leci

Znajomym. Jak mewo.
popieram tę opinię 42 nie zgadzam się z tą opinią 3

Kpina

Zagłosuj jeszcze na Trzaskowskiego i będzie piękniej !!!!
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 25

Tak zagłosuje.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

A co ma Trzaskowski trollu do Gdańska! Tutaj rządzi ukraińska prezydent, mająca w tyle mieszkańców Gdańska!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Kacperek wróciłeś już z Kirgistanu?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dlatego ma w d komunikację miejską

I jeżdżę swoim samochodem tak jak chcę kiedy chcę i gdzie tylko chcę. Nigdy nie wsiądę w zbiorkom. Uważam że to powinno być zlikwidowane bo tylko kasę w błoto wywalają
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 10

niech zgadne, ktos nie ogarna ze trzeba kasowac bilet po wejsciu do pojazdu i dosta albo prawie dosta mandat?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 16

Jakdojade

Nie lepiej korzystać już z Jakdojade i kupować bilet kiedy chcesz i gdzie chcesz ?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 17

A jak ktos nie ma telefonu! To,co? Tamtamami ma dzwonic! Pomyśl trollu!!!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ciekawe bo

Ja ostatnio jechałam tramwajem i nie miałam problemu z przyłożeniem karty bankomatowej do urządzenia Fali. 5 sek i bilet zakupiony.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 32

No właśnie. Najwięcej do powiedzenia mają ci którzy nie korzystają z komunikacji miejskiej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

Jaka władza taki bilety

Jaca łysa glaca
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 6

Miłośnik KOmuchokacji

Za to odpowiada specjalista boravsky.Fala nie ma działać tylko ma być.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 5

Fala działa tylko ty nawet instrukcji prostej nie ogarniasz.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Prawda

Fala to jest kpina z użytkowników
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ale o co chodzi...?

Po pierwsze primo - zeskanowalem ten kod bez problemu nawet z załączonego zdjęcia...
Po drugie primo - bilet papierowy nadal można skasować normalnie w kasowniku i nikt nikomu głowy nie urwie.
Nie wolno po prostu cwaniaczyć i próbować jechać 2x ( na qr i w kasowniku...)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 13

Czy znasz znaczenie słowa " primo " ?

Primo, to znaczy pierwsze. Twoją wypowiedż czytamy następująco: po pierwsze pierwsze, po drugie pierwsze. Jeżeli używasz obcych słów, to musisz znać ich znaczenie.

To cytat z filmu...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja mam aplikację od wielu lat i jest OKey

PIT - aplikacja
bilety - aplikacja
pociągi - aplikacja
szkoła i rodzic - aplikacja
bank - aplikacja
daję radę
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 20

Cieszymy się twoim szczęściem, ale co to ma do rzeczy?

Bardzo mi przykro że nie radzisz sobie z nowoczesnością.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 15

I dobrze, bo nowoczesność to nic dobrego

Samzagłada.

Bilet

Nie zapomnę, jak ze Stena linę, przypłynął obcokrajowiec i musiałam mu wytłumaczyć (bo tam nie było żadnego automatu) że żeby kupić bilet musi zrobić to w aplikacji np jakdojade. Totalnie był zdziwiony i oczywiście nie mógł tego zrobić .prawdopodobnie jechał na gapę.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Niech wroca normalne bilety
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

Hehe

Takie płacze i bełkot nie przywróci pis_orow do władzy:) na szczęście hehe troszkę techniki i elektorat jarka się gubi :]
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 18

Elektorat

Ile w Tobie pogardy przez ośmieszanie starszych ludzi, radzę nie zapomnieć że czas upływa, a przy okazji i i umysł zaczyna szwankować z różnych powodow. Nie jestem gapami futrowana, ale czasami to nie pojmuje tych nowości. Życzę dobrego umysłu do końca życia, aby nikt nie nazwał Ciebie Pisowskim elektoratem.

Skutek uboczny nowoczesności w starożytnej Polsce

Nałożenie czegoś niebezpiecznego na stare śmieci, stwarzanie pozorów, faktycznie oszustów, licwiarzy, hochsztaplerów wysyp ogromny zgadzam się z autorem pisanego tekstu.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

1 maja kupując bilet też otrzymałam taki. Myślę trudno, jakoś to skasuje. Wsiadam do autobusu lini 132 a tam niespodzianka, falomaty wyłączone... I jak w takiej sytuacji skasować bilet?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

System fala to ściema. Ludzie nie wiedzą jak to obsługiwać albo zwyczajnie nie działa. Słyszałam jak klną i wyzywają. I wcale się nie dziwię!!
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

FALA

nie wiem czy cos zrobili w tym temacie ale ta cala fala jest na bialoruskim oprogramowanu . troche nie udalo sie niestety. bardzo niedopracowany pomysl.
podobnie jest z tymi wiatami przystankowymi- sciana szkla i krotki daszek. jakby sie nie stalo wiatr poczujesz a jak pada to zmokniesz. w glowie mi sie nie miesci ze ktos zaakceptowal to. nie wspomne juz o pomyslodawcy....
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Fala

Nieźle. Bez hejtu bez wulgaryzmów tylko fakty i blokuje mnie trojmiasto

Bubel falomat

Jak kupić bilet w falomacie?
Trzeba tłuc kłykciami
Kto to wymyślił?
Czekam na kontrolę w SKM

Fala

Nie może być tak żeby był obowiązek posiadania telefonu jeśli ktoś zamierza skorzystać z komunikacji miejskiej.Rozumiem,że wszystko jest robione pod cyfryzację wszystkiego ale nie można wykluczać z życia publicznego ludzi , którzy np. nie używają z zasady tel.komórkowych bo nie i co nie masz komórki i ciebie nie obsłużymy?Zmierzamy zdecydowanie w stronę kierowanego Matrixu.Wiele ludzi nie zdaje sobie z tego nawet sprawy , tak się w tym czują dobrze.Problem w tym co zrobią jak ktoś im dokręci śrubę.

Każdy obywatel/obywatelka ma prawo...

... zgłosić podejrzenie popełnienia przestępstwa niegospodarności i działania na szkodę obywateli.

Co to jest

Takie osoby wybraliście. Teraz nie ma co użalać się, po próżnicy.

The future is now, old man

Jak się ktoś nie rozwija, to się cofa. Takie mamy czasy. Chciało Ci się wysmarować długi post, żeby ponarzekać na kod QR? W tym czasie nauczyłabyś się, jak taki kod obsłużyć. Podejrzewam, że nie jest to rocket science i raczej zauważysz, gdzie taki bilet zeskanować. Robisz z igły widły, tyle.
PS zawsze można kupić w apce swojego banku, wtedy nic nie kasujesz, nic nie skanujesz, a i drobnych nosić po kieszeniach nie musisz.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Xyz

Kto wymyślił ten wynalazek Fala. Co za cudak. Śmieszne podejście do gdańszczan.

Ta fala to raz dziala raz nie, place karta

i człowieka zalewa złość bo bylo tak ze kartę odczytywało bez problemu, teraz przestalo, ale bilet w tej appce kupić tomporqzka

Wciskanie na chama falusomatów

To świadczy o lekceważeniu potrzeb osób w podeszłym wieku i kompletnego braku szacunku do publicznych pieniędzy. Dawniej ludzie z zewnątrz śmiali się że domy nasze a ulice wasze, dziś nawet ulice nie są dla nas. To tylko kwestia czasu gdy takie falusomaty będą stały przed każdą klatką schodową a każdorazowe wyjście na zewnątrz będzie płatne. Póki co frajerskie płacimy za samochody ale nie potrwa to długo. Za śp Adamowicza wszystko robiono dla miasta, nie powiem że dziś jest tak samo. Obecna pani prezydent ma zamiast oczu pieniądze i nie wiadomo czyj interes reprezentuje. Zdecydowanie nie Gdańszczan.Bliżej jej do idei : - "wszystko na sprzedaż" .
do góry