Widok
CO TO JEST!!!!???
Co to ma być?! Miasto wydaje niebotyczne ilości złotówek - NASZYCH pieniędzy! - na jakieś pseudonowoczesne fanaberie, które zamiast ułatwiać życie, tylko je utrudniają. Kiedyś to człowiek wsiadał do autobusu, kasował bilet i jechał. Prosto, uczciwie, zrozumiale dla każdego. A teraz co? Bilet, którego nawet nie da się skasować! Jakiś kod QR na telefonie albo świstek papieru, który trzeba gdzieś ...
więcej
więcej
Nawet, jak super system zadziała, to jest to niewygodne.
Mam bilet trzymany w kieszeni/ portfelu/etc. i nie wiem, czy był już użyty czy też nie.
A dowiem się dopiero, jak go użyję.....czyli mogę zostać bez biletu, albo muszę mieć dwie kieszonki: na bilety nowe i ten, na którym aktualnie jadę i uważać, do której gdzie wkładam użyty bilet.
Mam bilet trzymany w kieszeni/ portfelu/etc. i nie wiem, czy był już użyty czy też nie.
A dowiem się dopiero, jak go użyję.....czyli mogę zostać bez biletu, albo muszę mieć dwie kieszonki: na bilety nowe i ten, na którym aktualnie jadę i uważać, do której gdzie wkładam użyty bilet.
A czy ja muszę i mam obowiązek posiadania smartfona, podłączenia go do internetu i noszenia go wszędzie? Gdzie to jest zapisane i przez kogo? To jest jakiś terror. Dla mnie "spokój" oznacza kupno normalnego biletu i skasowanie go w kasowniku, nie potrzebuję dodatkowych urządzeń, aplikacji, kont, haseł do każdej najbardziej banalnej czynności, do tej pory wystarczał mi mózg.
Zaściankowi jesteście
Aha hejterzy, czyli w innych miastach i krajach używacie a tu narzekacie, bo nie chce Wam się zrozumieć, przeczytać 5 zdań wyjaśnienia? Kpiny, chcecie zostać zaściankową wioską w Europie? Fala to wszystkie możliwości zakupu, skasowania biletu, a Wy wolicie szukać biletomatu z papierem? Ech nie chce się tego czytać. Wystarczy przyłożyć kartę i skasować biletu, nic więcej. Łatwość ogarnięcia systemu jest fenomenalna a tu tylko psioczenie i psioczenie. Co za naród, tylko narzekać potrafią. W budzie z truskawkami odbijacie kartę u anonimowego sprzedawcy a tu się boicie użyć tej samej karty. Nie trzeba żadnej aplikacji. Jak nie zadziała to można reklamowa, tak samo jak z papierowym biletem, też moze byc nieczytelny itp. Nie potraficie przyłożyć qr kodu? To prostsze niż włożenie papieru do kasownika! I zrozumcie że to nie jest jedno miasto, tylko kilkunastu przewoźników dookoła i kolej, a Fala to ogarnia. Ale wolicie szukać biletomatu i stać w kolejkach. Spróbujcie to raz użyć, trwa parę sekund i nie będziecie chcieli innego systemu malkontenci.