Widok

CO TO JEST!!!!???

Co to ma być?! Miasto wydaje niebotyczne ilości złotówek - NASZYCH pieniędzy! - na jakieś pseudonowoczesne fanaberie, które zamiast ułatwiać życie, tylko je utrudniają. Kiedyś to człowiek wsiadał do autobusu, kasował bilet i jechał. Prosto, uczciwie, zrozumiale dla każdego. A teraz co? Bilet, którego nawet nie da się skasować! Jakiś kod QR na telefonie albo świstek papieru, który trzeba gdzieś ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

mozna go tez skasowac z zwykłym kasowniku albo zeskanowac w kasowniku fali, bez róznicy
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 19

Fala jest ok.

Tylko trzeba być troszkę ogarniętym.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 111

tak, są automaty na wielu przystankach, kupisz tez bilety w wielu punktach
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 6

nie trzeba

"Bilety kupione przez automaty z Systemem FALA posiadają nadrukowany kod QR, który należy zeskanować niezwłocznie po wejściu do pojazdu w jednym z urządzeń Systemu FALA, następnie zachować na wypadek kontroli." - systemfala.pl
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 25

nie zniknęły, są w kazdym pojeżdzie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

zeskanowac w kasowniku jak juz, nie trzeba miec zadnej aplikacji
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 39

Ale referat
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 43

Ktos jeszcze uzywa papierowych biletow?
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 99

Komunizm wrócił czego pani nie rozumie

Jedynie odcięcie komunistycznych politykierów od pieniędzy przywróci normalne życie obywatelom.
Ludzie mają już dość utrudnień życia za własne pieniądze.
Szersza sprawa ale cytując klasyka wszyscy komuniści won.
popieram tę opinię 63 nie zgadzam się z tą opinią 13

a to

a to u was w Gdańsku przed wejściem do autobusu trzeba kupić telefon ? tylko jak to zrobić ja nie mam telefonu a dzisiaj sklepy pozamykane-czyli jak to jechać tym autobusem? czy może ta wasza prezydent gdzieś sprzedaje bilety na którymś przystanku ?
popieram tę opinię 128 nie zgadzam się z tą opinią 13

Przecież to zwykły bilet do skasowania w kasowniki kupiony w automacie na przystanku. Serio? Jak można tego nie ogarnąć
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 102

Naucz się czytać
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 35

Ja też nie głosowałem na parszywego oszusta Morawieckiego
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 19

Batyr nie ogarnął biletu.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 22

Jak widzisz rezygnując ze smartfona utrudniasz sobie życie

Twój wybór.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 65

Zdarza

Mi się jechać komunikacja miejska raz na 2 lata i nie mam żadnego problemu żeby ogarnąć bilet. Można to zrobić nawet przy pomocy aplikacji bankowej. Naprawdę nie rozumiem jak można mieć problem z czymś tak prostym korzystając z komunikacji codziennie a nie jestem już nastolatką
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 142

To się nazywa cyfryzacja i jest efektem

budowy społeczeństwa cyfrowego. Jest Pani elementem społeczeństwa informacyjnego, które bazuje na technologiach informatycznych i elektronicznym przepływie informacyjnym. Może Pani to ignorować, ale można też podjąć wysiłek edukacyjny w celu uniknięcia wykluczenia cyfrowego. Takie trochę ewolucyjne: dostosuj się albo zgiń. Proponuję w wolnym czasie, dla sportu, zagłębienie się w zagadniena takie jak blockchain, sieć 5G, autonomiczne urządzenia i sztuczna inteligencja. Bez tego w przyszłości może być ciężko.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 140

tak masz

Hehe
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 29

It's not a bug, it's a feature

Mamy XXI wiek i obsługa aplikacji to już nie zadanie dla informatyków. Ja tu widzę inny problem - problem cyfrowego wykluczenia aniżeli problem z systemem
popieram tę opinię 47 nie zgadzam się z tą opinią 94

Zaściankowi jesteście

Aha hejterzy, czyli w innych miastach i krajach używacie a tu narzekacie, bo nie chce Wam się zrozumieć, przeczytać 5 zdań wyjaśnienia? Kpiny, chcecie zostać zaściankową wioską w Europie? Fala to wszystkie możliwości zakupu, skasowania biletu, a Wy wolicie szukać biletomatu z papierem? Ech nie chce się tego czytać. Wystarczy przyłożyć kartę i skasować biletu, nic więcej. Łatwość ogarnięcia systemu jest fenomenalna a tu tylko psioczenie i psioczenie. Co za naród, tylko narzekać potrafią. W budzie z truskawkami odbijacie kartę u anonimowego sprzedawcy a tu się boicie użyć tej samej karty. Nie trzeba żadnej aplikacji. Jak nie zadziała to można reklamowa, tak samo jak z papierowym biletem, też moze byc nieczytelny itp. Nie potraficie przyłożyć qr kodu? To prostsze niż włożenie papieru do kasownika! I zrozumcie że to nie jest jedno miasto, tylko kilkunastu przewoźników dookoła i kolej, a Fala to ogarnia. Ale wolicie szukać biletomatu i stać w kolejkach. Spróbujcie to raz użyć, trwa parę sekund i nie będziecie chcieli innego systemu malkontenci.
popieram tę opinię 53 nie zgadzam się z tą opinią 229
do góry