Widok

CORRS (EX. MANSON)

Widzisz, gdybyś naprawdę był brutalem to teraz równierz byś mi nie odpisał na mój elektroniczny kupon, a odpisaleś...Mimo wszystko dzieki za odruch milosierdzia, litości i szlachetnej postawy :-), to sie chwali, w naszych dzisiejszych (smutnych) czasach. PS. Uważaj na SŁOWEŃSKICH RZEŻNIKÓW, gdześ się tutaj czają... ( chyba wyczuli Irlandzką krew)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Światełko

A ŚWIAT KRĘCI SIĘ DALEJ I JEST NIEZMIERNIE KOLOROWY. WIDZĘ TO WSZĘDZIE.

SIlver Screen

Kino jest fajne ale rządzi nim stara zasada - prawo dżunglii - a nieraz inna Mess with the best die like the rest ! Kazdy kupuje bilet z zaznaczonym miejscem w sali a w momencie wpuszczania wszyscy pchają sie jak gdyby w srodku rozdawali za darmo wpisy do Indexów ! Cały czas musisz uważac aby od nikogo nie dostać w nery albo coś takiego ! Właśnie szlismy na Scream III troszeczke sie spoznilem z kupnem biletów (Byliśmy poltorej godziny przed seansem ) no ale coz na to poradzic czasami tak bywa ! przestroga dla ludzkosci Nie bierzcie miejsc innych jak posrodku sali ! My dostalismy miejsca B5 i B4 sa one polozone w 2 rzedzie po lewej stronie sali (patrzac na ekran ) . Siedzac tam mozna nabawic sie strasznego bolu karku , glowy a poza tym mozna troszeczke oslepnac ! Ujme to inaczej - ekran jest tak duzy ze na pierwszy rzut oka nie mozna go obiac i przez cały film zastanawiasz sie w ktory rog ekranu patrzec (bo we wszystkie jednoczesnie nie mozna !
A teraz recenzja
Film jest naprawdę świetny ! Łamie on starą zasadę że każdy Prequel jest gorszy od oryginału ! Tym razem nie ma ona odzwierciedlenia w rzeczywistosci i bardzo się z tego powodu cieszę ! Każdy aktor może być mordercą do samego końca ta kwestia jest zagadką ! Jest kilka zasad dotyczących trylogii ale tego dowiecie się w czasie oglądania filmu Krzyk 3 Aha i jeszcze coś mordercą jest ........... (CENZORED) Zyczę "strasznego"oglądania .

Policaj w 3miastku

Denerwuje mnie blokowanie calych ulc ze wzgledu na jakies tak spektakularne, jak malo skuteczne akcje policji na drodze. Wczoraj palanty zamknely cala trase Kwiatkowskiego wieczorem.
Ciekawe czy kogos wyluskali - pewnie blondynke bez gasnicy. Bo prawdziwi gangsta dawno o akcji wiedzieli od swoich insiderow z policji.
A poza tym - spoko !!!
Fred

MC Donaldyzacja Gdańska

Gdańsk został opanowany przez ludzi z Mc Donalda. W osiedlu Piecki-Migowo buduje się kolejna restauracja tego koncernu. Należy podejrzewać, że miasto (czytaj: radni i urzędnicy) zostało skorumpowane przez koncern, gdyz nie widziałem w świecie takiego nagromadzenia McD jak w Gdańsku. Czy ma coś przeciw kotletowi w bułce? Nie, ale jestem przedciwny monopolizacji!
miasta i monokulturze.
Kto dostał łapówkę ???????????

Siemanko :-)

Ja również chętnie pogratuluję Dorotce... Jak by to było nie gratulować "siostrzyczce" :-)
Po raz pierwszy tutaj... i to właśnie dzięki niej...
Chciałbym również powiedzieć, że solidaryzuję się ze wszystkimi którzy nie chcą zamknięcia Kwadratowej... Ludzie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zaszantażujcie tego dziekana Polibudy, bo ja chcę wreszcie odwiedzić ten klub o którm legendy dotarły aż do stolicy....

Siostrzyczko Dorotko

Czemu nie lubisz naszego imienia? Coś z nim nie tak? Buuu... I dlaczego nie pochwaliłaś się Oslo? Ostatnio o wszystkim dowiaduję się ostatnia. Ale to pewnie pech nieodłącznie towarzyszący temu imieniu :). Taki jest nasz los, nic na to nie poradzisz ;). A jakie imię chciałabyś nosić?
Miłego dnia

Else

Problem w tym, że nie chcemy widzieć. Zauważamy to, co nam jest wygodne, co może przynieść nam korzyści. Szkoda nam czasu dla innych, bo czas to pieniądz. A jeżeli pomagamy, to tak, by zagłuszyć wyrzuty sumienia, albo z powinności, bo przecież znam tą osobę. Jesteśmy ślepi, choć okulista wyraźnie stwierdził, że wzrok doskonały. Doskonale znasz „Małego Księcia”, a może o nim zapomniałaś?
A ta osoba. Myślała tak. Przeczytałam to w tych oczach. Kiedy w nie spojrzałam, coś gwałtownie mnie odrzuciło, dobrze że za mną ktoś stał, inaczej upadłabym. Pierwszy raz przydarzyło mi się coś takiego. Nie wiem, co o tym sądzić
Nawet przypadkowi ludzie mogą pomóc. Czasami wystarczy uśmiech i kilka dobrych słów. Częściej jest to trudniejsze, ale nie ma rzeczy niemożliwych. Wystarczy uwierzyć.
I przed ostatecznym krokiem można powstrzymać. Powód zawsze jest jeden. Nie powiesz mi przecież, że nie można go unieważnić?
A gdybyś wiedziała, że jutro planuję coś takiego, co byś zrobiła? (tylko nie ścigaj mnie z tego powodu, bo nic nie planuję (to tak na wszelki wypadek)).
Wiesz, że Jej nie znałam. Mijałam ją czasami w Gdańsku, zawsze uśmiechnięta, choć wiecznie gdzieś się spiesząca. Nie mogło być tak nadal?
Dlaczego kończysz?
Ciepła mi nie brakuje. Dzięki tak wspaniałym przyjaciołom. Dziękuję, że jesteś.
Miłego dnia.

Plagiacie

Czy jest coś dziwnego w tym, że nie chcą cię stracić? A nie jest tak, że starasz się nie ranić innych, i czasami to nie wychodzi? Nie jesteś osobą, która wsadza nóż w plecy! Żyjesz, to wszystko. Każdy z nas jest egoistą. Jeżeli jesteś takim, jak ostatnio mi mówiłeś, to mogę tylko powiedzieć: byle tak dalej!

Plagiat

Dlaczego on to zrobił światu a nie tobie? A ty to kto? Czym jest świat? A dlaczego miałby nie istnieć? Skąd takie przypuszczenie? Bo gdyby istniał nie pozwoliłby na to? Myślisz, że chciałby się mieszać w to wielki śmierdzące gówno?
Myślisz, że możemy być wytworem czyjejś wyobraźni? Może, tylko dlaczego ktoś stworzył coś tak niedoskonałego? Dlaczego tak się skompromitował?
Błędy też popełniam. Setki i to codziennie. Ale co z tego? Muszę przecież próbować, bo to, co widzę, wcale mi się nie podoba. Za często ufasz? Jak to? A co niby powinno się robić? Podchodzić do każdego, jak do potencjalnego wroga? To może od razu podzielmy się amunicją i do dzieła...
Kolorowych snów

7sk

O Twoim nawijaniu coś słyszałam. Podobno masz talent. Niewątpliwie będę musiała to sprawdzić : ). Słowa są przewrotne, tworzą zupełnie inną rzeczywistość. I nie wystarczają. Wyłącznie określają. To ich niestety jedyna funkcja. A niektóre moje poglądy na pewno nie spodobałyby Ci się. :).
Miłego dnia.

DO FREDA

policyjne zamykanie dróg to rzeczywiście paranoja... ciekaw jestem tylko czy masz auto... z resztą nie ważne.Nie chciałbyś się chyba obudzic ktoregos ranka ; wyjrzec przez okno swego domu ; i stwierdzic iz na osiedlowym parkingu brakuje twego auta...Gdyby tak sie stalo zmienilbys zdanie na ten temat , bo mialbys nadzieje ze kosztem nerwow kierujacych pojazdami stojacymi w tych niekiedy olbrzymich korkach - twoje autko sie odnajdzie...Poczytaj gazety...Takie akcje duzo daja... Wiele samochodow sie odnajduje...Przekazuje ci to z wlasnego doswiadczenia ; bo tez jestem jednym z tych ktorym auto policja odnalazla.Niestety kompletnie rozbite , ale robili co mogli...Nie mogli przeciez zapobiec skasowaniu auta przez zlodzieja...

JOJO !!!

Wyluzuj sie gosciu... Jak ci sie cos nie podoba to nie otwieraj tych stron... SPADAJ GOSCIU !!! tyle mam ci do powiedzenia

Wicherek

Prawdopodobnie ktos ci nasciemnial.
A tak na serio to niejaka sklonnosc do swobodnego wyglaszania mysli odkrylem u siebie tuz po pewnym kursie ktorego drugi czlon nazwy jest meskim imieniem :)
Teraz poprstu raczej nie kryje moich pogladow, wyrazam je dosc glosno i wyraznie, czesto nie mam racji, ale umiem sie do tego przyznac. To wszystko.
Ksiezycowej nocy ;)

Samozaglada - Wojsko

Witam wszystkich !

Widzę , że macie się całkiem dobrze . Ja również nie narzekam . Ten "wojskowy egoista" okazal się 100%symulantem .Za wszelką cenę chce się wyrwać nawet z żółtymi papierami byle dalej od tej instytucji . Jesli facet tak panicznie boi sie wojska , że nawet się samookalecza to pomyslalem , ze ten problem warty jest głębokich przemyśleń i nagłośnienia .
Ja sam uważam , ze instytucja ta w dalszej perspektywie nie ma zupelnie żadnego sensu . W dobie globalizacji swiata , likwidacji granic , komputeryzacji , telefonizacji , szybkiemu transportowi świat sie bardzo zmniejszył i skórczył a ludzie stają się już obywatelami świata i będą niebawem mieszkać tam gdzie zdobędą pracę . Jaką rolę może spełniać regionalne wojsko w takim świecie ? Rozpatrując negatywy tej instytucji z pewnością wojsko to:
- szkoła zabijania bez względu czy zawodowa czy cywilna ,
- miejsce zniewolenia i ubeswłasnowolnienia mlodych ludzi ,
- miejscxe sprzyjające patologicznym zachowaniom rówiesników i zwierzchników ,
- instytucja bardzo kosztowna dla społeczeństwa ,
Rozpatrujac pozytywy wojska nie sposób nie zauważyć :
- kuzni charakterow oraz możliwości zdobycia zawodu przez niektorych poborowych ,
- pozytywnego , nieodpłatnego udziału wojska w klęskach żywiołowych oraz innych kataklizmach .
- tworzenia miejsc pracy w zbrojeniówce ,
-przychodów z tytułu sprzedaży uzbrojenia ,
NO I WŁAŚNIE - OCHRONA GRANIC !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tylko których granic i przed kim ? gdy niedługo sami nie będziemy juz wiedzieć czy jesteśmy jeszcze Polakami czy już Europejczykami a może i Amerykanami , Anglikami , kto wie kim jeszcze ???Dawniej wojny wybuchały na tle narodowościowym , rasowym , zaboru bogactw naturalnych , terenów rolniczych lub wyznań religijnych . Jeszcze w niektórych regionach ma to obecnie miejsce . Te problemy przy współudziale wspólnot międzynarodowych powoli odchodzą w przeszłość .Czy niewielka miedzynarodowa armia
wspomagana regionalną Policją światu już niebawem nie powinna wystarczyć do tłumienia regionalnych ognisk zapalnych ? Chyba , że NASZA KONSUMPCYJNA LUDZKOŚĆ , JEJ ŚLEPOTA , MATERIOLIZM ,GŁUPOTA ,CHCIEJSTWO I EGOIZM DOPROWADZI NASZE ŚRODOWISKO DO STANU , W KTÓRYM BĘDZIEMY NIEBAWEM TOCZYĆ WOJNY O WODĘ , POWIETRZE I SŁOŃCE ? A to wcale nie wydaje sie byc since fiction patrząc na obecny stan naszej matki ziemi .
A co Wy o tym myślicie ?????????????

!!

DZISIAJ TYMOTEUSZ !!

!!

ciach, ciach ciach do do ciebie mowa
ciach ciach ciach wymieka moja glowa
............................................
e juz koniec

Wicherku!

Przepraszam, że dowiedziałaś się z hp, ale to jest bardzo świeża wiadomość, zresztą następnego dnia wysłałam Ci maila! Niebawem się jeszcze odezwę co do Twojej drugiej wypowiedzi.
Do WIDZENIA we wtorek!!!!

Faforek3

Witamy Faforka!
dzięki za gratulacje i za wypowiedź, mam nadzieję, że to nie było jednorazowe!
na maila odpowiem później, ale jeszcze dzisiaj. Pozdrów Faforka 4, powiedz mu, że jeśli cos znajdę dam mu znać. Pozdrowienia dla Twojej Mamy!

Aha, a co do Kwadratu, to słyszałam, że jednak nie mają zamknąć, ael to chyba jeszcze nie jest takie pewne. Podobno mają wprowadzić jakieś karnety za 27 zł. któe dają 50% zniżki i 2 osobę za darmo można wprowadzić, a oprócz tego dostać kilka piw. Ale to chyba zbyt piękne żeby było prawdziwe. Pozdrów Warszawę!

ene due

rike fake torba borba rikefake
hehehe
nie wiedzialem co napisac , ale mimo wszystko chcialem zostawic jakis slad.
bino ! staruszku ! idzieta wy na wtuorkowy dansing?

Słowo stało się ciałem...

zaistniał adres www.miltedus.hg.pl i coś więcej pod nim. Serwis wydaje się być juz GOTOWY i będzie wciąż uzupełniany. Tak, słowo stało się ciałem.

Inne tematy z forum Hydepark

muza na dziś (787 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

Młody alkoholik - Dramat, z którego pragnę wyjść, a nie umiem. (156 odpowiedzi)

Witam wszystkich którzy odwiedzili mój temat. Wiem, że tekst jest dość obszerny, ale chciałbym w...

Grajdołki (239 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry