Widok

CORRS (EX. MANSON)

Widzisz, gdybyś naprawdę był brutalem to teraz równierz byś mi nie odpisał na mój elektroniczny kupon, a odpisaleś...Mimo wszystko dzieki za odruch milosierdzia, litości i szlachetnej postawy :-), to sie chwali, w naszych dzisiejszych (smutnych) czasach. PS. Uważaj na SŁOWEŃSKICH RZEŻNIKÓW, gdześ się tutaj czają... ( chyba wyczuli Irlandzką krew)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wojsko -Pogarda

Hej Hej Gladiator nie rozpędzaj się !

Dlaczego prezentujesz tyle pogardy dla prostych zawodów ? Debile ,Kretyni , Idioci .
A czy ty np.umiesz spawać te statki w stoczniach ,
lub prowadzić czołgi albo obsługiwać armaty ?
Jeśli nie umiesz to zauważ ,że ci Debile .......... umieją coś czego Ty nie potrafisz robić a sam fakt , że z braku kasy , możliwości , uwarunkowań genetycznych lub nawet czystego lenistwa nie ksztalcą się dalej nie powinien być wystarczającym powodem do ich dyskwalifikacji w społeczeństwie . To Oni będą "mięsem armatnim" gdy Ty będziesz spokojnie i bezpiecznie wydawał im rozkazy w schronie dowództwa . Bez nich wojsko nie ma racji bytu . W gospodarce procentowy udział prostych zawodów w stosunku do inteligenckich jest na niekorzyść tych drugich i myśle , że ta proporcja jest właściwa . Inteligencja bez tych "debili" niczego nie zbuduje poza kulturą ,sztuką i ochroną zdrowia .
Do usłyszenia .

Do souvenira

Do wojska idą debile kretyni i idioci itp. ja do wojska nie pójdę a strzelać umię jeżeli ci wystarcza 80zl żołdu miesięcznie to jesteś z*******y bo ja tyle rano w kiosku wydaję całe wojsko polskie to gówno idą tam niuki które później będą pracować w stoczniach.

Patriotyzm

Trzeba wiedzieć kim się jest. No chyba, że jest się nikim.

Patriotyzm

jest ogolnie pozadany ale niektorzy przesadzaja troszke, rozumiem kochac swoj kraj, ale bez przesady, ja np jesli tylko bede mial okazje to wyjade stad, zeby reprezentowac swoj wlasny interes, bo tutaj w Polsce mozna duze pieniadze zarobic tylko w rzadzie albo nielegalnie :) a wiec dla mnie to nie jest kuszaca propozycja, do polityki sie nie mieszam a nielegalne dzialanie :) 7sk cicho :)

Patriotyzm

Hmm..........................??????

Muszę zebrać myśli zanim szerzej wypowiem swoją wizję na ten temat . Jak wojsko to i oczywiście patriotyzm . Jak patriotyzm to nasze miejsce na ziemi i w społeczestwie .Czy ma on swoje godziwe miejsce w dzisiejszym , współczesnym , zglobalizowanym świecie ?Czy przypadkiem się juz nie zdewaluował?Kto może czuć sie szcęśliwym patriotą a kto nieszcęśliwym zdrajcą ?
A może odwrócić kolejność ?????????
Czy dotyczy on tylko młodych ?
Temat rzeka .
Bawcie sie dobrze .

Wojsko

do Suvenir'a
Chlopie. Widzisz myslisz sie. NAm nie chodzi o to ze sie boimi wojska bo... napewno sie boimy, ale pozatym to jest roq (czy pol ?) pozatym ile kasy idzie na armie. Ostatnio slyszalem dokladnie jak to jest i na utrzymanie takiej armii debili z zawodowek i ludzi nie majacych celu w zyciu poza zabijaniem ida ogromne koszta tak jak napisal Plagiat. Wiec nawetjesli bede musial pujsc do wojska to pujde ale nie chce tam isc, nie nawidze przemocy w zyciu bilem sie moze z 3 razy i nie podoba mi sie przmeoc. A pozatym zastanow sie po co komu taka armia skoro sredniej wielkosci panstwo azjatyckie zmiotloby nas z powieszchnii !?? Lepsza by byla armia zawodowa i o to tu wsyztskim chodzi. Zamiast wydawac ta cala kase na nowych trzeba stworzyc armie zaowdowa, ktora bedzie miala koszta nizsze w utrzymaniu jesli sie utrzyma aktualne ceny, bo: bedzie mniej do ugotowania grochowki, mniej mundurow i butow na rok, a te zaoszczedzona forse mozna wykozystac na dodatkowa amunicje (ktorej de fakto tez bedzie mozna kupic mniej), zarobki dla zawodowych zolniezy, oraz po dluzszym czasie na nowy sprzet wojskowy !!
nie chce pozatym wspominac ze wiekszosc z nas jakby wybuchal wojna to by uciekla, bo u nas nie ma zadnych patriotow - to juz nie te czasy ! A pozatym o cyzm ja pisze ??!! Przeciez teraz juz kraje cywilizowane nie bedo prowadzili tak prymitywnych wojen !!! Zastapia je wojny gospodarcze !!!

no dobrze

no dobrze, to się wypowiem
Franka Cegielska umarła w niedziele, a w tym serwisie to wciąż news, też coś. Zajrzyjcie gdzie indziej.....

...

Odchodzę w zapomnienie

Samozagłada - Wojsko

Witam wszystkich !

Kontynuując temat wojska muszę przyznać , że sam mam bardzo mieszane uczucia na ten temat . Jedną ze swoich wizji przyszłości wojska przedstawiłem wcześniej . W przeszłości natomiast , jako młody chłopak (podobnie jak większość rówieśników) bawiłem sie namiętnie w wojaka walcząc na kije (miecze) strzelając z czego sie dało i do wszystkiego marząc równocześnie o bohaterskich czynach w wykonaniu mojej osoby .Jako dorastający chłopak zaliczałem wszystkie dostępne obozy harcerskie a potem marzyłem o karierze zawodowej próbując się dostać na Wojskową Akademię Techniczną w Warszawie . Nie przyjęli mnie więc skończyłem Polibudę w Gdańsku . Obecnie "milość do wojska "przyćmiewa świadomość , że jakby na nie nie patrzyć to jest to jednak zawsze szkoła zabijania i to nie tylko ludzi , ponieważ przy okazji niszczone jest środowisko a przy większym konflikcie nawet mogłoby dojść do totalnej zagłady na ziemi . Czy nie lepiej więc przy tak znacznym zagrożeniu optować w kierunku całkowitej likwidacji sił zbrojnych na świecie oraz produkcji broni ??????????
Dzisiaj jeden "oszołom " typu Hitlera , Stalina czy im podobnych mając do dyspozycji silna uzbrojoną armię z bronią masowej zagłady mogą spowodować nieobliczalne w skutkach zagrożenie dla świata. Nie mając jej do dyspozycji będą mogli sobie jedynie politycznie "popyskować".
Z drugiej zaś strony nie zapominam ,że ludzie zachwiali równowagę ekologiczną na ziemi i jest nas po proztu za dużo . Nie popieram tej metody ale nie do zaprzeczenia jest fakt , że wojny w pewnym stopniu regulowały tą nierównowage populacji .
Czyżby była to sytuacja patowa dla nas wszystkich???????????????
Myślę i chyba nie mamy innego wyjścia , że zamiast wydatków na wojsko Swiat powinien zacząć poważnie inwestować w poszukiwanie dla ludzkości nowych planet do zamieszkania .
Do zobaczenia na szlakach przestrzeni kosmicznej.

O KURDE !!!!

Cienko z wami... od paru dni patrze i nie widze zadnych nowych tekstow... Co sie dzieje... Czxyzby odcieto wam drogi do internetu ??????????

Świetlik

Witanko. i odwzajemniam usmiechy.

Souvenir

co ty mozesz wiedziec o wojsku?
byles w nim wogole?
a tak nawiasem mowiac wojska nie ma sie co bac. albo cie zgnoja skarpetkami albo powiesza na lince z majtek w kiblu. a tak poza tym to wiesz ze tam jeden naboj kosztuje 100 zlotych a para butow 1000?
no coz caly ten swiat jest inny. a wojsko jest najinnienjsze a poza tym to w wojsku sie nei mysli bo jak myslisz to jestes mysliwy a nie wojskowy. narazie pozdrawiam.

MIXER

a wię mnie prowadziła psycholog i psychiatra i właśnie powoli z uśmiechem staję na nogi. Światełko wysyła

Samozagłada

Cześć Atmo !

Jeśli masz ochote napisać co jest po drugiej stronie to napisz ja tego nie znam i nie chce poznać ale temu "Dupkowi "moge to podesłać)masz do dyspozycji mojego e-maila) .
Do usłyszenia
Może nim wstrząśniesz .

Czemu nie ma CZATA na www.trojmiasto.pl

Sorki, ale czemu na ten cool serwis nie dacie czata dla mieszkancow trojmiasta.

To byla by good idea.

Do woja! Dresiarze i studenci!

Nie macie co ściemniać - boicie sie wojska tak
bardzo ze nawet nie macie odwagi sie do tego
przyznac - to przykre, bo cale zycie to walka i warto sie do niego przygotowac, a poza tym w zyciu ludzie robia gorsze swinstwa niz "ta fala" o ktorej
tak krzyczycie a nie macie zielonego pojecia,
bo wam media (i znow ludzie bez woja-z kompleksami) wkladaja glupie ploty.
No ale co ja bede pisal do mlodych gdzie homoseksuializm zaczyna byc normalny, a zniewiesciali faceci w lenonkach to norma,
nie wspominajac "brania" roznych swinstw.

Swietlik

Nie chodzilo o mnie :)))) U mnie wsjo oki :)))

Bohomaz - wojsko

Powiem krotko: jestem przeciwna przymusowemu wcielaniu mlodych ludzi do armii. Ludzi, ktorzy maja inne plany na zycie i nie chca tracic roq z ich mlodego zycia, w tym wieq rok to jak wiecznosc...

Bohomaz

Mocno powiedziane. Dopiero dzis przeczyutalam. Masz racje w wielu wzgledach, widac, Ciebie zycie tez nie oszczedzilo... 3maj sie i nie dawaj. A temu chlopaczkowi moze wstaw podobny text, mam nadzieje, ze pomoze. Jesli chcesz, moge mu powiedziec, co go czeka po drugiej stronie. lepiej, niech sie tam nie pcha.

Świetlik

Psychiatra i psycholog muszą działać w duecie, bo inaczej będzie dziura w terapii.
Jeśli z tobą był tylko psychiatra, to dopiero teraz mogę zrozumieć, że nie wszystko się udało.
Pewne odchyły musiały Ci pozostać nie wyleczone :))

Inne tematy z forum Hydepark

Wiersz o Gdyni (10 odpowiedzi)

Pilnie poszukuję wiersza dotyczącego miasta Gdynia? Jeśli ktoś zna jakiś to bardzo prosze o...

Grajdołki (165 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry