Widok

CYFROWO CZY TRADYCYJNIE?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
No wlasnie...moze ktorys ze specjalistow, ale tych ktorzy choc troche znaja sie na fotografii wypowie sie na ten temat. Bo kazda z firm ma co innego w ofercie. jedni zachwalaja cyfrowe zdjecia a inni te tradycyjne robione na negtywach. Co w takim razie wybrac??
Bo ja w tej kwestii jestem laikiem, a slyszalam reozne opinie. Ze z ejdnej strony na cyfrowym nie ma ograniczen ilosciowych, ale z drugiej strony fotograf wtedy nie zastanawia sie nad kazdym ujeciem (to chyba sie tak fachpwo nazywa). Jeszcze inni mowia ze wciaz lepsze sa zdjecia z negatywow.
NO TO JAK TO W KONCU JEST???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

> Zalezy od gustu ... Nudna jestes ... Sama pomysl, czy chcesz
> duzo zdjec, a takich sobie, czy mniej, ale lepszych. Przeciez
> nikt za Ciebie nie zdecyduje !!!

jejku..Elka...po to jest to forum aby pogadac..poradzic sie..jesli cos ci nie pasuje to nie czytaj....Elka napisał(a):
Bania78 napisał(a):

> No wlasnie...moze ktorys ze specjalistow, ale tych ktorzy choc
> troche znaja sie na fotografii wypowie sie na ten temat. Bo
> kazda z firm ma co innego w ofercie. jedni zachwalaja cyfrowe
> zdjecia a inni te tradycyjne robione na negtywach. Co w takim
> razie wybrac??
> Bo ja w tej kwestii jestem laikiem, a slyszalam reozne opinie.
> Ze z ejdnej strony na cyfrowym nie ma ograniczen ilosciowych,
> ale z drugiej strony fotograf wtedy nie zastanawia sie nad
> kazdym ujeciem (to chyba sie tak fachpwo nazywa). Jeszcze inni
> mowia ze wciaz lepsze sa zdjecia z negatywow.
> NO TO JAK TO W KONCU JEST???

Jeśli chodzi o jakość - to teoretycznie cały czas lepsza jest technologia tradycyjna, ale w rzeczywistości jednak fotki z lustrzanki cyfrowej wyglądają lepiej, gdyż większość fotografów zanosi i tak zdjęcia do punktów foto i wywołuje na minilabie. Cyfrówki są bardziej czułe, lepiej przenoszą cienie - zdecydowanie łatwiej skorygować kolory - co ma znaczenie przy zdjęciach z światłem zastanym, natomiast gorzej przenoszą kontrasty - temat rzeka. To, że cyfrówką można zrobić więcej zdjęć wcale nie znaczy, że zdjęcia będą gorsze bo ktoś będzie pstrykał bez opamiętania, daje to możliwość zrobienia 10 zdjęć tego samego motywu i wybrania najlepszej fotki - np. podczas spontanicznej sesji plenerowej, albo zdjęć reportażowych z zabawy weselnej, wszystko zależy od fotografa.
pozdrawiam
Michał Czacharowski AV MEDIA
czy ty jestes slepa dziweczyno?? ja zapytalam o jakosc tych zdjec. a skad ty wiesz ktore sa lepsze?? taka specjalistka jestes?? moze i jestem nudan, ale chce wybrac najlepsza opcje!!!
Zalezy od gustu ... Nudna jestes ... Sama pomysl, czy chcesz duzo zdjec, a takich sobie, czy mniej, ale lepszych. Przeciez nikt za Ciebie nie zdecyduje !!!
do góry