Widok

CZERWCOWE MAMUSIE 2010 -#24

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
kolejny wątek ;-)
zapraszam :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ja nie mam nk i nie mogę sobie na Was popatrzeć :(( Może ktoś ma facebooka? :D
Ja tylko chciałam się przywitać w nowym wątku, nie nadążam z czytaniem więc narazie nic nie piszę, no może tylko się poskarże ,że moja głowa znowu boli więc ostatnio głównie śpię. Buziaki dla Was i brzuszków.
aniuko, to pewnie przez tą pogodę boli Cię głowa :(
od zeszłego tygodnia jestem szczęsliwą posiadaczką konta na facebooku ;-) hehe
Aniouka wysłałam Ci maila
Daria faktycznie niezła ta kobieta. Przypomniało mi się jak na naukach przedmałżeńskich, młoda laska od planowania rodziny opowiadała patrzac w oczy mojego przyszłego męża o swoim śluzie. jakaś pokręcona była i tak mi się wlasnie skojarzyła z tą waszą z sr. hehe

jutro na 15.45 mam usg i umawianko na poród :-) już się denerwuję
Nataluś widzę cię na forum ;> takze oczekuje wiadomosci co u Was :)
Cześć Dziewczyny:) Dziękuję za zainteresowanie i miłe słowa. Maksiu już bez budki tlenowej leży, saturacja mu spada bardzo rzadko jak sie troszku zmęczy to wtedy mu spada, ale mówią że jest lepiej. Czekamy. Ja dostałam nawału pokarmu jak go zobaczyłam pierwszy raz, także póki co odciągam i mu podają, jeździmy do niego codziennie. Cycki bolą niesamowicie, ale ogromnie się cieszę że mam mleczko. No i rana po cc się zakaziła, właśnie zaraz jadę do lekarza, w nocy 40 gorączki miałam i boli jak cholera... Mam nadzieję że obejdzie się bez antybiotyku, bo i karmić zabronią...

Dziewczyny chcące rodzić na klinicznej- z tego co widzę personel jest tam naprawdę fajny, przewijam się przez położnictwo jak idę do pokoju laktacyjnego odciągać pokarm, i powiem Wam że fajny się wydaje ten oddział, tylko na korytarzach wszystkie okna pootwierane i przeciąg... Trzymam za Was wszystkie kciuki oby Wam się wszystko udało. Buziaki.
Natalus zrówka i dla Maksia i dla Ciebie. Obyś nie musiała brać antybiotyku!!!
Faktycznie, poradnictwo rodzinne było niezłe! Niezły kabaret! Pewnie też byłyście u tej babki co ja, na imię miała Irena, a nazwiska nie pamiętam, ale prowadziła zajęcia przy kościele na Pogórzu Górnym. Pracowała kiedyś w tamtej szkole jako matematyczka nawet i prowadziła kursy na karte rowerową. W każdym razie opowiadała nam jak to łatwo plemnik przeskakuje przez pory w prezerwatywie. Opowiadała jak mąż bada jej konsystencję śluzu i temparaturę, hehe ;) no nie mogłam z tego! Dała nam do domu całą reklamówkę różnych pierdół, w tym kodeks rowerzysty i balon, żebyśmy mogli zobaczyć jak prezerwatywa wygląda, hehe ;) Była niezła ;)
Cześć Nataluś! Trzymamy kciuki! Z taką ilością zaciśniętych kciuków nie może sie nie udać ;)
nasza babka była z katedry oliwskiej. dla mnie te spotkania były żenujące. co jak co, ale o śluzie jakiejś baby niekoniecznie chciałam słuchać a małżon mocno zielony wyszedł hehe
Nataluś Gratulację i życzę by Wasz synuś jak najszybciej wydobrzał-zobaczysz ,że silny z Niego chłopak:)
Daria wczesniej pisalam,ze chce rodzic w redlowie-moj lekarz prowadzacy jest tam nawet z-ca ordynatora-plci nie chcemy z mezem znac-pierwsze dziecko niech bedzie niespodzianka:)
dzisiaj spotkał mnie miły przywilej ciężarnej. Tyle żeśmy o tym pisały i w końcu mnie to spotkało. Stojąc w kolejce w aptece, wszyscy oczywiście udawali że nie widzą, ale za to farmaceuta poprosił mnie jako pierwszą, a jeden źle usłyszał i się pchał przede mnie, ale miał pecha ;) trochę zrobiło mi się głupio, ale te dłuugie kolejki już naprawdę nie są przyjemne.

Cały czas trzymam kciuki za Nataluś

Nas na naukach o śluzie uczył facet!! ja i tak tego nigdy nie mogłam pojąć
Uaktualniam listę;)

18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola (Zaspa)
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel? (Gliwice)
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anna/Zaspa
4/6.06 - 3oko ~ chłopczyk (Redłowo)
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Oliwier ~ Zaspa
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
07.06 - Daria_982 ~ dziewczynka Magdalenka (Redłowo)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk-Wojtuś
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
7/13.06 - IG-Redłowo
16.06 - czerwcoweczka
16.06 - bauaganiarka ~ dziewczynka Martynka
17.06 - kamyk ~ chłopczyk Karol
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - grab85 ~ dwojaczki :) dziewczynka Martynka i chłopczyk Kacperek
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81 - dziewczynka Liwia lub Oliwia (Szpital Wojewódzki)
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
30.06 - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk

Z nami już na świecie:) :
Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, swissmed.
Nataluś, tak jak dziewczyny piszą, wszystkie o Was myślimy i trzymamy kciuki, Maksiu już pokazuje jaki jest silny, skoro rurki mu odłączyli, więc może być tylko dobrze :))

Grab, no no.. chociaż na koniec ciąży czasem może się nam przytrafić coś miłego.. czasem :p
Nataluś, masz super chłopczyka, tak jak Daria pisała - ja też wyobrażałam go sobie jak chucherko a on takie piękne kolory ma... i te usta!!! Zdrówka dla niego i dla Ciebie, dużo stresu Cię spotkało, ale nie padło na słabego, prawda? :)

Tak sobie próbuję wyobrazić, że opowiadam obcym ludziom, w tym facetom, o swoich wloskach łonowych albo o śluzie... Nie, żebym była wstydliwa, ale chyba bym się sama z siebie poryła ze śmiechu :P

Jolla, weszłam sobie wczesniej na NK i patrze co to, jakaś Jola mnie zaprasza a ja jej nie kojarze i siedzę i myslę, zachodzę w głowę gdzie mogłyśmy się poznać! Zamiast od razu zajrzeć na forum heh..
Ale skąd wiedziałaś, że ja to ja? :)

A dziewczyny, rozmawiałam dziś bardzo długo z lekarką pewną, też świeżą mamą i o szpitalach mi wiele zdradziła. O lekarzach jacy tam pracują i personelu. Nie będę może pisac o tych szpitalach z jej czarnej listy, bo może nie chcecie, ale jesli chodzi o to co by poleciła z czystym sumieniem to Zaspę. Nie była to żadna agitacja bo ona tam nie pracuje, po prostu sczerze mówiła, że gdyby jej córka miała rodzić to tylko tam by ją zawiozła. I pod wzgędem lekarzy, i pielęgniarek, i czystości a o opiece neonatologicznej nie wspomnę.
Znowu się nastałam na poczcie, były tylko 3 osoby przede mną, wszyscy po odbiór poleconego i żadnego nie mogła babeczka odnaleźć. Tyle lat poczta funkcjonuje a nie mogą sobie systemu sortowania przesyłek usprawnić.
Jak tak stoję długo to mi spada ciśnienie i robi mi się słabo, ale na szczęście moja ukochana córeczka ciągle mi je podnosiła włażąc wszędzie i rozwalając ulotki :)
mammamia jestem wróżką-czarowinicą i dlatego wiedziałam że na NK Ty to ty, hehe. Nie, nie, tak na prawdę to znalazłam w którymś z wątków profile niektórych z Was :)
inka.ja jesli chcesz to wysyłam linka do mojego profilu na NK :) Choć z ryjka się poznamy;)

http://nasza-klasa.pl/profile/19227373

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

do góry