Widok

CZERWCOWE MAMUSIE 2010 -#24

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
kolejny wątek ;-)
zapraszam :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
biedna inka i bejbik :( 3mam kciuki aby przepływ był oki i żeby ten okazał się pomyłką!
inka...podleczą Was w szpitalu i bedzie wszystko dobrze :D
Inka - wiem, że łatwo się mówi, ale jestem pewna, że wszystko będzie dobrze - MUSI !!!

Ja wizyte mam w czwartek. Też troche się denerwuje czy wszysko jest ok. Znowu mam uczulenie na brzuchu. Troche puchną mi stopki i dłonie ... !
dzięki dziewczyny za słowa wsparcia ja już bzika dostaje nie mówiąc jak się teraz zachowuje moje ciśnienie:( ehh
można pić herbatę z melisy w ciąży?? chyba sobie taką strzele żeby w nocy spać
już wyszukałam ze można:)
Inka.ja, trzymaj się cieplutko , u nas na jednym badaniu też wyszły jakieś jaja z tym przepływem w tętnicy mózgowej, ale lekarz powiedział ,że to się trudno bada jeśli np dziecko jest w ułożeniu kręgosłupem do przodu, Trochę mnie pomęczył, kazał przewracać sie z boku na bok aż dziecko trochę sie przesunęło i wynik był już inny.
18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola (Zaspa)
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel? (Gliwice)
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anna/Zaspa
06.06 - 3oko ~ chłopczyk (Redłowo)
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Wiktor ~ Zaspa
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
07.06 - Daria_982 ~ dziewczynka Magdalenka (Redłowo)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk-Wojtuś
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
7/13.06 - IG-Redłowo
16.06 - czerwcoweczka
16.06 - bauaganiarka ~ dziewczynka Martynka
17.06 - kamyk ~ chłopczyk Karol
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - grab85 ~ dwojaczki :) dziewczynka Martynka i chłopczyk Kacperek
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81 - dziewczynka Liwia lub Oliwia (Szpital Wojewódzki)
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
30.06 - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk

Z nami już na świecie:) :
5.05 - Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, swissmed.
a ja zmieniam i zmieniam, bo my ciągle nie wiemy jak nazwiemy maluszka :-)))
Inka.ja trzymajcie się. Jesteśmy z Wami, wszystko się wyjaśni, będzie dobrze.
Kamila...my też nie wiemy ;)

ja bym chciała Maciek ale Małż się nie zgadza...on chce Marek albo Mateusz

kompromisem prawdopodobnie będzie Marcel...ale jeszcze mam nadzieję, ze przekonam go do Maćka ;)
cóż za tempo....szok....

\inka tez trzymam za Was kciuki, bedzie wszystko ok.

Do dziewczyn co sie jeszcze ujawnily tez wyslalam zaproszenia:) Na NK hehe mam was ale ktory nick jest ktorej z was to hehe nie wiem ;)

Ide odpoczywac:)

Ciekawe jakie tempo bedzie jak sie maluchy urodzą hehe :) Napewno znacznie spadnie :)
inka.ja z tą diagnostyką USG i odczytywaniem pomiarów przez różnych lekarzy jest ...wiesz jak. Raz, że USG nie jest doskonałe, drugie i częstsze, że lekarz nie zawsze dokładnie potrafi odczytać to co widzi. Pewnie wolą dmuchac na zimne i dobrze! Opieki i troski nigdy za wiele więc szpital może Ci tylko pomóc. Psychicznie też, bo będziesz non stop monitorowana.I będzie dobrze! :)
dzięki za zaproszenia:)
jeny dziewczyny ale fajnie z tymi brzucholami wyglądacie!!!!!!!!!
też sobie może jakieś zdjęcie pyknę bo już mnie męczą żebym wrzuciła;)
Mammamia, jadłaś furagin w poprzedniej ciąży? Bo ja miałam ostre zapalenie pęcherza w 2 miesiącu ciązy i lekarka kazała mi jesć furagin skoro do tej pory mi pomagał. Miałam jeść po 2 tab. 3 razy dziennie. Ale wyczytałam w ulotce, że jest niewskazany w I trymestrze i jadłam tylko po 1 tab. 3 razy dziennie. Ale i tak mam stresa aż do dziś, że mogłam coś tym furaginem spowodować niedobrego :(

Brzucha super twardego nie mam. Czuję tylko, że mnie piecze tak jakbym sie oparzyła na górze brzucha pod cyckami. Smaruje to co chwile oliwką.

Mam trochę zdjęć z ciązy, ale wydaje mi się że za mało. Z resztą wyglądam jak pyza teraz. Jak tak patrze na swoje ślubne zdjęcia, które były robione tuż przed ciążą to widzę, że kurcze fajna byłam ;) taka szczupła, zwinna, opalona... a teraz jestem jak pyza :(
Ale powinnniśmy trzaskać te fotki jak opętani, w końcu to fajna pamiątka bedzie
No brałam furagin i to sporo. Na wielu lekach jest napisane że w ciązy niewskazane itp.Jak np na Acardzie, który biorę już całą ciążę, albo Clexane w 3 trym. a tez biorę i wszytsko to z nakazu lekarza. Po prostu często jest tak, że musi wygrac mniejsze zło. Nieleczone lub niedoleczone infekcje mogą miec o wiele gorsze skutki niż jakiś lek.
A na ulotkach firmy farmaceutyczne musza pisac ostrzeżenia bo nie chcą ponosić żadnej odpowiedzialności za nieujawnione mozliwe skutki. Dlatego jesli lekarz coś Ci zapisał, to zapewne wie co robi.
Furagin brałam i do tego antybiotyki dopochwowe też. Tosia zdrowiutka się urodziła:) I twojej malutkiej też nic nie będzie!

A dziś tzn już wczoraj jak szłam po tosię do przedszkola i sobie wbiegłam po 60 schodach (nie liczy się, że potem stałam i 10 minut łapałam oddech) to tak sobie pomyslałam, ze nadal jestem szczupła, zwinna i w ogóle happy hippo ;)
hej,
wpadłam pomachać łapką:) mam nadzieję, że szybko nas podleczą i wypuszczą:) buziaki i do szybkiego wirtualnego zobaczenia:*
trzymajcie się zdrowo brzuchatki
trzymkaj się inka!!!

Daria śmiać mi się chciało, bo ja dosłownie mam to samo co Ty. Patrzę na nasze zdjęcia ze ślubu i tak sobie myślę jacy my piękni, młodzi byli, a to nawet jeszcze rok nie minął.

dziś planuję cały dzień leżeć, ja już po południu nie mam sił chodzić a wieczorem jestem twarda jak kamień.

MIŁEGO DNIA WSZYSTKIM ŻYCZĘ
Hej!!!
No ja juz tez siły nie mam :( Dzis strasznie kolana mnie bolą od dźwigania tego słodkiego cieżaru :( Pewnie jeszcze troszkę, bo większość majowych mam juz po terinach i jeszcze chodzą z brzuchami wiec i ja tak bedę chodzic ;/ Cholewka skąd ja wezme energie :) Dobija mnie juz ta moja ciężkość i chce mi sie wyć :(

Ide dzis do dentysty, oby mnie moje kolana tam doniosły ;/
Inka.ja powodzenia w szpitalu. Bedzie wszystko dobrze, zobaczysz :) Trzymamy kciuki :)
Inka trzymaj się. Napewno wszystko będzie dobrze.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

Chrzest dziecka (29 odpowiedzi)

Forumki mam do Was pytanie... wiecie może czy w Parafii Św. Urszuli Ledóchowskiej Gdańsk Chełm, w...

do góry