Widok
Inka.ja, trzymaj się cieplutko , u nas na jednym badaniu też wyszły jakieś jaja z tym przepływem w tętnicy mózgowej, ale lekarz powiedział ,że to się trudno bada jeśli np dziecko jest w ułożeniu kręgosłupem do przodu, Trochę mnie pomęczył, kazał przewracać sie z boku na bok aż dziecko trochę sie przesunęło i wynik był już inny.
18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola (Zaspa)
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel? (Gliwice)
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anna/Zaspa
06.06 - 3oko ~ chłopczyk (Redłowo)
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Wiktor ~ Zaspa
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
07.06 - Daria_982 ~ dziewczynka Magdalenka (Redłowo)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk-Wojtuś
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
7/13.06 - IG-Redłowo
16.06 - czerwcoweczka
16.06 - bauaganiarka ~ dziewczynka Martynka
17.06 - kamyk ~ chłopczyk Karol
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - grab85 ~ dwojaczki :) dziewczynka Martynka i chłopczyk Kacperek
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81 - dziewczynka Liwia lub Oliwia (Szpital Wojewódzki)
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
30.06 - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk
Z nami już na świecie:) :
5.05 - Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, swissmed.
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola (Zaspa)
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel? (Gliwice)
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anna/Zaspa
06.06 - 3oko ~ chłopczyk (Redłowo)
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Wiktor ~ Zaspa
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
07.06 - Daria_982 ~ dziewczynka Magdalenka (Redłowo)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk-Wojtuś
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
7/13.06 - IG-Redłowo
16.06 - czerwcoweczka
16.06 - bauaganiarka ~ dziewczynka Martynka
17.06 - kamyk ~ chłopczyk Karol
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - grab85 ~ dwojaczki :) dziewczynka Martynka i chłopczyk Kacperek
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81 - dziewczynka Liwia lub Oliwia (Szpital Wojewódzki)
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
30.06 - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk
Z nami już na świecie:) :
5.05 - Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, swissmed.
cóż za tempo....szok....
\inka tez trzymam za Was kciuki, bedzie wszystko ok.
Do dziewczyn co sie jeszcze ujawnily tez wyslalam zaproszenia:) Na NK hehe mam was ale ktory nick jest ktorej z was to hehe nie wiem ;)
Ide odpoczywac:)
Ciekawe jakie tempo bedzie jak sie maluchy urodzą hehe :) Napewno znacznie spadnie :)
\inka tez trzymam za Was kciuki, bedzie wszystko ok.
Do dziewczyn co sie jeszcze ujawnily tez wyslalam zaproszenia:) Na NK hehe mam was ale ktory nick jest ktorej z was to hehe nie wiem ;)
Ide odpoczywac:)
Ciekawe jakie tempo bedzie jak sie maluchy urodzą hehe :) Napewno znacznie spadnie :)
inka.ja z tą diagnostyką USG i odczytywaniem pomiarów przez różnych lekarzy jest ...wiesz jak. Raz, że USG nie jest doskonałe, drugie i częstsze, że lekarz nie zawsze dokładnie potrafi odczytać to co widzi. Pewnie wolą dmuchac na zimne i dobrze! Opieki i troski nigdy za wiele więc szpital może Ci tylko pomóc. Psychicznie też, bo będziesz non stop monitorowana.I będzie dobrze! :)
Mammamia, jadłaś furagin w poprzedniej ciąży? Bo ja miałam ostre zapalenie pęcherza w 2 miesiącu ciązy i lekarka kazała mi jesć furagin skoro do tej pory mi pomagał. Miałam jeść po 2 tab. 3 razy dziennie. Ale wyczytałam w ulotce, że jest niewskazany w I trymestrze i jadłam tylko po 1 tab. 3 razy dziennie. Ale i tak mam stresa aż do dziś, że mogłam coś tym furaginem spowodować niedobrego :(
Brzucha super twardego nie mam. Czuję tylko, że mnie piecze tak jakbym sie oparzyła na górze brzucha pod cyckami. Smaruje to co chwile oliwką.
Mam trochę zdjęć z ciązy, ale wydaje mi się że za mało. Z resztą wyglądam jak pyza teraz. Jak tak patrze na swoje ślubne zdjęcia, które były robione tuż przed ciążą to widzę, że kurcze fajna byłam ;) taka szczupła, zwinna, opalona... a teraz jestem jak pyza :(
Ale powinnniśmy trzaskać te fotki jak opętani, w końcu to fajna pamiątka bedzie
Brzucha super twardego nie mam. Czuję tylko, że mnie piecze tak jakbym sie oparzyła na górze brzucha pod cyckami. Smaruje to co chwile oliwką.
Mam trochę zdjęć z ciązy, ale wydaje mi się że za mało. Z resztą wyglądam jak pyza teraz. Jak tak patrze na swoje ślubne zdjęcia, które były robione tuż przed ciążą to widzę, że kurcze fajna byłam ;) taka szczupła, zwinna, opalona... a teraz jestem jak pyza :(
Ale powinnniśmy trzaskać te fotki jak opętani, w końcu to fajna pamiątka bedzie
No brałam furagin i to sporo. Na wielu lekach jest napisane że w ciązy niewskazane itp.Jak np na Acardzie, który biorę już całą ciążę, albo Clexane w 3 trym. a tez biorę i wszytsko to z nakazu lekarza. Po prostu często jest tak, że musi wygrac mniejsze zło. Nieleczone lub niedoleczone infekcje mogą miec o wiele gorsze skutki niż jakiś lek.
A na ulotkach firmy farmaceutyczne musza pisac ostrzeżenia bo nie chcą ponosić żadnej odpowiedzialności za nieujawnione mozliwe skutki. Dlatego jesli lekarz coś Ci zapisał, to zapewne wie co robi.
Furagin brałam i do tego antybiotyki dopochwowe też. Tosia zdrowiutka się urodziła:) I twojej malutkiej też nic nie będzie!
A dziś tzn już wczoraj jak szłam po tosię do przedszkola i sobie wbiegłam po 60 schodach (nie liczy się, że potem stałam i 10 minut łapałam oddech) to tak sobie pomyslałam, ze nadal jestem szczupła, zwinna i w ogóle happy hippo ;)
A na ulotkach firmy farmaceutyczne musza pisac ostrzeżenia bo nie chcą ponosić żadnej odpowiedzialności za nieujawnione mozliwe skutki. Dlatego jesli lekarz coś Ci zapisał, to zapewne wie co robi.
Furagin brałam i do tego antybiotyki dopochwowe też. Tosia zdrowiutka się urodziła:) I twojej malutkiej też nic nie będzie!
A dziś tzn już wczoraj jak szłam po tosię do przedszkola i sobie wbiegłam po 60 schodach (nie liczy się, że potem stałam i 10 minut łapałam oddech) to tak sobie pomyslałam, ze nadal jestem szczupła, zwinna i w ogóle happy hippo ;)
trzymkaj się inka!!!
Daria śmiać mi się chciało, bo ja dosłownie mam to samo co Ty. Patrzę na nasze zdjęcia ze ślubu i tak sobie myślę jacy my piękni, młodzi byli, a to nawet jeszcze rok nie minął.
dziś planuję cały dzień leżeć, ja już po południu nie mam sił chodzić a wieczorem jestem twarda jak kamień.
MIŁEGO DNIA WSZYSTKIM ŻYCZĘ
Daria śmiać mi się chciało, bo ja dosłownie mam to samo co Ty. Patrzę na nasze zdjęcia ze ślubu i tak sobie myślę jacy my piękni, młodzi byli, a to nawet jeszcze rok nie minął.
dziś planuję cały dzień leżeć, ja już po południu nie mam sił chodzić a wieczorem jestem twarda jak kamień.
MIŁEGO DNIA WSZYSTKIM ŻYCZĘ
Hej!!!
No ja juz tez siły nie mam :( Dzis strasznie kolana mnie bolą od dźwigania tego słodkiego cieżaru :( Pewnie jeszcze troszkę, bo większość majowych mam juz po terinach i jeszcze chodzą z brzuchami wiec i ja tak bedę chodzic ;/ Cholewka skąd ja wezme energie :) Dobija mnie juz ta moja ciężkość i chce mi sie wyć :(
Ide dzis do dentysty, oby mnie moje kolana tam doniosły ;/
No ja juz tez siły nie mam :( Dzis strasznie kolana mnie bolą od dźwigania tego słodkiego cieżaru :( Pewnie jeszcze troszkę, bo większość majowych mam juz po terinach i jeszcze chodzą z brzuchami wiec i ja tak bedę chodzic ;/ Cholewka skąd ja wezme energie :) Dobija mnie juz ta moja ciężkość i chce mi sie wyć :(
Ide dzis do dentysty, oby mnie moje kolana tam doniosły ;/