Widok

CZERWCOWE MAMUSIE cz. 21 :)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Proszę sobie doczytać wszystko na starym wątku
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=159725#fs
i wkroczyć w nowy :)

Oto lista (chyba najaktualniejsza) :)

05.05 - Nataluś ~ chłopczyk Maksymilian(Swissmed)
18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola (Zaspa)
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel? (Gliwice)
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anna/Zaspa
4/6.06 - 3oko ~ chłopczyk (Redłowo)
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Oliwier ~ Zaspa
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (Redłowo)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś (Wejherowo)
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk ~ chłopczyk Karol
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - dorciag ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81 - dziewczynka Liwia lub Oliwia (Szpital Wojewódzki)
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
30.06 - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ale pogoda się popsuła bleeee

Dziewczyny mam kolejne intymne pytanie - pocicie sie w nocy?
Kurcze śpie przy uchylonym oknie, w sypialni jest chłodno a budze się cała zlana potem :(

Dzisiaj śnił mi się poród. Rodziłam chyba w domu, nie umiałam przeć hehe a położną był Komorowski :PP

Też mam łóżeczko Klupś Radek (tylko, że z kołyską) - rozłożone jest od 4 tyg i mam wrażenie, że cały czas "pachnie" :(
Wiperku ja pytałam o opinię o kołysce. Fajnie, że jesteś zadowolona. Ja pewnie też będę. Chcemy teraz jakoś zamawiać. Co do tego kłucia ja też czasami to mam, ale jak się położę to mija. Mówiłam o tym mojemu ginowi, wszystko obejrzała i jest ok, także moja malutka naciska na nią. Teraz w czwartek mam wizytę także myślę, że sprawdzi. Poza tym małą naciska mi na pęcherz i to dosyć mocno boli. No i teraz więcej się przeciąga i śpi. Kopie, ale mniej. Też Wasze dzieciaczki tak mają? Ja za chwilkę spadam na ognisko. Do wieczorka i miłego dnia życzę.
Liwia to chyba będzie miała ADHD. Jak chodze to małej nie czuje, ale jak tylko usiąde lub się położe to mała daje czadu. Przeciąga się, wyciąga, kopie, ostatnio miała frajde jak odbijała się od moich żeber :)
Czasem te harce są wręcz dla mnie nieprzyjemne i bolesne - ale niech są. W sumie to jestem spokojniejsza jak mała się rusza, że z nią wszystko ok :)
Oby tylko jak się urodzi była spokojna :P
Magda, Komorowski przy porodzie!!! masakra :)

My wczoraj poszliśmy na spacer - po pół godziny miałam dość, wszędzie pełno ludzi!
Dziś tak jak Liluś wybieramy sie na ognisko, mam nadzieje ze nie bedzie padało!

Dorcis, czy Twoje bliźniaki jeszcze się nie pchają na świat? dwójeczka to chyba wychodzi zawsze szybciej???
Liluś...więc jak narzie ja kołyskę polecam ;) zobaczymy jak będzie się sprawować z zawartością ale myślę ze też ok

będziesz kupowac na allegro czy w sklepie??
bo jak coś to podam Ci namiar na mojego sprzedawcę
Wiper chętnie skorzystam z twojej pomocy. Będę kupowała na allegro.Także jeśli możesz podaj namiary. Z góry dziękuję.
kupowałam od tego sprzedawcy, podaję Ci kolejną aukcję
http://www.allegro.pl/item1018465930_kolyska_coneco_simplicity_3w1_kurier_gratis.html

kołyskę miałam już na drugi dzień po wpłacie, no i cena w sumie chyba najniższa od beznegatywowych sprzedawców :)
jeden minus...mają chyba tylko jeden kolor w ofercie
witam weekendowo:) jak zwykle nie nadążam z czytaniem wątków. nie mogę za długo siedzieć w jednej pozycji (boli mnie w krzyżu) i dlatego robię sobie przerwy.

jakoś nam sie pogoda zepsuła:(

kupiliśmy już łóżeczko (kuba2 z drewexu). jest jaśniutkie, ładnie wygląda i jest "bezzapachowe". chcieliśmy zamówić z netu, ale cenowo wyglądało drożej niż z akpolu (w akpolu mamy jakąś zniżkę).
I miła niespodzianka- zmieści nam się ochraniacz z feretti (wcześniej źle zmierzyłam).

udanej majówki! i niech się nikomu szyjki nie skracają:)
śliczna ta kołyska:))
hej dziewczęta,
śliczna ta wasza kołyska :)
ja już też zdecydowałam się na łóżeczko i też na "Radka" :) A dokładnie Radek II już z szufladką i materacem. Choć najbardziej podobał mi się Radek VI, ale ponoć nie ma do niego szuflady więc stwierdziłam, że chyba wolę jednak z...
Właśnie Dorcis-jak Twoje dwa szkraby? Nie chętne jeszcze żeby wyjść na zewnątrz? W sumie to dobrze, ale z tego co wiem to faktycznie-większość bliźniaków woli wyskoczyć wcześniej...
Miłego dzionka, choć paskudny, ale może będzie miły :)
My leżymy ... :)
hejka dziewczyny. Nie jestem stałą bywalczynią na forum, ale kiedyś się zapisałam na Waszym forum. Już jestem 33tyg z bliźniakami :) Już też wiemy że będzie chłopczyk (Kacper) i dziewczynka (Martynka). Planujemy poród w Wejherowie. Póki co czujemy się dobrze. Chociaż miałam ostatnio nieciekawe wyniki moczu, to teraz znowu się leczymy. i zaczęły nogi puchnąć. Ciekawa jestem czy Dorcis też ma podobnie??? np ruchy dzieci. Mój mniejszy bliźniak, chłopak jest bardzo ruchliwy, wygina się śmiało, za to dziewczynka ma tak delikatne ruchy, że ja ich wogle nie czuję a widzę jak ktoś się porusza po jej lewej stronie.
wczoraj byliśmy na grillu i dziś jak większość leżymy i odpoczywamy w domku... pozdrawiam wszystkie czerwcóweczki
Dorciag miło Cie "widzieć" ponownie :)

Ja taka sama kołyskę kupuje ale w kolorze zielonym, z nimi jest duży plus, że można je łatwo odsprzedać na allegro za ponad 200zł!
jejku jak to musi być inaczej z dwójką dzieci w brzuszku, dorciag a Ty nawet rozróżniasz, które akurat Cię kopie :) Jedno dziecko to coś niesamowitego a co dopiero dwoje! Ciekawe czy kazde z nich czuje, że obok jest ktoś drugi... Ech! :D:D
Magda81,
Ja się pocę jak szalona, codziennie rano piżamę mam kompletnie mokrą jakbym gorączkę miała, uchylam okno, odkrywam się w nocy, ale nie pomaga. Czasem też pocę się w dzień, bywa ,że muszę 3 razy dziennie wejść pod prysznic , bo to mi przynosi ulgę na jakiś czas. Mam nadzieję ,ze to normalne, dodam ,ze sporo też piję.
ja mam to samo...śpie przy otwartym oknie a i tak rano jestem mokrusieńka...masakra normalnie
Mi też zdarzy się spocić, ale bez przesady. Zdarza się jednak to tylko w nocy i jak się w sypialni za gorąco zrobi. Trochę boje się otwierać okno na noc bo boje się że się spocę, odkryję i mnie zawieje :-(
Z pozytywów tej sytuacji mam tyle, że kiedyś spałam w skarpetkach i w ogóle często marzły mi stopy - teraz wręcz odwrotnie. Po domu np. chodzę w dresie, ale zawsze bez skarpetek. Stopki cieplutkie zawsze.

A z tym "śmierdzeniem" nowego łóżeczka drewnem, to sama już nie wiem. Mi się też wydawało, że co najmniej miesiąc trzeba wietrzyć. Za to facet w sklepie twierdzi, że po kilku godzinach zapach znika.
Hmmmm, chyba wybiorę wariant pośredni, czyli odbierzemy łóżeczko hurtowni, wypakujemy z kartonu i niech stoi. A z tydzień lub 2 przed terminem porodu Mąż tylko je skręci i ustawi.
nasze łóżeczko nie śmierdziało w ogóle...ale i tak wcześniej je złożyliśmy
dziewczyny, mam takie pytanko... troszkę krępujące, ale nie chcę dzwonić w te wolne dni do mojej doktórki i zawracać jej głowę moją s****zką (dosłownie :)). Zaczynam się martwić, bo najpierw przez dwa tyg zaparcia, piłam activie i pomogło ale chyba aż za bardzo bo od czwartku mam biegunkę.... No i myślałam że przejdzie a tu się nie zanosi. Wizytę mam dopiero we wtorek... Jak na razie nic nie pomaga... Rzecz jasna activia odstawiona. Sorki za moje głupie ostatnio posty, ale co chwila coś... Pytałam już mamy co robić i wypróbowałam chyba wszystkiego i nic... Może Wy coś poradzicie teraz w drugą stronę??????
U nas niezawodnym środkiem na biegunki jest smecta, podaje sie ją dzieciom ,ale na dorosłych też działa. Poza tym sprawdzony sposób mojej mamy to marchwianka
- gotujesz kilka pokrojonych marchewek do miękkości a potem popijasz taki rosołek, no i oczywiście ryż gotowany, kisiel, sucharki
okruszku a próbowałaś zjeść gorzką czekolade - ponoc tez pomaga

Mysmy dzisiaj byli na przyjęciu niespodziance z okazji 50-tych urodzin mojego szwagra. Było fajniutko. Duzo pysznego jedzonka :)
I oczywiście tematem głównym była nasza Liwia, ciąża, poród itd hihi

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry