Widok

CZERWCOWE MAMUSIE cz. 21 :)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Proszę sobie doczytać wszystko na starym wątku
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=159725#fs
i wkroczyć w nowy :)

Oto lista (chyba najaktualniejsza) :)

05.05 - Nataluś ~ chłopczyk Maksymilian(Swissmed)
18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola (Zaspa)
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel? (Gliwice)
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anna/Zaspa
4/6.06 - 3oko ~ chłopczyk (Redłowo)
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Oliwier ~ Zaspa
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (Redłowo)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś (Wejherowo)
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk ~ chłopczyk Karol
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - dorciag ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81 - dziewczynka Liwia lub Oliwia (Szpital Wojewódzki)
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
30.06 - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Okruszku uwazaj -nie chce Cię straszyc, ale może ta biegunka to jeden z objawów zblizajacego sie porodu... bo podobno org przed porodem zaczyna sie sam oczyszczac... Oby to nie bylo to....Trzymam kciuki :)
okruszek...nie pomogę na biegunkę niestety...

wiem tylko, ze Smecta dobrze działa i Enterol ale nie wiem czy to w ciąży można brać

ja 2 tyg. temu też miałam biegunkę ale to była typowa grypa jelitowa...2 dni i spokój

a moze tak jak Mimii pisze...biegunka może też być objawem zbliżającego się porodu
O ja też nie pomogę - u mnie niestety wciąż odwrotnie przez to cholerne żelazo :-((((

Dziewczyny - nie straszcie Okruszka !!!
Miejmy nadzieję, że to nie zbliżający się poród.
Po prostu Okruszku przesadziłaś z aktivią. Spokojnie - organizm ciężarówki jest delikatny i reaguje bardziej intensywnie niż standardowo. Trzymaj się, jestem pewna że przejdzie, a teraz ciemna czekolada i sucharki.
Myszka nie w moim geście jest straszć Okruszka, poprostu pytała a ja odpisałam co to moze być. Tez mam nadzieję,ze to tylko s****zka:D
hihi, dzięki dziewczęta... Nie, no mam nadzieję, że będzie spoko, w każdym bądź razie dzis jest. Tez się wczoraj naczytałam tego internetu (łącznie z postem dziewczyny u której stwierdzono obumarłe dziecko z powodu zakażenia pokarmowego :/ ze łożysko stalo sie niewydolne itp) wiec jak mój mężuś to zobaczyl to powiedzial ze jak jeszcze cos przeczytam to moge pozegnac sie z netem :) Dziękuje Wam za odpowiedzi.
Aleeee zmino :/ Czuję jak mi przez otwarte okno wieje...brrr.... A u Ciebie Wiperku tez tak zimno? Bo zazwyczaj w Twoich stronach mówi się o pięknej pogodzie... a tu normalnie wcale nie majówkowo... tylko drzemać :)
u nas 19 stopni ale pochmurno i wilgotno...
wczoraj odbylismy spaceros przy naszej radiostacji i bylo supcio...taka idealna pogoda ze swiezym rzeskim powietrzem...dzis jest tak samo :)
po Miski drzemce wybieramy sie ze znajomymi i ich synkiem na spacer do parku i na plac zabaw...na razie nie pada wiec mam nadzieje, ze plany wypala
hej:)
okruszku teraz panują jakieś wirusy grypy jelitowej:( wiec może to to...
i za dużo nie czytaj w necie, bo tylko będziesz się niepotrzebnie stresować...
wydaje mi się, ze może to być spowodowane zjadaniem większej ilości tabletek, bynajmniej u mnie tak jest...
ja dzisiaj źle się czuje nie dość, że pół nocy nie przespałam bo bolał mnie brzuch to teraz dołączyła głowa a najgorszy jest ból kręgosłupa w okolicy łopatek:( jak tak będzie wyglądał ostatni miesiąc to chyba zwariuje:(
miłego dnia :)
u nas temp ledwo dobija do 12st.C... :/ dobrze że siedzę w domku :)

no może i faktycznie przez te tabletki, bo właściwie wszystkie dolegliwości zaczęły się po przyjęciu do szpitala... Jutro o wszystko się wypytam...

A jak Inka Twoje cukry?
ps nie martw się-już nam mało zostało. Jak ja dziś zobaczyłam że zaczął mi się 34tc to już teraz z górki :)
no u mnie też "luźniejsze" stolce jak zaczęłam się faszerować tabletkami:(
a moje cukry..hmmm jak się bardzo pilnuje to ok gorzej jak jest się na gościnie i do herbatki postawią ciasto:( i jeszcze gadają no jeden kawałek możesz... czasami się skusze bo ja łakomczuch jestem ale staram się pilnować, bo muszę dla zdrowia małej:)
no u mnie już 35 tydzień ale nie wiem jak teraz bo na ostatnim usg mała była o tydzień za mała wiec nie wiem jak lekarka będzie teraz liczyć
noooo...przypomnialam sobie...jest jeden sposob sprawdzony na twardsze stolce ;) zelazo w tabletach...efekt murowany :)

he he he...co za temat :)
Jasne, że z górki !!! To już tak niedługo ..... i będziemy Mamusiami !!!!!

Na ból głowy w taki dzień deszczowy jak dziś, najlepsza kawka jest ....
W zeszłym tygodniu kupiliśmy sobie nowy ekspres ciśnieniowy. Stary (zelmer) popsuł się po dwóch latach niestety, ale na szczęście jeszcze był na gwarancji. Zwrócili mam za niego więc dołożyliśmy kaskę i kupiliśmy Krups-a.
Jest rewelacyjny !!! Polecam jeśli ktoś bardzo lubi kawę tak jak np. my.

Dziś odpoczynek ! Nie ruszamy się z domu - obiad zrobiliśmy wczoraj - jeszcze są zraziki na dziś, zatem totalna laba ;-))))))
W najbliższym tyg. mój Mąż będzie bardzo zapracowany więc chcemy dziś spędzić razem milutko dzionek .......
temat gówniany ;) ale kurka życiowy :)
No ja wcinam żelazo-3x2tabl i na początku było za twardo a teraz za miękko :) masakra. Kto by przypuszczał że gówno może być takim problemem.... heh...

A Wasze Robaki też się mniej ruszają dziś? Bo moją chyba przytłoczyła ta pogoda i śpi i śpi, chyba tylko ze dwa razy się przeciągnęła... A tak zawsze robiła poranną gimnastykę :)

Zjadłabym ciacho jakieś-Inka, smaka mi narobiłaś :)
nooooo Wiper,
masz rację, już o tym pisałam wcześniej - dosłownie "murowany" efekt po tym żelazie.....
moj Robak niestety nie jest przymulony :/ caly czas wierzga

wczoraj bylam w H&M i jeszcze dokupilam Mlodemu skarpetki, czapeczki i rampersiki z dlugimi nogawkami i rekawkami na poczatek, w razie jakby bylo chlodno...
Okruszku,
Ale faktycznie wracając do tego gównianego tematu to również mógł być jakiś wirus grypy jelitowej. Teraz dopiero zajarzyłam ,ze przecież byłaś w szpitalu, a taki wirus rozwija sie nawet do 10dni. Pamiętam ,że w zeszłym roku po tym jak byliśmy z córcią w szpitalu na wycieciu migdałów wszyscy w trójkę załapaliśmy taką grypę jelitową ,ze hoho.
ja wcinam żelazo i na mnie chyba nie działa zatwardzająco.. wszystko chyba zależy od organizmu
okruszku a u mnie pachnie świeżo upieczoną drożdżówka:) zapraszam:)
po niej nie mam masakrycznego skoku cukru:D
u nas juz cala rodzina przeszla jelitowke...dzis wlasnie rozmawialam z Tesciowka i powiedziala, ze i ona sie zalapala na ta watpliwa przyjemnosc

a moj Malz zlapal wlasnie w szpitalu jak byl z Miska
Wiper dziękuję za namiary na sprzedawcę. Akurat mi kolorystyka odpowiada. Ja wczoraj byłam na ognisku z mężulkiem i było super, cały dzień na powietrzu, dotleniłyśmy się z malutką, szkoda tylko że nie mogłam jechać w teren i pojeździć bryczką, ale mąż mnie pocieszył, że zrobi taki sam zlot w sierpniu, więc wtedy poszalejemy. A wieczorkiem jeszcze pojechaliśmy do szwagierki. Okruszku myślę, że Twoje problemy mogą być od tabletek, ja również co jakiś czas mam takie sensacje, dokładnie od kiedy biorę żelazo. Na początku było ciężko, a jak się organizm przyzwyczaił to jest odwrotnie. U mnie dzisiaj pogoda straszna, zimno, wieje, deszcz pada. Jest tylko 5 stopni na zewnątrz i dzisiaj siedzę w domku. Wiki trochę z rana się poprzeciągała i pokopała, a teraz jest grzeczna. Chyba też jej pogoda nie odpowiada.
no to super ze Ci kolorek odpowiada...mi tez sie ten najbardziej podobal
A jeszcze mam pytanko, oczywiście nie na temat, ale może pomożecie, bo ja w sprawach tel to niezbyt kumata jestem. Chcę zmienić tel i się zastanawiam między nokią 7230 i sony ericson w715. Nie wiem który wybrać. Zazwyczaj miałam nokie i byłam zadowolona.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry