Widok

ღ CZERWCOWE MAMY ♣ MALUSZKI 2008 ღ 52

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hello :)

Piękne słoneczko w Julkowe urodzinki

image

Zdrówka, szczęścia, miłości i nieustającej zabawy !!!!!

A my właśnie szykujemy się na wesele. Dziadkowie przejdą chrzest bojowy, bo zostają pierwszy raz małym na noc. A my jutro pierwsza pobudka bez małego :)

Udanego weekendu :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Juleczka:))) wszystkiego naj naj najlepszego:)))

samych slonecznych dni, duuuuuuuuuuzo zdrowka, usmiechu i spelnienia marzen:)))

e-ciotka alycja z Anastazją
nooooooooooo nowy wątek ;P

tu też złożę życzonka dla Julci !! wszystkiegoooooooooooooooo naj naj naj ! a przede wszystkim zdrowia i uśmiechu !!
ściski i całuski od nas :)

no Daga mam nadzieje, że imprezka się udała :) no i wyśpicie się :D

ja spadam zaraz spać, bo się zasiedziałam, fumfelka była u mnie :)
Hejka!!!
Buziaczki dla nowych roczniaków i nie tylko (Asiu :) )
Pooda beznadziejna. Nic się nie układa, niczego nie można zaplanować. Porażka! Zaraz wakacje, a tu jakby jesień była :///
Muszę coś zjeść, a zupełnie nie wiem, na co mam ochotę :/
witam dziewczyny!

baaardzo dziękujemy za życzonka, zarówno ja jak i Qbuś. co mnie cieszy to fakt, że chociaż tutaj Qba nie przyćmił MOJEGO święta :-) chyba zacznę obchodzić imieniny!

serdeczne buziaczki i życzonka: dużo zdrówka i szczęścia dla Julci!

co do wróżb urodzinowych to zrobiliśmy dwa razy, w niedzielę podczas imprezy i potem w dniu urodzin. za pierwszym razem Qba wybrał różaniec, za drugim kieliszek ale prawie równocześnie z różańcem. także pewnie będziemy mieli księdza pijaka za syna :-)
niestety Qba roczku nie podreptał i chyba póki co nie doczekamy się chodzenia, leniuch!

w wtorek w nocy wyjeżdżamy już na urlopik. jestem przerażona podróżą. Daga jak jechaliście, w nocy? jak Pawełek zniósł podroż tak daleko?

pozdrowionka i miłego wieczorku!
Hejka

Asia, do Wrocka jedziemy dopiero w piątek w nocy, więc Ci nie pomogę. Mam tylko nadzieję, że wszystko będzie ok.

A my po weselu. Było ekstra. Potrzebowaliśmy takiego szaleństwa i nocy bez świadomości, że za chwilę trzeba będzie wstać, dać małemu mleko. Teściowie spisali się na medal. Mały u nich też. Jesteśmy zadowoleni z tego wypadu.

Szkoda, że pogoda jednak na długi weekend nie dopisała. Chciałabym, żeby spełniły się wróżby mojego męża. Twierdzi, że pogoda się zawsze tak układa, że jak maj i czerwiec są kiepskie, to potem lipiec i sierpień - rewelacyjne. Zobaczymy.
Witam po weekendzie

Muszę się pochwalić, że Paweł zaczął stawiać pierwsze kroczki. Mamy ogromną radochę z jego umiejętności, a on jeszcze większą !!! Jego dzisiejszą "wędrówkę" wrzuciłam na bloga :)

Dziś u mnie wieczór z winkiem. Wam również życzę przyjemności :)
wszystkiego najlepszego dla Julci- spoznone ale szczere :)
a dla Pawelka zawsze szerokej drogi i bez przeszkod- gratulacje dla kolejnego 'wedrowniczka'. Fakt -Daga- jest to wielka satysfakcja i radocha jak widzi sie ze dziecko stawia pierwsze kroki.
Koniecznie sfilmujcie nowe umiejetnosci- bo ani sie nie obejrzysz a Pawel na bierze wprawy i za nim nie nadazysz.
Milego tygodnia dziewczyny
heja

gratulki dla Pawełka pierwszych kroczków ! wzruszyłam się jak oglądałam :) Ala ma rację ! zaraz zacznie biegać :)

fajnie, że weselicho się udało :)

no i faktycznie Qba poszalał z wyborami hehe

u nas jako tako do przodu :) MArta codziennie wymyśla coś nowego i mnie zaskakuje :)

pozdrawiam ...
Heja!
A ja poprosiłabym jeszcze raz linka do bloga, bo mi wsiąkł, a też chcę zobaczyć małe cudo stawiające pierwsze kroczki :))
Kubiś też od dwóch dni wstaje jak najęty i coś próbuje nóżkami zdziałać. Dziś nawet 4 kroczki wymodził :)))
hejka,

Nastka wybrala kostke do gry... normalnie hazardzistka bedzie:)hehe

a jesli chodzi o sobotnia imprezke to byla super:))) Anastazja rozbawiala towarzystwo swoimi umiejetnosciami:), minkami i w ogole byla dusza towarzystwa:)

odpadla o 20tej jak codzien wiec dalej impra toczyla sie bez solenizantki:)
heja

zdrowia szczęścia i słodyczy !!!! mega uśmieszków ! duuuuuuuuuuużo miłości i wszystkiego naj naj naj !!!! :*:*:* dla naszej kolejnej Jubilatki Anastazji :)

a tak w ogóle to zapomniałam co chciałam napisać ;P
no ... juz wiem ;P

gratulki dla Kubusia :) kurcze dziewczyny jak tak czytam to mi się łezka w oku kręci ... ech jak szybko te nasze pociechy rosną ... buziaczki od MArci :*

no to Anastazja wybrała :))))) hehe

a u nas dziś dzien milości :) tulkanie do mamusi, misiów i mega całuski :) normalnie dziecko mi oszalało :) może tęskni za tatuniem hihi a jak widzi jego fotkę to mówi tak rozczulająco "tata" i całuje z cmokiem i tuli ... a ja prawie ryczę ... hihihi mowię Wam słodziak mój !!!!!!!!
hej dziewczyny,

STO LAT, STO LAT DLA ANASTAZJI !!!
no no taki wybor- rodzice trzymajcie sie za kieszen :)

A dzieciaczki fakt tak szybko rosna, juz kiedys wspominalam ze czas ucieka mi miedzy palcami, a jak brac pod uwage postepy Pawla to nie nadazam.
Magda- teraz juz szkraby wszystko kumaja co sie wokol nich dzieje- caluski, 'puszczanie' buziakow i przynoszenie zabawek gdy sie o to poprosi... w koncu to juz dzieci, a nie niemowlaki :)
Serdeczne życzonka, uśmiechu i słonka,
humorku dobrego, życia kolorowego
oraz wielkich wrażeń przy spełnianiu marzeń
Wielka buźka dla Anastazji !!!

image
Mała hazardzistka, hehe. Może dziewczyna będzie lubiła ryzyko :)

Ala, masz zupełną rację, że nasze maluchy to już nie niemowlaki, ale tak ciężko w to uwierzyć. Niedawno jeszcze nie potrafiły same usiąść, a tu już próbują mówić, są ciekawskie, denerwują się, robią na złość. Są coraz bardziej samodzielne :)

Maja, dla Ciebie:
www.modzelka.blogspot.com

Madzia, super klimacik masz teraz w domu. Tak bezinteresownie okazywać miłość potrafią chyba tylko dzieci :)
dziewczyny napiszcie mi proszę jak wygląda menu waszych dzieci?
pozdrawiam
Ale w jakim sensie ? Co jedzą, czy ile ?
Ojej! Jaki ten Pawełek jest słodziutki!!!!! Kochanie malutkie!!!! Dzięki za linka-dodałam do ulubionych ;)
Buziaki dla Nastuśki!!!!!!
Jutro przedostatni dzień szkoły :)))))))))))))
Ja dziś pół dnia przesiedziałam w szkole zdając dokumentację, a następne pół dnia byłam na zakupach :))) Żyć nie umierać ;)
Co do jedzenia, to Kubuś ostatnio upodobał soboie picie mleka między 3, a 4 w nocy :/ Przynajmniej wtedy dłużej śpi :)
ok. 9.00 śniadanko (jak nie mam czasu to kasza, a jak mam, to kanapki, jajcznica, czy cóś)
ok. 12.00 drugie śniadanie (zależy, ale np. płatki owsiane z owocami, jogurt z bułką, a czasami kanapki)
ok. 14.00 zupka
ok. 15.00 drugie danie (ziemniaki lub ryż z mięskiem i warzywami)
ok. 18.00 deser
ok.20.00 kolacja (kaszka)
heja

no Ala faktycznie to juz są dzieciaczki a nie niemowlęta... ale jakoś mi tak trudno w to uwierzyć, dziś się do mnie MArcik tuliła i tak sobei pomyślałam, że w brzuchu u mnie siedziała a teraz by się nie zmieściła hihihihi

dziś dla urozmaicenia magicznego tulenia i całowania wkradła się histeria hehe nawet nie mam pojęcia o co mogło chodzić :/ ech !

no pięknie Kubuś je !!
u nas ok. 9 kaszka albo kanapka albo jogurt/serek
ok 12 mleczko na sen
ok 15/16 obiadek - albo zupka albo drugie danie - ostatnio bojkot wszystkiego i trudno mi cokolwiek jej zapodać :/ a co dopiero dwa dania ;)
ok. 18 jakiś deserek słoiczkowy albo owoc do łapki
po 20 kaszka na dobranoc
koło 5-6 rano mleczko
w międzyczasie jest jakaś rzodkiewka, truskawka, czereśnia, paluszki, biszkopty, chociaż te ostatnie zlikwidowałam teraz co by coś na obiadek zjadła

hehe no małosolne i kiszone ogórki jej smakują ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry