Widok

CZERWCOWE mamuski 2010r.

Witam!!!
Pozwole sobie rozpocząć nowy wątek przyszłych mamusiek mających termin w czerwcu 2010r. Wcześniej terminmiałam na maja i tam też klikałam z innymi przyszłymi mamuśkami , gdyż pierwszy lekarz pomylił sie z terminem. Było miło i sympatycznie, więc warto kontynuować czerwcowy wątek:) Zapraszam i pozdrawiam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dorciag, gratulacje i witamy wśród nas :-)))
Mimii, te bóle podbrzusza są normalne o ile nie są zbyt mocne, takie delikatne pobolewanie i lekki dyskomfort tez czułam w pierwszej ciąży i teraz też.Lekarz mówił że to normalne, macica się powieksza i wszystko rośnie więc ma prawo
dorciag, gratuluję! no to super, że będzie pareczka:)

kamyk, jednak nie trzeba było się tak martwić! cieszę się, że problem z głowy i serduszko pika:))) ja idę w środę (6 tyg 3dni) i mam nadzieję, że już się uda zobaczyć, bo inaczej będę panikować tak jak ty;) to musiał być widok...
witajcie dziewczyny, wszystkim gratuluje dobrej nowiny :)
ostatnio byłam u lekarza potwierdzić moje obawy, które się sprawdziły, 5tydz. Ale podobnie jak koleżanka wyżej, dopiero u lekarza przeżyłam szok, tylko że u mnie będą to dwa maleństwa,czyli podwójne szczęście :)
termin mamy na 25.06 ale pewnie przyjdą na świat szybciej.
Lestek- mnie tez pobolewa, to podobno normalne.. macica sie powieksza.

Dzis bylam na usg i zobaczyłam maluszka i serducho ... nie wiem czemu 5 dni wczesniej nie bylo go widac.. moze slaby sprzet...

ale ulga i jakie szczescie!!!

Mimii, uważaj na siebie też - teraz łatwo coś złapać.
lekarz zapisał na wszelki wypadek paracetamol, wykupiłam gol, ale postaram się z niego nie korzystać. postanowiłam leczyć się cytrynką, miodem i uwaga...czosnkiem (o ile przeżyję sam zapach czosnku) :) ale czego się nie robi dla bobaska.

zmartwił mnie lekarz rodzinny, bo powiedział, że bóle podbrzusza, które mi się zdarzają nie powinny występować. dał mi skierowanie na usg. z kolei pani w rejestracji powiedziała, że najlepiej skonsultować to na izbie przyjęć.
zadzwoniłam na kliniczną i położna powiedziała, że jeśli 2 dni temu gin wiedziała o tych bólach i nie kazała nic robić (poza no-spą) to nie mam panikować.

i teraz bądź mądra, pisz wiersze...
dziewczyny, czy też Was boli podbrzusze (do którego tygodnia)?
następna wizyta u gin w środę.

Mimii, umówiłam się na wizytę tak, żeby mąż też mógł być, ale jeszcze nic nie ustaliliśmy. z jednej strony chciałabym żeby też posłuchał serduszka i zobaczył, a z drugiej nie wiem...
Fajnie :)

3oko Ty o prawku a ja pomyślałam, że pierwsza jazda z rzyganiem ;)
No to uważaj potrojnie- na siebie, instruktora i fasolkę :)

Lestek Ty kurcze kuruj się babo ;> Ja dziś tez w sumie miałam rano ból gardła, ale po herbatce z cytryną i miodem jakoś przeszło. Może to był tylko efekt suchego powietrza :)

Tez patrzę na rzeczy dla maluszka, ale przecież to jeszcze duuużo czasu :(

Zastanawiam się czy wziąć mojego chopa na usg co by zobaczył dzidzie na usg ale nie wiem czy na to dopochwowe wypada:)
Bylyscie juz ze swoimi partnerami, mężami, ojcami swoich dzieci itd na usg?? A planujecie??

Pzdr

a ja mam podwyższoną temperaturę- 38 stopni i zaraz idę do lekarza. nie chcę brać żadnych leków,ale jak trzeba będzie to nic nie poradzę:(
Hej dziewczyny,
a ja od wczoraj i dzisiaj jak na razie mdłości nie mam , chociaż nad ranem troszkę źle się czułam ale jakos znacznie mi sie poprawilo.
Pozdrawiam Was i dbajcie o siebie
Hej!
a ja wczoraj mialam pierwszą jazdę, Bogu dzieki w nocy:) od 21 do 23 jezdzilam po Sopocie. Mam nadzieje ze na ezgaminie bede miala juz brzuszek i wezme egzaminatora na litosc;)
Poza tym to ciagle siedze na allegro, juz bym chciala kupowac te wszystkie leżaczki-bujaczki i inne gadżety dla maluszka!
Hej :-)
Mimi dzieki za słowa otuchy! dzialam, walczę i jestem dobrej myśli, bo tak jak napisałaś - prawo jest po mojej stronie :-)

Z dnia na dzien jestem szczęśliwasza i nie mogę się doczekać pierwszego usg :-)

Samopoczucie tez dopisuej, zwłaszcza, zę weeknd w perspektywie - mam nadzieje, ze słoneczny i sklaniajacy do spacerów :-)

Pzdr!!!
Hej dziewczyny :)

Co słychać??

Pracujecie czy wypoczywacie??

Jak samopoczucie :)??

Pzdr
perła, witamy! to jesteś 1 dzień po mnie:)

kamyk, wczoraj dr powiedziała, że to 5tydz 3 dz ciąży. nie wiem czy to liczy się jeszcze jako 5 , czy już jako 6?
od owu to będzie ok. 3,5 tyg
Oto aktualizacja listy :)

31.05/01.06 - aniami
06.06 - 3oko
06.06 - kamila101
11.06 - Mimii
11.06 - dorcis
17.06 - kamyk
29.06 - lestek
30.06 - perla
~maja
wiper
~rybka franka
Hej dziewczyn :)
Ja własnie powiedziałam szefowi- nie minął 3 miesiąc ciąży, ale akurat była okazja więc mu powiedziałam :) W razie jakby chciał mnie zwolnić to poszłabym na zwolnienie!!! Teraz jestem spokojniejsza.

Perła no to współczuję że chcą Cie zolnic, ale spoko teraz to mogą Ci naskoczyć :D Nie daj sie kobieto i nie stresuj się, sprawiedliwość jest po Twojej stronie :)

U mnie w rodzinie już wiezą wszyscy- oczywiście w tej najbliższej, w pracy też- od dziś :D no i moje koleżanki choć nieliczne też wiedzą.

Ja jestem szczęśliwa a czy one zadowolone z tego faktu- nie obchodzi mnie to :P Koleżanki przychodzą i odchodzą- zazwyczaj z zazdrości, wiec na siłę przyjaciół mieć nie chcę :)

Buziaki :)

Dzięki :-) normalnie nadal nie mogę uwierzyć.... ale myślę, ze będzie tak aż usłyszę bicie serduszka... A to jeszcze 2 tygodnie!!

Dziewczyny, a tak z ciekaości: komu już powiedziałyście o swoim szczęsciu? Ja męzowi oczywiscie, przyjaciółce i w pracy (ale tam akurat bylam zmuszona, bo mnie zwolnili... tzn. chcą zwolnić ale teraz będą musili mnie przywrócić - wiec mam trochę dodatkowych stresów ;-(

Ale głowa do góry :-)
Witaj perła :) Gratulacje :)
Fajnie, że nasz wątek powieksza sie o kolejna ciężarówkę.

Pozdrawiam :)
Hej szczęśliwe mamuśki :-) Pozwalam sobie sie do was podlączyć :-) jestem w 6-tym. tyg od ostatniej meisiączki, wczoraj odebrałam betę - 1725 - więc chyba ok :-) Do gina idę 13.11 bo powiedzieli mi, ze wcześneij nei ma co, bo i tak nic nie zobaczę - a ja sie już doczekac nie moge!
Zapisuję się do Was dopiero dziś, bo nadal nei mogę uwieżyć w swoje szczęście - ale ta beta stała sie dla mnei jakimś "namacalnym" dowodem :-)
No póki co termin wychodzi mi na 30 czerwca :-)
Teraz tylko trzymam kciku, żeby wsyztsko było z nami dobrze!
Co do dolegliwosci to bolą mnie cycki ;-) burzch pobolewał, ale już w zasadzie przestał, ranno póki czegoś nie zjem mam lekkie mdłosci a poza tym cudownie :-)

Pozdrawiam wszytskie czerwcowe mamusie!!
Mimi, jeśli chozi o sprawę ciązy i pracę najpiej zadzwoń do Panstwowej Inspekcji Pracy, tam Ci bardzo dokładnie wszytsko powiedzą, łącznie z paragrafami kodeksu pracy na które masz się powolywać ;-) Powodzenia!
lestek ktory to twoj tydzien ciazy od ow.?
pizza? podobno macie mdłości:)

byłam dziś na usg i widziałam pęcherzyk. beta i progesteron ok i co najważniejsze - nie mam ciąży pozamacicznej (a to spędzało mi sen z powiek). za kilka dni posłuchamy serduszka (mam nadzieję!)

a swoją drogą sporo nas w wątku:)

Kamyk, trzymam kciuki za ciebie - będzie dobrze!