Widok

CZERWCOWE mamuski 2010r.

Witam!!!
Pozwole sobie rozpocząć nowy wątek przyszłych mamusiek mających termin w czerwcu 2010r. Wcześniej terminmiałam na maja i tam też klikałam z innymi przyszłymi mamuśkami , gdyż pierwszy lekarz pomylił sie z terminem. Było miło i sympatycznie, więc warto kontynuować czerwcowy wątek:) Zapraszam i pozdrawiam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ale jestescie paskudne!!! ;)
ja do 20 w pracy siedze, mam tylko sałatkę warzywną a Wy mi tu o pizzy!aaaaaaaaaaa
Dorcis to dawaj na tą pizzę :)
No też jestem ciekawa reakcji Twojego lekarza :)

Wszystko będzie dobrze :)
Cześć Dziewczyny.

3oko super, że wyniki są dobre. Oby tak dalej.

Mimi ja też poproszę kawałek pozzy. Mniam mniam......

11.06.2010 to termin - 9 miesięcy. Prawdopodobnie skończy się CC przed terminem, ale jak to będzie dokładnie wyglądać jeszcze nie wiem. Córeczka też urodziła się przez cc w 36 tc.
Jutro idę na wizytę do hematologa, a w poniedziałek do lekarza prowadzącego. Ciekawa jestem co mi powie, i czy będzie tak zdziwiony ilością fasolek, jak ja byłam ;)

3oko no to jeszcze miesiąc do następnego spotkania, zleci zobaczysz:)
Cieszę się, że badania są ok czyli z fasolką twoją jest ok. Ja ide na kolejne 5 lub 6.11 bo 9.11 mam wizytę i muszę je mieć ich wyniki.

Tez ostatnio zastanawiałam się nad terminem dorcis, może odczyta i odpowie.

Idę dalej robić pizzę na obiadek :) Trza sobie dogadzac ;)
Hej dziewczyny,
odebralam wyniki, mam przeciwciała toxo wiec sie uspokoiłam:) pozostałe wyniki też ok. Nie moge doczekac sie nastepnego usg- dopiero 24.11 :(

Dorcis, czy Twoj termin - 11.06 to jest 9 miesiecy, czy na trojaczki liczy sie mniej?
Fajnie Kamila 001 że zrobiłaś listę, ale i tak nas malutko co??
Spokojnie może jeszcze cosik sie dopisze :)
Witaj kuzynko, dopisuje cie do nas. :-)

31.05/01.06 - aniami
06.06 - 3oko
06.06 - kamila101
11.06 - Mimii
11.06 - dorcis
17.06 - kamyk
29.06 - lestek
~maja
wiper
~rybka franka

Czesc dziewczyny!
Chcialam sie z Wami przywitac i pogratulowac szczesliwym mamom :) Jestem w 9 tygodniu jesli liczyc od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki a nasze szczescie planowo przyjdzie na swiat na przelomie maja i czerwca. Tak wiec zerkam na forum od czasu do czasu :) Jest to moja pierwsza ciaza i wszystkie badania mam robione w Hiszpanii tak wiec bedziemy mogly porownac badania jake nam robia:)
Narazie czuje sie rewelacyjnie i poza zmeczeniem i wstretem do kilku zapachow nic mnie nie meczy. Ostatnio zlapalam tylko paskudne przeziebienie, wlasnie leze pod kocem i pije domowa miksture z na bazie mleka i miodu:)

Pozdrowienia i do uslyszenia

Hej dziewczyny, znalazłam chwilę wolnego i postanowiłam zrobić listę.
Później będzie trudniej a teraz będziemy tylko dopisywać kolejne mamuśki :-)
Jeśli jakieś dane się nie zgadzają to proszę o poprawki :-) oraz uzupełnienie danych.

06.06 - 3oko
06.06 - kamila101
11.06 - Mimii
11.06 - dorcis
17.06 - kamyk
29.06 - lestek
~maja
wiper
~rybka franka

Dorcis no to córeczka będzie miała może nie jedną siostrzyczkę :) Także tych imion to troszke się nawybierasz:)

Ja bym chciała córeczkę- Blankę, Nelly lub Marikę, a jak będzie chłopczyk to Borys :)

Najważniejsze by było zdrowe- będę kochać bez względu jakiej będzie płci :)

Nie mogę się doczekać, bo to bedzie mój pierwszy skarb :)
Hej Kamyk! nie martw sie wszystko się unormuje, dbaj o siebie i o dzidzie a prede wszystkim nie stresuj się, bo stres nie jest dobrym kompanem :) Głowa do góry wszystkie trzymamy kciuki, prawda dziewczyny ?? :) I za Kamyk i za nas wszystkie :)
Odebralam wynik kolejny progesteronu 7,3 niski.. do tego przy braniu duphastonu 3x1....tak sie martwie...(mialam 4 bez lekow.. wiec maly wzrost...)
Cześć Mamuśki.

Kamyk trzymaj się.

3oko daj znać jak już odbierzesz wyniki. Wierzę, że wszystko będzie dobrze.

Mimi fajny suwaczek - gratulacje.

Ja z kolei mam dziś strasznego lenia. Po za tym wczoraj troszkę poszperałam w fachowych opisach medycznych ciąży trojaczej i teraz cały czas o tym myślę... Co do imion to jeszcze nic nie ustaliliśmy. Moja córeczka chce mieć siostrzyczkę, która ma mieć na imię Emilka lub Karolinka.

3oko dziękuję za wskazówki już suwaczek jest:)
Hej mamuśki!
Ja mam kłopoty z zaśnięciem + ciągle w nocy latam siku. Innych dolegliwości brak.
Bardzo chciałabym mieć chłopca (a bedzie pewnie dziewczynka), najbardziej podobają mi się imiona: Szymon, Mateusz, Marek. W ogóle z imionami męskimi jest łatwiej, dla dziewczynki to podoba mi się tylko Majka lub Emilka :)
Hej przyszłe mamuśki :)|
Faktycznie NataliaR ma racje trzeba zrobić liste czerwcóweczek :) Poczekajmy może z tym do listopada, bo może dołączy do nas jeszcze jakaś zabłakana - nieświadoma jeszcze czerwcóweczka. Nie dużo czasu zostało, ale może urośniemy :)
Czytam sobie ten nasz wątek, fajnie że troszke nas jest. Jest nawet z nami potrójna czerwcowa mamunia z czego bardzo się cieszę. A czy podwójne mamuśki jakieś są?
Nie wiem jak Wy ale ja czuję się już lepiej, jeszcze nie wymiotowałam ale czasami to wieczorne mdłości dają mi popalić. Nic mi się nie chce, leń się ze mnie zrobił :( Najchętniej to bym już została w domu i odpoczywała. Ale z drugiej strony ile można siedzieć w tych 4 ścianach?
9 listopada śmigam do lekarza:) Muszę zapytać może jakiś basen sobie zapodam, albo jakieś cwiczenia bo brakuje mi ruchu :) Teraz pogoda taka nieciekawa, jestem na dodatek meteopatką więc bóle głowy to codzienność, ale jestem silna i nie biorę żadnych lekarstw co by Fasolce nie zazkodzić.

Zastanawiałyście się kto mieszka u Was w brzuszku: czy chłopiec czy dziewczynka?? A imię macie już jakieś propozycje dla swoich pociech??

No dziewczyny więcej aktywności :)

Pozdrawiam Was wszystkie :)

a tak apropo to załóżcie sobie liste mamusiek i aktualizujcie z każdą nowoprzybyłą maminką :)
fajnie, bo w każdym wątku bedziecie miały podgląd kto kiedy jaka płeć i imie dziecka, gdzie zamierza rodzić.. my tak mamy w listopadówkach :))

dobra, już więcej nie bede się Wam wtrącać, same zobaczycie jak to fajnie.. :))
papa
Dorcis, wielkie WOW, nie wiem w jakim jesteś wieku, ale już Ci składam szacunek za sam fakt bycia potrójną mamą.. ja sobie nie wyobrażam nawet bliźniaków w pierwszej ciąży.. tak więc Tobie potrójne gratulacje i szczególnie potrójne życzenia wspaniałej ciąży, oby dzieciaczki dotrwały do końca silne i zdrowiutkie :))
wow, dziewczyny już na czerwiec?? no prosze jak ten czas leci.. a dopiero co pamiętam jak mój wątek listopadowy się zaczął.. hehe
życzę Wam zdrówka, spokoju, mało zmartwień i dolegliwości..
ja przeszłam całą ciążę doskonale, bez żadnych kłopotów (chociaz jeszcze nie mówię hop, bo zostało mi jakieś 4 tyg) i Wam także życzę tak fantastycznej ciąży, bo to piekny stan jest, jeśli bez komplikacji :)
pozdrawiam!
kamyk będzie dobrze!
Ja dzis krew oddawałam, jutro bede miala wyniki, najbardziej boje sie toksoplazmozy, ale jak mi wszyscy powtarzaja - trzeba myslec pozytywnie!