Widok

CZERWCOWE mamuski 2010r.

Witam!!!
Pozwole sobie rozpocząć nowy wątek przyszłych mamusiek mających termin w czerwcu 2010r. Wcześniej terminmiałam na maja i tam też klikałam z innymi przyszłymi mamuśkami , gdyż pierwszy lekarz pomylił sie z terminem. Było miło i sympatycznie, więc warto kontynuować czerwcowy wątek:) Zapraszam i pozdrawiam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Fajnie :)

3oko Ty o prawku a ja pomyślałam, że pierwsza jazda z rzyganiem ;)
No to uważaj potrojnie- na siebie, instruktora i fasolkę :)

Lestek Ty kurcze kuruj się babo ;> Ja dziś tez w sumie miałam rano ból gardła, ale po herbatce z cytryną i miodem jakoś przeszło. Może to był tylko efekt suchego powietrza :)

Tez patrzę na rzeczy dla maluszka, ale przecież to jeszcze duuużo czasu :(

Zastanawiam się czy wziąć mojego chopa na usg co by zobaczył dzidzie na usg ale nie wiem czy na to dopochwowe wypada:)
Bylyscie juz ze swoimi partnerami, mężami, ojcami swoich dzieci itd na usg?? A planujecie??

Pzdr

Mimii, uważaj na siebie też - teraz łatwo coś złapać.
lekarz zapisał na wszelki wypadek paracetamol, wykupiłam gol, ale postaram się z niego nie korzystać. postanowiłam leczyć się cytrynką, miodem i uwaga...czosnkiem (o ile przeżyję sam zapach czosnku) :) ale czego się nie robi dla bobaska.

zmartwił mnie lekarz rodzinny, bo powiedział, że bóle podbrzusza, które mi się zdarzają nie powinny występować. dał mi skierowanie na usg. z kolei pani w rejestracji powiedziała, że najlepiej skonsultować to na izbie przyjęć.
zadzwoniłam na kliniczną i położna powiedziała, że jeśli 2 dni temu gin wiedziała o tych bólach i nie kazała nic robić (poza no-spą) to nie mam panikować.

i teraz bądź mądra, pisz wiersze...
dziewczyny, czy też Was boli podbrzusze (do którego tygodnia)?
następna wizyta u gin w środę.

Mimii, umówiłam się na wizytę tak, żeby mąż też mógł być, ale jeszcze nic nie ustaliliśmy. z jednej strony chciałabym żeby też posłuchał serduszka i zobaczył, a z drugiej nie wiem...
Lestek- mnie tez pobolewa, to podobno normalne.. macica sie powieksza.

Dzis bylam na usg i zobaczyłam maluszka i serducho ... nie wiem czemu 5 dni wczesniej nie bylo go widac.. moze slaby sprzet...

ale ulga i jakie szczescie!!!

witajcie dziewczyny, wszystkim gratuluje dobrej nowiny :)
ostatnio byłam u lekarza potwierdzić moje obawy, które się sprawdziły, 5tydz. Ale podobnie jak koleżanka wyżej, dopiero u lekarza przeżyłam szok, tylko że u mnie będą to dwa maleństwa,czyli podwójne szczęście :)
termin mamy na 25.06 ale pewnie przyjdą na świat szybciej.
dorciag, gratuluję! no to super, że będzie pareczka:)

kamyk, jednak nie trzeba było się tak martwić! cieszę się, że problem z głowy i serduszko pika:))) ja idę w środę (6 tyg 3dni) i mam nadzieję, że już się uda zobaczyć, bo inaczej będę panikować tak jak ty;) to musiał być widok...
dorciag, gratulacje i witamy wśród nas :-)))
Mimii, te bóle podbrzusza są normalne o ile nie są zbyt mocne, takie delikatne pobolewanie i lekki dyskomfort tez czułam w pierwszej ciąży i teraz też.Lekarz mówił że to normalne, macica się powieksza i wszystko rośnie więc ma prawo
Kamila01 te bo to nie do mnie, choć czasem mam takie odczucia. Tez na poczatku sie martwilam, ale dzis 8 tydz. i te kłócia ustapily- czasem mnie pokloje, ale nie az tak bym muiala brac no-spa. Ale przyznam sie, ze tylko raz mnie przypylilo bym musiala ja brac.

dorciag gratuluję i trzymam kciuki za dwojaczki :) Mamy potrojną mamusię no i znalazla sie tez podwojna Damy rade dziewczyny!!!!

A ja dziś mam slaby wieczór:( myslalam, że dzis przezyje swoje pierwsze wymioty, ale jakos zjadlam kawalek chleba z maslem i jakos przeszlo ale powtarzam sie juz kolejny raz dla mnie wieczory sa straszne :(

A wy wymiotujecie czy tylko mdłości macie??

Co do usg to moze zadzwonie i popytam poloznej czy mozna wziac towarzysza :)

Kolejna aktualizacja :

Oto aktualizacja listy :)

31.05/01.06 - aniami
06.06 - 3oko
06.06 - kamila101
11.06 - Mimii
11.06 - dorcis - trojaczki :)
17.06 - kamyk
25.06 - dorciag - dwojaczki :)
29.06 - lestek
30.06 - perla
~maja
wiper
~rybka franka

Witam dziewczyny. Na początku chciałabym wszystkim pogratulować i jeśli można się przyłączyć. Otóż termin mam na 27 czerwca 2010 r. Byłam na USG we wtorek i pęcherzyk miał 6 mm. Lekarz stwierdził, że wszystko jest ok, ale z powodu moich wcześniejszych przejść kazał brać luteinę żeby "dmuchać na zimne". Wcześniej miałam ciążę obumarłą i to dlatego. Pozdrawiam
I kolejna aktualizacja :

Oto aktualizacja listy :)

31.05/01.06 - aniami
06.06 - 3oko
06.06 - kamila101
11.06 - Mimii
17.06 - kamyk
27.06 - Liluś
29.06 - lestek
30.06 - perla
~maja
wiper
~rybka franka

P.S. A nie mówiłam, że dołączą do nas zabłakane nieświadoe jeszcze mamuśki czerwcowa 2010 pod koniec pazdziernika :D
Witaj Liluś!!! No miejmy nadzieję, że tymrazem będzie wszystko ok zarówno u Ciebie jak i u nas wszystkich :)
Pamiętaj że trzymamy wszystkie za wszystkich kciuki :)

Zapraszamy do aktywnego forumowania :)
mój termin wstępnie wypada na 4 czerwca :)
Mimii dziękuję za dopisanie do listy.
31.05/01.06 - aniami
04.06 - wiper
06.06 - 3oko
06.06 - kamila101
11.06 - Mimii
17.06 - kamyk
27.06 - Liluś
29.06 - lestek
30.06 - perla
~maja
~rybka franka
Przepraszam Mimii coś mi się pomyliło :-)))
No aktualizacje muszą być :) Nie ma za co dziękować tylko się sobą i fasolką zajmować ;)
Spokojnie kamila101 :) Powiem Ci szczerze, ze nie wiem czy to jakaś psychika czy co, ale w nocy też mnie zakłuło :( i to tak ostro :( ale oby to byla tylko rozciagajaca sie macica :)
Hmmm raz sie suwaczek pojawia a raz nie;/
gratulacje, Liluś. może jeszcze któraś z dziewczyn z watku "testy owulacyjne" przeniesie się do nas... :)) ale byłoby fajnie!
też biorę luteinę, bo padł mi trochę progesteron. najpierw brałam 3x1tabl, a teraz już 3x2 tabl. a ty jaką masz dawkę? czy przyjmuje się luteinę do samego końca ciąży?

mimii, daj znać jaka decyzja z usg i mężem

a mnie pozostały soki z malin, cytryna, miód i czosnek i uwaga...3 litry napojów dziennie! tak więc cały dzień piję:) nie pójdę jutro na cmentarz

miłego weekendu, zmykam do łóżeczka
Lestek to ty siedz w domu i sie kuruj, a cmentarz pojdziesz jak wydobrzejesz :)
Mnie tez cos lapie ale sie bronie rekami i nogami :)
Z usg chyba poczekam, bo 10tc to chyba jeszcze za wczesnie, nie sadzicie?? To moja pierwsza dzidzia, wiec doswiadczenia nie mam :(

Obym dzis z tymi nudnosciami nie walczyla, bo wczoraj to juz masakra byla:( No ale nie wymiotowalam....

A wy wymiotujecie??

Buziaki i pozdrowienia :)