Widok
CZY KTOŚ kupuje rośliny z wysyłkowego katalogu BAKKER?
Czy to nie jakaś ściema? babcia przyniosła mi ten katalog, jak zamówisz to dostajesz gratis drewnianą studnię, cebulki kwiatowe itp. itd. jestem dość ostrożna choć regularnie zamawiam z innych wysyłkowych katalogów, ale tej firmy kompletnie nie znam... Warto? ceny mają takie średnie. Może ktoś może się pochwalić jakimiś doświadczeniami?
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
Raz kupiłam rośliny z katalogu "Bakker". Zamówiłam mini kiwi oraz cebulki tulipanów w ozdobnej doniczce. Przesyłka bardzo szybka, rośliny solidnie zapakowane. Kiwi było bardzo malutkie ale bez problemu się przyjęło i przezimowało! Cebulki tulipanów były duże i kwiaty pięknie zakwitły w tym roku. Jedynie gratis otrzymałam zupełnie inny. Miała być walizeczka z dużą ilością narzędzi a dostałam mini torebkę z sekatorem, rękawiczkami, śrubokrętem z różnymi końcówkami oraz objemki do kwiatów
Nie nie są rozrzutni ponieważ te gratisy to nieporozumienie prowincjonalne podróbki chińskie byle co i fatalny design i jakość. Podobną opinię mam o jakości ich produktów, kilka wykonanych zakupów potwierdza zaledwie 50% przyjmowalność ich sadzonek. A spróbujcie załatwić tam jakąś reklamację . Zdecydowanie odradzam jest tylu krajowych producentów oferujących podobne rośliny w zdecydowanie niższych cenach i lepszych jakościowo.
Proszę Pani....złożyłam zamówienie z wysyłkowego katalogu Bakker.. Przesyłkę .otrzymałam wczoraj, oczywiście wraz z walizeczką z narzędziami. Jestem oburzona,że taka firma obdarowuje klientów takimi bublami. Niektóre narzędzia są ciemne od rdzy. Nawet nie można tego dać dziecku do zabawy, bo zapach tego opakowania jest okropny....myślę, że niebezpieczny. Niech Pani nie żałuje. Pozdrawiam. Pewnie już tam nic nie kupię..
Tak, zrobiłam zamówienie za prawie 400 zł , otrzymałam zgnite rośliny oczko wodne na taras bez roślin choć oferta była inna,brak było również wskazówek ogrodniczych choć tak obiecują.Uważam ze to naciągacze żerują na naiwnych jednorazowych klientach,Ja się dodzwoniłam do nich mają mi coś dosłać choć nie wierzę że otrzymam.
Drodzy potencjalni zainteresowani zakupem - Ta firma to nie tylko "ściema" - zobaczcie na ceny i sprawdźcie te ceny porównując z cenami w sklepach ogrodniczych.BAKKER ma ceny chyba najwyższe na świecie!! Ta cwaniacka firma wykorzystuje naiwność potencjalnych klientów!! W Katalogu jest też wpis:"...wyprzedany towar..dostarczymy do państwa product zastępczy"...To dopiero cwaniactwo!!Przykład: żagwin ogrodowy - w Bakker: 53 50zł za 5 sztuk +17.50 za kuriera - w sklepie W suchy Lesie przy ul obornickiej spora doniczka kosztuje 6.5 zł. Wszystkie ceny w Bakker są wyższe o ok 40 do 100 procent.Mam też doświadczenie osobiste ... i nigdy nie kupię roślin w sprzedaży wysyłkowej!!Bakker to zwykli naciągacze którzy prawdopodobnie sprowadzają nie przystosowane do naszego klimatu rośliny z Hollandii, gdzie są one bardzo tanie(wiem to bo bywam czasami w tym i innych krajach!Kupisz u Bakkera , stracisz pieniądze i ich nie odzyskasz!ewentualnie otrzymasz bezużyteczne pseudo narzędzia. Bądźcie ostrożni!!
też miałam wysłać zamówienie ale mi sie odechciało, ceny są masakryczno wysokie, Budleje Dawida kupowałam w sklepie ogrodniczym (całkiem ładne krzaczki ) po 8 zł sztuka a w katalogu są po76,50 trzy sztuki, łatwo przeliczyć , tak samo z cebulkami mieczyków ! No ale przecież za coś muszą kupować te "gratisy", które tak naprawde są wkalkulowane w cenę towaru...stary chwyt sprzedających...
Ja też dalem sie nabrac a to dzieki Skarbnicy Narodowej ktora reklamuje ta firme przy okazji zakupu numizmzoatow.Przy bardzo wysokich cenach roslin kiepskiej jakosci mamią darmowymi prezenatami które sa bublami Ta firmą powinien zajac sie niezwlocznie Urzad Ochrony Konsumentowr. Odradzam zakupow bo to oszusci i naciągacze
Tak kupowałam duźo i wprowadzano mnie w błąd materiał był złej jakości i do tej porynie otrzymałam laptopa13 calowego ani czterdziestu tysięcy Kan które były wszystkie numery potwierdzajace przesyłkę na konto i nic to jest naciaganie ludzi te krokusy które były w ozdobnych dla doniczkach do tej pory nie zakwitły .Wstyd mi że byłam taka naiwna i dałam się tym naciagaczom oszukać
Wszystkie negatywne opinie potwierdzam. Kwiaty zostały dostarczone w okropnych warunkach. Zostały po prostu zniszczone. Większość to gołe łodygi lub całkiem uschnięte liście. Prezentem miał być ekspres do kawy a co się okazało dostałam cztery małe filiżanki/kubeczki. To było moje drugie zamówienie, za pierwszym razem drzewko było zapakowane i dostarczone w porządny sposób lecz dodatkowe cebulki okazały być się niczym (dosłownie), nic z nich nie było. Dodatkowa studzienka dla kwiatów była takich wymiarów, że brak słów. Nie mam pojęcia co według nich tam miało się zmieścić. Ogólnie rzecz biorąc nie polecam tej firmy, a nawet odmawiam korzystania z jej ofert.
Dziękuję wszystkim za opinię. Właśnie wraz z katalogiem Bon prix dostałam katalog Bakker. Chciałam zamówić cebulki tulipanów, ale zszokowały mnie ceny i postanowiłam zajrzeć do netu i poszukać opinii.
Dziękuję, dziękuję, dziękuję. Kupię u polskiego ogrodnika dużo taniej i bez śmieciowych gratisów. Kupiłam kiedyś na allegro sadzonki kwiatów i w gratisie dostałam 1 kg cebul tulipanów czerwonych - niby zwykłych ale jakże pięknych. Popierajmy naszych ogrodników.
Dziękuję, dziękuję, dziękuję. Kupię u polskiego ogrodnika dużo taniej i bez śmieciowych gratisów. Kupiłam kiedyś na allegro sadzonki kwiatów i w gratisie dostałam 1 kg cebul tulipanów czerwonych - niby zwykłych ale jakże pięknych. Popierajmy naszych ogrodników.
uważajcie też na wysyłkę cebulek z "Działkowca", teraz nie wiem czy była tam jakaś wkładka, ale moja mama zamówiła i czekała kilka tygodni (a miało być kilka dni), musiała ich w końcu postraszyć że albo wysyłają towar albo mają oddać kasę bo jak nie to zgłasza sprawę... ja kilka dni temu zamówiłam z netu z firmy BENEX (http://www.cebule-kwiatowe.pl już wiem, że przesyłka nadana, zobaczymy w praktyce czy warto było :)
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Potwierdzam wszystkie negatywne opinie o firmie BAKKER rośliny , które kupiłam w połowie zasuszone w połowie zgniłe , część posadziłam , a część wyrzuciłam. Zobaczymy czy z tych posadzonych coś będzie choć szczerze w to wątpię. Walizeczka z narzędziami straszna lipa z Chin . Nie polecam zakupów w tej firmie. Moje zakupy w tej firmie były pierwsze , a zarazem ostatnie .Nie polecam zakupów w BAKKER.
Moja mama wydała już niezłą sumę pieniędzy za rośliny od tej firmy . obiecali nagrodę w postaci telewizora 42 cale . Okazało się , że telewizor zaginął gdzieś w magazynie. Ostatnio odebrałam przesyłkę za mamę - w pojemniku były 3 zdechłe roślinki na sumę 71 złotych kpiny. Nie polecam - będę namawiała mamę , aby odpuściła sobie zakupy od tej firmy.
Niestety tez dałam sie pare razy nabrac, towar nie taki jak zamówiłam, zamiast 3 doniczek storczyka ogrodowegonr 3956-33 dostałam 2 a zapakowane dla 3 , czyli jeden wyjety. Kiedy storczyk zaczął kwitnąć okazało sie ze ze jest to cos w rodzaju kaczenca ale nie pieknego storczyka z katalogu.
Oczywiscie mamią nagrodami -Tv LCD komputerami i te oferty jak ja nazywam "przynęta" są napisane DUZYMI literami ale oczywiscie z * lub** i jak sie wezmie lupe i przeczyta malenkimi literkami tzw warunki nagrod , to konkurs jest organizowany w wielu krajach a tym samym szanse marne. Te przynety to za kazdym razem - jest was dwoje do nagród masz duzą szanse, przeslij zlecenie transportu, 40 tys dostaniesz czekiem lub przelewem.Do tych oferowanych nagród dodają oczywiscie blankiet zamówienia z informacja ze nagroda tuz tuz ale oczywiscie trzeba przesłąc zamówienie. Na pewno z nastepnym krzykliwym literowo ze juz juz wygraywasz to dostanę- przeslij swoj kod i oczywiscie z tyk kodem przeslij zamówienie. Potem bedzie -na jakie nazwisko przesłąc 40.000 zl plus oczywiscie przslij zamowienie. Potwm do 14 dni przeslij zamowienie i do jakiego mista mamy wyslac te nagrode.
Tak to funkcjonuje . Człowiek łąpie sie na przynete i wysyła zamówienie jedno po drugim, bo ju juz zaraz na pewno za nastepnym dostane ten Tv czy te 40. 000 zl.
Tak ze bądzcie ostrozni nie dajcie sie złowic na te przynęty.
Pozdrawiam,
Beata Radomska
Opole
Oczywiscie mamią nagrodami -Tv LCD komputerami i te oferty jak ja nazywam "przynęta" są napisane DUZYMI literami ale oczywiscie z * lub** i jak sie wezmie lupe i przeczyta malenkimi literkami tzw warunki nagrod , to konkurs jest organizowany w wielu krajach a tym samym szanse marne. Te przynety to za kazdym razem - jest was dwoje do nagród masz duzą szanse, przeslij zlecenie transportu, 40 tys dostaniesz czekiem lub przelewem.Do tych oferowanych nagród dodają oczywiscie blankiet zamówienia z informacja ze nagroda tuz tuz ale oczywiscie trzeba przesłąc zamówienie. Na pewno z nastepnym krzykliwym literowo ze juz juz wygraywasz to dostanę- przeslij swoj kod i oczywiscie z tyk kodem przeslij zamówienie. Potem bedzie -na jakie nazwisko przesłąc 40.000 zl plus oczywiscie przslij zamowienie. Potwm do 14 dni przeslij zamowienie i do jakiego mista mamy wyslac te nagrode.
Tak to funkcjonuje . Człowiek łąpie sie na przynete i wysyła zamówienie jedno po drugim, bo ju juz zaraz na pewno za nastepnym dostane ten Tv czy te 40. 000 zl.
Tak ze bądzcie ostrozni nie dajcie sie złowic na te przynęty.
Pozdrawiam,
Beata Radomska
Opole
Ja kupiłam 3 róże wielkokwiatowe, jedna była pokryta plesnią i sucha, a ta 'studnia' średnicę dna ma ok. 20 cm. Na zdjęciu wygląda okazajel, nadaje się na balkon( może na 1 lub 2 małe kwiatuszki).
POLECAM KUPOWAC W SKLEPIE OGRODNICZYM. przynajmniej wiesz co kupujesz. Przekonałam się na własnej skórze- NIESTETY...
POLECAM KUPOWAC W SKLEPIE OGRODNICZYM. przynajmniej wiesz co kupujesz. Przekonałam się na własnej skórze- NIESTETY...
ta firma to wielka lipa czeka się długo i ciągle inne tłumaczenie z jakich przyczyn takiego cyrku nie odstawia żadna firma terminy są dotrzymywane i nie ma żadnych problemów a tu zaznacza się kiedy ma być dostarczona bo człowiek nie tylko tym żyje i zaznacza tak jak mu pasuje i na próżno lekceważy się zamawiającego i nie ma w katalogu informacji że termin dostawy będzie wtedy kiedy pracownikom będzie się chciało pracować
W dn.20.10.2ł016 wysłałem zamówienie.1.Drewniana studnia dla ptaków/gratis/.2.Kwiat doniczkowy"Anouk"cena 105,50zł.3.Drzewko cytrynowe za 9,49zł. 4.Nawóz cytrynowy do drzewka za 24,90zł.Koszt przesyłki 18,90 zł.Co stanowi sumę 133,89zł. Po m-c tz.22.11.br dostaję awizo ,ze przesyłka jest do odebrania,kwota da zapłaty 158.79zł.Przesyłka wielkości pudełka po butach,daje do myślenia.Wielka Lipa.!!!. Z poważaniem Roman C.
Bakker!!!!!!!!!!!!
Totalne nieporozumienie.
Po zasianiu nasion; fajny efekt wzrastających roślin cieszy oko.
Po 1,5 m-ca okazuje się to urosło to nie kwitnie ale ma bulwy "rzodkiewki"
A po usunięciu rzodkiewek pozostałe roślinki to nic innego jak rzepak.
GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!! kolejny klient do widzenia
Totalne nieporozumienie.
Po zasianiu nasion; fajny efekt wzrastających roślin cieszy oko.
Po 1,5 m-ca okazuje się to urosło to nie kwitnie ale ma bulwy "rzodkiewki"
A po usunięciu rzodkiewek pozostałe roślinki to nic innego jak rzepak.
GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!! kolejny klient do widzenia
Kupilam tzn.zamowilam 18 stycznia pierwiosnki w doniczkach i nasiona lewkonii. Mialy byc dostarczone w cuagu 5-12 dni. Tymczasem jest 12 luty i cisza, nie mozna do nich napisac, post z oferta jest usuniety, a w historii zamowien nie mojego zamowienia. Nie wierze, ze tak mozna postepowac, od lat zamawiam wszystko przez internet, nie spotkalam sie z taka sytucja, zawsze bylo wszystko uczciwie zalatwione, grzecznie bez problemow.