Widok

Całe życie wokół chleba

Opinie do artykułu: Całe życie wokół chleba.

Przy Dolnej Bramie na Starym Przedmieściu Gdańska działa rzemieślnicza piekarnia, gdzie chleb wypieka się metodami jak sprzed pół wieku. Ryszard Majchrowski, właściciel i mistrz piekarstwa, trzyma się rodzinnej tradycji, bo - jak mówi - dobry chleb musi być naturalny i przygotowywany ręcznie.

Ta rodzinna historia zaczyna się wiosną 1945 roku. Wojenna zawierucha rzuciła Józefa Majchrowskiego z rodziną z Kunowa nieopodal Starachowic do Gdańska.

- Ojciec był mistrzem ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Świetny artykuł.

Bardzo mnie cieszy że po tylu latach zachwytu nad komercją i wielką konsumpcją,Polskie i pomorskie rzemiosło do łask. To synonim dobrze wykonanej pracy. Wszystkiego dobrego Panie Ryszardzie.
popieram tę opinię 223 nie zgadzam się z tą opinią 2

oby więcej takich miejsc, polska tradycja ma tyle do zaoferowania
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie ma jak piekarnia Szwedka Gdynia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Co prawda to prawda

Piekarz odwrotnie jak marynarz w dzień śpi a w nocy pracuje.Jako młody chłopak w latach 70-tych dorabiałem sobie nockami u jednego z gdańskich piekarzy.Wyroby piekarskie z tamtych czasów wypisz wymaluj to to samo co u Pana Majchrowskiego.Smak i aromat świeżego pieczywa,który roznosił się co rano po okolicy wywoływał łaknienie najwybredniejszych smakoszy chleba.Niestety wszyscy gdańscy piekarze ulegli komercji i modzie na mono produkcję a zmowa cenowa niszczy wszelką uczciwą konkurencję.Panie Majchrowski wielki szacun dla Pana.Tak trzymać.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czyżby u Szuty na Oruni ;-)

Wspomnienie porannych zapachów bezcenne :-)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Najlepszy chleb w Gdańsku

Moim zdaniem nie ma w Gdańsku lepszego chleba niż od pana Majchrowskiego.
popieram tę opinię 112 nie zgadzam się z tą opinią 0

gdzie kupić

gdzie w gdańsku można kupować ten chleb
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

piekarnia

szkoda, że jest tak mało rzemieślniczych piekarni, w których piecze się chleb i inne wyroby w sposób
już dzisiaj niespotykany często. te piekarnie nie sa w stanie konkurować z dużymi fabrykami chleba .
Warto by miasto zaczęło wspomagać nielicznych dzisiaj rzemieślników może to czynić w różny sposób. A warto bo chleb z każdej takiej piekarni jest inny , piekarze mają swoje tajemnice i tradycje.
Są to wyroby przede wszystkim dobre i smaczne i nie pleśnieją na drugi dzień jak chleby sprzedawane w róznych supermarketach. I nie ma co sie dziwić , że ludzie dojeżdzaja z odległych
dzielnic miasta by kupić dobry chleb.
popieram tę opinię 79 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dobrej jakości produkt sam się obroni - gorzej ze świadomością ludzi , dla których pseudo pieczywo w niskiej cenie jest najlepsze bo tanie !
Tak samo jest z nabiałem i innymi produktami , gdzie liczy się cena , dziwne jest to , że kupując spodnie czy buty nie kupuje się najtańszych i byle jakich a jedzenie już tak
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nic w tym dziwnego. Ubranie nosisz na zewnątrz siebie, żeby inni widzieli.

Co ciekawe, podobnie wybiera się samochód. Pomimo tego, że posiadacz siedzi w środku i karoserii nie widzi, to jednak wygląd zewnętrzny auta jest istotny.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

okaz na pokaz to tylko w Polsce - poza granicami nikt nie ocenia ksiązki po okładce - zobacz jak ludzie w innych krajach w metrze są ubrani - różnie ale nikt nie robi z ubioru wydarzenia, każdy nosi co lubi i nie po to by zrobić wrażenie na innych
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Potwierdzam. .

Chleb razowy - pyszny !!!
popieram tę opinię 69 nie zgadzam się z tą opinią 0

szacun
popieram tę opinię 56 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ciekawe ile ma na łape
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 79

do janusza - matematyka się kłania

wszystkie dane do zadania są w artykule
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Typie

Za osiem godzin nocki na piekarni po miesiącu 4tysiące do ręki.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mniam

I ta wielka drozdzowka z dzemem,
Pycha!:)
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 0

I to jest Mistrzostwo!!!

Niesamowite,że Pan Ryszard przetrwał przy tej masowej produkcji pieczywa i ma komu sprzedawać. Gdyby takich ludzi z takim podejściem do konsumenta było więcej,ale było by pysznie i zdrowo.
popieram tę opinię 76 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jest kilka b. pobobnych miejsc w 3miescie

Znam na drugim koncu 3miasta:
Ul. Kartuska w Gdyni. Piekarnia Kozłowski.
Tez fantastyczne pieczywo.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

najniższy poziom inteligencji - cyc -> -1
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 1

chleb z Chin

...tylko, że ten chleb z marketu jest najczęściej sprowadzany z Chin, głęboko mrożony przez pół roku, z różnymi polepszaczami i konserwantami w środku, a potem już na miejscu odgrzewany.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

- dlatego nie należy kupować chleba / pieczywa z marketów.

Delikatnie pisząc...

z tym , że i małe sklepy a nawet piekarnie potrafią "robić" pieczywo z mrożonego...

Tam gdzie w powszedni dzień rano są długie kolejki za chlebem z reguły jest dobre pieczywo. Dziadki i gospodynie domowe są czujne :p a Zabiegane młodziaki łapią co jeszcze znajdą w BiedaRomce po 18...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

gdański rogalik

Szacunek wielki ale czy nie myślał pan o wyprodukowaniu jakiejś małej bułeczki,charakterystycznej dla Gdańska ,np. mały lew.Inne miasta mają swoje pieczywa.
Pozdrowienia
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 9

Super

pomysl!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jest świetny tradycyjny chleb.

A małego lewka to może Pani sobie we własnym zakresie upiec . Pozdrawiam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Chlebek pycha pozdrowienia dla p.Ryszarda
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

piekna sprawa ale...

nie wiem czy pan piekarz wie, ale jako hipster czuje sie w obowiazku powiedziec to glosno: GLUTEN. biała smierc pod przykrywką rosliny. nawet niewielka ilosc glutenu powoduje ze broda przestaje lsnic, a rurki ledwo mozna wsadzic na pupe. wiec ja tam nie jem tego badziewia, nie wiem jak inni...

dodatkowo lubie np. wchodzic do piekarni, pytac czy maja cos bezglutenowego i patrzec jak sie zastanawiaja o co chodzi hehe... no ale ktos nie moze byc hipsterem zeby kto inny nim byl prawda? :)
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 61

hahahaaa

gluten zamiast mózgu napisał co wiedział
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

mam nadzieję, że to (tylko) ironia
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chleb dobry

Mamy nadzieję, iż to tylko żartobliwy wpis, który należy potraktować z dystansem. W piekarni, gdzie wypieka się tradycyjne pieczywo nie można wypiekać równocześnie bezglutenowego.
Gluten to nic złego. Nie bójmy się go jeżeli nie mamy celiakii lub nietolerancji. Nie ulegajmy modom i delektujmy się pysznymi wypiekami.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Świetny artykuł. Sam jestem z zawodu piekarzem, ale porzuciłem go dla innej "branży". Myslalem, sobie ostatnio czy nie wrócić? Nawet porostu się poduczyć, przypomnieć wekowania, strychowania. Ale te nocki :(
PS: Mogę przejąć piekarnie? Tez mam inicjały MR :)
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wekować możesz ogorki

W piekarni werkujesz. Naprawdę potrzebujesz się doszkolić :-P
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pewnie tak... Syn Pana Majchrowskiego ani myśli iść w ślady ojca.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

mniam, chrupiący (polski) chlebek, wygląda bardzo apetycznie

dobry chleb musi być naturalny.., o to chodzi
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chodziliśmy i 2 x dziennie czasami na Śluzę / Kamienną / albo pobliskie jej kąpielska pływać a wracając kupowaliśmy w tej piekar

Ćwiartkę na głowę, ale tamte ćwiartki były większe aniżeli dzisiejsze ćwiartki bochenka... Nie wiem jak w omawianej piekarni dzisiaj wygląda ćwiartka chleba. Wracaliśmy na Biskupią , rwaliśmy ten chleb i jedliśmy ze smakiem...
Pod wiaduktem, który niebawem będą remontować dla Forum Raduni dzwoniliśmy z telefonu kolejowego na centralę mówiąc o nadciągającej katastrofie kolejowej i uciekaliśmy przed sokistami, by po godzini skakać na towarowe pociągi w celu przejażdżki, tak wyglądał dzień powszedni dzieci z Gdańska za czasów Gierka.
Nikt wówczas nie "dawał chleba na lewo" i życie miało inny smak tak nawiasem mówiąc i nie mam na myśli tutaj chleba z prawdziwej piekarni...
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 2

patrzę sobie na stronę tej piekarni

ceny całkiem dobre ale jedno co mnie ciekawiło czyli chleb żytni razowy ma cenę mocno wysoką bo aż 5 zł a u mnie w piekarni jest też taki i za 2,5 wiec niestety ale to jak dla mnie za drogo, ale inne ceny jeszcze raz powtarzam są OK
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 18

Dobry chleb powinien kosztować 10zł/kg

czyli razowy u Pana Majchrowskiego za piątaka to cena ok.
Spieszcie się jeść chleb z rzemieślniczych piekarni, bo niedługo nie będziecie mieć gdzie go spróbować :(
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pieczywo robione w marketach na miejscu z gotowizn - wypiekane - ma dużo w sobie utrwalaczy i m.in sodu

Jest niezdrowe.

Dziwne, że ludzie bardziej przejmują się tym co wlewają do aut aniżeli tym z czego i jak jest robione jedzenie, które spożywają kupując za ciężkie pieniądze...
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie do konca...
chetnie bym kupił porzadny chleb odpowiednio drozszy, ale koło domu takiego nie mam, nie mam tez tyle czasu by dziennie tracic 1-2 godz na jego kupno
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Obalamy mity

Pieczywo z marketu również może być dobre! Przede wszystkim należy zapoznać się z jego składem i wybrać odpowiednie pieczywo dla siebie. Dla każdego inny chleb jest dobry.
Pieczywo dostępne w dyskontach składa się z takich samych składników jak sprzedawane w piekarniach mniejszych lub większych. Czytajmy składy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

kupuję od sprawdzonego piekarza 52 %.Gdyby tak było to by chleba odmrozonego w biedronkach i lidlach niebyło

Pamietam jak Polskie piekarnie mówiły ze UE doprowadza do likwidacji piekarni ,bo wprowadziła szkodliwa konkurencje.Piekarnie tradycyjne nie sa w stanie konkurować z Chińskim ciastem mrożonym,pełnym dodatków chemicznych i konserwantów.!
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 0

Obalamy mity

Nie opłaca się przywozić ciasta z Chin. Mrożenie służy zahamowaniu czerstwienia i poprawia higienę transportu. Dzięki mrożeniu nie ma potrzeby stosowania konserwantów. Ponieważ mrożenie żywności jest sprawdzonym i powszechnie stosowanym w naszych domach sposobem przechowywania warzyw, mięsa czy ryb, nie ma powodu by nie wykorzystywać mrożenia do produkcji pieczywa. Nie ma potrzeby dodawać do takiego pieczywa konserwantów.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Uwielbiam chleb z podwójnym glutenem pycha a nie pierożki z mąki kasztanowej
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 0

Laktoza

+ podwójna ilość laktozy z twarogu na taki chlebek! Pychotka!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Najlepsza piekarnia w Gdansku!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Musze tam zawitac
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

Panie Ryszardzie,

wszystko pięknie/ładnie - ale współczesna mąka to już zupełnie inny surowiec niż 30-50 lata temu, bo zawiera ponad 2 razy więcej glutenu; jest go po prostu za dużo aby konsumenci ukształtowani na przestrzeni wieków przez ewolucję nagle byli w stanie strawić go bez problemów trawiennych; ale pieczywo ze współczesnej mąki wygląda wspaniale (jak na załączonym zdjęciu)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Czyś ty oczadzizl z tym glutenem?

Przecież to ściema jest jak ADHD.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

lekarstwo czy trucizna ?

- kwestia dawki - także w przypadku glutenu.....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

To ohcyda a nie chlep
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

takie gluten nie szkodził ludziom przez kilka tysięcy lat

a nagle od 10 lat wszyscy są uczuleni na gluten. Zastanawiające...
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 3

Od momentu wejscia do UE minełu juz sporo lat tyle własnie czasu starczyło by sie zatruc zywnoscią z UE

UE wprowadziła na rynek śmieciowe jedzenie do Polski szkodliwe konserwanty nie ominęły nawet chleba .Jedli te kilka lat zatruwająca żywność i teraz liczba alergików i uczulonych wzrosła 1000 krotnie.Tylko ze niesą uczuleni na gluten a nawszystko co jest śmieciowym jedzeniem.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

bo jeszcze 30 lat temu

pszenica miała miała 10-15 % glutenu a dzisiaj 20-30%; wyczuwasz tę subtelną różnicę ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Chleb - podobny do chleba a czy wiecie co jecie..Chemie..to sztuczny chleb.
Jestes mlodymi ludzmi inie znacie prawdziwego chleba.ja znam bo sie na takim wychowalam.
Kazdy jadl i nikt nie byl chory a dzisiaj coraz wiecej jest uczulonych i chorych..
A od czego nowotwory wlasnie od tych s
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jutro jadę do Pana piekarni po chleb! Aż mi ślinka pociekła :)
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ciekawy projekt...
autorski chleb!
Szkoda, że z glutenem
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 10

Piekarnia Gaziński - Kartuska 229 bez chemii, tylko naturalne produkty.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wszystko fajnie ale czy artykuł zawiera lokowanie produktu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8

....

Można też wspomnieć ze dzięki praktykantom też ta piekarnia funkcjonuje :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

pyszny chleb, potwierdzam

Niech Pan rozwija biznes Panie Ryszardzie, jedna piekarnia otwarta do 14:00 to za mało :) A zdarza się często, że o 11:00 już półki świecą pustkami.
Powodzenia!!!!
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chleb jest "przepyszny" i coraz trudniej można go kupić schodzi jak tak zwane "ciepłe bułki " warto spróbować
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

gdzie kupić??

czy ten chleb mozna kupic tylko w piekarni u Pana Ryszarda? w jakich godzinach?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zgadzam się, że teraz jest przyjemna obsługa

To prawda: schludna, uśmiechnięta i zwinna.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Próbowałem chleb z piekarni pana Ryszarda. To prawdziwy chleb.

Szkoda, że piekarze tacy jak Pellowski czy Szydłowski przeszli na produkcję przemysłową.
Ich wyroby nie przewyższają jakością chleba sprzedawanego w Biedronce.
Różnią się tylko o wiele wyższą ceną.
Polecam chleb żytni na zakwasie u Paradowskiego na Wajdeloty. To piekarnia i cukiernia rzemieślnicza istniejąca od 1945 roku. Powstała na bazie przedwojennej piekarni, podobnie jak piekarnia pana Ryszarda Majchrowskiego.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

piekarnia Pellowski

to fakt bo niestety z nieiwlkiej dobrej firmy rodzinnej przekształcili się w kombinat piekraniczy a to nie idzie w parze z jakością, dawniej chleb od Pellowskiego był bardzo dobry dzisiaj nie można tego powiedzieć. na plus trzeba dodać , że mają tam dobrych cukierników
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sklepik pana Ryszarda działa do godz. 14.00.

To jedyna wada. Ale poważna! Jak ja pracując do 16.00 mam kupić ten dobry chlebek?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Współpracujące sklepy...

Na stronie oraz na "fanpage'u" piekarni pana Ryszarda jest wykaz sklepów, do których dostarcza pieczywo. W tych punktach może być dostępne dłużej.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Trzeba

jechać przed pracą, tak jak ja. Zazwyczaj w piekarni jestem kilka minut po 7. Cały asortyment dostępny.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tez tego pana nazwiecie sloikiem? Bo taki on z dziada pradziada jak wiekszosc z Was.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ludzie którzy przyjechali do Gdańska w1945 roku .

Nie byli słoikami. Słoik to człowiek, który ląduje w mieście bo źle mu na prowincji.
W 1945 roku do Gdańska przyjeżdżali ludzie pozbawieni mieszkań w zburzonej Warszawie i na kresach wschodnich. Uciekali z miast i wsi zajętych przez ZSRR.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

I oczywiście winy "Trzeciorzeszan" w tym nie ma...
Tylko Ruski
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Od której otwarte?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ok doczytałam ze od 6:00 bo tak się oplułam z łakomstwa, za tym smaczkiem chrupiącej skórki obgryzanego chleba z dzieciństwa gdy mama wysyłała po chleb. Zwariuje. Budzik nastawienie na 5:00 i znów będę obgryzała - jak kiedyś- powinnam na niebieskim Pelikanie po niego pojechać...zwariuje to były fajowe czasy dzieciństwa.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

kogo to?
kota też weźmiesz?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

No pewnie, że kota weźmie a nawet 3 dwa pod pachą a jednego w głowie. Ten w głowie od urodzenia jest jej najwierniejszy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

do 13:30 ale to już nic o tej godzinie nie będzie, możliwe że zamkną wcześnie z powodu braku asortymentu...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pychotka

Taki Mistrz to skarb! Jego wypieki to Mistrzostwo Świata! Gorąco polecam zakup,, pychoty,, w tej piekarni! :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

fodam ze.......

Znam Ryska z czasow szkolnych.Konczylismy samochodowke w jednej klasie.Byl starosta.Doskonaly uczen i taki sam kolega i człowiek.Zyczliwy i zawsze usmiechniety.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

samochodowka

Czesc,przepraszam ze pytam w ktorym Roku konczyliscie ZSS.Ja poszedlem w 1977 do ZSS,a pozniej 3 letnie Technikum dzienne.Konczylem w 1983.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na

Nie jadłem a jutro sprobuje
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jakie pieczywo by nie było jeśli jest z mąki pszennej nie razowej to jest syfem :) A ogółem to nie ma się co zapychać śmieciami bo w takiej kategorii można chleb rozpatrywać. Są zdecydowanie zdrowsze i smaczniejsze formy doprowadzania węglowodanów do organizmu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Oj panie dziennikarzu

Kazdy chleb ma w swoim skladzie drozdze rowniez ten na zakwasie , a nie tylko oliwski pszenny jak pan pisze, zakwas wlasnie np w mace zytniej pomaga zadzialac drozdzom bo zmienia strukture komorki. To tak gwoli scislosci, przykro ze to kolejny przyklad chyba traktowania kolejnego
tematu po lebkach przez trojmiasto.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja robię bez drożdży, tylko na zakwasie. Tylko taki chleb wymaga dużo pracy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Eheh widać stara szkoła i umiejętności zdobyte po ojcu takich ludzi trzeba cenić kupować w takich malućkich piekarniach i utrzymywać je przez to żeby nie zaginęła tradycja pozdrawiam.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niech pan tak trzyma jest pan jedyny w Gdansku ktory piecze chleb ..
To chleb ktory nie szkodzi nikomu..
A ludzie to ludziska dla nich to obojetnie
Czy z chemia czy nie. Nie daja sie przekonac ..niech wiec jedza ta chemie ..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chleb

Dziś, tj. 6 kwietnia 2018 roku, szwendałem się z aparatem szukając jakiegoś ciekawego ujęcia, Już zmierzałem do samochodu. Szedłem ulicą Dolna Brama. Tuż przede mną zaparkował samochód. Kierowca wysiadł i rzucił mimochodem, że on przyjeżdża tu aż Sopotu, by kupić dobry chleb. Zaciekawiłem się. Wszedłem za nim, do zupełnie niepozornego budynku...
Już dawno nie jadłem tak smacznego chleba.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry