Widok
Witam,
ostatnio ogladalismy to miejsce. bardzo urokliwe szczegolnie ten widok na moze z sali "balowej".
niestety jedynym problemem jest brak zaplecza gastromicznego, trzeba zamawiac catering a z tym bywa roznie.
bardzo chcielibysmy miec tam wesele, jednak za specjalnie nie chce eksperymentowac i miec jakies niepodzianki na weselu.
miejsce super na impreze integracyjna
pozdrawiam
ostatnio ogladalismy to miejsce. bardzo urokliwe szczegolnie ten widok na moze z sali "balowej".
niestety jedynym problemem jest brak zaplecza gastromicznego, trzeba zamawiac catering a z tym bywa roznie.
bardzo chcielibysmy miec tam wesele, jednak za specjalnie nie chce eksperymentowac i miec jakies niepodzianki na weselu.
miejsce super na impreze integracyjna
pozdrawiam
Miejsce wspaniałe. Próżno szukać na polskim Wybrzeżu piękniejszego zakątka. Catering mają super. Jak ktoś zna domową restauracyjkę w Sasinie, to wie, że nie eksperymentuje z jedzonkiem. Pychota!!!
Co do prowadzącej cegielnię: obrotna, przebojowa i śliczna młoda osóbka. Radzę sprawdzić, a o wrażenia estetyczne i intelektualne gwarantowane!
Co do prowadzącej cegielnię: obrotna, przebojowa i śliczna młoda osóbka. Radzę sprawdzić, a o wrażenia estetyczne i intelektualne gwarantowane!
a mnie najbardziej martwi jak w cegielni wygląda sprawa wc? to jest w tym murowanym budynku obok .... czy to wc jest przystosowane do celów nazwijmy to hotelowych ? nie wyobrażam sobie jakoś jakby miało tam być jeden kibelek.... :( a druga sprawa to słaba baza noclegowa w okolicy ? niby coś tam jest w Osłoninie ale w jednym ośrodku 7 pokoi a w drugim 10 przy czym ciężko coś tam zarezerwować w okolicach sierpnia....
trochę porażka
trochę porażka
Cegielnia jest cuuudowna. Bylam zobaczyc i nic mi sie teraz innego nei podoba, idelane na slub, ale i prestizowe spotkanie biznesowe mmm. Ciezko znalezc rownie urocze miejsce. Plusem jest fakt, iz Cegielnia sie dopiero rozwija, wiec niewiele osob jeszcze o tym wie. Dziewczyny jedzcie tam sie przekonac na wlasne oczy!
Byłam tam ostatnio z narzeczonym i to miejsce nas urzekło,bardziej chyba narzeczonego niz mnie.To miejsce ma swój klimat i ta niesamowita cisza panująca tam.Chcemy zrobić tam sesję plenerową.
[url=http://slub-wesele.pl/suwaczki]
zaopiekuję się Twoim pupilem pod Twoja nieobecność....pisz shana22@tlen.pl

zaopiekuję się Twoim pupilem pod Twoja nieobecność....pisz shana22@tlen.pl
Witam..W najbliższą sobotę mój brat wyprawia tam wesele. Szukał z narzeczoną miejsca, które nie narzucało swojej gastronomi. Sprawdzony catering zamówili we własnym zakresie. (Z zamówionym cateringiem bywa tak samo różnie jak z jedzeniem przygotowywanym na miejscu) Poza tym obok jest pawilon z pokojami goscinnymi. Miejsce piękne i idealne na wesele, nawet w mniej pogodny dzień. Chyba z terminami na najbliższy rok mogą być problemy.
miejsce rzeczywiście ma swój urok ale ceny odstraszają
Największa galeria bukietów ślubnych:
http://www.slubniaczek.pl.tl
Darmowe próbki (dla mamy i niemowląt, artykuły ślubne, perfumy, kosmetyki):
http://www.lowca-okazji.blogspot.com/
http://www.slubniaczek.pl.tl
Darmowe próbki (dla mamy i niemowląt, artykuły ślubne, perfumy, kosmetyki):
http://www.lowca-okazji.blogspot.com/
My zdecydowaliśmy się na Cegielnię bo to najbardziej wyjątkowe miejsce ze wszystkich. Nie wiem czy ceny aż tak kosmiczne biorąc pod uwagę że w umowie gwarantują ci że one nie wzrosną. Z tego co wiem (nawet z własnego doświadczenia) dużo lokali nie podaje konkretnych cen na sezon 2010 ale przewiduje podwyżkę o 20-30%. W sumie wyjdzie to samo..
A Cegielnia ma swój urok i magię
A Cegielnia ma swój urok i magię
A czy ktos moze cos wiecej napisac na temat samego menu???
Co prawda mam juz wybrana sale, ale jestem BARDZO ciekawa co proponuja w tej cenie. Jedzenie w Sasinie jest rewelacyjne!
A moze ktoras z Was moze mi przeslac na maila?:) milenia2008@interia.pl
Ehhhh...gdybym wiedziala, ze toalety beda w budynku:( Fakt, ze ich poki co nie bylo od razu zdyskwalfikowal to miejsce:(
Co prawda mam juz wybrana sale, ale jestem BARDZO ciekawa co proponuja w tej cenie. Jedzenie w Sasinie jest rewelacyjne!
A moze ktoras z Was moze mi przeslac na maila?:) milenia2008@interia.pl
Ehhhh...gdybym wiedziala, ze toalety beda w budynku:( Fakt, ze ich poki co nie bylo od razu zdyskwalfikowal to miejsce:(
miejsce jest super,my na pierwszym spotkaniu z Hanią ( właścicielką obiektu) zarezerwowaliśmy sobie termin- bez dłuższego namysłu . Może drogo i jest ale to jedyny taki dzień w życiu więc warto. Polecamy catering Ewy Zaprasza sprawdzony i pyszny:-) . Pokoje prawdopodobnie są w Rzucewie za ok. 30 zł. od osoby .Ślub mamy w lipcu br.
Hej mi również podeślijcie jakieś zdjęcia z wesela na: criscendzior@poczta.fm Bede bardzo wdzięczny.... Osobiście jeszcze tam nie byłem.. Może w ten weekend się wybiorę. Jeszcze jedno, czy ktoś wie jaka firma przygotowuje catering?? poszukam o nich na forum, muszę wiedzieć czy jedzonko było pyszne. Dajcie znać
Pzdr
Pzdr
dla zainteresowanych cegielnia:
robia tam wesela w sezonie wysokim od 100 osob wzwyz
mniejsze od pazdziernika do maja w tzw sezonie niskim
budowa toalety i kuchni w tym samym budynku rozpoczyna sie we wrzesniu tego roku wiec bedzie dopiero na przyszly rok.
urokliwe jest polozenie cegielni choc sama cegielnia mimo ze nawiazuje do stylu prowansji pozostawia wciaz wiele do zyczenia
robia tam wesela w sezonie wysokim od 100 osob wzwyz
mniejsze od pazdziernika do maja w tzw sezonie niskim
budowa toalety i kuchni w tym samym budynku rozpoczyna sie we wrzesniu tego roku wiec bedzie dopiero na przyszly rok.
urokliwe jest polozenie cegielni choc sama cegielnia mimo ze nawiazuje do stylu prowansji pozostawia wciaz wiele do zyczenia
Witam serdecznie,
Nasze wesele w cegielni w sierpniu:) Tak jak kilkoro przedmówców - jesteśmy zachwyceni klimatem cegielni!
Czy mozecie doradzic jak cegielnia sprawdza sie "w praniu", czy mała ilość łazienek nie jest uciązliwa? Czy ktoś moze spał w pensjonacie "Agrotka", jak się sprawdził?
Za wszelkie inne komentarze, porady, i info nt miejsca i organizacji wesela w Cegielni byłabym bbardzo wdzięczna: geyra@o2.pl
Nasze wesele w cegielni w sierpniu:) Tak jak kilkoro przedmówców - jesteśmy zachwyceni klimatem cegielni!
Czy mozecie doradzic jak cegielnia sprawdza sie "w praniu", czy mała ilość łazienek nie jest uciązliwa? Czy ktoś moze spał w pensjonacie "Agrotka", jak się sprawdził?
Za wszelkie inne komentarze, porady, i info nt miejsca i organizacji wesela w Cegielni byłabym bbardzo wdzięczna: geyra@o2.pl
Witam serdecznie,
ze tak wszyscy zachwalaja cegielnie no to pojechalismy i sprawdzilismy... Zgadza sie ze miejsce urokliwe i wyjatkowe, i to polozone nad sama zatoka!!!Cisza, spokoj i dzika natura Miejsce czarujace Catering tez znam- bez jakichkolwiek zastrzezen,jedzenie bardzo smaczne! Wiele brakuje samej sali- nie do konca nas przekonala ale byla jeszcze nieuporzadkowana po sezonie zimowym, zatem to potrafie jeszcze zrozumiec... Ale mamy powazne watpliwosci co do toalet (maja niby byc juz wybudowane nowe bezposrednio przy sali bankietowej- w przyszlym sezonie 2010) i co do noclegow-szkoda ze nie ma mozliwosci noclegow bezposrednio na terenie cegielni Rozumiem ze sa noclegi w okolicy ale nie ma jak noclegi na terenie tego samego obiektu I nie bardzo mam pomysl jak np. polaczyc to ze sniadaniem nastepnego dnia Ktos to praktykowal?
Moja goraca prosba o opinie jakiejkolwiek pary ktora organizowala wesele w Cegielni!!! Przydaloby sie rozwiac watpliwosci... Pzdr
ze tak wszyscy zachwalaja cegielnie no to pojechalismy i sprawdzilismy... Zgadza sie ze miejsce urokliwe i wyjatkowe, i to polozone nad sama zatoka!!!Cisza, spokoj i dzika natura Miejsce czarujace Catering tez znam- bez jakichkolwiek zastrzezen,jedzenie bardzo smaczne! Wiele brakuje samej sali- nie do konca nas przekonala ale byla jeszcze nieuporzadkowana po sezonie zimowym, zatem to potrafie jeszcze zrozumiec... Ale mamy powazne watpliwosci co do toalet (maja niby byc juz wybudowane nowe bezposrednio przy sali bankietowej- w przyszlym sezonie 2010) i co do noclegow-szkoda ze nie ma mozliwosci noclegow bezposrednio na terenie cegielni Rozumiem ze sa noclegi w okolicy ale nie ma jak noclegi na terenie tego samego obiektu I nie bardzo mam pomysl jak np. polaczyc to ze sniadaniem nastepnego dnia Ktos to praktykowal?
Moja goraca prosba o opinie jakiejkolwiek pary ktora organizowala wesele w Cegielni!!! Przydaloby sie rozwiac watpliwosci... Pzdr
witam, mielismy wesele 13.06.09 w cegielni właśnie. napisze tak: obaw przed mnóstwo ale się okazalo że w ogóle nie musieliśmy sie niczym martwić. Hania i Łukasz tworzą tak zgrany duet w kwestii organizacyjnej, że z zamkniętymi oczami można u nich robić wesele. mieliśmy milion dodatkowych zapytań i wątpliwości ale oni faktycznie już znaja sie na rzeczy i można im zaufać. Hani gust współgrał z moim, choc kosztowało to wszystko nie mało to i tak uwazam że warto!!! to jest jeden dzięn w życiu a to miejsce spełniło moje marzenie o idealnym weselu (z wyjątkiem pogody-ale nie mamy na nią wpływu).co do cateringu to długo by pisac bo pochlebstw nasuwa się mnóstwo-rewelacja. Na obsługujacych kelnerów goście patrzyli z niedowierzaniem, do dziś wspominają super organizację no i przede wszystkim smak i jakość (i ilość:) potraw - wszystkiego było dużo i wystarczająco. cena za osobe fakt wychodzi b.dużo bo ok.280 zł.ale gdzie w Polsce nad naszym morzem w zielonej okolicy znajdziemy tak piekną salę z okragłymi stolikami? sprawa noclegów? wszystkich dosłownie gości umieściliśmy w pobliskim internacie (chyba 18 zł za osobę) jakościowo słabo ale kto po 5.00 rano po weselu patrzy na wystrój noclegu? wszystko sie udało!
My również mieliśmy wesele w Cegielni pod koniec lipca 2009. Pomimo wstępnych obaw ze strony rodziny, wiedzieliśmy że to jest to miejsce.
Po weselu wszyscy potwierdzili, że wybór był słuszny. My dla odmiany mieliśmy catering z Hotelu Neptun. Jedzenie było przepyszne, obsługa nienaganna, nawet takie szczegóły jak zastawa dograne w 100%.
Wystrój po wcześniejszych uzgodnieniach dokładnie taki jaki chcieliśmy.
To co jednak było ważne to zaangażowanie osób organizujących wesele (zwłaszcza Hani i Pana Adama z Hotelu). Tak na prawdę o wiele rzeczy w ogóle się nie musieliśmy martwić, a wszystko było dograne super.
Kwatery rezerwowała Hania w pobliskich pensjonatach (aby dowieść gości do kwater i z kwater na poprawiny skorzystaliśmy z usług puckiego taksówkarza).
Pozostały niezapomniane wspomnienia:-)
Po weselu wszyscy potwierdzili, że wybór był słuszny. My dla odmiany mieliśmy catering z Hotelu Neptun. Jedzenie było przepyszne, obsługa nienaganna, nawet takie szczegóły jak zastawa dograne w 100%.
Wystrój po wcześniejszych uzgodnieniach dokładnie taki jaki chcieliśmy.
To co jednak było ważne to zaangażowanie osób organizujących wesele (zwłaszcza Hani i Pana Adama z Hotelu). Tak na prawdę o wiele rzeczy w ogóle się nie musieliśmy martwić, a wszystko było dograne super.
Kwatery rezerwowała Hania w pobliskich pensjonatach (aby dowieść gości do kwater i z kwater na poprawiny skorzystaliśmy z usług puckiego taksówkarza).
Pozostały niezapomniane wspomnienia:-)
miałam tam wesele. miejsce piękne, z samej imprezy również jestem usatysfakcjonowana (pomimo minusu jakim była mała ilość obiadu), aczkolwiek podejście Właścicielki do klienta pozostawia wieeeeele do życzenia. Z tego powodu, mając jeszcze raz wybrać miejsce na wesele, z Cegielni bym zrezygnowała. I bynajmniej nie jestem osobą wymagającą.
Byłam w zeszłym roku w październiku na wesele przyjaciółki w cegielni...kompletna porażka...miejsce zgodzę się jest przesliczne i ma uroczy klimat ale niestety to nie wystarczy.... do wc trzeba iśc do tego domku jakieś z 300m metrów w deszczu to żadna przyjemność jak się spoconym po tańcach wychodzi na dwór.... do tego nie ma tam ogrzewania więc wesela porą jesienną i zimową w tym miejscu to porażka... na weselu na którym ja byłam mieli tylko jedną dmuchawę, mimo że obiecali mojej przyjaciółce że lokal będzie nagrzany... do tego ta dmuchawa była opalana na ropę i w połowie wesela zabrało im paliwa w piecu i przez godzinę nie działało ogrzewanie bo ktoś musiał jechać do pucka na stację benzynową.... wyobraźcie sobie gości tańczących w kurtkach na waszym weselu.... ja generalnie wróciłam zziębnięta po tym weselu i chora... nie wyprawiła bym tam własnego wesela za żadne skarby mimo że miejsce ma urokliwy klimat i śliczny widok na zatokę...
Pomimo, że mieliśmy ustaloną sztywną cenę za osobę, dwa tygodnie przed weselem Panowie zażyczyli sobie dodatkowe pieniążki za coolery, platery do ciast i owoców, za talerzyki do ciast i widelczyki.... Ponadto, mimo, iż jedzenie było bardzo smaczne, złe były jego proporcje. Obiad podany mieliśmy w półmiskach, porcje były przesadnie małe, półmiski świeciły pustkami, a goście byli głodni i poirytowani. Na kolację nastomiast stoły się uginały pod jedzeniem. Niestety gro ludzi w dniu ślubu nie jada ciepłych posiłków w domu, a na weselu... u mnie po obiedzie byli głodni:( a mi było wstyd.
Jeśli cenicie Sobie Państwo profesjonalizm oraz oryginalność proponujemy skorzystanie z naszych usług. Nasze umiejętności oraz mobilny , efektowny bar oraz wszelkie niezbędne akcesoria barmańskie jak i produkty (owoce , alkohol, szkło , lód) spowodują iż Państwa wesele stanie się jeszcze bardziej wyjątkowe. Nasze wysokie umijętności pracy zostały docenione przez profesjonalistów , o czym świadczyć może powierzenie obsługi barmańskiej zeszłorocznego festiwalu filmów fabularnych odbywającego się w Gdyni naszej firmie. Zapraszamy do odwiedzenia naszej strony http://www.shaker-events.pl oraz do kontaktu , z chęcią odpowiemy na Państwa pytania oraz przygotujemy indywidualne oferty obsługi uroczystości.
Pozdrawiam
Szymon Twardowski
Event Manager
http://www.shaker-events.pl
info@shaker-events.pl
792 015 710
Pozdrawiam
Szymon Twardowski
Event Manager
http://www.shaker-events.pl
info@shaker-events.pl
792 015 710
Robimy na ok 80-90 osób, bez poprawin bo niestety musielibyśmy wykupić 2 nocleg dla ok. 50 osób, a koszty robią się wtedy monstrualne... . Noclegi mamy w Zamku, obok Cegielni (ale jest też możliwość położenia ludzi w Pensjonacie albo w szkole, chociaż warunki tam są kiepskie). Udało nam się dogadać z dyrekcją Zamku i mamy go tylko dla siebie :) .
Jeżeli chodzi o wystrój to doradziła nam Hania i wybraliśmy Agatę Klepin (b. fajna młoda osóbka!). Sama tam miała wesele co jest plusem no i cały czas robi tam dekoracje :) Pomysły ma REWeLaCYJNE i idealnie pasujące do tego miejsca.
Jeżeli chodzi o wystrój to doradziła nam Hania i wybraliśmy Agatę Klepin (b. fajna młoda osóbka!). Sama tam miała wesele co jest plusem no i cały czas robi tam dekoracje :) Pomysły ma REWeLaCYJNE i idealnie pasujące do tego miejsca.
nie moge publicznie udostepnic zdjec, tylko emailem.
byl to bardzo sloneczny i cieply weekend wiec wrazenie tym bardziej powalajace:)
jedzenie ladnie podane, bardzo smaczne. obsluga na najwyzszym poziomie, tzn chlopaki (elegancko ubrani) pracowali non stop, ale w 'nieprzeszkadzajacy' sposob. bardzo grzeczni, usmiechnieci, pomocni. pracowali do samego rana, potem posprzatli cala sale i juz od poludnia przyrzadzali grill (poprawiny).
bylo to najbardziej udane wesele na jakim bylam. piekna sala, rewelacyje otoczenie, poprawiny na swiezym powietrzu.hmmm bajka.
czesc gosci nocowala w zamku, reszta w okolicznych pensjonatach. do dyspozycji przez 2 dni mielismy taksowke.
jesli masz pytania, chetnie odpowiem. pozdrawiam!
byl to bardzo sloneczny i cieply weekend wiec wrazenie tym bardziej powalajace:)
jedzenie ladnie podane, bardzo smaczne. obsluga na najwyzszym poziomie, tzn chlopaki (elegancko ubrani) pracowali non stop, ale w 'nieprzeszkadzajacy' sposob. bardzo grzeczni, usmiechnieci, pomocni. pracowali do samego rana, potem posprzatli cala sale i juz od poludnia przyrzadzali grill (poprawiny).
bylo to najbardziej udane wesele na jakim bylam. piekna sala, rewelacyje otoczenie, poprawiny na swiezym powietrzu.hmmm bajka.
czesc gosci nocowala w zamku, reszta w okolicznych pensjonatach. do dyspozycji przez 2 dni mielismy taksowke.
jesli masz pytania, chetnie odpowiem. pozdrawiam!
czesc dziewczyny:))
ja rowniez jestem zainteresowana weselem w cegielni, czy mozecie podeslac mi jakies zdjecia, info i ten cennik na maila: zoe.luks@gmail.com.
czy myslicie, ze sale da sie zaaranzowac w taki sposob aby na 90 gosci sala nie wydawala sie zbyt pusta? bo z tego co widzialam tam sie pomiesci 200 osob a nie chcialabym, zeby bylo zbyt luzno... moze ktoras z Was tez miala ten problem?
z gory dziekuje za info i pozdrawiam:))
ja rowniez jestem zainteresowana weselem w cegielni, czy mozecie podeslac mi jakies zdjecia, info i ten cennik na maila: zoe.luks@gmail.com.
czy myslicie, ze sale da sie zaaranzowac w taki sposob aby na 90 gosci sala nie wydawala sie zbyt pusta? bo z tego co widzialam tam sie pomiesci 200 osob a nie chcialabym, zeby bylo zbyt luzno... moze ktoras z Was tez miala ten problem?
z gory dziekuje za info i pozdrawiam:))
Myślę, że nie masz się czego obawiać przy 90 osobach :) wystarczy odpowiednio poustawiać stoły i bufet szwedzki. Poza tym to miejsce jest wlasnie o tyle specyficzne że pozwala stworzyć atmosfere nieograniczonej surowej i romantycznej przestrzeni przy zachowaniu powalającego efektu. Napisz do Hani maila, ona z pewnościa prześle Ci najświeższe wiadomosci. Cennik jest orietacyny - okolo 300 - 320zł od osoby w zależności co sobie wybierzesz do menu które moze byc indywidualnie kreowane.
dziewczyny, u nas bedzie okolo 75 osob:)
i wcale sie nie martwie ze bedzie za pusto, jezeli fajnie sie rozstawi stoly to naprawde moze byc super!
Ja kocham duze sale i nie lubie tlokow! A tak naprawde najwazniejsza jest jakosc gosci a nie ilosc, wiec nie martwcie sie! napewno bedzie super:))
ps. 46 dni do naszego slubu!!:p
i wcale sie nie martwie ze bedzie za pusto, jezeli fajnie sie rozstawi stoly to naprawde moze byc super!
Ja kocham duze sale i nie lubie tlokow! A tak naprawde najwazniejsza jest jakosc gosci a nie ilosc, wiec nie martwcie sie! napewno bedzie super:))
ps. 46 dni do naszego slubu!!:p
Od tego tygodnia ponoć maj ma byc piękny i ciepły, wiec trzymam kciuki by wszystko się udało :)
A pojechaliście w sobote? i mozna było spokojnie sobie wejsc i zobaczyc jak te przygotowania wygladaja? bo mnie też zżera ciekawość :)
sffka a moglabys mi podac swojego maila, bo mam pare pytań, może nie koniecznie na forum :)
A pojechaliście w sobote? i mozna było spokojnie sobie wejsc i zobaczyc jak te przygotowania wygladaja? bo mnie też zżera ciekawość :)
sffka a moglabys mi podac swojego maila, bo mam pare pytań, może nie koniecznie na forum :)
Witam, mamy zaplanowane wesele w cegielni w lipcu przyszłego roku - dużo czasu ale zbieram powoli wszystkie informacje nt organizacji. Czy ktoś może mi polecić jakiś pobliski kościółek z klimatem? zastanawiamy się nad ceremonią ślubną w samej cegielni ale to się wiążę z pewnymi utrudnieniami- chociażby to, że na ślub na pewno przyjdą też ludzie nie zaproszeni na wesele i niezręcznie będzie ich "wypraszać" z terenu cegielni. ponadto księża też nie są chętni do udzielania ślubów poza terenem kościoła. Czy któraś z Was ma jakiś pomysł na rozwiązanie tego problemu?
cześć
jeżeli chodzi o propozycję kameralnego ślubu to mogę Wam polecić piękny kościół w Swarzewie niedaleko od Rzucewa
http://www.diecezja.gda.pl/modules.php?name=Kuria&op=Parafia&par=467
My tam właśnie będziemy mieć ślub w czerwcu przyszłego roku.
Mam pytanie czy masz już namiary na kogoś od kwiatów, zespół/dj i czy zamawiacie catering spoza cegielni?
pozdrawiam
jeżeli chodzi o propozycję kameralnego ślubu to mogę Wam polecić piękny kościół w Swarzewie niedaleko od Rzucewa
http://www.diecezja.gda.pl/modules.php?name=Kuria&op=Parafia&par=467
My tam właśnie będziemy mieć ślub w czerwcu przyszłego roku.
Mam pytanie czy masz już namiary na kogoś od kwiatów, zespół/dj i czy zamawiacie catering spoza cegielni?
pozdrawiam
cześć wszystkim
fajnie , że jest forum o cegielni i dlatego chciałabym prosić was wszystkich co już mieli lub będą mieć wesele w tym miejscu po podzielenie się waszym doświadczeniem. Ja planuję wesele dopiero w czerwcu 2012 ale trzeba powoli ogarniać:)
zastanawiamy się nad cateringiem proponowanym z cegielni a z innego miejsca czy ktoś z was może coś smacznego polecić?
w kwestii muzyki znacie fajny zespół bądz dj?
i poszukuję osoby do dekoracji
z góry dziękuję za waszą pomoc
zoe6ster@gmail.com
fajnie , że jest forum o cegielni i dlatego chciałabym prosić was wszystkich co już mieli lub będą mieć wesele w tym miejscu po podzielenie się waszym doświadczeniem. Ja planuję wesele dopiero w czerwcu 2012 ale trzeba powoli ogarniać:)
zastanawiamy się nad cateringiem proponowanym z cegielni a z innego miejsca czy ktoś z was może coś smacznego polecić?
w kwestii muzyki znacie fajny zespół bądz dj?
i poszukuję osoby do dekoracji
z góry dziękuję za waszą pomoc
zoe6ster@gmail.com
Hej, ja mam ślub i wesele w Cegielni w lipcu 2012.
Nie ma mozliwości brania cateringu spoza Cegielni już, jedyną opcją jest catering z Ewa Zaprasza w Sasinie. Ale nie ma co się martwić, bo opcja to najlepsza.
Co do dj lub zespołu warto poszukać już takich, którzy tam już grali bo to specyficzny obiekt, wymagający bardzo dobrego nagłośnienia.
Co do dekoracji mogę polecić Sakura Studio z Rotmanki, współpracowałam z nimi kiedyś przy organizacji eventu.
Nie ma mozliwości brania cateringu spoza Cegielni już, jedyną opcją jest catering z Ewa Zaprasza w Sasinie. Ale nie ma co się martwić, bo opcja to najlepsza.
Co do dj lub zespołu warto poszukać już takich, którzy tam już grali bo to specyficzny obiekt, wymagający bardzo dobrego nagłośnienia.
Co do dekoracji mogę polecić Sakura Studio z Rotmanki, współpracowałam z nimi kiedyś przy organizacji eventu.
Pani Agata Klepin, którą poleca Hania ponoć jest rewelacyjna. Ja się zastnawiam nad nią lub nad firmą Arttrend, ale ta firma wyceniła mi dekoracje na 5-7tyś i nie wiem, czy to nie przesada jak na jeden wieczór :/ aczkolwiek, napewno byłoby przecudownie
Co do cateringu - jak masz wątpliwości to pojedź do ich restauracji w Sasinie - odjazd totalny dla podniebienia :)
i zgadzam się z moją przedmówczynią - dj powinien już tam grać kiedyś, tak samo jak fotograf powinien tam fotografowac i dekoratorki dekorowac - bo to miejsce jest specyficzne i naprawde "wymagajace" pod wieloma wzgledami i zdecydowanie łatwiej komuś się tam będzie odnaleźć jesli juz tam byl
Co do cateringu - jak masz wątpliwości to pojedź do ich restauracji w Sasinie - odjazd totalny dla podniebienia :)
i zgadzam się z moją przedmówczynią - dj powinien już tam grać kiedyś, tak samo jak fotograf powinien tam fotografowac i dekoratorki dekorowac - bo to miejsce jest specyficzne i naprawde "wymagajace" pod wieloma wzgledami i zdecydowanie łatwiej komuś się tam będzie odnaleźć jesli juz tam byl
Czy w związku z tym możecie polecić jakiegoś fotografa, który się sprawdzi w cegielni ?
Wciąż nurtuje mnie sprawa noclegów po weselu - mogłybyście się podzielić jak macie rozwiązany ten temat? nie możemy sobie pozwolić aby zapłacić za noclegi wszystkich gości (tylko rodziny), więc co zaproponować reszcie? autokar?prywatne samochody rozwożące do domu? obawiam się ze to byłby porównywalny koszt jak noclegi dla wszystkich
Czy koleżanki które już miały wesele w cegielni mogłyby się pochwalić praktycznymi radami, zdjęciami?
ślub w lipcu 2012 a jeszcze nic nie zaczęliśmy organizować - oprócz rezerwacji sali :) myślicie ze to już czas aby się zająć tym tematem? od czego zacząć????
m.krot@op.pl
Wciąż nurtuje mnie sprawa noclegów po weselu - mogłybyście się podzielić jak macie rozwiązany ten temat? nie możemy sobie pozwolić aby zapłacić za noclegi wszystkich gości (tylko rodziny), więc co zaproponować reszcie? autokar?prywatne samochody rozwożące do domu? obawiam się ze to byłby porównywalny koszt jak noclegi dla wszystkich
Czy koleżanki które już miały wesele w cegielni mogłyby się pochwalić praktycznymi radami, zdjęciami?
ślub w lipcu 2012 a jeszcze nic nie zaczęliśmy organizować - oprócz rezerwacji sali :) myślicie ze to już czas aby się zająć tym tematem? od czego zacząć????
m.krot@op.pl
Miałem wesele - uwaga dla przyszłych klientów.Miejsce piękne catering wspaniały, ale uważać na umowę , gdzie brak konkretów ( co innego w umowie a co w rzeczywistości). Przy ustaleniach żądać wszystko na piśmie, nie wierzyć słowom uroczej właścicielki. Jeżeli skrupulatnie się tego przypilnuje to może być fajnie.
Byłam rok temu gościem na weselu w Cegielni w Rzucewie. Miejsce piękne, sala również. Jest to jednak niewątpliwe miejsce na duże wesele. Ja byłam na takim na 70 osób i była to porażka. Wrażenie było, że sala jest pusta i nikt nie tańczy. A na pewno goście nie uciekli na dwór bo był kwiecień i było bardzo chłodno. Sama planuje ślub za rok i pewnie gdybym miała mieć duże wesele to bym tam zrobiła.
Byliśmy gościem niedawno na weselu w cegielni.
Noclegi były w pobliskim zamku Jak III Sobieski oraz w pensjonacie w Osłoninie w sam cegielni z tego co wiemy nie ma noclegów. Jedzenie było rewelacyjne - catering z firmy Ewa Zaprasza - zdecydowanie polecamy.
Noclegi były w pobliskim zamku Jak III Sobieski oraz w pensjonacie w Osłoninie w sam cegielni z tego co wiemy nie ma noclegów. Jedzenie było rewelacyjne - catering z firmy Ewa Zaprasza - zdecydowanie polecamy.
nieco aktualnych zdjęć z plenerowego i tematycznego ślubu w Cegielni:
http://blog.krawcywizerunku.pl/2013/12/slub-w-westernowym-wydaniu-w-samo-poludnie-iza-i-mikolaj/
http://blog.krawcywizerunku.pl/2013/12/slub-w-westernowym-wydaniu-w-samo-poludnie-iza-i-mikolaj/
Fotografia http://krawcywizerunku.pl