Widok

Cegielnia Rzucewo - proszę o opinie

Witam, piszę w sprawie Cegielni w Rzucewie? Wiem, że od maja organizują tam wesela...czy ktoś z Was słyszał może jakieś opinie na temat tego miejsca?

shisa
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
nikt nie słyszał o tym miejscu?:(

shisa
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja niestety o takim miejscu nigdy nie słyszałam..nawet nie wiem gdzie jest to Rzucewo..:(

image

image

image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
cegielnia w Rzucewie jest tuż obok zamku w Rzucewie.
miejsce moim zdaniem bardzo klimatyczne. Zastanawiam się tylko jak wypadają tam imprezy.
http://www.cegielnia-rzucewo.pl/

shisa
Witam,
ostatnio ogladalismy to miejsce. bardzo urokliwe szczegolnie ten widok na moze z sali "balowej".
niestety jedynym problemem jest brak zaplecza gastromicznego, trzeba zamawiac catering a z tym bywa roznie.
bardzo chcielibysmy miec tam wesele, jednak za specjalnie nie chce eksperymentowac i miec jakies niepodzianki na weselu.
miejsce super na impreze integracyjna
pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
up...może ktoś jeszcze słyszał coś o tym miejscu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
http://www.cegielnia-rzucewo.pl/
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Miejsce wspaniałe. Próżno szukać na polskim Wybrzeżu piękniejszego zakątka. Catering mają super. Jak ktoś zna domową restauracyjkę w Sasinie, to wie, że nie eksperymentuje z jedzonkiem. Pychota!!!
Co do prowadzącej cegielnię: obrotna, przebojowa i śliczna młoda osóbka. Radzę sprawdzić, a o wrażenia estetyczne i intelektualne gwarantowane!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Będę wdzięczna za podanie namiarów do jakiejś pary, któ miała tam wesele. Z góry wielkie dziękuję!
up....
Witam,
my też zastanawiamy się nad tym miejscem. Proszę również o jakieś namiary. Z góry dzięki :)
a mnie najbardziej martwi jak w cegielni wygląda sprawa wc? to jest w tym murowanym budynku obok .... czy to wc jest przystosowane do celów nazwijmy to hotelowych ? nie wyobrażam sobie jakoś jakby miało tam być jeden kibelek.... :( a druga sprawa to słaba baza noclegowa w okolicy ? niby coś tam jest w Osłoninie ale w jednym ośrodku 7 pokoi a w drugim 10 przy czym ciężko coś tam zarezerwować w okolicach sierpnia....
trochę porażka
Jezeli chodzi o noclegi to się nie zgodzę - mam wesele w rzucewie i zarezerwowanych 70 miejsc noclegowych....a to jeszcze nie wszystkie!
pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nat, możesz podać mi więcej informacji na temat bazy noclegowej w rzucewie? najlepiej na maila anna.cz4@wp.pl
pozdrawiam
Nat, a robisz w cegielni wesele? Jeśli mogę wiedzieć, kiedy je masz? My właśnie tam robimy nasze wesele i szukam osób, które również wybrały to miejsce...
ja zarezerwowalam w osloninie (rzut beretem od rzucewa) - agroturystyka filip, anna i gawke - skromnie, ale czysto. dla vipow - zamek w rzucewie - tylko trzeba organizowac tam szybko nocleg, bo sami organizuja wesela.
proszę również o informacje o bazie noclegowej w Rzucewie i okolicach, jeśli możesz to napisz do mnie maila, bo chciała zamienić kilka słów z kimś kto również tam organizuje wesele...

mój e-mail lukaszewska.agnieszka@wp.pl
proszę was o kontakt dziewczyny
Cześć:-)My cały czas zastanawiamy się nad Cegielnią, bo miejsce jest przepiękne. Mam pytanie, czy będziesz miała na weselu zespół czy DJ? Poszukiwalibyśmy jakiegoś dobrego DJ, ale z tym nie jest taka prosta sprawa, może masz jakieś namiary?pozdrawiam:-)
dj henig, namiar gdzies znajdziesz na forum
Robert Hennig to faktycznie dobry Dj.
Tu masz namiary: 58 622 55 62, 502 655 192 hennigr@op.pl
Cegielnia jest cuuudowna. Bylam zobaczyc i nic mi sie teraz innego nei podoba, idelane na slub, ale i prestizowe spotkanie biznesowe mmm. Ciezko znalezc rownie urocze miejsce. Plusem jest fakt, iz Cegielnia sie dopiero rozwija, wiec niewiele osob jeszcze o tym wie. Dziewczyny jedzcie tam sie przekonac na wlasne oczy!
Miejsce faktycznie piękne ale ceny kosmiczne
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Byłam tam ostatnio z narzeczonym i to miejsce nas urzekło,bardziej chyba narzeczonego niz mnie.To miejsce ma swój klimat i ta niesamowita cisza panująca tam.Chcemy zrobić tam sesję plenerową.
[url=http://slub-wesele.pl/suwaczki]image

zaopiekuję się Twoim pupilem pod Twoja nieobecność....pisz shana22@tlen.pl

ewcia- ceny kosmiczne? Tzn? Sama myślę nad tym miejscem,ale właśnie nie wiem jak cenowo wychodzi? I o co chodzi z tym wc :> Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Jeżeli ktoś już tam miał wesele i podanie wiecej szczegółów,nie stanowił by problemu to proszę o maila. gochamich@wp.pl
Pozdrawiam :)
od właścicielki wiem, iż toaleta ma być do sezonu zrobiona w samym budynku sali bankietowej, także nie będzie trzeba wychdzić z obiektu. Podobnie zrobione ma zostać bezpośrednie zejście do morza...
cena to 240zł od osoby + 40zł za poprawiny, ceny mnie zraziły
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam..W najbliższą sobotę mój brat wyprawia tam wesele. Szukał z narzeczoną miejsca, które nie narzucało swojej gastronomi. Sprawdzony catering zamówili we własnym zakresie. (Z zamówionym cateringiem bywa tak samo różnie jak z jedzeniem przygotowywanym na miejscu) Poza tym obok jest pawilon z pokojami goscinnymi. Miejsce piękne i idealne na wesele, nawet w mniej pogodny dzień. Chyba z terminami na najbliższy rok mogą być problemy.
Witaaam cegielniaa rzucewwoo to jest strzał w 10 !! Pięny teren sala oraz obsługaaa naprawde warto!! pozdrawiam
filip osłonino Polecam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
miejsce rzeczywiście ma swój urok ale ceny odstraszają
Największa galeria bukietów ślubnych:
http://www.slubniaczek.pl.tl

Darmowe próbki (dla mamy i niemowląt, artykuły ślubne, perfumy, kosmetyki):
http://www.lowca-okazji.blogspot.com/

My zdecydowaliśmy się na Cegielnię bo to najbardziej wyjątkowe miejsce ze wszystkich. Nie wiem czy ceny aż tak kosmiczne biorąc pod uwagę że w umowie gwarantują ci że one nie wzrosną. Z tego co wiem (nawet z własnego doświadczenia) dużo lokali nie podaje konkretnych cen na sezon 2010 ale przewiduje podwyżkę o 20-30%. W sumie wyjdzie to samo..
A Cegielnia ma swój urok i magię
A czy ktos moze cos wiecej napisac na temat samego menu???
Co prawda mam juz wybrana sale, ale jestem BARDZO ciekawa co proponuja w tej cenie. Jedzenie w Sasinie jest rewelacyjne!
A moze ktoras z Was moze mi przeslac na maila?:) milenia2008@interia.pl
Ehhhh...gdybym wiedziala, ze toalety beda w budynku:( Fakt, ze ich poki co nie bylo od razu zdyskwalfikowal to miejsce:(
a ktos wie ile kosztuje wynajecie samej cegielni bez jedzenia?
ładne miejsce,ale tak teoretycznie,bo ja wole wesele w stylu biesiadnym,trochę swojskim i dla mnie trochę za daleko..ale obiektywnie patrząc bardzo elegancko
miejsce jest super,my na pierwszym spotkaniu z Hanią ( właścicielką obiektu) zarezerwowaliśmy sobie termin- bez dłuższego namysłu . Może drogo i jest ale to jedyny taki dzień w życiu więc warto. Polecamy catering Ewy Zaprasza sprawdzony i pyszny:-) . Pokoje prawdopodobnie są w Rzucewie za ok. 30 zł. od osoby .Ślub mamy w lipcu br.
kasia, a kiedy dokladnie macie slub? czy wiesz moze czy wlasciciele w cenie oferują wystrojenie sali, jesli tak, w jakim stopniu? pozdrawiam
ślub mamy 18 lipca . zależy jaki się chce mieć wystrój sali , my będziemy mieli tylko świece i prawdopodobnie margaretki , wszystko jest do uzgodnienia z Hanią . w najbliższym czasie wybieramy sie do Cegielni więc będę wiedziała więcej szczegółów .
i te elementy są w cenie, tak? a nie obawiasz się, że tak drobne kwiatki zginą w ogromie tej sali? i jak wygląda kwestia obrusów? sa jakieś? czy tylko tiul tak jak widać na zdjęciach? z góry dziękuję za odp.
obrusy są w cenie.proponuję Tobie wejść na stronkę Ewy Zaprasza Catering mają dużo zdjęć stołów . Co do margaretek to się jeszcze zastanawiam :-). Stoły są okrągłe to chyba nie zginą te bukiety -kompozycje mają być wysokie . A Wy już macie zarezerwowaną salę czy jeszcze szukacie ? Pozdrawiam
kasia, my też mamy zarezerwowany termin w cegielni. może podaj mo swój adres mailowy, to porozmawiamy. z góry dziękuję i pozdrawiam:)
kasiad218@o2.pl
Ja myślę że Pani Hania odpowie na wszystkie pytania i super potrafi doradzić we wszystkim.
Dziewczyny jak już będziecie po weselach w cegielni to pochwalcie się zdjęciami :)
My wybieramy się z ciekawości jakoś latem zobaczyć na jakieś wesele jak to wszystko wygląda.
pozdrawiam serdecznie
Hej mi również podeślijcie jakieś zdjęcia z wesela na: criscendzior@poczta.fm Bede bardzo wdzięczny.... Osobiście jeszcze tam nie byłem.. Może w ten weekend się wybiorę. Jeszcze jedno, czy ktoś wie jaka firma przygotowuje catering?? poszukam o nich na forum, muszę wiedzieć czy jedzonko było pyszne. Dajcie znać
Pzdr
Catering: http://ewazaprasza.com.pl/
Dzięki serdeczne !! W restauracji "EZ" byłem z całą rodzina na obiadku i muszę przyznać, że jedzenie było wyśmienite. Skoro to EZ robi catering wówczas nie będę się zastanawiał... Strzał w 10 :)
Ja również mialam okazję być na obiedzie w "Restauracji u Ewy" i jedzenie za kazdym razem było rewelacyjne! Takze catering z pewnoscia jest na porownywalnym poziomie:)
dla zainteresowanych cegielnia:

robia tam wesela w sezonie wysokim od 100 osob wzwyz
mniejsze od pazdziernika do maja w tzw sezonie niskim
budowa toalety i kuchni w tym samym budynku rozpoczyna sie we wrzesniu tego roku wiec bedzie dopiero na przyszly rok.
urokliwe jest polozenie cegielni choc sama cegielnia mimo ze nawiazuje do stylu prowansji pozostawia wciaz wiele do zyczenia
Witam serdecznie,

Nasze wesele w cegielni w sierpniu:) Tak jak kilkoro przedmówców - jesteśmy zachwyceni klimatem cegielni!
Czy mozecie doradzic jak cegielnia sprawdza sie "w praniu", czy mała ilość łazienek nie jest uciązliwa? Czy ktoś moze spał w pensjonacie "Agrotka", jak się sprawdził?
Za wszelkie inne komentarze, porady, i info nt miejsca i organizacji wesela w Cegielni byłabym bbardzo wdzięczna: geyra@o2.pl
Witam serdecznie,

ze tak wszyscy zachwalaja cegielnie no to pojechalismy i sprawdzilismy... Zgadza sie ze miejsce urokliwe i wyjatkowe, i to polozone nad sama zatoka!!!Cisza, spokoj i dzika natura Miejsce czarujace Catering tez znam- bez jakichkolwiek zastrzezen,jedzenie bardzo smaczne! Wiele brakuje samej sali- nie do konca nas przekonala ale byla jeszcze nieuporzadkowana po sezonie zimowym, zatem to potrafie jeszcze zrozumiec... Ale mamy powazne watpliwosci co do toalet (maja niby byc juz wybudowane nowe bezposrednio przy sali bankietowej- w przyszlym sezonie 2010) i co do noclegow-szkoda ze nie ma mozliwosci noclegow bezposrednio na terenie cegielni Rozumiem ze sa noclegi w okolicy ale nie ma jak noclegi na terenie tego samego obiektu I nie bardzo mam pomysl jak np. polaczyc to ze sniadaniem nastepnego dnia Ktos to praktykowal?
Moja goraca prosba o opinie jakiejkolwiek pary ktora organizowala wesele w Cegielni!!! Przydaloby sie rozwiac watpliwosci... Pzdr
pary czerwcowe! dajcie znac jak bylo!
uwagi mile widziane!
natasha_z@wp.pl
Proszę wypowiedzcie się o sali w cegielni, mam wątpliwości co do jedzenia ilości i jakości oraz obsługi jak to wygląda?

Pary czerwcowe i nie tylko proszę o odzew!!! :)
up, up
Wesele mieliśmy 18.07 w Cegielni ,wszystko wyszło rewelacyjnie, nikt nie narzekał na toalety chociaż całe wesele lało i była burza, goście byli zachwyceni obiektem i klimatem sali. Bardzo miło wspominamy współpracę z cateringiem "Ewa zaprasza"z Sasina oraz właścicielką Cegielni - Hanią. Polecamy
witam, mielismy wesele 13.06.09 w cegielni właśnie. napisze tak: obaw przed mnóstwo ale się okazalo że w ogóle nie musieliśmy sie niczym martwić. Hania i Łukasz tworzą tak zgrany duet w kwestii organizacyjnej, że z zamkniętymi oczami można u nich robić wesele. mieliśmy milion dodatkowych zapytań i wątpliwości ale oni faktycznie już znaja sie na rzeczy i można im zaufać. Hani gust współgrał z moim, choc kosztowało to wszystko nie mało to i tak uwazam że warto!!! to jest jeden dzięn w życiu a to miejsce spełniło moje marzenie o idealnym weselu (z wyjątkiem pogody-ale nie mamy na nią wpływu).co do cateringu to długo by pisac bo pochlebstw nasuwa się mnóstwo-rewelacja. Na obsługujacych kelnerów goście patrzyli z niedowierzaniem, do dziś wspominają super organizację no i przede wszystkim smak i jakość (i ilość:) potraw - wszystkiego było dużo i wystarczająco. cena za osobe fakt wychodzi b.dużo bo ok.280 zł.ale gdzie w Polsce nad naszym morzem w zielonej okolicy znajdziemy tak piekną salę z okragłymi stolikami? sprawa noclegów? wszystkich dosłownie gości umieściliśmy w pobliskim internacie (chyba 18 zł za osobę) jakościowo słabo ale kto po 5.00 rano po weselu patrzy na wystrój noclegu? wszystko sie udało!
aha!!! toalety w najlepszym porządku - są dwie i zupełnie wystarczą - mieliśmy 100 osób. jak sobie ktoś troche poczeka w kolejce to nic mu się nie stanie, można tylko bardziej sie zapoznać z gośćmi:)))
My mielismy tam poslubna sesje plenerowa... Coz za magiczne miejsce... Po prostu piekne!!!
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
My również mieliśmy wesele w Cegielni pod koniec lipca 2009. Pomimo wstępnych obaw ze strony rodziny, wiedzieliśmy że to jest to miejsce.
Po weselu wszyscy potwierdzili, że wybór był słuszny. My dla odmiany mieliśmy catering z Hotelu Neptun. Jedzenie było przepyszne, obsługa nienaganna, nawet takie szczegóły jak zastawa dograne w 100%.
Wystrój po wcześniejszych uzgodnieniach dokładnie taki jaki chcieliśmy.
To co jednak było ważne to zaangażowanie osób organizujących wesele (zwłaszcza Hani i Pana Adama z Hotelu). Tak na prawdę o wiele rzeczy w ogóle się nie musieliśmy martwić, a wszystko było dograne super.
Kwatery rezerwowała Hania w pobliskich pensjonatach (aby dowieść gości do kwater i z kwater na poprawiny skorzystaliśmy z usług puckiego taksówkarza).
Pozostały niezapomniane wspomnienia:-)
Ostatnio byłam tam na przyjęciu weselnym.bardzo polecam,przepiękne miejsce, super obsługa, wszystko dograne ze szczegółami i mają naprawde dobre jedzenie.POLECAM!!!!WARTO!!!!
Miejsce jest przepiękne...ale niestety jak dla mnie troszke za drogo. :(
image image
Czekam na kolejne opinie!

I trochę mam obawy jak z terminami???

miałam tam wesele. miejsce piękne, z samej imprezy również jestem usatysfakcjonowana (pomimo minusu jakim była mała ilość obiadu), aczkolwiek podejście Właścicielki do klienta pozostawia wieeeeele do życzenia. Z tego powodu, mając jeszcze raz wybrać miejsce na wesele, z Cegielni bym zrezygnowała. I bynajmniej nie jestem osobą wymagającą.
Viicki a skąd miałaś Catering? Dodatkowo domawiałaś coś do jedzenia? Właśnie mnie to trochę przeraża- to jedzenie. Wiadomo, że można domówić ale... wacham się
a czy za sesje plenerowa w tym miejscu sie płaci? tzn za wykorzystanie "posesji"... czy nikt tego nie kontroluje? (pytanie chyba głównie do Ostoły ;) )
image
Rok temu 150 PLN (razem z wnętrzem).
jedzenia miało być wystarczająco. Fakt - kolacja była dość obfita, ale obiad zbyt mały. Połmiski stały puste, goście ograniczali się przy nakładaniu, bo dla innych nie straczy. Ale by najmniej nie to zadecydowało o tym, że nie wybrała bym już tego miejsca.
cegielnia z innej perspektywy: http://www.panoramio.com/photo/27059329
mielismy tam wesele i wszyscy jednoglosnie powiedzieli, ze nie sadza ze jeszcze kiedykolwiek beda na tak wspanialym weselu!
Hej ile płaciliście za osobę w cegileni? Słyszałam że ceny na 2010 to 285 zł ;/
Witaj,

Potwierdzamm, cena na ten rok wynosi 285 złotych - czy jest to dużo? zobaczymy. Jednakże razem z nażeczynym stwierdziliśmy, że bardziej urokliwego miejsca nie znajdziemy (a sporo szukaliśmy).

A co z tą toaletą w środku? Zrobiona jest już?
image
z tego co widzilam jeszcze w zeszłym roku to nie. Mamy obiecane ze toalety do dnia naszego wesela bedą. Narazie czekamy na lepsza pogode aby podjechac i zobaczyc jak to wyglada.
Młoda a kiedy jest Wasze wesele?
image
w sierpniu
285 zl z poprawinami czy bez. I co jest wliczone w ta cene, catering, wystroj sali, ciasta itp... ???
W zeszłym roku catering robiły podobno dwie, czy trzy różne firmy, teraz ma być już tylko jedna - z Sasina. Z relacji wiem, że jedzenia było w tej firmie zawsze sporo.
w zeszłym roku był catering z sasina i z hotelu nadmorskiego, od pana krupy (jakieś nieporozumienie)
Byłam w zeszłym roku w październiku na wesele przyjaciółki w cegielni...kompletna porażka...miejsce zgodzę się jest przesliczne i ma uroczy klimat ale niestety to nie wystarczy.... do wc trzeba iśc do tego domku jakieś z 300m metrów w deszczu to żadna przyjemność jak się spoconym po tańcach wychodzi na dwór.... do tego nie ma tam ogrzewania więc wesela porą jesienną i zimową w tym miejscu to porażka... na weselu na którym ja byłam mieli tylko jedną dmuchawę, mimo że obiecali mojej przyjaciółce że lokal będzie nagrzany... do tego ta dmuchawa była opalana na ropę i w połowie wesela zabrało im paliwa w piecu i przez godzinę nie działało ogrzewanie bo ktoś musiał jechać do pucka na stację benzynową.... wyobraźcie sobie gości tańczących w kurtkach na waszym weselu.... ja generalnie wróciłam zziębnięta po tym weselu i chora... nie wyprawiła bym tam własnego wesela za żadne skarby mimo że miejsce ma urokliwy klimat i śliczny widok na zatokę...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie byłam tam na weselu, ale z kolei catering od p. Krupy mieliśmy na imprezie firmowej i byliśmy bardzo zadowoleni, więc jestem ciekawa, co było wtedy nie tak?
Pomimo, że mieliśmy ustaloną sztywną cenę za osobę, dwa tygodnie przed weselem Panowie zażyczyli sobie dodatkowe pieniążki za coolery, platery do ciast i owoców, za talerzyki do ciast i widelczyki.... Ponadto, mimo, iż jedzenie było bardzo smaczne, złe były jego proporcje. Obiad podany mieliśmy w półmiskach, porcje były przesadnie małe, półmiski świeciły pustkami, a goście byli głodni i poirytowani. Na kolację nastomiast stoły się uginały pod jedzeniem. Niestety gro ludzi w dniu ślubu nie jada ciepłych posiłków w domu, a na weselu... u mnie po obiedzie byli głodni:( a mi było wstyd.
Odstąpie termin 10.07.2010 w Cegielni w Rzucewie.

kontakt: 515962811 lub damian_maciejewski@o2.pl
czy ktos ma wesele w cegielni w 2011?probuje sie skontaktowac z organizatorka i jakos bez sukcesu?
Ja też próbuję od jakiegoś czasu. Dwa tygodnie temu jeszcze się odzywała, a teraz nie odpowiada ani na maile ani na telefony...
czy ktos z was dodzwonil sie do organizatorki? Macie jakies cenniki itp?
Jak narazie wyslalam tylko maila ale bez zadnej odpowiedzi

Pozdrawiam
moge przeslac cennik 2011.
My mamy tam wesele na koniec maja :)))
Jeśli cenicie Sobie Państwo profesjonalizm oraz oryginalność proponujemy skorzystanie z naszych usług. Nasze umiejętności oraz mobilny , efektowny bar oraz wszelkie niezbędne akcesoria barmańskie jak i produkty (owoce , alkohol, szkło , lód) spowodują iż Państwa wesele stanie się jeszcze bardziej wyjątkowe. Nasze wysokie umijętności pracy zostały docenione przez profesjonalistów , o czym świadczyć może powierzenie obsługi barmańskiej zeszłorocznego festiwalu filmów fabularnych odbywającego się w Gdyni naszej firmie. Zapraszamy do odwiedzenia naszej strony http://www.shaker-events.pl oraz do kontaktu , z chęcią odpowiemy na Państwa pytania oraz przygotujemy indywidualne oferty obsługi uroczystości.
Pozdrawiam
Szymon Twardowski
Event Manager
http://www.shaker-events.pl
info@shaker-events.pl
792 015 710
sffka, na ile osob organizujesz wesele, gdzie lokujesz gosci i czy robisz poprawiny? pytam bo caly czas sie zastanawiamy....pozdrawiam
Robimy na ok 80-90 osób, bez poprawin bo niestety musielibyśmy wykupić 2 nocleg dla ok. 50 osób, a koszty robią się wtedy monstrualne... . Noclegi mamy w Zamku, obok Cegielni (ale jest też możliwość położenia ludzi w Pensjonacie albo w szkole, chociaż warunki tam są kiepskie). Udało nam się dogadać z dyrekcją Zamku i mamy go tylko dla siebie :) .

Jeżeli chodzi o wystrój to doradziła nam Hania i wybraliśmy Agatę Klepin (b. fajna młoda osóbka!). Sama tam miała wesele co jest plusem no i cały czas robi tam dekoracje :) Pomysły ma REWeLaCYJNE i idealnie pasujące do tego miejsca.
Sffka, a jakie dekoracje planujecie? i ile ta Pani agata bierze za wstrój sali - tak orientacyjnie
aaaaa i jeszcze gdybys znalazła chwilkę to proszę podaj mi jakis kontakt do Agaty Klepin - moj e-mail: ming_shu1@wp.pl
ja mam tam wesele na koniec maja ale przyszlego roku :) chetnie poczekam na Twoje opinie i wrazenia :)
a gdzie zamawialaas dekoracje sali i jakie? bo mam wrazenie ze ciezko dobrac cos odpowiedniego do tak wyjatkowego miejsca
bylam w Cegielni na weselu rok temu.
pogoda dopisala i byl to piekny dlugi weekend - z poprawinami. panna mloda organizowala tylko kwiaty - na stolach oraz w wazonach przy oknie na koncu sali. to wystarczylo. ta sala nie potrzebuje deokracji bo sama w sobie jest przepiekna.
a jakie kwiaty wybrala? to byly male bukiety czy duze? bede wdzieczna za wiecej szczegolow, bo te dekoracje spedzaja mi sen z powiek :)
jak dobrze pamietam to male bukiety na stolach, kule z margaretek zwisajace z sufitu i przy oknie na koncu sali wysokie kwiaty. jak znajde zdjecia to moge przeslac.
na Twoim miejscu nie przejmowalabym sie az tak bardzo, bo ta sala jest b. ladna i nie wiele potrzebuje:))
Mogłabys wrzucic jakies fotki?Ja mam tam wesele w sieprniu..powiedz jak wogóle wrażenia z wesela w Cegielni? jedzenie obsługa? bardzo jestem ciekawa a opinii nie za wiele
nie moge publicznie udostepnic zdjec, tylko emailem.
byl to bardzo sloneczny i cieply weekend wiec wrazenie tym bardziej powalajace:)
jedzenie ladnie podane, bardzo smaczne. obsluga na najwyzszym poziomie, tzn chlopaki (elegancko ubrani) pracowali non stop, ale w 'nieprzeszkadzajacy' sposob. bardzo grzeczni, usmiechnieci, pomocni. pracowali do samego rana, potem posprzatli cala sale i juz od poludnia przyrzadzali grill (poprawiny).

bylo to najbardziej udane wesele na jakim bylam. piekna sala, rewelacyje otoczenie, poprawiny na swiezym powietrzu.hmmm bajka.

czesc gosci nocowala w zamku, reszta w okolicznych pensjonatach. do dyspozycji przez 2 dni mielismy taksowke.

jesli masz pytania, chetnie odpowiem. pozdrawiam!
to mnie uspokoiłaś :) troszkę sie martwiłam ponieważ nie ma zbyt wielu opinii jak rzeczywiście wygladają tam wesela :) i zastanawiała się jak jedzenie itd. jezeli to molziwe to podeslij mi prosze kilka fotek na maila bede bardzo wdzięczna! m.zaleszczuk@wp.pl
mail wyslany:)
Ja tez bym bardzo prosila o jakieś zdjęcia :) co prawda slub mam za rok w maju, ale umieram z ciekawosci jak to wyglada w praktyce :) móh e-mail: ming_shu1@wp.pl
Bede naprawde wdzieczna
poszlo:)
Mamy tam wesele i poprawiny w czerwcu, chetnie podziele sie wrazeniami jak juz bedzie po:)
ach nie moge sie doczekac!!
koniecznie pisz :) i mozesz tez napisac jakie dekoracje planujecie sali :) kazda informacja jest na wage zlota :)
obiecuje wkleic fotke jak juz bedzie po;)
Ale jak juz wczesniej zostalo to zauwazone, w Cegielni samo otoczenie dodaje temu miejscu tyle uroku, ze w samej sali juz naprawde duzo nie trzeba;)

pozdrawiam:)
czesc dziewczyny:))

ja rowniez jestem zainteresowana weselem w cegielni, czy mozecie podeslac mi jakies zdjecia, info i ten cennik na maila: zoe.luks@gmail.com.

czy myslicie, ze sale da sie zaaranzowac w taki sposob aby na 90 gosci sala nie wydawala sie zbyt pusta? bo z tego co widzialam tam sie pomiesci 200 osob a nie chcialabym, zeby bylo zbyt luzno... moze ktoras z Was tez miala ten problem?

z gory dziekuje za info i pozdrawiam:))
Myślę, że nie masz się czego obawiać przy 90 osobach :) wystarczy odpowiednio poustawiać stoły i bufet szwedzki. Poza tym to miejsce jest wlasnie o tyle specyficzne że pozwala stworzyć atmosfere nieograniczonej surowej i romantycznej przestrzeni przy zachowaniu powalającego efektu. Napisz do Hani maila, ona z pewnościa prześle Ci najświeższe wiadomosci. Cennik jest orietacyny - okolo 300 - 320zł od osoby w zależności co sobie wybierzesz do menu które moze byc indywidualnie kreowane.
Na pewno nie będzie pusto :)

My robimy tam wesele wlasnie na ok. 90 osób.
dziewczyny, u nas bedzie okolo 75 osob:)
i wcale sie nie martwie ze bedzie za pusto, jezeli fajnie sie rozstawi stoly to naprawde moze byc super!

Ja kocham duze sale i nie lubie tlokow! A tak naprawde najwazniejsza jest jakosc gosci a nie ilosc, wiec nie martwcie sie! napewno bedzie super:))

ps. 46 dni do naszego slubu!!:p
A jak idą przygotowania? Braliście jakąs firme dekoratorską? jak chcecie przyozdobić sale?
Nie chcialabym niczego jeszcze zdradzac, jezeli sie na mnie nie pogniewacie,
wole wkleic fotki i opisac jak juz bedzie po;0)

Pozdrawiam!:)
Wybraliśmy (z polecenia Hani) Agatę Klepin. Rewelacyjna florystka :)))
Ostatnio byliśmy w Cegielni zobaczyć jak to wszystko wygląda po zimie i akurat Sasino szykowało wesele :)

Oby pogoda dopisała... :)))) bo w maju to różnie.. .
Od tego tygodnia ponoć maj ma byc piękny i ciepły, wiec trzymam kciuki by wszystko się udało :)
A pojechaliście w sobote? i mozna było spokojnie sobie wejsc i zobaczyc jak te przygotowania wygladaja? bo mnie też zżera ciekawość :)

sffka a moglabys mi podac swojego maila, bo mam pare pytań, może nie koniecznie na forum :)
Właśnie to nie było w sobotę, a 4 maja w środę.
Spokojnie można było wejść i sobie popatrzeć :)

pisz śmiało: snoofka@o2.pl :)
No dobra moje drogie... sezon na śluby się zaczął, więc może ktoś już miał w tym roku tam wesele i chce sie podzielić wrażeniami :) ze zniecierpliwieniem czekam na jakąś relacje :)
Witam, mamy zaplanowane wesele w cegielni w lipcu przyszłego roku - dużo czasu ale zbieram powoli wszystkie informacje nt organizacji. Czy ktoś może mi polecić jakiś pobliski kościółek z klimatem? zastanawiamy się nad ceremonią ślubną w samej cegielni ale to się wiążę z pewnymi utrudnieniami- chociażby to, że na ślub na pewno przyjdą też ludzie nie zaproszeni na wesele i niezręcznie będzie ich "wypraszać" z terenu cegielni. ponadto księża też nie są chętni do udzielania ślubów poza terenem kościoła. Czy któraś z Was ma jakiś pomysł na rozwiązanie tego problemu?
W Pucku jest klimatyczny kościół. Przy porcie rybackim, ładny duży gotyk.
Dziękuję, na pewno tam zajrzę:)
cześć
jeżeli chodzi o propozycję kameralnego ślubu to mogę Wam polecić piękny kościół w Swarzewie niedaleko od Rzucewa
http://www.diecezja.gda.pl/modules.php?name=Kuria&op=Parafia&par=467
My tam właśnie będziemy mieć ślub w czerwcu przyszłego roku.
Mam pytanie czy masz już namiary na kogoś od kwiatów, zespół/dj i czy zamawiacie catering spoza cegielni?
pozdrawiam
ja poproszę cennik na maila: kamilkakac@wp.pl
cześć wszystkim
fajnie , że jest forum o cegielni i dlatego chciałabym prosić was wszystkich co już mieli lub będą mieć wesele w tym miejscu po podzielenie się waszym doświadczeniem. Ja planuję wesele dopiero w czerwcu 2012 ale trzeba powoli ogarniać:)
zastanawiamy się nad cateringiem proponowanym z cegielni a z innego miejsca czy ktoś z was może coś smacznego polecić?
w kwestii muzyki znacie fajny zespół bądz dj?
i poszukuję osoby do dekoracji
z góry dziękuję za waszą pomoc
zoe6ster@gmail.com
Hej, ja mam ślub i wesele w Cegielni w lipcu 2012.
Nie ma mozliwości brania cateringu spoza Cegielni już, jedyną opcją jest catering z Ewa Zaprasza w Sasinie. Ale nie ma co się martwić, bo opcja to najlepsza.
Co do dj lub zespołu warto poszukać już takich, którzy tam już grali bo to specyficzny obiekt, wymagający bardzo dobrego nagłośnienia.
Co do dekoracji mogę polecić Sakura Studio z Rotmanki, współpracowałam z nimi kiedyś przy organizacji eventu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Pani Agata Klepin, którą poleca Hania ponoć jest rewelacyjna. Ja się zastnawiam nad nią lub nad firmą Arttrend, ale ta firma wyceniła mi dekoracje na 5-7tyś i nie wiem, czy to nie przesada jak na jeden wieczór :/ aczkolwiek, napewno byłoby przecudownie

Co do cateringu - jak masz wątpliwości to pojedź do ich restauracji w Sasinie - odjazd totalny dla podniebienia :)

i zgadzam się z moją przedmówczynią - dj powinien już tam grać kiedyś, tak samo jak fotograf powinien tam fotografowac i dekoratorki dekorowac - bo to miejsce jest specyficzne i naprawde "wymagajace" pod wieloma wzgledami i zdecydowanie łatwiej komuś się tam będzie odnaleźć jesli juz tam byl
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czy w związku z tym możecie polecić jakiegoś fotografa, który się sprawdzi w cegielni ?
Wciąż nurtuje mnie sprawa noclegów po weselu - mogłybyście się podzielić jak macie rozwiązany ten temat? nie możemy sobie pozwolić aby zapłacić za noclegi wszystkich gości (tylko rodziny), więc co zaproponować reszcie? autokar?prywatne samochody rozwożące do domu? obawiam się ze to byłby porównywalny koszt jak noclegi dla wszystkich
Czy koleżanki które już miały wesele w cegielni mogłyby się pochwalić praktycznymi radami, zdjęciami?
ślub w lipcu 2012 a jeszcze nic nie zaczęliśmy organizować - oprócz rezerwacji sali :) myślicie ze to już czas aby się zająć tym tematem? od czego zacząć????
m.krot@op.pl
a jak wówczas wygląda koszt sali, kiedy rezygnuję się z cateringu? też będziemy tam mieli wesele,ale za rok :)
Czy moge poprosci cennik?
monikakryger@op.pl
Dziękuję z góry
cześć! rwaz z żoną jedziemy tam na wesele w najbliższą sobotę, wtedy będę mógł napisać jak tam jest ;) ale po zdjęciach na stronce wygląda zaje..:)
w takim razie czekamy na relacje!!! :)
Bardzo poprosze o cennik na rok 2012 :D Z góry dziekuje;D agoolsky@wp.pl

Drink Masters - Barman na wesele, obsługa barmańska

Opinia została zablokowana przez moderatora
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Miałem wesele - uwaga dla przyszłych klientów.Miejsce piękne catering wspaniały, ale uważać na umowę , gdzie brak konkretów ( co innego w umowie a co w rzeczywistości). Przy ustaleniach żądać wszystko na piśmie, nie wierzyć słowom uroczej właścicielki. Jeżeli skrupulatnie się tego przypilnuje to może być fajnie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 9
Byłam rok temu gościem na weselu w Cegielni w Rzucewie. Miejsce piękne, sala również. Jest to jednak niewątpliwe miejsce na duże wesele. Ja byłam na takim na 70 osób i była to porażka. Wrażenie było, że sala jest pusta i nikt nie tańczy. A na pewno goście nie uciekli na dwór bo był kwiecień i było bardzo chłodno. Sama planuje ślub za rok i pewnie gdybym miała mieć duże wesele to bym tam zrobiła.
czy ktos w 2013 roku bral slub? bo watek sie urwal...
Dalej brak info ? Cos ktos wie wiecej ? Ktos mial wesel w tym roku ? Plusy, ,minusy ?
Kochani potrzebuje informacje od tych, którzy tam wesele organizowali. Jak była załatwiona u was sprawa z noclegami, ile osób w cegielni można przenocować i u kogo braliście catering. Właśnie się zastanawiam nad Cegielnią na swoje wesele. Pozdrawiam :)
Byliśmy gościem niedawno na weselu w cegielni.

Noclegi były w pobliskim zamku Jak III Sobieski oraz w pensjonacie w Osłoninie w sam cegielni z tego co wiemy nie ma noclegów. Jedzenie było rewelacyjne - catering z firmy Ewa Zaprasza - zdecydowanie polecamy.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5
nieco aktualnych zdjęć z plenerowego i tematycznego ślubu w Cegielni:
http://blog.krawcywizerunku.pl/2013/12/slub-w-westernowym-wydaniu-w-samo-poludnie-iza-i-mikolaj/
Czy ktoś posiada jakiekolwiek informacje jak wygląda wesele w cegielni w roku 2014/2015 ?
Czy można wynająć samą salę ? Czy jest już łazienka i kuchnia ?
Pozdrawiam.
Jest łazienka i jest kuchnia także nie ma typowego cateringu w formie przywiezienia gotowego jedzenia:)

Czy ktoś jeszcze z obecnych organizuje wesele w cegielni ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
prosze tez o informacje, ceny, cateringu, i gdoze mozna rodzine przenocowac?:)
Obok Zamek Sobieskiego , pensjonaty w Pucku lub agroturystyka w poblizu. Catering bardzo dobry i rewelacyjne dekoracje. a miejsce... !!!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Wesele

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (217 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

do góry