Widok

Ceny w prywatnych przedszkolach w Gdańsku

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Jak to wygląda? Od ilu zł ceny sie zaczynają...? I co obejmują?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja płace 400 zl czesnego 10 zł za wyżywienie dziennie plus 55 zł za angielski i gimnastyke razem wychodzi ok 650 zł za miesiąć
Hm, to jeszcze da się przełknąć ;-) a ile jest dzieci w grupie? I w jakich godzinach dziecko może przebywać w jednostce...?
w przedszkolu jest 12 dzieci i czynne jest od 6,30 do 17,30
ja wczoraj dzwonilam do jednego (Gdansk - Wrzeszcz) to czesne kosztuje 500 zl i 10 zl dziennie wyzywienie czyli miesiecznie 750
10 dzieciaczkow w grupie (od 2,5 - 5)
wpisowe chyba 200 zl
image
moje to 590zl/m-c plus wyzywienie 10zl/dzien plus zajecia dodatkowe, jesli ktos chce (u nas aktualnie basen - 300zl/semestr, balet - 80zl/m-c i karate - 40zl/mc)
w cenie czesnego jest: logopedia, angielski i to co wszedzie czyli rytmika, zajecia korekcyjne - jesli sa wskazania, zajecia muzyczne, plastyczne, matematyka itp.
image
dziewczyny podajcie namiary na te przedszkola prywatne w Gdansku- i czy sa warte polecenia?
ja z naszego jak na razie jestem zadowolona :) ale to dopiero pierwszy rok, wiec czas pokaze, ale staraja sie bardzo, w przedszkolu jest malo zabawek typu lalki itp. wszystko drewniane i szmaciane, bardzo duzo roznych klockow, zabawek konstrucyjnych, gier itp.
jest to nowe przedszkole, wiec jeszcze pachnie swiezoscia, ladnie wykonczone, kolorowe, ale ze stara kadra z 10-cio letnim doswiadczeniem, szukalam duzego przedszkola, gdzie bedzie kilka grup, w tym p-lu sa 4, w kazdej po ok. 17-18 dzieci, minusem jest to, ze od poczatku obiecywali gotowanie w przedszkolu, tym bardziej, ze maja wlasna kuchnie, ale jak na razie jest catering! obiecuja, ze to sie zmieni kiedy pozalatwiaja sprawy zwiazane z budowa!
http://www.skraweknieba.com/index.php?s=7&w=n
image
dziekuje za info- szukam czegoś w Gdansku Środmiesciu/ Dolne Miasto / Przeróbka/ Stogi
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://www.akademia-przedszkolaka.eu/
Ja za swoje płace 530 zł w tym wyżywienie, rytmika i angielski. Dodatkowo karate, logopeda, korekcyjna, tańce itp itd 30-40zł miesięcznie w zależności od zajęć.
Boze jakie ceny dobrze ze mieszkam w innym miescie
to ja za, nie tyle prywatne, co niepubliczne (osobiście nie wiem jaka jest różnica między niepublicznym a prywatnym) płacę miesięcznie 570 zł
tragedia a jak z zarobkami w Trojmiescie skoro takie ceny przedszkoli:(
co to znaczy takie ceny? ja do niedawno mieszkałam na wschodzie Polski i ceny prywtnych przedszkoli były takie same a zarobki na poziomie najnizszej krajowej.
w państwowych ceny to jakies 250-30 czesnego + 5-6 zł za wyżywienie.

A zarobki - różne ;)
650 w tym wyzywienie, angielski, korektywa, tance, logopeda, czynne od 6.30-17 dzieci w grupie jest 11
image
fotografia ślubna, chrzciny, ciąża,rodzinnie- http://www.betrisa.pl
dziewczyny, to i tak dobre ceny. Ja sprawdzałam w okolicach Jasienia, Zaborni (Bajeczne, wielka przygoda itd) - ceny to średnio: 600zł + ok. 9zł za wyżywienie + coś tam za angielski - tak czy inaczej w sumie wychodzi 800-900zł...:( czy to jakieś droższe przedszkola?
570 + 8,50 wyżywienie za dzień, w cenie wszystkie zajęcia łącznie z angielskim
500 zł plus 7 zł za wyżywienie (śniadanko bierze z domu) w cenie jest rytmika,angielski,logopeda dodatkowo 13 zł od zajęc.
Średnio wychodzi ok 700 zł miesięcznie.
do tego zmierzam ja mieszkam na wschodzie i ceny sa takie prywatne moj syn tam idzie czesne 220 zł plus 7 zł stawka zywieniowa plus angielski dla chetnych lub taniec 15 zł czyli wszytsko zamknie sie w 400 zł
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
tam gdzie idzie moj syn jest prywatne przyjmuja od 2, 5 roku 10 osob w grupie 2 plus 2 Pani i niedaleko mojego miejsca zamieszkania praiwe rzut beret pare krokow
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja na wschodzie Polski z apaństwowy żłobek płaciłam 300 zł prywatne zaczynały sie od 500 czesne + wyżywienie
porównawczo moja siostra płaci za prywatne 1200 ale to warszawka, to dopiero załamka, a przeciez tam tez nie kazdy nie wiem ile zarabia
Lublin
w tych przedszkolach gdzie jest duużo zajęć i codziennie angielski to niestety cena jest sporo wyższa sama rok temu placiłam 800 zł z wyżywieniem . Poza tym pamiętajcie , że prywatne przedszkola często na "dzień dobry " wołają jednorazowe wpisowe u nas było to 600zł chyba .
u nas tez sa zajecia ale musiabym szukac kartki bo nie pamietam
"" wołają jednorazowe wpisowe u nas było to 600zł chyba ."

U nas 250 zł.
u mni 500 zł
juz pisze :
codzienne zajecia dydaktyczne
codzienna Kubusiowa Matematyka
Gimnastyka ogolnorozwojowa i korekcyjna
rytmika
to w cenie czesnego
...a za państwowe ile sie płaci jeśli dziecko sie dostanie?

Bo tak sobie myślę, że chyba lepiej dołożyć te 250-300zł i zapisac do prywatnego...
- piegoosek, ale dużo fajnych rzeczy sie dzieje w waszym przedszkolu
Jakie przedszkole?

a od której do ktorej może być dziecko w przedszkolu? Pytam bo chialabym zapisac.Bardzo przepraszam za bledy ,ale ucze się pisać na nowym komputerze a jest inna klawiatura i ciężko mi zalapac tu zmiany interpunkcji :-(
Piegoosek, fakt przedszkole Skrawek jest ładne, ale plac zabaw beznadziejny w mojej opinii. Dlatego wybieram MOJE PRZEDSZKOLE na Gruszkowej.
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
plac zabaw bedzie wiosna powiekszony i rozbudowany, przedszkole zakupilo sasiednia dzialke.. to nowe przedszkole dajmy im szanse ;) widzialam tez gorsze placyki... no, ale widzialam tez lepsze :)
image
dodam jeszcze, ze bardzo podoba mi sie, ze tak szybko aktualizuja stronke, dla rodzica to bardzo fajne, jak moze zajrzec w aktualnosci i obejrzec dzieci na fotkach...
image
a "Moje przedszkole" tez bardzo mi sie podobalo, jednak nie bylo juz miejsc, kiedy szukalam ich dla mojej dwojki :)
image
my placimy 640 czesnego plus 9zl za wyzywienie dzienne. Wpisowe chyba 600zl. Wydaje mi sie ze to dosc duzo ale nie znalezlismy innego. Porownujac cena a jakosc to bardzo drogo. Pisze o przedszkolu Wielka Przygoda
u nas było wpisowe 300, które odpisane od ostatniego miesiąca, czyli placilismy 300 mniej w sierpniu.
a państwowe wychodzi max ok 350 za 10 godzin w tym trzy posiłki , plus 30 miesięcznie rada rodziców bez wpisowego, dwie opiekunki 28 dzieci w grupie, zimą nigdy nie ma więcej niż 15 dzieci w grupie, mam nadzieję że moja trzy latka się dostanie

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

tabletki antykoncepcyjne- jakie polecacie?? (71 odpowiedzi)

chciałabym zacząć brac tabletki antykoncepcyjne, wiem że lekarz powinien je dobrać. Ale jestem...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (137 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

krzywe ząbki (27 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...

do góry