Widok

Chantilly Gdansk

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Uwaga!!!
Ostrzegam wszystkie Panie przed tym salonem!!!
Zamowilam suknie w listopadzie do dzis dnia nie mam sukni a slub tuz tuz!
Salon 3 razy szyl suknie od podstaw, przebylam kilka dopasowan i za kazdym razem obslugiwala mnie inna Pani -niby krawcowa, ktora swoja droga narzekala na szycie poprzedniej!!!
Umowy sa niejasne!!! Salon wymusza zaplate pieniedzy przy pierwszej od czasu zamowienia sukni wizycie w salonie bo inaczej nie zrobi poprawek a potem gdy nie jest w stanie sprostac zadaniu pisze ze Klient zaplacil calosc co swiadczy o tym iz byl zadowolony.

Zamierzam wytoczyc im sprawe w sadzie. Mam zdjecia sukni z pierwszej wizyty - wjuz w tym miejscu sa pogrzebani- nie podwaza niczego!!! Mam niezaleznych swiadkow wizyt na tygodniu oraz w SWIETA!!! a takze wszystkie umowy, ktore salon po kazdej nieudajnej probie szycia przepisywal. Dostana za swoje!!!
Jeszcze raz przestrzegam: UWAGA na BUTIK CHANTILLY!!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
hej byłam dziś w tym salonie
wcześniej nie czytałam tego wątku ale muszę się zgodzić z opinią o Pani Blond
zachowywała się trochę jak żołnierz
sukienka bardzo mi się podobała i pewnie bym ją wzięła ale niestety popędzanie i przymuszanie zdecydowanie mnie od tego odwiodły.
Nie mogłam swobodnie pogadać z Mamą i popatrzeć sobie na sukienkę, z każdej strony bo nie pasowało to do narzuconej musztry ;)

Należy przyznać jednak, że Pani ta ma dobre oko i od razu znalazła mi suknię taką jakiej szukałam... - dla mnie najlepszą ze wszystkich modeli w salonie

Tego samego dnia byłam jeszcze w pracowni krawieckiej Memolia - suknia aż tak bardzo mi się nie spodobała (świetne wykonanie ale nie miała tego czegoś;) - za to Pani obsługująca rewelacja - miła kompetentna chętnie dopasowała bolerka i welony ( w Chantilly powiedziano nam ze nie pora teraz na wybór bolerka - a przecież to żaden problem...) Pani z Memolii opowiedziała o całym procesie itp - rewelacyjna obsługa i do końca listopada mają promocje fajne

( a w Chantilly powiedziano mi ze tylko do jutra - soboty... i ze zaraz przyjedzie inna klientka zainteresowana "moja" suknia) ahh te tanie chwyty ... dawno nie czułam się tak popędzana i przymuszana do szybkiego zakupu

No nic Mam nadzieje ze znajdę połączenie pięknej sukni i przyjemnej obsługi :) i Wam tego też serdecznie życzę
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5
jakiś czas temu przymierzałam sukienki w tym salonie i w pełni zgadzam się z poprzedniczkami. przymierzałam 4 sukienki i w każdej wyglądałam "prześlicznie, bosko i przecudownie" poprostu każda była "szyta na mnie" a najprzecudowniej wg. pań wyglądałam w tej najdroższej. czułam się popędzana i przymuszana do zakupu sukni, bo już zaraz przyjdzie inna pani która daną suknię kupi.

oczekiwałam po paniach, że mi doradzą jaki fason mi pasuje itp, w innych salonach tak było. a tutaj usłyszałam jedynie fałszywe i przesłodzone komplementy

pomijam fakt, że zapewniały że promocja sukienki za pół ceny jutro się kończy, a trwa już dobre kilka miesięcy.

poszukuję welonu, więc kilka dni temu byłam w tym salonie żeby się rozejrzeć, panie pamiętały że przymierzałam tam sukienki. były nawet uprzejme i doradzały w wyborze welonu, jednak kiedy powiedziałam że kupiłam sukienkę w innym salonie, to atmosfera odwróciła się o 180 stopni. odrazu przestały być miłe, a na kolejne moje pytania odpowiadały z "łaską". poczułam się jakby to była zbrodnia, że nie kupiłam sukienki u nich.

szczerze nie polecam
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
przymierzałam tam sukienkę i Pani również twierdziła, że tylko do dzisiaj jest ta promocja i że na pewno szybko znajdzie się klientka jeśli ja się nie zdecyduje..
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
Z tymi "promocjami", to rzeczywiście bardzo nieuczciwe podejście do klienta. Sama tego doświadczyłam. Prowadzący salon powinni wiedzieć, że kłamstwo i tak wyjdzie na jaw, a informacje o nim pójdą w świat...Tylko profesjonalizm procentuje.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
do góry