Widok

Chłop z Mazur

Witam:)
Są w Trójmieście jakieś baby z Mazur? Jak tak to odezwijcie się.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ilona, odezwij się!
Tylko szybko bo jutro jadę do Olsztyna i nici z randki!!
A ja do Morąga.. :)

> Są w Trójmieście jakieś baby z Mazur

Jest od groma. Myślę że ok. 5% populacji
A ile z tych 5% zagładą tu?
Daj chlopu szansę :)

A czy ja Mu ją odbieram?
Sądzę, ze sporo.
Na pewno - relatywnie więcej niż "autochtonów" - bo ci mają układy koleżeńskie na miejscu od dziecka.
Osoby napływowe - często są same, jak palec w d.. albo w zamkniętym gronie, które pragną rozszerzyć.
Zatem Chłopie z Mazur - uszy do góry! :)
No tak, z Kaszubianka, ktorej nie zna od dziecka na pewno sie nie dogada tak dobrze, jak z obca Mazurzanka, ktora zna tak samo dobrze. Pewnie wspolne mazurzenie do siebie ma jakis ukryty wymiar ;) (no offence)
Czyżby kolejna próba poszukiwania logiki tym razem w męskim postrzeganiu relacji :)

Taaa, stanowczo brakuje mi logiki w niektórych postach :) Jak widzisz, nie ważna płeć.

Pozdrawiam :)
Niektórzy forumowicz są jak małże... tworzą prawdziwe perełki. Czasem zdarzają się wyjątkowe okazy. Czarne perły :)

Również pozdrawiam :)

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ehhhh bo zauważyłem ,że im wieksze miasto tym każdy bardziej ohhhh i ahhhh;/ Dlatego pytam o kogoś ze wsi typu Olsztyn:) A ktoś tu też prawdziwe zdanie poruszył odnośnie bycia samemu. Taka jest prawda, a że nie jestem już studentem to nie mam miliona okazji na poszerzanie grona znajomych zaś mój zawód w 99% składa się z facetów i to sporo starszych:)
Hmm, ja nie zauwazylem tego zjawiska, a pochodze z Elblaga, ktore to miasto tez metropolia nie jest :) W kazdym razie wybor tego forum wydaje sie dobrym pomyslem, czytajac posty widac, ze zaglada tu sporo ciekawych ludzi (choc mozna spotkac tez malze, jak twierdzi ~Sissel :) Czasem nawet (choc po niekonczacych sie dyskusjach) sa organizowane SPOTKANIA W REALU :) Takze powodzenia.
No wiesz Elbląg to już prawie Trójmiasto więc nie widać różnicy:D
> im wieksze miasto tym każdy bardziej ohhhh i ahhhh

Nie sądzę.
Masz jakieś kompleksy chyba.
Ja sam nie jestem autochtonem - aczkowliek mieszkam w trójmieście pewnie dłużej, niż część Forumowiczów, tu urodzona :)
I nigdy nie czułem sie gorszy i (co ważniejsze) nie byłem tak traktowany, przez fakt, że pochodzę "z prowincji" (dosyć dużej co prawda - prawie 400 tys mieszkańców :)

> a że nie jestem już studentem to nie mam miliona okazji na poszerzanie grona znajomych

Doskonale Cię rozumiem.
Możesz wpaść na gryla - ale tam z kolei będziesz, wśród nas Wapniaków, czuć się jak g@wniarz :)

Ale co stoi na przeszkodzie, żeby "młodzież" też się skrzyknęła i coś sobie zorganizowała?

Czasami obserwuję ogłoszenia "poznam Kolegę/Koleżankę" wystawione przez 25-30 latków - i jest masa postów - i zero konkretu.
Czyżby niejajeczność "młodzieży"? Nie chce mi się w to wierzyć.
A lokalizacja w Brzeźnie jest dostępna non-stop. Byle nie w przyszłą sobotę :)
Dzięki za zaproszenie. Może kiedyś skorzystam. Ciężkie czasy nastały ojjj ciężkie. Że też przyszło mi wybierać pomiędzy znajomymi a pracą;(
..."Dlatego pytam o kogoś ze wsi typu Olsztyn:) "...
Mam dobrą koleżankę, ze wsi Olsztyn :)
Napisz coś o sobie, a ja spróbuję Jej to pokazać
i ktoś tu dobrze napisał "uszy do góry"
"Gdyby Ewa nie skosztowała jabłka, cóż ciekawego zdarzyłoby się przez miliony lat? Nic." - Paulo Coelho
A może Chłopie dołącz do planowanego grilla z innego wątku?
kilka osób będzie czy ktoś z mazur? nie wiem
a po kilku spotkaniach forumowych mogę stwierdzić, że na pewno będzie fajnie :)

ja jestem z okolic wsi Olsztyńskiej ; ) może jakieś spotkanko wieśniaków?;p;p
No można można zawsze bardziej swojsko jak jeszcze komuś słoma z butów wystaje:P Tylko najpierw muszę znaleźć stancje, potem pozałatwiać parę spraw na PG a potem można już się zapoznawać;)
do góry