Widok
Choroba i leki jeśli mogę być w ciąży
Powiedzcie mi, może wiecie.
Istnieje szansa na to, że jestem (będę) w ciąży, a wczoraj zaczęło mnie "coś brać". Dziś jest dopiero 22dc i jest zdecydowanie za szybko na jakikolwiek test ciążowy (czy to z krwi czy z moczu).
Zastanawiam się czy mogę normalnie przyjmować leki? Czy na tym etapie (zakładając, że w ciaży jestem i doszło do zagnieżdżenia - a dojść może do tego od 6 do 12 dni od owulacji nawet) przyjmowane przeze mnie leki mogą szkodzić?
Nie mowię, że w ciaży jestem, ale jest spora szansa, że mogę być.
@ dopiero za tydzień ma się pojawić (16.09). W piątek spróbuję zrobić test z moczu (a i wtedy może być za szybko na testowanie), ale do tego czasu potrzebuję przyjmować leki :(
Nie czuję się na tyle chora, żeby od razu lecieć do lekarza...
Istnieje szansa na to, że jestem (będę) w ciąży, a wczoraj zaczęło mnie "coś brać". Dziś jest dopiero 22dc i jest zdecydowanie za szybko na jakikolwiek test ciążowy (czy to z krwi czy z moczu).
Zastanawiam się czy mogę normalnie przyjmować leki? Czy na tym etapie (zakładając, że w ciaży jestem i doszło do zagnieżdżenia - a dojść może do tego od 6 do 12 dni od owulacji nawet) przyjmowane przeze mnie leki mogą szkodzić?
Nie mowię, że w ciaży jestem, ale jest spora szansa, że mogę być.
@ dopiero za tydzień ma się pojawić (16.09). W piątek spróbuję zrobić test z moczu (a i wtedy może być za szybko na testowanie), ale do tego czasu potrzebuję przyjmować leki :(
Nie czuję się na tyle chora, żeby od razu lecieć do lekarza...
na gardlo prenalen - jedyne tabletki- choci ciezko dostepne, które znalazlam dozwolone, do tego "parówka" - woda+ sół morska
nie mozna cholineksu z tego, co wiem, ani eukaliptusa.
nie mozna cholineksu z tego, co wiem, ani eukaliptusa.
ja piłam herbatę z malin wtedy kiedy byłam chora i urodziłam w terminie! a sorry tydzień wcześniej ;)
kurcze tak patrząc to już sama nie wiem co wolno a czego nie;/
na szczęście ten etap za mną bo miałam straszne filmy będąc w ciąży czy mogę to czy mogę tamto a choroba to już w ogóle.
leżałam, jadłam czosnek ( polski) i herbatę na przemian malinową i z cytryną.
kurcze tak patrząc to już sama nie wiem co wolno a czego nie;/
na szczęście ten etap za mną bo miałam straszne filmy będąc w ciąży czy mogę to czy mogę tamto a choroba to już w ogóle.
leżałam, jadłam czosnek ( polski) i herbatę na przemian malinową i z cytryną.
A tak w ogóle to ty nawet jeszcze nie wiesz czy ty w jakiejkolwiek ciąży jesteś.Ja dowiedziałam się dopiero w 5 tyg.,że jestem w ciąży przed i w trakcie tych pierwszych tygodni przyjmowałam silne leki przeciwbólowe a nawet o zgrozo piłam alkohol.W ciązy też przymowałam silniejsze leki przeciwbólowe bo jestem migreniczką a ciąża jeszcze nasiliła ataki wbrew powszechnie panującej opini,że ciąża łagodzi różne dolegliwości.Nie wspominając o tym jakie leki muszą przyjmować dziewczyny w ciąży które są przewlekle chore czy też te które muszą je przymować dla samego utrzymania ciąży.
mi lekarz mówiła że można do 4 panadolów/dobę, 6-8 rutinoscorbinów na dobę, ja brałam cały początek ciąży właśnie syrop prenalen lub immunaron prenatal i kapsułki prenatal grip care. Jeśli chodzi o tabletki do ssania mówiła, że mogę każde które chcę byle nie ssać co godzinę (ja osobiście używałam cholinex bo najbardziej je lubię) a gardło płukałam jodyną (pół szkl. wody i mała łyżeczka jodyny) :)
życzę zdrówka :)
życzę zdrówka :)