Widok

Chrzciny nie w swojej parafii

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witajcie,
Pytanie do tych, którz chrzcili dzieci w nie swoich parafiach - czy aby ochrzcić dziecko w nie swojej parafii potrzebuję zaświadczenie z parafii rodzimej (jak do ślubu)?
Z góry dzięki za info :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dokładnie, idziesz do swojej kancelarii i prosisz o zaświadczenie. Powinni dać od ręki (tak było u mnie) :)
tak - potrzebujesz zgodę na chrzest w innej parafii (zaświadczenie)
A wystarczy zaświadczenie z jednej parafii? Mój Mąż jest w innej parafii niż ja.
Niby potrzebne jest zaświadczenie, ale ja o tym wtedy nie wiedziałam i poszłam od razu do parafii, w której miał sie odbyć chrzest i nie żądali. Proboszcz nawet nic nie wspomniał o tym, że takie zaświadczenie powinnam mieć.
Chciał akt urodzenia dziecka, zaświadczenie od chrzestnych i kartki od spowiedzi od rodziców i od rodziców chrzestnych.
Vanilia, ja na Twoim miejscu zadzwoniłabym do tej parafii w której ma sie chrzest odbyć. Oni Ci wszystko powiedzą.
chodzi o parafię dziecka właściwie :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry