Widok

Chrzest dziecka, Kościół...

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Forumki, wiecie może która Parafia w Gdańsku robi chrzty w 1 niedzielę miesiąca?
Z góry wielkie dzięki.
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Poradzę Ci tylko tyle idź do swojej parafii i rozmawiaj z Proboszczem lub Wikarym(nie osobą świecką siedzącą w kancelarii),a co szukania mszy w innej parafii może być różnie...mogą odmówić,bo jesteś z poza :/
image

Fotografia okolicznościowa, sesje dziecięce, portretowe itd.
www.ans-photo.pl
pójdę, pójdę bo zawsze warto spróbować, jeśli będę niezadowolona z wyników rozmowy to będę szukała innej parafii
image
Zulusa i tak i tak musisz isc do proboszcza po zgodę na ewentualny chrzest w innej parafi - my musielismy powiedziec dokładnie gdzie chcemy chrzcic i proboszcz w liscie napisał ze zgadza sie na ta i na ta parafie.
W google mozesz znalesc spis parafi w trojmiescie i na ich stronach zazwyczaj jest info kiedy udziela sie chrztu - troche szukania ale moze szybciej niz ktos tu napisze :)
z tymi zgodami to różnie, ja 05.06. br. (było to pierwsza niedziela miesiąca) chrzciłam w Parafii pw. Św. Stanisława Kostki ul. Abrahama 38 i żadnej zgody od nas proboszcz nie wymagał, a należymy do Parafii pw. Św. Judy Tadeusza Apostoła ul. Świętokrzyska 47 a...
imageimage

hehe ciekawa jestem co powie proboszcz, znam go już tyle lat i wiem, że ze wszystkiego robi problem
Poprosiliśmy o chrzest w inną niedzielę niż wyznaczona przez nasz kościół i nie było problemu.
W mojej parafii robią w I niedzielę miesiąca tj. pw Matki Boskiej Bolesnej przy ul. Głębokiej. http://mbbolesna.pl/
image [/url] image
w tym tygodniu wybieramy się do proboszcza, napiszę co wynikło z rozmowy, trzymajcie kciuki :)
image
Byliśmy wczoraj u proboszcza Kaliny i wszystko załatwiliśmy pomyślnie i bez żadnych przeszkód, powiem, że było nawet całkiem miło. Będziemy mieć chrzest tego dnia co chcemy, odbędzie się on po mszy a nie tak jak zwykle na mszy. Jak dla nas to bez różnicy. Wystarczy być grzecznym, odpowiednio wyglądać jak na wizytę w kościele a wszystko da się załatwić. Było to nasze drugie spotkanie z proboszczem. Pierwsze też było OK. Jak na razie nie narzekać. W lipcu będzie to moja parafia więc trzeba "dobrze żyć" z proboszczem :)
image
hmm to ja nawet nie wiedziałam że są wyznaczone dni koedy się dzieci chrzci. My poszliśmy do proboszcza, powiedzieliśmy że chcemy chrzest tego i tego dnia i nie było żadnego problemu

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

tanie meble kuchenne?Jakie (73 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...

do góry