Widok

Chrzest dziecka, Kościół...

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Forumki, wiecie może która Parafia w Gdańsku robi chrzty w 1 niedzielę miesiąca?
Z góry wielkie dzięki.
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Poradzę Ci tylko tyle idź do swojej parafii i rozmawiaj z Proboszczem lub Wikarym(nie osobą świecką siedzącą w kancelarii),a co szukania mszy w innej parafii może być różnie...mogą odmówić,bo jesteś z poza :/
image

Fotografia okolicznościowa, sesje dziecięce, portretowe itd.
www.ans-photo.pl
pójdę, pójdę bo zawsze warto spróbować, jeśli będę niezadowolona z wyników rozmowy to będę szukała innej parafii
image
Zulusa i tak i tak musisz isc do proboszcza po zgodę na ewentualny chrzest w innej parafi - my musielismy powiedziec dokładnie gdzie chcemy chrzcic i proboszcz w liscie napisał ze zgadza sie na ta i na ta parafie.
W google mozesz znalesc spis parafi w trojmiescie i na ich stronach zazwyczaj jest info kiedy udziela sie chrztu - troche szukania ale moze szybciej niz ktos tu napisze :)
z tymi zgodami to różnie, ja 05.06. br. (było to pierwsza niedziela miesiąca) chrzciłam w Parafii pw. Św. Stanisława Kostki ul. Abrahama 38 i żadnej zgody od nas proboszcz nie wymagał, a należymy do Parafii pw. Św. Judy Tadeusza Apostoła ul. Świętokrzyska 47 a...
imageimage

hehe ciekawa jestem co powie proboszcz, znam go już tyle lat i wiem, że ze wszystkiego robi problem
Poprosiliśmy o chrzest w inną niedzielę niż wyznaczona przez nasz kościół i nie było problemu.
W mojej parafii robią w I niedzielę miesiąca tj. pw Matki Boskiej Bolesnej przy ul. Głębokiej. http://mbbolesna.pl/
image [/url] image
w tym tygodniu wybieramy się do proboszcza, napiszę co wynikło z rozmowy, trzymajcie kciuki :)
image
Byliśmy wczoraj u proboszcza Kaliny i wszystko załatwiliśmy pomyślnie i bez żadnych przeszkód, powiem, że było nawet całkiem miło. Będziemy mieć chrzest tego dnia co chcemy, odbędzie się on po mszy a nie tak jak zwykle na mszy. Jak dla nas to bez różnicy. Wystarczy być grzecznym, odpowiednio wyglądać jak na wizytę w kościele a wszystko da się załatwić. Było to nasze drugie spotkanie z proboszczem. Pierwsze też było OK. Jak na razie nie narzekać. W lipcu będzie to moja parafia więc trzeba "dobrze żyć" z proboszczem :)
image
hmm to ja nawet nie wiedziałam że są wyznaczone dni koedy się dzieci chrzci. My poszliśmy do proboszcza, powiedzieliśmy że chcemy chrzest tego i tego dnia i nie było żadnego problemu

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

nnt. Wymiana drzwi - jaką firmę z Gdańska polecacie? (20 odpowiedzi)

Zastanawiamy się nad wymianą drzwi do mieszkania. Czy możecie polecić jakąś firmę z...

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

Wakacje z dziećmi (122 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

do góry