Widok

Chrzest rejonizacja?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy potrezba jakieś zaświadczenie z własnej parafii, jak się chce robić chrzest w obcej parafii?

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja kuzynka tak miała. Potrzebna jej była zgoda od Proboszcza ze swojej parafii.
Przeprowadziłaś się,prawda? A zgłosiliście (zapisaliście) się do parafii gdzie teraz mieszkacie?
Ksiądz w parafii w Pruszczu gdzie teraz mieszkamy odmówiłnam chrztu bo nie mamy slubu kościelnego. Moja mama nie wykreśliła mnie jeszcze z parafii gdzie mieszkałam kiedyś czyli na Siedlcach i tym sposobem jestem zgłoszona do dwóch parafii, Ksiądz na Siedlcach nie robił nam problemów i mamy ochrzczonego synka. Chodze tym sposobem na dwie kolędy. Poza tym ślubu też nie chcę w Pruszczu;-)
mieszkałam całe życie w pruszczu i tam był, nie wiem czy jest proboszczem alkoholik i dziwkasz, inaczej tego nazwać nie można, moim rodzicom też odmówił chrztu, przez co byłam chrzczona w innym mieście.
Ten idiota prowadził msze jak miał wypite, z parafii wychodziły Panie wiadomo jakie a on łaził wiecznie z podbitym okiem...

fajny ksiądz :/

image
Do parafii się nie zapisywaliśmy, ale przyjęliśmy kolendę i ksiądz nas niejako zarejestrował. A to nie wystarczy?

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
Nio o to mi chodziło,czyli jak była kolenda to jesteście już parafianami w tej parafii. Wydaje mi się że potrzebna jest zgoda proboszcza na chrzest gdzieś indziej. Wiesz,zaświadczenie ze macie ślub koscielny,przyjmujecie kolende itp.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

pilnie prawnik (23 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...

Pomysł na prezent dla 60latki (165 odpowiedzi)

podsuńcie pomysły na prezent dla 60latki, z okazji okraglych urodzin,bliska ciotka najchętniej...

JAKI KURIER NAJTAŃSZY - prywatna przesyłka? (27 odpowiedzi)

Dziewczyny zamówiłam fajny fotel na allegro, przyjechał kurierem - duże to i niestandardowe. Tak...

do góry