Widok

Chudnięcie w ciąży - czy to normalne?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny czy któraś z Was spotkała się z czymś takim, żeby będąc w ciąży w 2 trymestrze (4 miesiąc) schudnąć 10 kg.? Bo tyle schudłam od momentu zajścia w ciążę i zastanawiam się, czy to jest normalne zjawisko? Dodam, że jem normalnie 4-5 zdrowych posiłków, absolutnie się nie odchudzam, głodna też nie chodzę. Zastanawiam się czy Wy też tak miałyście?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

W ciąży nie musisz tyć.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jestem otyła. W ciąży więcej schudłam jak przytyłam. Do porodu szłam z +5kg w stosunku do wagi sprzed ciąży. Ze względu na cukrzycę ciążową(kontrolowana dietą) mocno musiałam zmienić sposób odżywiania. 3 tygodnie po porodzie miałam -18kg... (do wagi przy porodzie)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

tez chudłam w ciąży. przed ciążą lekka nadwaga
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

normalne może bywać przy nadwadze, ale jak przed ciążą byłaś szczypiorkiem, to lepiej skonsultuj to z lekarzem...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Do lekarza od 2 trymestru powinno się przybierać, ja schudłam ale w pierwszym trymedtrze 5 kg(wymioty) od drugiego trymestru do końca przytyłam 10 kg od wagi wyjściowej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

malejące piersi po porodzie? :) heh... (60 odpowiedzi)

hej dziewczęta... Temat może i banalny, ale dla mnie taki se :) Pytam z ciekawości-czy...

trymer/maszynka do strzyżenia - zbieram opinie (18 odpowiedzi)

dzieczyny, poszukuję jakiejś maszynki/trymeru (max do 150 PLN), która/-y tnie włosy od 0,5mm....

Jak odpieluchować malucha? (37 odpowiedzi)

Dziewczyny doradźcie mi proszę co mam zrobić :) Mój synek ma rok i 7 m-cy i od dziś postanowiłam...

do góry