Widok

Chudnięcie w ciąży - czy to normalne?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny czy któraś z Was spotkała się z czymś takim, żeby będąc w ciąży w 2 trymestrze (4 miesiąc) schudnąć 10 kg.? Bo tyle schudłam od momentu zajścia w ciążę i zastanawiam się, czy to jest normalne zjawisko? Dodam, że jem normalnie 4-5 zdrowych posiłków, absolutnie się nie odchudzam, głodna też nie chodzę. Zastanawiam się czy Wy też tak miałyście?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

W ciąży nie musisz tyć.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jestem otyła. W ciąży więcej schudłam jak przytyłam. Do porodu szłam z +5kg w stosunku do wagi sprzed ciąży. Ze względu na cukrzycę ciążową(kontrolowana dietą) mocno musiałam zmienić sposób odżywiania. 3 tygodnie po porodzie miałam -18kg... (do wagi przy porodzie)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

tez chudłam w ciąży. przed ciążą lekka nadwaga
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

normalne może bywać przy nadwadze, ale jak przed ciążą byłaś szczypiorkiem, to lepiej skonsultuj to z lekarzem...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Do lekarza od 2 trymestru powinno się przybierać, ja schudłam ale w pierwszym trymedtrze 5 kg(wymioty) od drugiego trymestru do końca przytyłam 10 kg od wagi wyjściowej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

Gdzie kupię duże kartony? (19 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?

prywatny dentysta (25 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??

do góry