Widok

Ciągle bym spała

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny miałyście cos takiego że wiecznie czyłyście że chce Wam się spać kompletny leń Was ogarniał nic nie chciało sie robić...dodam że od 2 miesiecy łykam Eutyrox i Dostinex...i tak troche może to wina tych leków??sama nie wiem ale nie poznaję siebie z energicznej dziewczyny zrobiłam sie totalnym ospałym leniuchem...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
tak ja tak miałam jak byłam w ciąży hehe
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
NIe w ciąży nie jestem ;-) to pewne ;-)
pogoda, krotszy dzien, zimno, niskie cisnienie i nic sie nie chce, mam to samo. Polepszy sie nam na wiosne :-)
Czasem mi lepiej po herbatce z sokiem malinowym :-)
Kurcze herbatka pomoże to zaraz chyba 2 wypije bo normalnie mam tyle zajec a zero powera ;-(
ja tak mialam,body max z zen szeniem jest najlepszy,albo po prostu zen szen bez witamin tylko nie jestem pewne czy mozna go brac kiedy przyjmuje sie leki ale w sumie to ziele,ale po tym mialam takiego powera ze mogłam wszystko
Hehe ziółka są teraz w modzie zauważyłam ;-) ale przesilenie jesienne też takie coś usłyszałam od znajomej podobno coraz więcej ludzie to ma ...
ja tam w ziółka nigdy nie wierzyłam i raczej normalne witaminy wolalam brac jak cos ale znajoma mi polecila ten body max i machnelam ręką a co tam-nie zaszkodzi_zmienilam zdanie po dwóch dniach czułam sie fantastycznie,a co do przesilenia to pewnie ze wielu ludzi odczuwa zmęczenie przez to,zmiany cisnienia itd.
NO dokładnie ale wiesz warto wziąść się za siebie,ale mi nawet na to sił brak.Jestm dosyć młodą osobą jak pomyśle jaka kiedyś byłam a jaka jestm teraz to normalnie teraz ja babcia 90 letnia...
mialam dokladnie identycznie jeszcze jakies 8 miesiecy temu jak nie bylam w ciąży,28 lat a samopoczucie jak 90 to juz moja tesciowa miala wiecej energii ode mnie,nic mi sie nie chcialo,tylko spac i spac i probowalam sie wziąść za siebie i nic,w koncu se kupilam tego zen szenia i normalnie stanelam na nogi,w pare dni mieszkanie ujrzało swiatło dzienne:)
O kurcze to faktycznie zen szef dziala cuda...czlowiek mysli i sie zamartwia ze jakies chorupstwo go dopadlo a tu brak witamin...
hahah niewiem czy cuda ale naprawde stawia na nogi,miłego dnia:)
Masz niedoczynność tarczycy? Bo w tej chorobie taki leń może ogarnąć:))Albo anemia sie kłania, albo zwyczajne jesienne smutki na które żeń-szeń jak najbardziej i spacer:))
pzdr cie domi25:))
Tak tak niedoczynności za duża prolaktyna ...
jęsli chorujesz na Hashimoto i z tego powodu masz niedoczynnośc, to fakt, ze bierzesz już Eutyrox wcale nie znaczy, że twoja tarczyca się nie pogarsza
moze po prostu trzeba zrobic dodatkowe badania, może trzeba zwiększyc dawkę
chora tarczyca to zmora całego organizmu i tutaj ziółka nie bardzo pomogą
a teraz doczytałam, ze dopiero zaczęłas się leczyc
na efekty niestety trzeba troche poczekac, ale jesli w ciągu dwóch miesięcy nieiwele się zmineiło, to za mało bierzesz Eutyroxu moim zdaniem
Mam dawke 25 no dopiero musze ponowić badania żeby zobaczył endo co i jak...
zapewne zbyt mała dawka. 25mg bierze moja 14 letnia córka....i jest ok.
mila ale na poczatku bylo oki chyba...od jakiegos miesiaca jestem jak babcia ;-(
mila jesli mozesz napisz na prv a co do zeń szenia to widziałam takie musujące tez tabletki jak MG itp...może taki do picia też jest ok
Z żeńszeniem bym radziła poczekać co powie Twój endo.
u mnie osobiście body max z żeńszeniem powodował dziwne bóle głowy, nadciśnienie.
Zresztą poczytaj sobie o tym.
Domi może spróbuj pobrać przez jakiś czas magnez, jego brak tez źle wpływa na nastrój.
tak naprawdę to idź do enokrynologa, zrób ponowne badania, usg i wtedy bedziesz wiedziała czy to chroniczne zmęczenie jesienią czy tarczycą czy też anemia. Żeń-szeń pomaga na zmęczenia takie ogolne np ciężką pracą. Moja córa bierze tylko Euthyrox, czuje się świetnie i nikt by nie powiedział, że jest na coś chora.(choruje też na inne choroby i bierze stale leki). Po prostu jest pod stała opieka lekarzy, szpitale też nieobce więć uszy do góry Pani Domi25:))
Badać sie i udać do lekarza:P

PS.
Na prv nie pisze, bo nie zakładam tu konta, sorry
Oki magnez mam więc będę piła do endo muszę się umówić no i najpierw badania porobić...dzięki dziewczyny może jak coś ktoś to piszcie ;-)
Polecam ruch na świezym powietrzu, bieganie, zabawy z psem, dzieckiem. Na początku trzeba się zmusić :) I jeszcze wychodzenie na słońce też pomaga.
Domi tylko zwróć uwagę, że magnez magnezowi nierówny.
Sama się o tym przekonałam.

Moja córeczka też ma niedoczynność i zauważyłam, że jak dawka leku jest za mała to objawy senności, zmęczenia się pojawiają.
Tak więc wizyta u lekarza najważniejsza.
Choć takie objawy to też wynik zmęczenia, pogody i ruch na świeżym powietrzu pomaga. Tylko trzeba się "przymusić" ;)
jesli chodzi o magnez to jednym z tanszych ale dobrych preparatow jest magnez activ forte doppel herz:

http://doppelherz.pl/produkty/2301.html

ja w aptece internetowej kupowalam po niecale 7zl /op, starcza na miesiac (choc my bierzemy z mezem po pol tabletki, wiec moze byc tez na dwa mies dla jednej osoby albo na mies dla dwoch osob). no i plusem jest lykanie 1 tabletki (lub 1/2) raz dziennie:)
Tak czytałam podobno świetny ten magnez no i cena bardzo przystępna...oj kochane jednym słowem leń leń i jeszcze raz leń chyba mnie ogarnął...jeszcze taka szarówa za oknem jak pomyśle że o 16 niedługo będzie ciemno to brrr....
Mam to samo, rano nie mogę wstać dopiero jak córka mnie trzepnie to wstaje zrobić jej mleko:-)po pracy jestem tak zdechla ze jak z młoda sie polozymy obejrzeć George'a małpke to zasypiam zero energi wieczny niedobór snu :-(
Iris, dawka w tym preparacie, o któym piszesz jest ok, ale magnez występuje tam w postaci tlenku magnezu a taki nie jest dobrze przyswajany... lepiej gdy występuje w postaci soli organicznych
Zrobiłam badania prolaktyna w normie tarczyca też się unormowała ;-) dziś byłam u lekarza i mam odstawić Euthyrox i inne leki badania zrobić za 3 miesiące.A moje odczucia senność płaczliwość lenistwo i spadek libido nie są wpływem zlych wyników bo wyniki są oki hmmmm
Aha magnez tez w normie
a cukier badałaś ?
Nieeeee ale mam glukometr w domu i niby cukier oki chociaz po ciazy nie badalam cukru z obciazeniem a mialam bo cukrzyce ciarzowa mialam
czemu nie badałaś po ciąży?

moja lekarka wysłała mnie na badania kilka tygodni po porodzie (nie pamiętam dokładnie ile), żeby właśnie sprawdzić czy cukrzyca się cofnęła. mówiła, że tak trzeba.
Wiem wiem ale przeraża mnie picie znów tej glukozy bleeelle ;-( no i siedzenie godz w tej przychodni
ja mam hipotonie , ortostyczne spadki cisnienia , cisnienie leci mi nawet do 45 , sa takie dni ze nagle ogarnia mnie chroniczna sennosc i nie jestem w stanie zrobic nic, zasypiam na stojaco , podejrzewano insunemie bo mialam nagle ataki glodu na slodkie ale jednak nie , teraz piszac posta czuje ze znow cos nie tak ze mna
domi25, a możesz tu wpisać swoje wyniki tarczycowe? (TSH, ft4 o fT3 - jeśli robiono).
Jeśli masz TSH powyżej 1, a ft3 i ft4 poniżej 50% normy, to tak się możesz właśnie czuć...
Robiłam tylko TSH i teraz mam wynik 1,66 mlU/ml norma jest napisana wg tych wskaznikó od 0,27-4,20
Ft 3 i 4 nie miałam robionego bo endo mi powiedział że tylko TSH wystarczy
ja zrobilam wszelkie mozliwe badania - nic nie wyszlo , cisnienie i psychika - stres , tryb zycia i niewydolnosc ukladu wegetatywnego .
sruba tzn co jest??
Halo halo
sruba jesteś może ??

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

do góry