Re: Ciała redukujące, skrobia w kale
Tak jestem pewna, ponieważ syn nie jada mleka, wędlin, żadnych mlecznych przetworów, glutenu, żadnych pączków drożdżówek itp.
Póki co lekarka kazała zrobić jeszcze badanie w kierunku...
rozwiń
Tak jestem pewna, ponieważ syn nie jada mleka, wędlin, żadnych mlecznych przetworów, glutenu, żadnych pączków drożdżówek itp.
Póki co lekarka kazała zrobić jeszcze badanie w kierunku Clostridium d. i zobaczymy jaki otrzymamy wynik. Bierzemy też pod uwagę E. coli bo nawet samo laboratorium Bruss przyznało w rozmowie tel. że to jest tylko takie ogólne badanie (posiew ogólny) i jeśli mamy jakieś konkretne podejrzenia jak e. coli to nalezy robić badanie na E. Coli w kale, a nie posiew ogólny (mimo, że powinno to wyjść w posiewie). Nonsens
Syn nawet na ryżu i kaszy jaglanej ma okropne kupy z dużą ilością śluzu, więc z pewnością nie chodzi tu o fruktozę, laktozę. To możemy wykluczyć.
Dodam, że od maleńkości nie tolerował maltodekstryny ( zarówno z ziemniaka jak i kukurydzy - reszta producentów nie odpisała w sprawie składu) Maltodekstryna to skrobia(węglowodany) więc mam nadzieję, że uda się odnaleźć przyczynę.
zobacz wątek