Widok

Ciąża bez mdłości i wymiotów

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
jestem w 7 tyg. ciąży i oprócz zmęczenia i senności nie mam innych objawów. czytałam, że to nie dobrze jak nie ma mdłości i wymiotów, że z ciążą jest coś nie tak. wizytę u lekarza mam dopiero na początku maja. czy miałyście tak w ciąży? czy to jest normalne? bo zaczynam się nakręcać :(
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
Nie wiem czym tu się martwić- tylko się cieszyć. Połowa moich koleżanek nie miała kompletnie żadnych objawów ciąży (poza brakiem miesiączki) i mają super zdrowe dzieciaczki.
image
image
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja nie mialam zadnych poza bolem brzucha jak na @, zerow mdlosci i wymiotów przez cala ciaze
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bosz, ciesz sie zyciem :) nic w tym zlego! ja mialam wszystkie objawy, tu jest dopiero problem! ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
mnie mdłości męczyły jakoś w 3 m-cu dopiero ale tylko na mdlościach sie kończyło na szczęscie i szybko przeszło bo po ok 2-3 tyg juz znikły , ciesz się , że narazie Cię nie męczą oby tak zostalo
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
dokladnie ciesz sie:)
ja do 6 tyg ciazy czulam sie super,cwiczylam itp (nie wiedzialam nawet ze jestem) a pozniej po 7mym az do 17tyg ciagle mdlosci i wymioty,dnie przeleżane z miską przy lozku,no nic przyjemnego:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja tez nie mialam zadnych dolegliwosci, poza bolem jak @ w 4tc - tak sie dowiedzialam o ciazy bo bol byl a @ nie ;) Ciesz sie ;)
Ninuska chcesz kluska?
Gratulacje :)
To że nie masz teraz, to nie znaczy że np. za tydzień nie będziesz miała. Mi się zaczeły nagle z dnia na dzień w 6 tyg. I trwało to tak z 4 miesiące. Ale to była maskara. Z domu prawie nie mogłam wyjść. Czasem nie miałam siły zrobić sobie herbatę. W jeden miesiąc schudłam 6 kg.
Też słyszałam od moich koleżanek że nic im nie było i rodziły zdrowe dzieci. Choć mi dwóch ginekologów mówiło że to dobrze że mam mdłości, wymioty, rewelka :)
image
hehehe, czemu ma być coś nie tak z ciążą??? co za bzdura!
Ja ani w 1 ani w 2 ciązy nie miałam ani wymiotów ani mdłości :) a i z ciążami i z dziećmi wszystko jak najbardziej dobrze :)
image
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Czytałam, że statystycznie "słynnych" nudności, mdłości i wymiotów nie ma co druga ciężarna:)
Ja w ciąży wymiotowałam RAZ - z bólu, jak mnie dentystka sadystycznie walnęła dłutkiem w bolącego zęba, bo chciała mi udowodnić, że ten ząb mnie nie boli...
Na pewnym etapie ciąży, ale to już później, miałam odruch wymiotny przy płukaniu zębów - ale nigdy nei zakończył sie wymiotami.

A tak poza pytaniem - byłaś już wcześniej u gin? Bo wiesz, że teraz by dostać becikowe musisz być pierwszy raz do 10tc?

Ciesz się brakiem wymiotów - dziecku w żaden sposób nie szkodzi to, że jego mama je zdrowo a organizm nie odrzuca tego jedzenia:)
Wymioty generalnie są reakcją organizmu na zmianę hormonalną - ale to od każdej z nas z osobna zależy, czy organizm zareaguje wymiotami, czy ta zmiana hormonów, "podkradanie" ich przez dziecko będzie oznaczać nudności, czy organizm aż tak nei zareaguje
image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
U mnie mdłości i wymioty zaczęły się kilka tygodni później. Więc nie ma co się cieszyć/martwić :D

Każda ciąża jest inna. Kup sobie "W oczekiwaniu na dziecko" - to książka, która opisuje chyba 99,9 % nie ciąż, ale MOŻLIWOŚCI, na pewno odnajdziesz tam też przebieg swojej ciąży. Bo każdy etap ciąży jest ciut inaczej odczuwany przez każdą kobietę, nie można się do nikogo konkretnego przyrównywać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Nie masz się czym martwić, raczej z czego cieszyć.Ja przez całą ciążę czułam się świetnie. Gdyby nie brak okresu i rosnący brzuszek mogłabym zapomnieć o swoim stanie (oprócz zmęczenia w I trymestrze). Więc oby tak dalej:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jak ja bym tak miala to bym od razu po pierwszej w druga zaszla :D Polecam lekture, o ktorej psze Agatha :) Przez cala ciaze ja wertowalam w lewo i w prawo :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja gdyby nie spóźniona miesiączka to bym nie wiedziała, że jestem w ciąży
Ale mi załamka;)

W 1 ciązy nie miałam ani jednej mdłości;), zero wymiotów, nic w sumie.

2 ciąza- koszmar!
image

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Gdzie sie naczytalas takich glupot????

Nie mialam mdlosci ani nudnosci.
Tylko sporadycznie - jak musialam wczesnie wstac, tzn. przed 8 ;) wtedy moj Syn sie buntowal i troche mialam odruch wymiotny.
Norma bylo wstawanie na siku ok 4-5 ale pozniej kladlam sie spac dalej.
Jak musialam tak rano wstac np na badania to byl bunt spiocha ;)

Z dolegliwosci mialam: sennosc, wyczulony wech, miesowstret, pierwszy raz w zyciu na wlasnej skorze poznalam co to bolace piersi i zgaga.
Na samym poczatku mialam tez bole brzucha jak na @ ale jakby takie odlegle.
No i Maz nie mogl mnie za dlugo przytulac, bo bylam taka goraca jak kaloryfer ;)
Agusia, wcale nie głupoty. Mi dwoch dobrych ginekologów potwierdzało, że to dobrze że mam mdłości, wymioty i że ciąża jest lepiej chroniona.
http://mamzdrowie.pl/wymioty-w-ciazy/
image
ja na początku ciąży nie miałam ani wymiotów ani mdłości ani senności ani zmęczenia :)
jedne co to latałam co godzinkę na siku :)
zmęczenie przyszło z zaawansowaniem ciąży :)
mały jest okazem zdrowia :)
Novia - ale nie można wysnuwać tezy, że jeśli ciężarna nie ma takich przykrych dolegliwości, to z pewnością z ciążą jest coś nie tak :) bo ile ciężarnych musiałoby się bać o swoje ciąże? połowa?
no ja nie byłabym tego taka pewna że wymioty są dobre, ile jest kobiet które zamiast tyć stale wymiotują i chudną, zanim zdążą coś strawić to zaraz lecą do kibla
Chyba wymyślili tą teorię na pocieszenie ;)
image
image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Pająki pomocy (25 odpowiedzi)

Dziewczyny dostalśmy od znajomych choinkę i co dziś wstawiamy jado mieszkania ubieramy a plaga...

Karolina Misiak - Krasowska (3 odpowiedzi)

macie jakieś doświadczenia, opinie o tej Pani?

pomóżcie-pomysł na własny biznes (107 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

do góry