Widok

Ciąża bez mdłości i wymiotów

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
jestem w 7 tyg. ciąży i oprócz zmęczenia i senności nie mam innych objawów. czytałam, że to nie dobrze jak nie ma mdłości i wymiotów, że z ciążą jest coś nie tak. wizytę u lekarza mam dopiero na początku maja. czy miałyście tak w ciąży? czy to jest normalne? bo zaczynam się nakręcać :(
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jeśli męczą was nudności to polecam artykuł https://rodzicpyta.pl/ciaza-i-porod/jak-radzic-sobie-z-porannymi-mdlosciami/ . Znalazłam tam skuteczne porady.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Myślę, że nie ma co się nakręcać:). Ciąża jest bardzo indywidualna dla każdej kobiety. Ja na przykład miałam non stop ochotę na kawę zbożową. Nie wiedziałam, czy jest zdrowa w ciąży, ale poczytałam trochę w sieci, tutaj można znaleźć ciekawy tekst https://slowmama.pl/czy-w-ciazy-mozna-pic-kawe-zbozowa. Warto się przygotować, ale nie przejmować wszystkim "niestandardowymi" objawami:)

Moja bratowa była na wizycie u endokrynologa, gdzie ten powiedział jej że nie ma szans na drugą ciążę przy takich schorzeniach jak ma. M.in. właśnie Hashimoto. Jak się okazało miesiąc później, już będąc u tego lekarza była w ciąży. Więc nigdy nie ma pewności
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Koleżanka na wizytę na NFZ do endokrynologa czekała 2 lata... Na wizycie była już w 3 miesiącu ciąży (ale starali się z mężem latami o dzidzię). Lekarz stwierdził Hashimoto wlaśnie...zalecił bezwzględnie brać przepisane hormony i tyle. Także wszystko jest możliwe. Powodzenia.

Koleżanka od lat leczy tarczycę. Ma już 5tkę dzieci. Pomogły jej tabletki i stała opieka lekarza. Miała wiele problemów z zajściem w ciążę, i tą pierwszą i trzecią lub czwartą. Jedną straciła. Ale cały czas sie leczy i pilnuje wszystkiego, chodzi na badania. O chorobie dowiedziała się już po urodzeniu pierwszego dziecka. Więcej szczegółów nie jestem w stanie powiedzieć.

A wiecie może czy ciąża w Hashimoto jest możliwa? koleżanka podesłała mi link żebym przeczytała https://ogarnijhashimoto.pl/hashimoto-a-ciaza-czyli-niedoczynnosc-tarczycy-w-ciazy-co-powinnas-wiedziec/ ale dalej mam wątpliwości. Może któraś z was zaszła w ciąże mając Hashimoto?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Wiram jestem w 7 tygodniu mdlosci niemama właśnie ta jak pani prucz bólów jak na @
Ja w pierwszej ciąży wymiotowałam okropnie i poroniłam, w drugiej też i urodziłam zdrowa córeczkę w trzeciej miałam delikatne mdłoci i też poroniłam a teraz czwarta i narazie nic, wiec nie ma na to reguły.
czy ja dobrze doczytałam wizytę masz dopiero na maj ???"

dobrze doczytalas, bo to watek z kwietnia:) nie wiadomo po co ktos odkopal taki bezsensowny watek
Ja miałam za to mdłości do ósmego miesiąca, na to nie ma reguły :)
czy ja dobrze doczytałam wizytę masz dopiero na maj ???
tylko się cieszyć ,że żadnych objawów nie ma oprócz 2 kresek na teście ja rzygałam jak kot całą ciąże.........:P
mila wszystko przed Tobą! :) u mnie wymioty zaczęły się w 9 tyg. i trwały do 6 m-ca!
;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Przez całą ciąże nie miałam żadnych wymiotów i mdłości. Mam zdrowe dziecko. Bzdur nie słuchaj. Głowa do góry! Będzie dobrze.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja w ciąży zwymiotowałam 1 raz na początku przez tydzień miałam mdłosci a potem 2 raz zwymiotowałam 1 raz na koniec 3 miesiąca ale zato miałam bardzo mocna męczącą zgagę masakra
Ja to samo jak Kasia31. Spałam na stojąco, żadnych nudności a tym bardziej wymiotów :)
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
Trzy ciąże, wszystkie trzy bez wymiotów, tylko wciąż senna byłam :) Zasypiałam gdzie tylko się dało :)
przy dwóch ciążach, nie miałam żadnych mdłości, wymiotów itp.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja też ani razu nie wymiotowałam a z ciążą było wszystko dobrze.
ja mia\lam te same objawy co Ty, tylko zmeczenie, zero mdlosci, maly dzis ma dwa latka, rozwija sie rewelacyjnie i nie ma zadnych problemow. Z reszta nie wien czy dla dziecka lepiej jak mama jest zrelaksowana i nic jej nie dolega, czy maca muszle klozetowa i ledwo daje rade:) nie martw sie niczym i ciesz sie ciaza a na pewno bedzie wszystko bedzie ok

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry