wątek zablokowany

Widok

Ciąża bez mdłości i wymiotów

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
jestem w 7 tyg. ciąży i oprócz zmęczenia i senności nie mam innych objawów. czytałam, że to nie dobrze jak nie ma mdłości i wymiotów, że z ciążą jest coś nie tak. wizytę u lekarza mam dopiero na początku maja. czy miałyście tak w ciąży? czy to jest normalne? bo zaczynam się nakręcać :(
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jeśli męczą was nudności to polecam artykuł https://rodzicpyta.pl/ciaza-i-porod/jak-radzic-sobie-z-porannymi-mdlosciami/ . Znalazłam tam skuteczne porady.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Myślę, że nie ma co się nakręcać:). Ciąża jest bardzo indywidualna dla każdej kobiety. Ja na przykład miałam non stop ochotę na kawę zbożową. Nie wiedziałam, czy jest zdrowa w ciąży, ale poczytałam trochę w sieci, tutaj można znaleźć ciekawy tekst https://slowmama.pl/czy-w-ciazy-mozna-pic-kawe-zbozowa. Warto się przygotować, ale nie przejmować wszystkim "niestandardowymi" objawami:)

Moja bratowa była na wizycie u endokrynologa, gdzie ten powiedział jej że nie ma szans na drugą ciążę przy takich schorzeniach jak ma. M.in. właśnie Hashimoto. Jak się okazało miesiąc później, już będąc u tego lekarza była w ciąży. Więc nigdy nie ma pewności
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Koleżanka na wizytę na NFZ do endokrynologa czekała 2 lata... Na wizycie była już w 3 miesiącu ciąży (ale starali się z mężem latami o dzidzię). Lekarz stwierdził Hashimoto wlaśnie...zalecił bezwzględnie brać przepisane hormony i tyle. Także wszystko jest możliwe. Powodzenia.

Koleżanka od lat leczy tarczycę. Ma już 5tkę dzieci. Pomogły jej tabletki i stała opieka lekarza. Miała wiele problemów z zajściem w ciążę, i tą pierwszą i trzecią lub czwartą. Jedną straciła. Ale cały czas sie leczy i pilnuje wszystkiego, chodzi na badania. O chorobie dowiedziała się już po urodzeniu pierwszego dziecka. Więcej szczegółów nie jestem w stanie powiedzieć.

A wiecie może czy ciąża w Hashimoto jest możliwa? koleżanka podesłała mi link żebym przeczytała https://ogarnijhashimoto.pl/hashimoto-a-ciaza-czyli-niedoczynnosc-tarczycy-w-ciazy-co-powinnas-wiedziec/ ale dalej mam wątpliwości. Może któraś z was zaszła w ciąże mając Hashimoto?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Wiram jestem w 7 tygodniu mdlosci niemama właśnie ta jak pani prucz bólów jak na @
Ja w pierwszej ciąży wymiotowałam okropnie i poroniłam, w drugiej też i urodziłam zdrowa córeczkę w trzeciej miałam delikatne mdłoci i też poroniłam a teraz czwarta i narazie nic, wiec nie ma na to reguły.
czy ja dobrze doczytałam wizytę masz dopiero na maj ???"

dobrze doczytalas, bo to watek z kwietnia:) nie wiadomo po co ktos odkopal taki bezsensowny watek
Ja miałam za to mdłości do ósmego miesiąca, na to nie ma reguły :)
czy ja dobrze doczytałam wizytę masz dopiero na maj ???
tylko się cieszyć ,że żadnych objawów nie ma oprócz 2 kresek na teście ja rzygałam jak kot całą ciąże.........:P
mila wszystko przed Tobą! :) u mnie wymioty zaczęły się w 9 tyg. i trwały do 6 m-ca!
;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Przez całą ciąże nie miałam żadnych wymiotów i mdłości. Mam zdrowe dziecko. Bzdur nie słuchaj. Głowa do góry! Będzie dobrze.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja w ciąży zwymiotowałam 1 raz na początku przez tydzień miałam mdłosci a potem 2 raz zwymiotowałam 1 raz na koniec 3 miesiąca ale zato miałam bardzo mocna męczącą zgagę masakra
Ja to samo jak Kasia31. Spałam na stojąco, żadnych nudności a tym bardziej wymiotów :)
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
Trzy ciąże, wszystkie trzy bez wymiotów, tylko wciąż senna byłam :) Zasypiałam gdzie tylko się dało :)
przy dwóch ciążach, nie miałam żadnych mdłości, wymiotów itp.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja też ani razu nie wymiotowałam a z ciążą było wszystko dobrze.
ja mia\lam te same objawy co Ty, tylko zmeczenie, zero mdlosci, maly dzis ma dwa latka, rozwija sie rewelacyjnie i nie ma zadnych problemow. Z reszta nie wien czy dla dziecka lepiej jak mama jest zrelaksowana i nic jej nie dolega, czy maca muszle klozetowa i ledwo daje rade:) nie martw sie niczym i ciesz sie ciaza a na pewno bedzie wszystko bedzie ok

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

atopowe zapalenie skóry (17 odpowiedzi)

Dziewczyny co stosujecie dla swoich dzieci? chodzi o balsamy, kremy do twatzy i płyny do...

plastyka pochwy (46 odpowiedzi)

niestety popsuła mi się tylna ścianka i muszę ją zrobić, czy możecie mi polecić jakiegoś lekarza...

Zakup mieszkania - rozterki (64 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry