Widok

Ciąża

Jestem w ciąży w pierwszym miesiącu niewiem co robić niechce tego dziecka jestem załamana to dziecko jest nie chciane z checią bym poroniła domowym sposobem ale niewiem jak wiem że są tabletki ale lekarz mi ich nie przepisze jestem naprawde załamana z chęcią bym znikneła z tego świata niemam wsparcia od strony rodziny taki wstyd że szkoda mówić prosze niech ktoś mi pomoze bo jestem tak załamana że chyba odbiore sobie życie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sprobuj moze tam zadzwonic zanim zrobisz jakies glupstwo.

http://www.trojmiasto.pl/Anonimowy-Przyjaciel-o1907.html
Nie można Ci usunąć tego dziecka. pomyśl ile ludzi na świecie nie może mieć własnych dzieci... spróbuj sie dowiedzieć czy nie było by rodziców ktorzy nie mają własnego dziecka bo nie moga mieć i może będą chcieli adoptować.!
radze w pierwszej kolejności spokojnie pogadać z kimś bliskim - np. rodzice przyjaciele, rodzeństwo. po prostu po to żeby wyciszyć emocje. możesz też poszukać osób które zajmują się tym zawodowo lub z powołania. trochę tego jest. ja w pięc minut znalazłem np. takie telefony:
* Dla kobiet w ciąży 0-22 624 20 68, 0-602 285 444 (pn.-pt. 9-18)
* Dla kobiet - telefon wsparcia Federacji na rzecz Kobiet i Planowania Rodziny 0-22 635 93 92 (pn.-pt. 16-20)
* Dla osób w trudnej sytuacji życiowej - telefon Biura Porad Obywatelskich 0-22 828 12 95 (pn. 10-19, wt.-pt. 9-17)
* Gdy Twoim problemem jest ciąża - telefon Fundacji Pro Familia 0-22 628 95 24 (pn.-pt. 10-18)

i bez paniki. w ostateczności, ale to już zupełnie w ostateczności, dziecko można bez słowa i bez tłumaczenia zostawić w szpitalu. są teraz takie punkty. ale tego Ci nie polecam i nie życzę. trzymaj się
przeważnie nie używam dużych liter. to nie lekceważenie kogokolwiek. to nawet nie bunt. to po prostu lenistwo
może być jeszcze CIK - Centrum Interwencji Kryzysowej
(0 58) 511-01-21, 511-01-22
Plac Gustkowicza 13, w Nowym Porcie

możesz tam zadzwonić lub napisać maila (dane znajdziesz wpisując "CIK" w wyszukiwarkę trójmiasta.pl)
to taka placówka, która jest przystosowana do przyjmowania różnych trudnych sytuacji życiowych. jej pracownicy skierują Cię do odpowiedniego specjalisty lub konkretnej instytucji pomocowej.
oczywiście, pracowników takich instytucji obowiązuje tajemnica służbowa. nic bez Twojej zgody "nie wycieknie" na zewnątrz, nikt też nie będzie Cię nękał, jeśli zrezygnujesz z ich oferty.

Inne tematy z forum Hydepark

Kogo polecacie od umów frankowych? (3 odpowiedzi)

Interesuje mnie, które kancelarie prawne mają najlepsze wyniki w sporach z bankami detalicznymi...

Psychologia wskazuje wzór człowieka. (13 odpowiedzi)

Psychologia wskazuje wzór człowieka. Według której człowieka, który nie ma empatii, pasji i...

Jakie ciekawe gadżety do biura podróży (8 odpowiedzi)

Witam, Planuje zakup nowej partii gadżetów dla klientów Biura Podrózy. Specjalizujemy sie w...

do góry