Widok

Ciąża

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Kilka dni temu zrobiłam test ciążowy jeszcze przed terminem miesiączki i wynik był pozytywny,pózniej powtórzyłam po terminie i to samo.Jestem po 6 poronieniach i dzieci nie mam.Popadam w panikę!MIesiąc temu okazało się ze mam niedoczynność tarczycy i biorę leki(eutyrox25).Myślicie że nie leczona tarczyca mogła mieć wpływa na wcześniejsze poronienia?Potrzebuję też pomocy w kwestii lekarza.Mam swojego ginekologa ale teraz jest mi potrzebny endokrynolog-ginekolog.Byłam już u pewnej pani doktor tej specjalizacji jednak nie jestem zbyt zadowolona.Potrzebuję kogoś konkretnego z rzeczowym podejściem do sprawy.Najlepiej z polecenia!Proszę o pomoc.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Lullu, napisz w jakich graniach miałaś FT4 i TSH przez całą ciążę. Ja ostatnio miałam FT4 ok. 15, a wiem, że powinno być w górnych granicach. Jestem pod stałą kontrolą endokrynolog, która reguluje dawkę leku w zależności od poziomu hormonów, ale chciałabym wiedzieć, jak to u innych wyglądało:)
hej! przypuszczam, ze niedoczynność miała wpływ na twoje wcześniejsze poronienia. teraz bierzesz euthyrox 25 i bardzo dobrze. lekarz na pewno będzie zwiększał tobie dawkę w zależności od wyników TSH i FT4. ja zaczęłam od 25 a skończyłam na euthyrox112,5 plus jodit 150. gorąco polecam dr Anne Lwczuk w invikcie. prowadzi cala moja ciążę, jest bardzo dobrym specjalista, wie co gada:) wyniki mam super.ciężko się do niej dostać ale warto! zazwyczaj zapisy do niej są w invikcie kolo 10 każdego miesiąca. BEDZIE DOBRZE, POWODZENIA!
Dr Sharma w Invikcie...
Może to i dobry pomysł:)
Może zadzwoń do Invicty. Tam przyjmuje podobno bardzo dobra ginekolog-endokrynolog.
Ale mysle ze jak zadzwonisz i powiesz w czym rzecz, że po poronieniach itd. to recepcjonistka doradzi, który lekarz bedzie najlepszy.
Kurcze liczyłam na większą pomoc:(
dzieki!
dr Izabella Turek Muczyńska, byłam u niej pare late temu, tu masz o niej opinie, jak pewnie o wiekszosci lekarzy- pozytywne i negatywne.

http://www.trojmiasto.pl/Izabella-Turek-Muczynska-endokrynolog-i-ginekolog-o12576.html

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry