Widok

Ciepła woda z bojlera - jakie koszta?

Chciałbym się dowiedzieć ile mniej więcej miesięcznie wydajecie na podgrzanie wody prądem? Mam bojler około 80 l, w zeszłym miesiącu wychodzi mi z rozliczenia rzeczywistego, że za sam bojler nabił mi ok. 180 kwh w przeciągu miesiąca. Czy te Wasze podobnie prąd ciągną, czy mój jest jakiś wadliwy? Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wychodzi podobnie. Wszystko zależy od konstrukcji. Podgrzewanie prądem jest drogie. Gaz wychodzi dużo taniej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Podgrzanie wody gazem przy dosc sporym zuzyciu (dlugie prysznice) w sezonie wiosenno - jesiennym (bo wtedy nie mam grzania wody na kaloryfery) wychodzi 60 do 80 PLN miesiecznie. Ale mysle przy zwyklym zuzyciu napewno 60 PLN wyjdzie
jakie koszty a nie koszta
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Wiele masz do powiedzenia w temacie przyszły Panie Miodek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
U mnie nie ma możliwości gazu, tzn. podłączenie niedawno zrobili, ale wymieniać instalacje i piece, to chyba za dużo. To grzanie prądem faktycznie mega drogie, mam jeszcze opcję na piecu,więc chyba go jednak będę odpalał. Pozdrawiam
Witam,My od 10 lat mamy podgrzewacz przeplywowy na sile.Jak narazie rowniez gazu nie mamy. Koszty za prad miesiecznie 220 zl. Jest to rachunek ogolny za prad urzadzenia elektryczne w domu,garazu irp.
Dzięki, ja ostatni rachunek za prąd miałem 275 zł i wydaje mi się, że trochę sporo, fakt,że tv plazmowy 50 cali swoje zjada. Pozdrawiam
Jak faktycznie masz plazmę i sporo czasu brzęczy dziennie to może Ci wyjść, że więcej płacisz za TV niż za podgrzanie wody.
Nie, spokojnie, plazma wliczona w rachunek. Po sezonie zimowym, gdzie piec ogarniał ciepłą wodę, w kwietniu włączyłem sam bojler... Plazma miesięcznie bierze z 60 zł z rachunku...
Nie przesadzaj z tą plazmą Lisie też mam takie pudełko w domu i nie udało mi się przekroczyć 220pln za miesiąc. O indukcji nie wspomnę. Chyba Lisie do mistrzów ekonomii nie należysz ;)
Profesorze ekonomii słucham.Plazma ma 320 W, w weekendy chodzi nawet po 14 godzin ,to,że Tobie się nie udało przekroczyć, to już nie moja sprawa, pytanie było o bojler, bo ile bierze moja plazma wiem dokładnie. Więc jak nic mądrego do dodania nie masz, to lepiej nie siej jadu. Bo odważnych za klawiaturą tu widzę nie brakuje
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Sam odbiegasz od tematu bojlera do plazmy i mi to wytykasz. Szczyt hipokryzji jadosiejco.
@ Lisie - skoro tak doskonale potrafisz wyliczyć ile plazma Ci prądu pobiera to dlaczego tak słabo idzie Ci z podgrzewaczem ?
Umiesz czytać? W poście pisałem ile płacicie za podgrzanie wody? Inna sprawa jak wielki mam dom i ilość mieszkańców. Ludzie,czy Wy aż takimi przygłupami musicie być?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Banino

Internet LTE (58 odpowiedzi)

Witam. Czy ktoś tutaj obecnych używa internetu LTE od Play albo Cyfrowego Polsatu i mógłby się...

budujecie/kupujecie na kredyt? (261 odpowiedzi)

Wiem, że dziwne pytanie, ale wspomagacie się wszyscy kredytami? Jak oceniacie, ile trzeba mieć...

Terma Sp. z o.o. (8 odpowiedzi)

Witam :) Przyjmę każdą opinię na temat pracy w Terma Sp. z o.o. (producent m.in grzejników) na...

do góry